Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.628
Cevap
68
Favori
323.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Problem çözebildiniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumu baştan sona okuyamadım ama araştırma yaptığımda projeksiyon cihazı kullananların Optik çıkışı yoksa gerçek 5+1 ses alması mümkün olmuyor. Optik çıkışlı projeksiyon cihazı aldığımızda yazılımlarında Android olmuyor. Tam ikilemde kaldım.
    Hem optik çıkışlı hem Android li projeksiyon cihazı tavsiye edecek varmi? Z906 im dan asla vaz geçemiyorum

• Merhaba.z906 sistemini bir kurum salonunda kullanmak istiyoruz. Bilgisayardan sesli bir video oynatirken aynı anda 3.5 mm girişine bağlı olan kısımdan mikrofon ile ses alınabilir mi? Yani soru şu aslında; videodaki ses oynarken arkadan mikrofondan konuşunca sesi verir mi yoksa input input şeklinde değiştirerek ayrı ayrı mi kullanabiliyoruz?

• Arkadaşlar z906 almayı düşünüyorum ama çok fazla olumsuz yorum var genel olarak ısınma ve bu sebepten arızalanma durumu varmış kronik sorun deniyor. Her cihazda bu durum varmı yoksa şans işimi? Bir taraftanda steelseries arena 9 a bakıyorum ama z906 ile kıyaslanamaz bile ama z906 kronik sorunluysa hiç bulaşmim diyorum.

• Z906 im var film izlediğimde konusma sahnelerinde izlerken sesi açıp savaş sahnelerinde sesi kısmak zorunda kalıyorum ben mi bi ayar yaparken eksik yapıyorum. Surekli bunu yapmaktan sıkıldım. Optik kablo ile bağlı

• Arkadaşlar merhaba,

Biriniz bana bu ürünün garanti belgesinin fotoğrafını atabilir misiniz? Galiba benim kutudan çıkmadı. Ne yazıyor, nasıl görünüyor merak ettim :)

• Bu ürünü PC ye bağlamadan ama harici ses kartı aracılığıyla kullanan kimse var mı? Günümüzde alınacak bir harici ses kartı önerisi lazım arkadaşlar.

• İyi günler.

Ben tvyi spdif üzerinden z906 ya bağladım fakat ses kontrolü yapamıyorum. HDMI Arc ile ayrı bir konnektor veya cihaz gibi bir şey ile z906 ya bağlantı yapabilir miyiz? Böyle yaparsak tv kumandası ile ses açıp kapatabilir miyiz? TV de bluetooth özelliği yok eğer olsaydı z906 ya bir bluetooth cihazı bağlayıp olayı çözebilirdim sanki. Ama şu anda yapabileceğim tek şey hdmi arc yöntemi olur diye düşünüyorum. Bilgisi olan ya da deneyen var mı?

• gunaydinbahadir G kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hdmi arc extractor diye Amazon Amerika’da arama yapıp linkteki gibi ürünlerin yorumlarına bakmak lazım.

Sagrado Audio Extractor Dijital HDMI Uyumlu Sesten Analog Sese Destek (Yurt Dışından)
    https://app.hb.biz/2iNH0s7oe3pJ

Ama tahminen sesi optik bağlantı ile 5.1 olarak aktarmaya çalıştığınızda sesi tv kumandası ile arttırıp azaltamazsınız diye tahmin ediyorum

Sonuçta arc bağlantı normalde hdmi kablo ile yapılıyor ve hdmi cec protokolü sayesinde iki cihaz birbiri ile iletişim sağlayıp birlikte hareket ediyorlar. Siz bu adaptör ile bir tarafa hdmi bir tarafa da optik bağlantı yaptığınız için hdmi cec iletişimini kesmiş oluyorsunuz. Bu durumda 5.1 dolby vs seslerde tv’nin kumandasının sesi yönetememesi lazım diye düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Logitech Z906 için Creative Sound Blaster SBX harici USB ses kartı fiyatı almayı düşünüyorum kullanan var mı ?

