Bildirim
Lokantalarda bahşiş bırakmamak ayıp mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Biz zaten zor geçiniyoruz birde onları mı düşünücez -
Niye ayıp olsun, çalışanın maaşı zaten verilmiyor mu? -
Haklısın dostum ama bıraksa mıydım diye düşünüyor insan. -
quote:
Orijinalden alıntı: Altaïr Ibn-La'Ahad
Arkadaşlarla lokantalara veya birşey içtiğimiz mekanlarda, hesabı verip para üstü gelince bahşiş bırakmıyoruz. Aramızda da öğrenci adamız diyip, gülüp geçiyoruz ama benim kafamda soru işareti kalıyor hep. Bahşiş bırakmamak ayıp mıdır sizce?
Ayıp mı ne demek ya güldürme beni. Çok zengin olursun lüks bir yere gidersin bırakırsın bahşişini. Öğrenci adam bahşiş vermez. -
ben 2 lira bıraktığımda dahi utanıyorum lokantaya gittiğinde tabi bu bir esnaf lokantası filan değilse geçerli söylediğim örneğin 46 lira hesap geldi 50 lira verip kalkarsın ama lüks bir yere gittiysen yani hesap diyelim 400 geldi 500 bırakır çıkarsın öteki türlü 20 lira tuttuysa bırakmana gerek yok ben bir de garsonun servisinden memnun kalmadıysam son kuruşuna kadar alırım hatta diyelim 44 lira hesap geldi 50 lira veririm bir de üstüne 4 lira bozukluk bırakırım ki kağıt 10 lira getirsin diye...
edit: bacanağım gelik'te garson aldığı bahşişin maaşından fazla olduğunu söylüyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeLLaT_1905 -- 22 Haziran 2012; 18:11:22 > -
hayatımda hiç bahşiş bırakmadım. bırakmamda -
Değildir :) öğrenci olmasanda vermene gerek yok diye düşünüyorum -
O zaman meslek sahibi olana kadar bahşiş bırakmak yok. -
Zengin olsan bile bahşiş verme.Sonuçta onlar parasını alıyor. -
%10 bahşiş veririm hep. Yani 10 liralik yemek yediysem 1 liranin hesaibin yapmam, 50 liralik yemek yediysem 5 liranin hesabini yapmam. 100 liralikda 10'un, 200 liralikta 20'nin hesabini yapmam yani. Yapacak olan vardır ama. -
Ne gerek var bahşişe. Adam işini yapıyor ve bunun için para alıyor zaten. -
2-3 liranın lafı yapılmaz da 5 lirayı da veremem, kusura bakmasınlar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
memnun kaldıysam bırakırım -
onlar sana ogrencısın dıye ındırım yapıyormu ? arada bu da bızden olsun dıyormu ? onlar ayıp etmıyor öğrencı halımızle bız mı ayıp edıcegız ? sanırım senın para fazla gelıyor sana -
quote:
Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905
ben 2 lira bıraktığımda dahi utanıyorum lokantaya gittiğinde tabi bu bir esnaf lokantası filan değilse geçerli söylediğim örneğin 46 lira hesap geldi 50 lira verip kalkarsın ama lüks bir yere gittiysen yani hesap diyelim 400 geldi 500 bırakır çıkarsın öteki türlü 20 lira tuttuysa bırakmana gerek yok ben bir de garsonun servisinden memnun kalmadıysam son kuruşuna kadar alırım hatta diyelim 44 lira hesap geldi 50 lira veririm bir de üstüne 4 lira bozukluk bırakırım ki kağıt 10 lira getirsin diye...
edit: bacanağım gelik'te garson aldığı bahşişin maaşından fazla olduğunu söylüyor...
Hocam zaten garson maaşları yerine göre çok düşük olur çünkü tipler fazladır özellikle yazlık bölgelerde .
Çeşmede çalışmıştım geçen yaz 1 aylığına , maaşım 950 tl. idi ama 4 hafta çalıştım en az gelen haftalık tip 200 tl. idi kişisel hariç . Kişiselle birlikte 300 ü geçiyordu .
-
Bu "öğrenciyim" ayağı da iyi ayak valla. Ev tutmaya gidiyorlar, sonra eve kızlar da geliyor gidiyor ve ne işler dönüyor, her yere gidilip yenilip içiliyor, sona konu para olunca laf hazır: "Öğrenciyim". -
quote:
Fulya yolu üzerindekindemi. -
Geçen hafta 25 kuruş ve tutmamış iddaa kuponu bıraktık arkadaşlarla.Pişman değilim -
quote:
Orijinalden alıntı: Münferit
quote:
Fulya yolu üzerindekindemi.
Ataköydeki galleria'nın yanında..
Benzer içerikler
- ortalama 2 nin altına düşerse burs ne zaman kesilir
- flo ayakkabı garanti süresi
- direksiyon sınavında dideral ilaç kullanan kullananlar yorumları
- mahlas bulma
- yoğurt yedikten sonra ilaç içilir mi
- dc açıldı mı
- ets2 türkiye haritası
- 5g nedir zararları
- google çizim yap
- telegram indirim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X