Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.604
Cevap
67
Favori
319.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Z5500 ve Z906'ya ait bazı fotoğraflar buldum, paylaşayım.

Z906 Decoder:

Z5500 decoder:

Z906 güç kaynağı:

Z5500 güç kaynağı:

Z906 kabin içi:

Z5500 kabin içi:

• quote:

Orijinalden alıntı: burak_37

quote:

Orijinalden alıntı: rapcep6161

quote:

Orijinalden alıntı: burak_37

quote:

İstanbul Forum Teknosa Magazasından turuncu indirim kampanyasından gecen hafta 679 tl ye logitech Z906 ses sistemini aldım seti almamdaki
    en buyuk neden baglantı coklugu sesi sounround olarak 5 hoporlore vermesiydi ve sıfırı 450 tl iken alsammı almasammı yenisi ne zaman cıkıcak
    diye dusunurken z5500 almamamdı malum z906 1.000 tl uzerinde fiyatla cıkmıstı

hoporlorleri nasıl kursam diye kara kara dusunurken spotların içinden gecirmeye karar verdim biraz zahmetli oldu ama sonunda degdigini dusunuyorum

bahaus ptatiker vs tipi yerlerden duvar için hoporlor ayagı baktım ccd kamera bolumunde suan duvara montajını yaptıgım
    ayak 10 tl olarak ve 1 adet olarak gozukmekteydi stoklara gelmiycek diyince internetten z906 duvar ayagı diye aradım karsıma
    15 tl ye z906 ayagı cıkınca 15*5=75 tl ccd kamera ayaklarını aynı tiptekileri arastırdım sonuc 5 tl aynı ayak ozelligi 5*5=25 tl işimi fazlasıyla gordu

kimsenin satısını baltalamak gibi niyetim yok belki sattıgı ayak daha kalitelidir vs vs ama fiyatı benim için pahalı

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/logitech-z906-hoparlor-duvar-montaj-ayagi-askisi-71203710

Aldıgım ayaklar 1 GUN DE GELDİ SATAN FİRMAYLA ARKADASLA VS HİÇ Bİ BAGLANTIM YOK PİYASADA CCD GUVENLİK KAMERASI AYAGI DİYE BULUNABİLİR

http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/metal-guvenlik-kamera-ayagi-ty-101-69398602

Duvardan geçirdiğinize göre baya uzun bir mesafe. Kablo uzunluğu nasıl yetti ?

orjinal kendi kablosuna ek yaptım metresi 1.50 tl olan kablo ile

Ses kaybı yaşamadınız mı ?

ses kaybı yasanmıstır sonucta kablo mesafesi artıyor ama bunu ben cok fazla farketmiyorum ses anlamında zaten tatmin ediyor yuksek seslerde bu arada oda planına gore mecbur boyle bisey yapmak zorunda kaldım 7 mt kablo cok kısa geliyodu

• Cok guzel paylasimlar oluyor
    Elinize saglik
    Logitech z906 ve z5500 wooferlarda manyetik koruma yok diye biliyorum dogru mudur. Yani wooferin ustune bir cep telefonu koy, telefon yavas yavas olmeye baslar. daha onceden bu tur durumlarla karsilasanlara rastlamistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

Cok guzel paylasimlar oluyor
    Elinize saglik
    Logitech z906 ve z5500 wooferlarda manyetik koruma yok diye biliyorum dogru mudur. Yani wooferin ustune bir cep telefonu koy, telefon yavas yavas olmeye baslar. daha onceden bu tur durumlarla karsilasanlara rastlamistim

Teknosa "manyetik koruma: var" diye açıklama yazmış Z906 için ama doğru mudur bilemem.

• quote:

Eğer kablo bağlantılarını doğru ve sağlıklı şekilde yapmışsanız, kablo uzadı diye ses kaybı neden yaşansın anlamadım. Ses kaybı yaşanması için, kablonun içinden geçen akımın dış etkilere açık kalması ve dış etkilere maruz olması gerekiyor. Aksi halde neden ses kaybı yaşansın ki? Benzetme ne derece doğru olur bilemiyorum ama, bir su borusundan geçen su dışarıya sızmıyor ise, ister 10 metre olsun, ister yüz metre, ne fark eder ki?
  • Vatandaşın biri, "Z5500'de toroidal trafo var, Z906'nın bütün elektronik sisteminden bile pahalı, sen bunu biliyor musun?" deyince, biraz araştırdım. Hakikaten çok pahalıymış.