• Merhaba decode ışığını her yerde yakma için kesin çözüm veriyorum youtube, instagram vs. 2 yöntem vereceğim kaliteli bir ses kartına ihtiyacınız var ana kartınız üst seviye bir anakart ise eğer ana kartınıza z906 optik out çıkışı ile bağlayın (Ana kartınızda optik out çıkışı yoksa 2.yönteme geçin)

1.Yöntem

1 - Microsoft store den Dolby Access uygulamasını indirin. (Not: Bu uygulama ücretli 1 hafta boyunca test edebilirsin)

2 - Denetim Masası/Donanım ve Ses/Ses tıklayın

3 - SPDİF out sag tıklayın Varsayılan aygıt ayarla ve yine sag tıklayın Varsayılan iletişim aygıt olarak ayarla seçin

4 - SPDİF out sag tıklayın özellikler tıklayın sekmelerden Uzamsal ses seçin ve Dolby Atmos secıniz uygulayın tamam deyıp pc restart atın  

Egerki 1.yöntem ile decode ışığını yakamazsanız veya yaksanız bile benim gibi verim alamazsanız kullandığım 2.yöntem optik out çıkışlı harici ses kartına ihtiyacınız var ses kartı konusunda Creative bu işin duayeni bilen bilir.

2.yöntem

Tavsiye edebileceğim test ettiğim 2 urun var bunlar:

1 - Creative Sound Blaster X4 USB Ses Kartı (Şuan aktif olarak kullandığım model yeni aldım)

2 - Creative Sound Blaster X-Fİ surround 5.1 pro USB Ses Kartı (Eski model olduğu için bütçe dostu)

Tavsiyem bütçeniz varsa hiç düşünmeden Creative Sound Blaster X4 modeli alın geçiniz x4 modeli X-Fİ surround 5.1 pro ye göre daha iyi ses veriyor fakat güncel fiyatı 7.500 TL baya tuzlu bütçeniz sınırlı ise Creative Sound Blaster X-Fİ surround 5.1 pro alın geçin yine işinizi görecektir fiyati 1500 - 2500 TL bandında driver resmi sitede mevcut Windows 11 destekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymuto -- 9 Nisan 2025; 0:43:54 >

• Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 12 yıldır kullandığım z906'ım geçen hafta elektrik gelmediğinden açılmamaya başladı.

Bende face'de bir gruptan bu tamir işlerini yapan giresunda bir arkadaşa anakartı gönderdim.

Güç kaynağı arızasını ve ısınmadan kaynaklı problemleri gidererek, z906 hayata yeniden döndü.

Şöyle diyeyim, bir kaç gündür tv'yi kendi hoparlörleri ile izliyorum, çok yavan çok kalitesiz geldi..

Hem müzik hem film'de z906 mükemmel bana göre..

• john mclane kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun tavsiyem eğer ki kullanmıyorsanız kaliteli akım korumalı priz kullanın mümkünse Brennenstuhl, philps, Schneider bu markalardan birini alın derim kontrol edin akım koruma özelliğinin olduğundan emin olun bazı modellerde akım koruma özelliği yok katılıyorum hem film ve müzikte on numara youtube bir izliyordum yağmur yağıyordu bir an dışarda gerçekten de yağmur yağıyor sandım cidden   konuşma geçen sahnelerde de sanki yanımda biri konuşuyor da onu dinliyormuşum gibi oluyorum

• Ben bu ürünün kontrol panelini ilave kablo ile uzatmak istiyorum. Kontrol panelinin kablo soketi 15 pinli soket. Bende 20 metre 15pin kablo aldım bağladım ancak uyum sağlamadı. Kontrol paneline elektrik gelmedi. Acaba yanlış kablo mu seçtim yoksa kablo uzun diye mi enerji alamadım. Konuyla ilgili bir fikri olan var mı?

