Şimdi Ara

lollipop.exe virüsü bulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
30.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar alt control delete yaptıgımda bu programın calıstıgını gordum bilgisayarda yavaşlama yok ama hiç bi oyunu oynayamıyorum eskisi gibi rami kısıtlıyor heralde 6gb ram var boştayken %26 ram kullanıyor laptop ama oyuna gırdıgımde oyun oynanamaz hale geliyor acaip kasıyor lütfen yardım edin nasıl sileriz bu virüsü
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: progamer06

arkadaşlar alt control delete yaptıgımda bu programın calıstıgını gordum bilgisayarda yavaşlama yok ama hiç bi oyunu oynayamıyorum eskisi gibi rami kısıtlıyor heralde 6gb ram var boştayken %26 ram kullanıyor laptop ama oyuna gırdıgımde oyun oynanamaz hale geliyor acaip kasıyor lütfen yardım edin nasıl sileriz bu virüsü

merhaba;

verdiğim Linkdeki programı indiriniz... buraya Tıklayınız...

İndirdiğiniz Combofix yazılımının üzerine sağ tıklayarak Yönetici Olarak çalıştırın.

(Not: Antivirüs Programını kapatmanız tavsiye edilir. Zira Temizleme sırasında Antivirüs programı virüsü bulup silmeye kalkıyor. Combofix programıda izin vermediği için Ram taşması ve sonucunda bilgisayarın kilitlenmesine veya antivirüs sisteme saldırı yapıldığı düşüncesi ile bilgisayarı 20sn içinde yeniden başlatabiliyor.)

Ekrana Microsoft Recovery adında bir programın internetten indirmek isteyip/ istemediğinizi sorabilir. Buna HAYIR deyin ve kayıtların temizlenmesini bekleyin. (10 - 30 dk arası sürebilir)

Temizleme işlemi bitince Ekrana Not defterine silinen ve temzilenen dosyalar hakkında bilgi sunacaktır. Yeniden başlatın bilgisayarı..

Sorunun Durumu Hakkında Bilgi Verirseniz Sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: alpzoom

quote:

arkadaşlar alt control delete yaptıgımda bu programın calıstıgını gordum bilgisayarda yavaşlama yok ama hiç bi oyunu oynayamıyorum eskisi gibi rami kısıtlıyor heralde 6gb ram var boştayken %26 ram kullanıyor laptop ama oyuna gırdıgımde oyun oynanamaz hale geliyor acaip kasıyor lütfen yardım edin nasıl sileriz bu virüsü

merhaba;

verdiğim Linkdeki programı indiriniz... buraya Tıklayınız...

İndirdiğiniz Combofix yazılımının üzerine sağ tıklayarak Yönetici Olarak çalıştırın.

(Not: Antivirüs Programını kapatmanız tavsiye edilir. Zira Temizleme sırasında Antivirüs programı virüsü bulup silmeye kalkıyor. Combofix programıda izin vermediği için Ram taşması ve sonucunda bilgisayarın kilitlenmesine veya antivirüs sisteme saldırı yapıldığı düşüncesi ile bilgisayarı 20sn içinde yeniden başlatabiliyor.)

Ekrana Microsoft Recovery adında bir programın internetten indirmek isteyip/ istemediğinizi sorabilir. Buna HAYIR deyin ve kayıtların temizlenmesini bekleyin. (10 - 30 dk arası sürebilir)

Temizleme işlemi bitince Ekrana Not defterine silinen ve temzilenen dosyalar hakkında bilgi sunacaktır. Yeniden başlatın bilgisayarı..

Sorunun Durumu Hakkında Bilgi Verirseniz Sevinirim..

cevap için saol dediklerini yaptım o log defteri çıktı ama gta 4 de girdim kullanılabilir ram 59mb yanı hala virüs var olmadı yada hala bişeymi yapmam gerek

• Tarama işlemini güvenli modda dener misiniz? Daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.
  • boştayken %26 ram o kadar fazla değil windowsun kendi kullandığı ramdir o.

kasmanın virüsten kaynaklandığını pek düşünmüyorum
    ama yinede bir combofixle tarat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irou

boştayken %26 ram o kadar fazla değil windowsun kendi kullandığı ramdir o.

kasmanın virüsten kaynaklandığını pek düşünmüyorum
    ama yinede bir combofixle tarat

evet ztn %26 normal ram kullanımı bilgisayar boştayken bir sorun yok ama oyunlar oynanmıyor ilk başta virüsün ne oldugunu anlamamıştım ama gta 4 den ayarlara girdigimde bi baktımki ayarlarda en fazla 59mb ram kullanabilrisiniz ayarını gorunce şaşırdım eskiden orda 896 yazıyodu ve şimdi 59 yazıyor yani oyunlar oynanmaz hale geldi hangi oyunu açsam kasıyor sadece çok az ram isteyen oyunlar kasmıyor bide combofixle güvenli modda tarama yapıyım bakalım işnş düzelir arkadaşımızın dedigini yapayım.
  • arkadaşlar virüsün ismini buldum tekrar düzeltiyorum dll.host.exe virüs bu bakalım nolcak bu konuda bilginiz varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win32:Malware-gen virüsü var
    15 yıl önce açıldı
    Chrome.exe virüsü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güvenli modda combofix ile taratırsan sorunu muhtemelen çözersin.
  • Hocam bilgisayarınıza keylogger girmiş sanırm.