Bir defa öyle yüksek teknoloji gerektiren bir şey değil, TormakTrafo diye bir elektronikçi, 70-80 TL civarında toroid trafo sarıyormuş. Aşağıdaki linkte bu konu üzerinde söylenilen şeyleri görebilirsiniz.

forum.diyaudiotr.com
    Toroid Trafo fiyatları ? : Güç Kaynakları - DIY Audio Türkiye Forum
    http://forum.diyaudiotr.com/guc-kaynaklari/toroid-trafo-fiyatlari-t50.html

Düşünün, Türkiye'de bile kolayca yapılabilen ve yüksek teknoloji gerektirmeyen bir şey. Logitech'e bu toroid trafo kaça mal olur? Taş çatlasa 30 ya da 40 Tl'ye mal olur. Belki de daha düşük fiyata. Çünkü bu adamlar onbinlerce birden sipariş verdiklerine ve büyük üretici firmalardan, aracı olmadan aldıklarına göre.

Bak sen, Z906'nın bütün elektronik devrelerinden pahalı bir şeymiş.

EDIT: Logitech Z2300'de de toroid trafo var, kesin o da daha iyi ve daha pahalıdır Z906'dan.

Toroidal Transformer Details

Manufacturer: Ten Pao International Ltd.
    Part No: Z-2200 EU
    Model No: TOG433028F0
    VA Rating: 150.9 VA [Confirmed by Ten Pao]
    Primary Input: AC 230V/50Hz
    Secondary Output Voltage: AC 20.1V x 2
    Secondary Output Current: 3.75 A
    Diameter: 95 mm
    Height: 45 mm

EDIT: Gerçi verdiği çıkış gücüne göre bu toroid trafoların fiyatı değişiyormuş ama, yine de Z5500'dekilerin Logitech'e maksimum maliyeti 60-70 TL'yi geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 7 Ocak 2013; 12:40:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

Eğer kablo bağlantılarını doğru ve sağlıklı şekilde yapmışsanız, kablo uzadı diye ses kaybı neden yaşansın anlamadım. Ses kaybı yaşanması için, kablonun içinden geçen akımın dış etkilere açık kalması ve dış etkilere maruz olması gerekiyor. Aksi halde neden ses kaybı yaşansın ki? Benzetme ne derece doğru olur bilemiyorum ama, bir su borusundan geçen su dışarıya sızmıyor ise, ister 10 metre olsun, ister yüz metre, ne fark eder ki?

ben işin teknik tarafını cok arastırmadım bulundugum yerde cok iyi oto tesisatı yapan arkadas kablo cok uzun olursa amfi kablo hoporlor arası mesafe uzadıgından seste biraz kayıp yasarsın dedi biz profosyonel ses sistemleri kurdugumuz yerde araya trafo koyuyoruz dedi bu evdeki z906 için bizim için gereksiz bir maliyet

ornek verdiginiz su borusunu soyle dusunun suyu actınız 5 mt ile 10 mt lik mesafeye aynı anda su gelmez

7 mt uzunlugu var z906 arka hoporlor kablosunun

30 mt kabloyu direk taktım deneme amaclı arka hoporlore diğerine de 7 mt olanı taktım ses aynı oranda gelmiyor biraz daha derinden geliyor bazı seslerde bozulma oluyor frekansı vermiyor

10 mt mesafeye cıkardım sesteki kaybı anlamak zor

oda planına gore en uygun sekilde baglantı yaptım bass center arka hoporlor %100 acık

media playerde full hd filmlerlerde decoder ısıgı yanıyor

xbox 360 oyun konsolunda surekli decoder ısıgı yanıyor

sesi % 45 50 civarında acınca bile fazlasıyla ses veriyor

deneme amaclı % 80 90 arası actıgım zaman titresimler baslıyor odada malum apartmanda insanlar rahatsız olmasın diye % 30 ile %50 arasında kullanıyorum fazlasıyla verdigim paraya gore hakettigini dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi_krdim429 -- 7 Ocak 2013; 13:30:24 >

• quote:

quote:

