2011'de aldigim Linksys WAG120N modem/router ile internete erisim sagliyorum. Gun icinde ne yazik ki direkt baglantidan wireless'a gecmek zorunda kaliyorum 1 yildir.
Ancak ne zaman wireless'a gecip alt kata insem, baglantim paket oluyor. Kanal degistirmekten(1-6-11) tut araliklarla ag sifresi guncellemeye dek her seyi yapiyorum. Ama alt kata inip baglanmaya cabaladigimda parazitler internetimin icine ediyor.
Hatta oyle ki "superonline, ttnet..." adinda tuhaf erisim noktasi modem ag isimleri gozume carpiyor. Bunlarin ne oldugunu bile bilmiyorum.
Oyle ki, bir iki gun belki bir hafta saglam baglantiya sahipken, sonrasinda bir anda parazit bulasiyor ve wireless'taki sinyal gucu asiri degisken bir hal aliyor. bes tirnak ile iki tirnak arasinda gidip gelme gibi.
Bu parazitlerden kurtulmak icin ne yapabilirim?
Edit : modem/router olabilecek en dogru yerde konumlandi. hatta bazen sanki ust katta direkt bagliymisim gibi hizlar da gordum alt kattan baglanirken.
Dahili anteni iptal edip en az 5dBi kazancli harici anten baglayarak bu durumun önüne geçebilirsin.Tabi teknik bilgi ve ekipman gerektirir.