Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.600
Cevap
66
Favori
315.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sistemdeki sorunları büyük ölçüde çözdüm. Cihaz hakkındaki ve ayarlarına ilişkin bilgi eksikliğimden kaynaklanıyormuş büyük ölçüde.
    Şimdi sisteme ilişkin birkaç şey söylemek istiyorum.
    Açıkçası ben Z5500'ün görüntüsünü pek beğenmediğim için içim pek ısınmamıştı. Daha önce ise sadece Creative DTT 3500 Digital kullanmıştım. Aslında o da kendi çapına göre pek zayıf değildi.
    Hiç Z5500 kullanmadım. Bu yüzden Z5500'ün müzik kalitesine ilişkin fazla bir fikrim yok. Sadece bir defa MediaMarkt'ta görüp dinlemişliğim, denemişliğim var.
    Ama bazılarına hiç katılmıyorum, bu cihazın decoderı bence daha güzel görünüm olarak. LCD ekrandansa, bu tür klasik görünümlü bir şeyi tercih ederim açıkçası.
    Bernim bu cihazı alırken şöyle bir mantığım vardı. Tamam, Subwofer Z5500'den RMS olarak biraz daha zayıf olabilir, ama adamlar yedi yıldan sonra eskisinden kötü bir şey yapıp daha pahalıya satabilirler mi?
    Bu akıl mantık işi değil. Yapıp satsalar bile imaj bozulur ve markaya olan güven azalır. Elbette ki yedi yıl sonra yapıp daha pahalıya sattıkları şeyin daha kaliteli olması beklenir. Nitekim bence uydular görünüm olarak da daha şık ve ses olarak da daha iyi ve güçlü. Ayrıca sigorta atma gibi saçma bir sorundan arındırılmış.
    Subwofer'ın gücünden düşürüp uyduların gücünü arttırdıklarına göre, bu şekildeki bir sistemin daha güzel ve dengeli bir ses vereceğini düşünmüş olmalılar. Yoksa Subwofer her şey olsa idi, herkes daha ucuz olan Z5500'ü alırdı. Yeni bir sistem çıkarmak da gereksiz ve aptalca olurdu.
    Görünüş olarak uydu ve merkezin şıklığı üzerine söyleyecek pek bir şey yok bence. Daha klasik, ama aynı zamanda daha oturaklı ve dolgun gözüküyor. Bu konuda zevkler değişse de, ben decoderin lcd ekran olmadığına sevindim. Klasik bir görünüm benim zevkime daha çok hitap ediyor. Ama Creative DTT 3500'ün decoderı bana hep daha güzel gözükmüştür, bu da ayrı mesele.
    Aranızdan hem Z5500 ve hem de Z906 kullanmış olan var mı acaba? Karşılaştıracak olsa fikirleri ne olurdu?
    Subwofer'ın güç olarak biraz daha zayıf olması kötü mü sizce yoksa pek de fark edilmiyor mu?
    Daha fazla para verip Z906 almaya değiyor mu acaba, ne dersiniz?
    Bana sorarsanız sigorta atma gibi sorunlarla uğraşmamak için ve LCD ekranı sevmediğim için bile yine Z906 alırdım.
    Sizlerin fikirleri nelerdir?
    Bir de, bazen rastlıyorum, "uydu sürücü"lerden söz ediliyor ses sisteminin görünüşüne bakarak. Anladığım kadarıyla "uydu sürücü" derken yazılımdan değil başka bir şeyden söz ediliyor. Nedir bu sözü edilen şey? Yine uyduların görünüşüne bakarak hava çıkışı filan yok deniliyor, onun önemi nedir, bilmiyorum ve öğrenebilmek isterim.




  • problem neyde imiş? halletmene sevindim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_0tt0man

    problem neyde imiş? halletmene sevindim..