Elinize saglik

Teknosa "manyetik koruma: var" diye açıklama yazmış Z906 için ama doğru mudur bilemem.

http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/bilgisayar-hoparloru/656/125340238/logitech-z-906-5-1-ses-sistemi

Yabanci sitelerde kimi var kimi yok diyor
    Bence yok

• quote:

quote:

quote:

ben işin teknik tarafını cok arastırmadım bulundugum yerde cok iyi oto tesisatı yapan arkadas kablo cok uzun olursa amfi kablo hoporlor arası mesafe uzadıgından seste biraz kayıp yasarsın dedi biz profosyonel ses sistemleri kurdugumuz yerde araya trafo koyuyoruz dedi bu evdeki z906 için bizim için gereksiz bir maliyet

ornek verdiginiz su borusunu soyle dusunun suyu actınız 5 mt ile 10 mt lik mesafeye aynı anda su gelmez

7 mt uzunlugu var z906 arka hoporlor kablosunun

30 mt kabloyu direk taktım deneme amaclı arka hoporlore diğerine de 7 mt olanı taktım ses aynı oranda gelmiyor biraz daha derinden geliyor bazı seslerde bozulma oluyor frekansı vermiyor

10 mt mesafeye cıkardım sesteki kaybı anlamak zor

oda planına gore en uygun sekilde baglantı yaptım bass center arka hoporlor %100 acık

media playerde full hd filmlerlerde decoder ısıgı yanıyor

xbox 360 oyun konsolunda surekli decoder ısıgı yanıyor

sesi % 45 50 civarında acınca bile fazlasıyla ses veriyor

deneme amaclı % 80 90 arası actıgım zaman titresimler baslıyor odada malum apartmanda insanlar rahatsız olmasın diye % 30 ile %50 arasında kullanıyorum fazlasıyla verdigim paraya gore hakettigini dusunuyorum

Sizin dediğinizi de gayet iyi anlıyorum ama, sonuçta bu kablolardan elektron akışı gerçekleşiyor. Zaten bu kabloların içinden geçen şey ses değil,ses olması da mümkün değil. Elektron akışının hızı ise ışık hızı ile aynı zaten. Bu yüzden uydulardan veri elde etmek saniyeler bile sürmüyor. Cep telefonları ile görüşürken saniye bile veri kaybı olmuyor.

Ama şu var: Bu noktada kablo, kablonun kalitesi ve bağlantı şekli önemli. Eğer kablo kalitesi yüksek değilse veya ek kablo bağlantısı, tek bir kablo olacakmış şekilde yapılmamışsa, işte o zaman mesafe farkından kaynaklanan sıkıntılar ortaya çıkar. Unutmayın ki, birkaç yıl önce Türk Telekom da fiber optik kabloya geçti. Çünkü burada kablo ve veriyi iletme şekli önemli. Ve fiber optik kabloların uzunluğu veya mesafesi değil, veri iletme kalitesi ön plana çıkıyor.

Kablo kalitesinin önemi ile ilgili size bir de link vereyim:

UZMANTV
    Kaliteli ses için kabloların önemi nedir?
    http://www.uzmantv.com/kaliteli-ses-icin-kablolarin-onemi-nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 7 Ocak 2013; 14:06:12 >

• quote:

quote:

quote:

Elinize saglik

http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/bilgisayar-hoparloru/656/125340238/logitech-z-906-5-1-ses-sistemi

Yabanci sitelerde kimi var kimi yok diyor
    Bence yok

Değerli arkadaşım,
    Logitech Z906 ve Z5500 uydu hoparlörlerinde manyetik koruma kesinlikle var. Ama galiba subwooferda yok.

Bunu da nasıl anladım, söyleyeyim. Az önce eski Creative DTT 3500'in uydularından birini açtım, baktım aşağıdaki resimde vereceğim gibi bir kaplaması var ve çok çok hafif bir çekim var. Yani bir tornavidayı değdirince, tutmuyor ama çok hafif bir çekim olduğununu anlıyorsun. Bu nedenle o kaplamanın manyetik koruma olduğunu anladım. Ama aynı sistemin subwooferını çok önce açmıştım, manyetik koruma filan yoktu. Sanırım, subwoofer yere konuluyor bilgisayardan ve bilgisayar malzemelerinden uzakta kalıyor diye, veya zaten bas kabini manyetik koruma sayılır diye ya da subwoofera manyetik koruma uygulayınca belki performansa olumsuz etkileri oluyor diye subwoofera manyetik koruma koymuyorlar.

