Arkadaşlar iş dolayısıyla fazla vaktim olmuyor, boş zamanlarımda da online oyun oynamak istiyorum. Forumda şu an en aktif oynanan oyun lol sanırım, bende bugün Türkçe versiyonunu indirdim, hesap oluşturdum, yapay zeka olarak botlara karşı 5-6 maç yaptım ama hala çözemedim tam anlamıyla. Sürekli ölüyorum. Başlangıç için neler yapılır, nerde oynanır, oyunda diğer online oyunlar gibi ana karakterlerimiz var mıdır hiç bir fikrim yok ve forumda ki bilgi arşivinin hepsini okuyacak kadarda boş vaktim yok
Yeni başlayan biri için tavsiyeleriniz nelerdir? Bir sakıncası yoksa bunu sormak istiyorum.. Sizce hiç bir kaynaktan yararlanmadan oynaya oynaya çözebilir miyim oyunu tam anlamıyla?
Oynanışa gelirsek; Her oyunu farklı şampiyonarla oynayabilirsin, kısıtlama yok; tabii şampiyonları önce biriktirdiğin ip (maç sonu gelir, takviyelerle artışı hızlandırılabilir) veya gerçek parayla aldığın RP ile alabilirsin. Asıl amaç rakibin merkez kulesini yani nexus'u patlatmaktır. Koridorlara gelen minyonlar sayesinde ya da ormanda ki canavarlar sayesinde para ve xp kasabilirsin. Ayrıca koridorlarda ki kuleleri yıkarak nexusa yaklaşabilirsin. Küresel görevleri gerçekleştirerek takımına para kazandırabilirsin, elbet küresel görevleri tek başına yapmıyacaksın. İnhibitörleri yıkarak kendi minyonlarına yeni bir minyon ekliyebilir (Diğerlerine nazaran daha güçlüdür), ayrıca nexus kulelerine saldırma iznine erişebilirsin. Son olarak nexusu patlatırsan zafer kazanırsın. Mevcut paranla başlangıçta ki ak sakallı adamdan eşya alabilir ve şampiyonunu güçlendirebilirsin. Unutma her oyun sıfırdan başlarsın. Launcher'da ki seviyene göre kabiliyet sayfasına puan verebilir ve ip ile alabileceğin rünleri rün sayfana dizebilirsin. Şampiyonlara gelirsek; Her şampiyonun 5 tane, 1'i pasif diğer dördü değişken olarak aktif veya pasif yeteneği vardır. QWER tuşlarından oluşan 4 yeteneğin genellikle R yeteneği ulti adı verilen 6 seviyede açılan en güçlü ya da fonksiyonel yetenektir. Tabii bazı şampiyonlarda R yeteneği 1. seviyede açılabilir. Her şampiyonun ona yardımcı olacak farklı eşya dizilişleri vardır. Bunları internetten kolayca bulabilirsin. Her karakterin takımda farklı görevleri vardır.
Temel olarak bu kadar. Daha uzatırsak 2 sayfa yazı yazılabilir.