Dilerseniz bu programı deneyin ama manuel yöntemlerle de silebilirsiniz.
    http://www.indir32.net/anti-keylogger.html

Manuel olarak
    Xp işletim sisteminden Temizlemek için;
    Gizli dosya ve klasörler seçeneğini aktif hale getirin

Processexplorer' açın msnmsgr.exe dosyalarını kontrol edin C:\Documents and Settings\sizin otorum açma adınız\Application Data içerisinde bulunan msnmsgr.exe yi sonlandırın

Güncel
    Processexplorer'ı ve ya görev yöneticisini açıp işlemlerden dllhost.exe yi sonlandırın

C:\Documents and Settings\sizin otorum açma adınız\Application Data klasörünü açıp msnmsgr.exe, ntlog.sys, ntcom.dll dosyalarını silin

Güncel
    C:\Documents and Settings\sizin otorum açma adınız\Application Data klasörünü açıp dllhost.exe, ntlog.sys, ntcom.dll dosyalarını silin

Akabinde;

Başlat-çalışr'a regedit yazıp Kayıt defteri düzenleyicisini açın ve aşağıdaki işlemleri yapın.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Bu değeri silin
    Messenger "C:\Documents and Settings\ sizin otorum açma adınız \Application Data\msnmsgr.exe"

Güncel
    Dllhost "C:\Documents and Settings\ sizin otorum açma adınız \Application Data\dllhost.exe"

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Burdaki shell degeri herzaman standart olarak
    Shell Explorer.exe dir.

Eğer shell değeri bu şekil
    Shell explorer.exe "C:\Documents and Settings\ sizin otorum açma adınız \Application Data\msnmsgr.exe"

veya bu şekil ise

Güncel
    Shell explorer.exe "C:\Documents and Settings\ sizin otorum açma adınız \Application Data\dllhost.exe"

Bu şekil değiştirin
    Shell Explorer.exe

Daha sonra var ise aşagıdaki kayıtlarıda siliniz.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache
    C:\Documents and Settings\sizin otorum açma adınız \Application Data\msnmsgr.exe msnmsgr

Güncel

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\MUICache
    C:\Documents and Settings\sizin otorum açma adınız \Application Data\dllhost.exe dllhost

Bunları yaptıktan sonra: Kontrol etmek için Kayıt defteri düzenleyicisin den Application Data\msnmsgr.exe 'yi

Güncel
    Application Data\dllhost.exe 'yi aratın eğer bu kelimeler bulunuyorsa ilgili girdileri silin bulunmuyorsa keyloger temizlenmiş demektir.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın işlem tamamdır. Artık Sisteminizi sorunsuz kullanabilirsiniz.

Alıntıdır

• arkadaşlar hepininiz sağolun keylogger varmış bilgisayarda combofix ile güvenli modda çalıştırınca düzeldi

görev yöneticisini açtıgımda 2 tane msnmsgr.exe calışıyordu bunlardan biri bildiğimiz messenger diğeri keylogger'mış

ama combofix sayesinde silinde tekrar saolun cevaplar için
  • quote:

arkadaşlar hepininiz sağolun keylogger varmış bilgisayarda combofix ile güvenli modda çalıştırınca düzeldi

görev yöneticisini açtıgımda 2 tane msnmsgr.exe calışıyordu bunlardan biri bildiğimiz messenger diğeri keylogger'mış

ama combofix sayesinde silinde tekrar saolun cevaplar için

Rica Ederim..
  • Konuyu hortlatacağım ama benim durumum biraz daha farklı;

Bir yerlerden lollipop.exe diye bir program yüklenmiş bilgisayarıma. Az biraz araştırma yapınca tehlikeli bir şey olduğunu farkettim. İlk başta beni Windows Defender uyardı. Bende direkt sil dedim. Sonraki gün "Programlar ve Özellikleri"nde onun amblemini gördüm. Üstüne çift tıkladım. Silindi gibi birşey gözükmedi, başka birşey gözüküyordu, bende kapattım. Şu anda "Programlar ve Özellikleri"nde onun amblemi yok. Ctrl+Alt+Delete-> İşlemler-> Tüm kullanıcılara ilişkin işlemleri göster'e tıkladığımda da lollipop.exe gözükmüyor. Ama şurada gözüküyordu; (resim en aşağıda) "Should I remove it" diye bir program buldum, belki o görür ve sistemden siler dedi Ama o da göremedi. Avast kullanıyorum(üst sürümü değil, bedavası), ona tarattırdım, hiçbirşey bulamadı. Trojan Remover'ı denedim, sistem temiz dedi. Ama beni kıllandırıyor. Sanki sinsice yerleşmiş gibi... Onun orada olduğunu %100 bu resimden anlayabilir miyiz? Yani oradaki simge sadece bir kalıntı olabilir mi? Yoksa hala bilgisayarımda lollipop.exe çalışıyor mu? Birde bu ComboFix'i yükleyeyim dedim, bilgisayarı iyi bilmeyen kişiler yüklemesin denmiş ki, bende bilgisayar konusunda uzman biri değilim. Yüklemedim. Yükleyip birde onunla deneyeyim mi? Teşekkürler.

lollipop.exe virüsü bulaştı

• cpuz yi indirirken bulaştı, cpuz nin sitesinde nasıl olur lolipop virüsü bulaşır

güvenli modda falan hepsinde denedim, lolipop.exe göremiyorum ama 2-3 dk da bir zırta pırta explorer açılıyor kendiliğinden abuk subuk sitelere yönlendiriyor, bunu nasıl önlerim ?
  • Şu işlemleri yaparsanız bilgisayarınız pırıl pırıl olur:

Lollipop virüsü nasıl temizlenir?
  • tekrar yaptım ya saolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.