Şimdi bak bu fotoda manyetik korumaları görebiliyorsun. Şimdi bir de aşağıdaki videoya bak. Sub hoparlöründe manyetik koruma yok galiba.

Yani sonuç olarak hem var, hem yok. Hoparlörlerde var, sub hoparlöründe yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 7 Ocak 2013; 18:53:58 >

• @Herhangibiriyim
    Dostum paylasimlarin icin cok tsk. Dediginiz gibi uydularda manyetik koruma var gozukuyor, benim bahsettigim wooferdi. Uydulardaki manyetik etki fazla da olmaz zaten, kilif olmasa da bence sorun olmaz. Sizin de belirttiginiz gibi wooferda manyetik koruma yok bence de. Woofer genelde yerdedir, buyuk odalarda pc den filan uzak olabilir, fakat kucuk odalarda kullananlarda sorunlar olabiliyor. Dokunmatik telefonu sarja birakirken, wooferin ustune koyarsan , cihaz sakata gider. Bir arkadas daha once bahsetmisti.
    Tabi su konuyu tam bilemiyorum; magnetic shield ses kalitesini olumsuz etkiler mi?

• quote:

Vatandaşın biri, "Z5500'de toroidal trafo var, Z906'nın bütün elektronik sisteminden bile pahalı, sen bunu biliyor musun?" deyince, biraz araştırdım. Hakikaten çok pahalıymış.

Bir defa öyle yüksek teknoloji gerektiren bir şey değil, TormakTrafo diye bir elektronikçi, 70-80 TL civarında toroid trafo sarıyormuş. Aşağıdaki linkte bu konu üzerinde söylenilen şeyleri görebilirsiniz.

http://forum.diyaudiotr.com/guc-kaynaklari/toroid-trafo-fiyatlari-t50.html

Düşünün, Türkiye'de bile kolayca yapılabilen ve yüksek teknoloji gerektirmeyen bir şey. Logitech'e bu toroid trafo kaça mal olur? Taş çatlasa 30 ya da 40 Tl'ye mal olur. Belki de daha düşük fiyata. Çünkü bu adamlar onbinlerce birden sipariş verdiklerine ve büyük üretici firmalardan, aracı olmadan aldıklarına göre.

Bak sen, Z906'nın bütün elektronik devrelerinden pahalı bir şeymiş.

EDIT: Logitech Z2300'de de toroid trafo var, kesin o da daha iyi ve daha pahalıdır Z906'dan.

http://forums.logitech.com/t5/Speakers/Logitech-Z-2300-The-Last-of-the-Titans-Review/td-p/500830

Toroidal Transformer Details

Manufacturer: Ten Pao International Ltd.
    Part No: Z-2200 EU
    Model No: TOG433028F0
    VA Rating: 150.9 VA [Confirmed by Ten Pao]
    Primary Input: AC 230V/50Hz
    Secondary Output Voltage: AC 20.1V x 2
    Secondary Output Current: 3.75 A
    Diameter: 95 mm
    Height: 45 mm

EDIT: Gerçi verdiği çıkış gücüne göre bu toroid trafoların fiyatı değişiyormuş ama, yine de Z5500'dekilerin Logitech'e maksimum maliyeti 60-70 TL'yi geçmez.

Seni ciddiye almak pek doğru değil, şimdi şimdi anlıyorum, .... ama insan yazmadan edemiyor. Defalarca uzun uzun, bu işten hiç anlamayan birinin bile anlayacağı şekilde anlattım sana , üstelik bir ara anladığınıda sanmıştım ama nafile.

Araştırmayı çok seviyorsun anlaşılan? Madem çok biliyorsun çok araştırıyorsun, sana zahmet, 300watt (+22-0- 22) + (+14-0-14) 1.6mm seconder sargılı %99,9 pure ofc emaye telle sarılmış bir toroid fiyatı da alırmısın TORMAK dan, bakalılm ne fiyat vercekler sana?