    Problem benim bilgi ve tecrübe eksikliğimden imiş.
    Ya, bunun input ayarlarını filan bilmediğim, ne olduğunu da bilmediğim için, jackları taksam bile diğer ayarlarını yapamadığım için ses gelmiyormuş. Çünkü, kayıttan yürütme aygıtlarından yapmam gereken ayarların da farkında değilim. Bilirsiniz işte, optik bağlantıya geçince kayıttan yürütme aygıtlarında S/PDIF outa, jack bağlanntısına alınca ise, hoparlör çıkışına ayarlamak gerekiyor. Şimdi hem jacklardan ve hem de optik çıkıştan kullanabiliyorum. Ancak, filmleri ancak inputu optik çıkışa alarak seyredebiliyorum, çünkü normal jack bağlantılarından nasıl Dolby Digital ya da DTS ses alacağımı bulamadım. Ancak optik çıkışa alırsam DECODE ışığı yanıyor ve filmlerden dolby digital ses geliyor.
    O kadar cahilmişim ki, Level tuşuna basıp subwooferı ya da hoparlörleri seçerek ses düzeylerini arttırabileceğimi bile bilmiyordum.
    Şimdi tek eksiğim jack bağlantısı yapınca nasıl DD ya da DTS ses alabileceğimi bulmaya kaldı.
    Bir de şu var: Pek hoparlörlerden anlamadığım için, daha yeni tiz sesi olayını ve Z906 uydularında tweeter olmadığı için tizlerin zayıf kaldığını öğrendim. Onu da Creative X-Fi Titanium consoldan equalizer ayarları ile uğraşarak bir ölçüde halletmeye çalışıyorum. Çünkü aksi halde müziklerde ses gerçeğine çok da uygun düşmeyebiliyor.
    Yalnız şu tiz olayını, tweeter olayını. HD bağlantısı olmadığını ve bunun eksiklik olduğunu daha öncedfen bilsem, belki başka bir sistem de alabilirdim. Neyse. Geçti artık. Ama fena değil. Memnunum. Fakat biraz araştırdım, bu sistem için bu fiyatların biraz pahalı olduğu konuşuluyor. Dört-beş gün oldu galiba ben Vatan'dan 900 TL'ye on taksitle aldım.
    İşte, iyidir ya, idare edeceğiz artık ne yapalım. Hiç değilse bu vesile ile hoparlörler konusunda da epey şey öğrenmiş oldum. Öyle hoparlör deyince, tweeter filan olması gerektiğini de anlamış oldum.
    Z906'yı inceleyen bazı uzmanlara göre, bu sistem aslında Z500'den de ucuza mal edilen ve bu paraya değmeyecek bir sistem. Bu biraz üzdü beni. Yedi yıl geçmesine rağmen uydularda hiç bir değişiklik yapılmamış olduğu söyleniyor. Bu da biraz hayal kırıklığı yarattı.
    Neyse. İlginiz için teşekkür ederim.




  • 3. fotoya yarım saat baktım...Sub sanki Tvden çıkıyo gibi....Sanki Tv de Subın resmi var gibi .Sanki Tv de Sub ın videosu dönüyo gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adu1905

    3. fotoya yarım saat baktım...Sub sanki Tvden çıkıyo gibi....Sanki Tv de Subın resmi var gibi .Sanki Tv de Sub ın videosu dönüyo gibi

    :))) sanki 3d izliyormuş gibi




  • Bir şey sorsam bilebilecek olan var mıdır acaba?
    Optik çıkıştan 5.1 digital ses alabiliyorum DVD film seyrederken. Kontrol panelindeki DECODE ışığı da yanıyor. Orası tamam.
    Ama jack bağlantısından dolby digital nasıl seyredeceğim acaba? Onu bulamıyorum.
    VLC media player kullanıyoırum ve mesela optik çıkışa ayarladığım zaman VLC playerda 5.1 çıkışa ayarlamak için gerekli seçenek çıkıyor. Ama jack bağlantısından ayarlayınca, sadece iki hoparlör seçeneği çıkıyor.
    Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilen biri var mı acaba? Sorunun neden kaynaklandığını söyleyebilecek biri?...
  • jacktan kastınız analog baglantı ise (yeşil siyah turuncu) o şekilde digital ses çözemessiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aemless

    jacktan kastınız analog baglantı ise (yeşil siyah turuncu) o şekilde digital ses çözemessiniz