2011 yılında almıştım ben de 2020’de arızalandı ana kartı söktük yakın çevremde tamir edebilecek kimse yoktu daha doğrusu çıkmadı hangi elektronikçiye gösterdiysem tamirini bir türlü başaramadı transistörlerin yandigi kabak gibi belliydi. Sonra Türkiye’deki tek yetkili servisi yani Penta’yı mecburen tercih ettim İstanbul Anadolu yakasında ikamet ettiğim için sadece bu bölgeden teslim almıyorlar kendim cihazı götürdüm.
    Yaklaşık 10 gün bekleme süresi ile ana kartın birebir değişeceği altı ay garantili olacağı bilgisi verildi ve fiyatı da o zaman onaylamıştım 1200 TL tutmuştu ve Nisan 2025
    Cihaz tekrardan kapanma problemi yaşatmaya başladı akım korumalı prizde üstelik Vivanco grup priz ve üstüne tekrardan Snchieder elektriğin tekli akım korumalı prizi olmasına rağmen yine kapanmalara başladı. Cihaz ışıkları yanıyor dekoder üzerinde 1-2 saniye sonra tekrardan kesiyor. hafta sonu müsait olduğumda sigorta kutusuna yakın en yakın prizde tekrardan testini yapacağım. Sonra uyduları tek tek bağlayıp kısık sesle denemeye çalışacağım bakalım kapanıyor mu kapanmıyor mu binamız daha yeni iç elektrik tesisat kablolari neredeyse çok kalın bakır kablolarla çekilmiş bununla ilgili olabilir mi diye mecburen test edeceğim belki gelen akım hala bozuk geliyordur.

Sıfırını alsan o da şans işi iki ucu … değnek yani. Anakartta da nerden baksan 4-5 bin arası olmuştur. Bir daha asla değişime göndermem. Alacak olursam en azından 2 yıl garantili olur diye düşünüyorum.

Haftasonh yapacağım testle bakacağım.

Bu cihaz bambaşka tabii ki, alternatif bir ürün yok segmentler farklı. Sadece güç/denge optimumda en uygun cihaz TCL X937U. Ama dediğim gibi her ikisi de farklı segmentlerde yer alan cihazlar. Yorumlarına heniz bakmadım.

Bu arada akım korumalı grup prizlerinde bir kaç yıl sonra (5-7 yıl ) kalitesine bağlı olarak artık görevlerini tam anlamıyla yapamayabileceklerini öğrendim. Baktım cihaz sigortaya en yakın tekli priz üzerinde sorun çıkarmadan çalışıyor grup prizleri değiştirir denerim.

Testler başarısız olursa artık yedek parça niyetine satıp bütçeyi toparlayana kadar cihaz almam boğuk tv sesiyle film izleriz. Bırak filmi haberler bile köyü oluyor :( ya nasip.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• carpenter05 C kullanıcısına yanıt

facebook'da logitech z906 grubu var. Ben bu tamir yapan arkadaşı oradan buldum.

Kargo ile gönderdim, 2 gün içinde on numara tamirat ile anakart hayata döndü..

İsterseniz facebook'da ki gruba bakın, isterseniz bu arkadaşın numarasını size atayım..

Selam, hiçbir sosyal medyayı kullanmıyorum. iletebilirseniz dm'den alabilirim numarasını.

Kaça tamir etti hocam

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt

1700 lira

• Talhagn14 T kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Bu sorunla ilgili z906 da çözüm var;

DD5.1 ses formatlı bir film oynatın, oynatma esnasında z906 nın konsoluna yaklaşın (z906 nın ekranını daha iyi görmek için), uzaktan kumandada "level" tuşuna basın;

Level butonu;

1. basış: bas hoparlör,

2. basış: arka surround hoparlörler,

3. basış: ön-merkez hoparlör (konuşma sesleri)

level tuşuna her bastığınızda z906 konsol ekranında hoparlör simgelerini göreceksiniz, böylece hangi hoparlör grubunun ses seviyesini ayarladığınızı anlarsınız.

Hangi hoparlör grubunun sesini azaltmak veya çoğaltmak istiyorsanız o mod da iken ses +- tuşlarına basınız, bunu çabuk yapmanız lazım çünkü yaklaşık 10 sn içinde level mod kapanıyor.

Standart ayarlarda konuşma seslerinin az olduğu doğru.

Ben şöyle bir ses seviyesi ayarı yaptım;

Bas hoparlör: seviye 5,

arka surround hoparlör: seviye 7

ön-merkez hoparlör (konuşma sesleri): seviye 9 veya 10

Bu ayarla konuşma sesleri daha iyi duyulurken, aksiyon filmlerinde sesler patlama yapmıyor.

Sizde kendinize göre deneme yanılma ile en iyi ayarı bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Mayıs 2025; 15:25:43 >

• 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.