Ha bu arada yukarıda özelliklerini verdiğim toroid, z5500 trafosu,.... varsa öyle 30-40 tl ye çok ciddi olarak 100 adet alayım

Diğer taraftan ister kabul et istersen etme, z5500 ün anfisi, beslemesi subwoofer 'ı z906 dan çok daha iyi. Bunu ben değil tüm inceleme siteleri yazıyor, karşılaştırıyor.

Araştır, öğren doğruları yaz , sırf sen aldın diye daha yeni model diye o ürün daha iyi olmaz.

Ben z5500 ü savunmak için yazmıyorum bunları, z5500 topiğinde de çok eleştirdim bu sistemi, hatta Ediferin 5.1 üst modelinin yanında z5500 ün hükmü olmadığını da belirrtim, uydu seslerinin sadece oyun ve filmde idare ettiğinide söyledim.

Ancak eğer konu z5500 vs z906 ise, kimse boşuna çenesini yormasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 8 Ocak 2013; 2:47:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Seni ciddiye almak pek doğru değil, şimdi şimdi anlıyorum, .... ama insan yazmadan edemiyor. Defalarca uzun uzun, bu işten hiç anlamayan birinin bile anlayacağı şekilde anlattım sana , üstelik bir ara anladığınıda sanmıştım ama nafile.

Araştırmayı çok seviyorsun anlaşılan? Madem çok biliyorsun çok araştırıyorsun, sana zahmet, 300watt (+22-0- 22) + (+14-0-14) 1.6mm seconder sargılı %99,9 pure ofc emaye telle sarılmış bir toroid fiyatı da alırmısın TORMAK dan, bakalılm ne fiyat vercekler sana?

Ha bu arada yukarıda özelliklerini verdiğim toroid, z5500 trafosu,.... varsa öyle 30-40 tl ye çok ciddi olarak 100 adet alayım

Diğer taraftan ister kabul et istersen etme, z5500 ün anfisi, beslemesi subwoofer 'ı z906 dan çok daha iyi. Bunu ben değil tüm inceleme siteleri yazıyor, karşılaştırıyor.

Araştır, öğren doğruları yaz , sırf sen aldın diye daha yeni model diye o ürün daha iyi olmaz.

Ben z5500 ü savunmak için yazmıyorum bunları, z5500 topiğinde de çok eleştirdim bu sistemi, hatta Ediferin 5.1 üst modelinin yanında z5500 ün hükmü olmadığını da belirrtim, uydu seslerinin sadece oyun ve filmde idare ettiğinide söyledim.

Ancak eğer konu z5500 vs z906 ise, kimse boşuna çenesini yormasın.

Sizi kırdıysam özür dilerim. Ama çok abarttınız. Toroid trafolarda, dışarıya yansıyan elektromanyetik dalga kayıpları daha az oluyormuş. Ama, iyi bir izolasyonla, diğer trafolarda da hiçbir sorun çıkmıyormuş. Ki, Z906'daki trafonun iyi izole edildiği de dikkatle incelenirse belli oluyor. Ayrıca, Logitch'in küçük bir miktar için seste gürültü gibi sorunlara yol açacak bir yola başvuracağını sanmıyorum. Bence, bu yükselteçin yapısı farklı olduğundan ve bir de fazla yer kaplamaması için toroid trafo kullanmamışlar.
    Ama öyle bir abarttınız ki, "toroid trafo Z906'nın tüm elektronik devrelerinden bile pahalı" gibi bir şey söylemeye kadar vardırdınız işi.
    Benden çok şey biliyor olabilirsiniz, ama sahip olduğunuz bilgileri doğru kullanmak da ayrı bir olay. Bir defa, bu sistemlerle verimli ve kaliteli müzik dinlenemeyeceğini bilmeniz lazım. Bu konuyu çok araştırdım. Doğrudan mail atıp fikrini aldığım uzmanlar da oldu. "Bunları müzik sistemi olarak görmemek lazım" dediler. E siz ne yapıyorsunuz? Müzik bakımından mukayese ediyorsunuz. Bu hiç doğru bir şey değil. Bunların uydu hoparlörlerinin yapısı bile kaliteli müzik üretmeye uygun değil.
    Karşılaştıracaksanız, toroidi filan bir kenara bırakıp, film ve oyun performansları açısından karşılaştıracaksınız. Çünkü bunlar zaten EV SİNEMA SİSTEMİ. Bu bakımdan iki sistemin de önemli bir farka yol açmayacağı ortada. Ama buna mukabil, Z906 bazı sorunlardan arındırılmış ve bazı yeni girişler eklenmiş. Artık ısınma sorunu yok,sigorta sorunu yok, LCD ekranın ışıklarındaki sorunlar yok, ayrıca elektirik sarfiyatı düşürülmüş vb.
    Bu açıdan karşılaştırdığınızda, elbette ki 7 yıl sonra üretilen ve bazı sorunları giderilen Z906 tercih edilir. Sanki Z5500 Hi-Fi sistemiymiş gibi abartmaya ne gerek var, anlamıyorum.

EDIT: Bir de samimiyetiniz olmayan insanlara "sen" diye hitap etmenizin doğru olmayabileceğini hatırlatmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 8 Ocak 2013; 14:33:50 >

• benim ses sisteminde bas vurdugubda zırıltı oluyor sanırım içinde birşey gevşek bir ara içini acıp bakmam lazım bir fikri olan varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

benim ses sisteminde bas vurdugubda zırıltı oluyor sanırım içinde birşey gevşek bir ara içini acıp bakmam lazım bir fikri olan varmı acaba ?

Ne zaman aldınız sistemi? Aynısı bende de olmuştu, ilk aldığım zaman. Ama biraz geç kaldım götürmekte. Aldıktan 20 gün kadar sonra götürdüm. Servise gönderdiler, değişti subwoofer. Utanmadan bir de "kullanıcı hatası" diye üzerime yıkmaya çalıştılar. Sanırım nakliye sırasında filan içinde bir şey kopmuş ya da sub hoparlörü yırtılmıştı. Yeni almış olmasam herhalde değişmeyeceklerdi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

benim ses sisteminde bas vurdugubda zırıltı oluyor sanırım içinde birşey gevşek bir ara içini acıp bakmam lazım bir fikri olan varmı acaba ?

Ne zaman aldınız sistemi? Aynısı bende de olmuştu, ilk aldığım zaman. Ama biraz geç kaldım götürmekte. Aldıktan 20 gün kadar sonra götürdüm. Servise gönderdiler, değişti subwoofer. Utanmadan bir de "kullanıcı hatası" diye üzerime yıkmaya çalıştılar. Sanırım nakliye sırasında filan içinde bir şey kopmuş ya da sub hoparlörü yırtılmıştı. Yeni almış olmasam herhalde değişmeyeceklerdi.

yaklaşık 2 sene oluyor ilk geldiğinden birkaç gün sonra farkettim sonra geri gönderdim sıkıntı yok diye geri gönderdiler sonra logitechle görüştüm bunun üstüne sub değiştirdiler kople ama yine aynı ses vardı subun altındaki r ile başlayan etiket değişmişti ama emin değilim sonra içini acıp bakmak için zaman geçmesini bekledim ve garanti süreside doldu bir ara acık bakacam zırıltıya sebep olan şey nedir diye muhtemelen içinde bir şey gevşek oda bas vurunca zırıltıya sebep oldugunu düşünüyorum

• quote:

Sizi kırdıysam özür dilerim. Ama çok abarttınız. Toroid trafolarda, dışarıya yansıyan elektromanyetik dalga kayıpları daha az oluyormuş. Ama, iyi bir izolasyonla, diğer trafolarda da hiçbir sorun çıkmıyormuş. Ki, Z906'daki trafonun iyi izole edildiği de dikkatle incelenirse belli oluyor. Ayrıca, Logitch'in küçük bir miktar için seste gürültü gibi sorunlara yol açacak bir yola başvuracağını sanmıyorum. Bence, bu yükselteçin yapısı farklı olduğundan ve bir de fazla yer kaplamaması için toroid trafo kullanmamışlar.
    Ama öyle bir abarttınız ki, "toroid trafo Z906'nın tüm elektronik devrelerinden bile pahalı" gibi bir şey söylemeye kadar vardırdınız işi.
    Benden çok şey biliyor olabilirsiniz, ama sahip olduğunuz bilgileri doğru kullanmak da ayrı bir olay. Bir defa, bu sistemlerle verimli ve kaliteli müzik dinlenemeyeceğini bilmeniz lazım. Bu konuyu çok araştırdım. Doğrudan mail atıp fikrini aldığım uzmanlar da oldu. "Bunları müzik sistemi olarak görmemek lazım" dediler. E siz ne yapıyorsunuz? Müzik bakımından mukayese ediyorsunuz. Bu hiç doğru bir şey değil. Bunların uydu hoparlörlerinin yapısı bile kaliteli müzik üretmeye uygun değil.
    Karşılaştıracaksanız, toroidi filan bir kenara bırakıp, film ve oyun performansları açısından karşılaştıracaksınız. Çünkü bunlar zaten EV SİNEMA SİSTEMİ. Bu bakımdan iki sistemin de önemli bir farka yol açmayacağı ortada. Ama buna mukabil, Z906 bazı sorunlardan arındırılmış ve bazı yeni girişler eklenmiş. Artık ısınma sorunu yok,sigorta sorunu yok, LCD ekranın ışıklarındaki sorunlar yok, ayrıca elektirik sarfiyatı düşürülmüş vb.
    Bu açıdan karşılaştırdığınızda, elbette ki 7 yıl sonra üretilen ve bazı sorunları giderilen Z906 tercih edilir. Sanki Z5500 Hi-Fi sistemiymiş gibi abartmaya ne gerek var, anlamıyorum.

EDIT: Bir de samimiyetiniz olmayan insanlara "sen" diye hitap etmenizin doğru olmayabileceğini hatırlatmak isterim.

Arkadaşım, ben müzikal olarak savunmadım hiç bir zaman, aksine oyun ve film için "eh işte" dedim. Aklın sıra özür dilerim diyip diğer taraftan benim bilgimi yargılamaya kalkıyorsun! Buna hiç gerek yok

Ben nerede savundum müzikal kalitesini ? Yazdıklarımdan nasıl bir çıkarım yaptın , bu yönde? Benim savunmadığım konularla beni köşeye sıkıştırıcan aklın sıra, komik olma
    Bak bakalım ben ne demişim z5500 ün müzikalitesi hakkında ki bir yorum,, kendimden alıntı yapayım

"quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

Gençler elinde z5500 ü olan bence satmasın ileride çok para edecek sonuçta ses sisteminin geldiği son nokta budur daha ilerisi yok başka bir sistem gösteririsiniz fazladan dijital çıkışı yada ne bilem daha değişik atraksiyonları vardır ama sonuç olarak verdiği ses z5500 den iyi olamaz nokta çünkü böyle bir efsane bir daha üretilmez firmalar özellikle logitech böyle bir sistem yaptığı için çok pişmandır eminim neden derseniz yeni bir ses sistemi çıkaramıyor çünkü z5500 ü geçebilecek bir sistem yok tüm teknoloji ve ses kalitesi z5500 ile noktalanmıştır daha ilerisi teferruattır.

BU YORUMA BENİM VERDİĞİM YANIT!!!

z5500 mü ses sisteminin geldiği son noktadır???? Güldürme arkadaşım ya

Öncelikle şunu düzeltelim, verdiği ses mevcut uydular ile oyun ve film dışında çok kötü, yani stereo müzik dinletisinde sınıfta kalır.

Bahsi geçen çıkış gücü 500 watt rms komple yalan. Üzerinde ki trafo 300w anfi sürücüleri tda 7294 class A-B yani % 60-70 verimli, kontrol podu 10w çekiyor. kısaca rms gücü 220-230w civarında.

Haa derseniz fiyat performans olarak nasıl peki? Cevap rakipsiz!!

Desktop multimedya olarak rakibi varmı f/p, hayır yok fakat 100-200 tl fazlasına Edifer in s730 u varken seçenek bile değil Fakat z906 ya gelirsek z5500 varken çok saçma.

Kısaca evt elinde olanlar gözü gibi bakabilir."

Al sana cevabım, yukarıda yazmışım işte Bir özür borcun daha var artık

Ayrıca nerdeyse z5500 ün trafosu z906 yı satın alır derkende teşbih yaptım. Ama senin bunu anlaman gerekirdi, kurnazlık yapma

z906 hangi sorunları çözmüş anlayamadım?

z5500 ün ısınma sorunumu varmış? Hadi diyelimki haklısın bunun cevabını vereyimde bu sefer anlamaya çalış emi

z5500 ün anfisinde yer alan yükselteçler sınıf a-b bu sınıftaki yükselteçler sesi üretirken, %60-70 verimlilikle çalışırlar. Anlayabileceğin üzere verilen akım ses e dönüşürken %30-40 civarında kayba uğrayıp ısı enerjisine dönüşür. Bu nedenlede büyük soğutucular kullanmak gerekir z906 da kullanılan yükselteçler ise sınıf D dir. Bu yükselteçlerin özelliği ise neredeyse %95 lere varan verimlilikleridir. Kısaca çok daha düşük kaynak güçle çok daha yüksek ses gücü az bir ısı enerji atığı üretirler. Çok daha küçük soğutucular kullanılır. Daha az devre elemanı barındırırlar. Ama daha düşük ses kalitesine sahiptirler. Genelde giriş seviyesi multimedya ürünlerinde oto sub anfilerinde, ev sinema sistemi sub anfilerinde kısaca düşük frekans (sub-bass lar için ) çokca tercih edilirler. Bunu ben söylemiyorum, bütün dünya söylüyor.

Şimdi senin mantığa bir bakalım, daha az ısınıyor diyorsun sanki çok matah bir şey gibi Kaliteli hiç bir anfide sınıf D yükselteçler kullanılmaz! Kaliteli hiç bir anfide smpd trafo kullanılmaz, hatta mümkünse toroid dışında hiç bir trafo kullanılmaz. Dünyada audiophillerce tercih edilen anfiler en kötü sınıf a-b mosfet anfilerdir ve bu anfiler hem sınıf a hem b sürülebilirler. Örneğin sınıf ab yükselteçli iyi bir anfi sınıf A SÜRÜLDÜĞÜNDE rms 60w kanal başına sürebilirken sadece %15-30 verimlilikle çalışabilir ve soba gibi ısınır, aynı anda sınıf ab sürdüğünüzde ise 300 rms kanal başına sürebilirsiniz. Bu soba gibi anfilerin fiyatlarıda çok çok yüksektir, tümünde toroid trafo kullanılır Evet yüksek kalite anfilerde toroid kullanılır çünkü dediğin gibi sesin kalitesini bozan manyetik dalgalar yaratmazlar. Teknoloji gelişiyor evt ama tüm yüksek sınıf anfiler halen Sınıf A , AB mosfetler olarak bünyelerinde de toroid trafo bulundurmaya devam ediyor. Kısaca teknolojisi yüksek yada son model z906 nız eski ısınan z5500 ünüzün halen çok gerisinde yer almakta Ha diğer taraftan Ediferin şu üst model 5.1 sistemi ise açık ara zaten önde.

Artık benimle ilgili bir alıntı yaparken umarım gerçektende bilgiye ihtiyacın olduğunda yaparsın, genç arkadaşım

• CESAJANS

beni z906 dan soğuttunuz valla
    zaten alırken z5500 sıfırı yoktu hiç biyerde bende ikinci ele güvenemedim zaten genelde aralarında aşırı fark yok dedikleri için aldım beni mutlu ediyo ama her parçada z5500 daha iyi diyosunuz yani itiraz etmek anlamında demiyorum doğrudur,moralim bozuldu :|

neden o kadar sene sonra onun yerine geçecek ürünü daha kötü yaparlarki
  • quote:

Orijinalden alıntı: -numlock-

CESAJANS

zaten alırken z5500 sıfırı yoktu hiç biyerde bende ikinci ele güvenemedim zaten genelde aralarında aşırı fark yok dedikleri için aldım beni mutlu ediyo ama her parçada z5500 daha iyi diyosunuz yani itiraz etmek anlamında demiyorum doğrudur,moralim bozuldu :|

Yok cnm soğutmak değildi amacım :)

Keyfini sürmeye bak sen, benim bahsettiklerim teknik ayrıntılar. Sen duyduğun sesten mutluysan ne mutlu sana

Bütün neden, piyasada varolma savaşı ve ekonomi .

• quote:

Orijinalden alıntı: -numlock-

CESAJANS

Boş ver ya sıkma canını. Herkes kendi malını över. Onlarınki de öyle bir avuntu işte. Yedi yıllık bir malı güzellemenin yolları.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.