    Teşekkür ederim.
    Bu saçma olmuş ama, analog bağlantı ile digital ses çözülemiyorsa, ne anlamı kaldı ki şimdi? O bağlantıyı hiç koymasalardı da olurdu o zaman.
    Neyse. Sağ olun.
  • kaliteli bir ses kartı ile analog bağlantı herzaman tercih sebebi(müzik ve oyunlarda)

    aynı zamanda herkesin optik çıkışlı ses kartı yada anakartıda yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

    quote:

    Orijinalden alıntı: aemless

    jacktan kastınız analog baglantı ise (yeşil siyah turuncu) o şekilde digital ses çözemessiniz

    Teşekkür ederim.
    Bu saçma olmuş ama, analog bağlantı ile digital ses çözülemiyorsa, ne anlamı kaldı ki şimdi? O bağlantıyı hiç koymasalardı da olurdu o zaman.
    Neyse. Sağ olun.

    Digital sesi optik kablo ile halledebilirsiniz...
  • Tv icin bir ses sistemi ariyorum. Aklimda boyle birsey yoktu ama dikkatimi cekti kompakt, basit ama is gorur bisey gibi. Ama merak ettigim bir konu sistemin sinyal gelince kendini acip bir sure sinyal gelmeyince kendini kapatma ozelligi varmi? Boylece kumanda kalabaligi olmadan tv kumandasi bana yeticektir sanirim. Jbl cs 360 xcite vardi aklimda ama onunda bu ozelligi varmi bilmiyorum eskiden kullandigim bir sistemde vardi benim icin onemli.
  • s.a beyler benimde bi sorum vardı :)
    kontrol panelindeki decode ışıgı neye göre yanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mudo bilgisayar

    s.a beyler benimde bi sorum vardı :)
    kontrol panelindeki decode ışıgı neye göre yanıyor

    Decode ışığı DTS ses destekli filmlerde yanmaktadır.
  • Gözüm bu sistemde uygun zamanda kamp. falan yakaladığım anda kapıcam bir tane
  • arkadaşlar merhaba,
    panasonic 46g20 plazma kullanıyorum, atlanta hd box uydu alıcım var
    tv izlerken sesi Z906 dan,
    film izlerken sesi Z906 dan, (egreat media player var)

    kısacası tvde oyanayan her görüntünün (film,tv izleme, tv ye laptop bağlama v.s) sesini Z906 dan almam mümkün müdür ?
    mümkün ise bunları yapabilmem için ne yapmam gerekir?

    yada tüm bunları yapabilmem için LG HB906TA gibi ev sinema sistemimi almam gerekir, hangisini önerirsiniz ?

    Not: Evdeki sistem; Panasonic 46G20 plazma, Atlanta HD Box uydu alıcısı, Digitürk HD uydu alıcısı, Egreat Media Player

    aydınlatıcı yorumlarınızı rica ederim lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidongs -- 4 Ocak 2012; 10:18:05 >
  • z-906 yaptığım bütün testlerde mükemmel sonuç veriyor. kimsenin z-906 nızı kötülemesine izin vermeyin sistem çok iyi ve parasının hakkını veriyor
  • Ben de z 906 kullanıcısıyım. Ses konusunda fazla teknik bilgim olmadığından yardımınıza ihtiyacım var. Bazı arkadaşlar 2. seviyede dahi yüksek ses aldıklarını söylüyor. Ama ben 5- 6 kademe açsam da o kadar aşırı bir yüksek ses alamıyorum. Z 906 PC ye bağlı ve bende creative ses kartı yok. Arkadaşımla PC yi toplamıştık Üzerinde Ati hdefinition ses kartı var. PC nin Optik veya coaksiyel ses çıkışlarını denedim. VLC ile dts ses kaynaklı film izlerken normalde sesi çok da yüksek olmasa da daha yüksek alıyorum. Decode ışığı yanmıyor ve sesi vlc den kısıp açabiliyorum. Ama normal 5.1 ses alıyorum yani. Vlc'nin Ses ayarlarından Spid out seçince decode ışığı yanıyo ama vlc den ses kısıp açılmıyor Ses daha kaliteli ama ses seviyesi daha düşük seviyede çıkıyor. 7-8 ışık ses seviyeye de çıksam gümbür gümbür film izleyemiyorum yani. z 906 yı tam performansı ile kullanamıyorum kısacası ne yapmalıyım. Media Player almayı düşünüyorum. Onda da bu kadar az mı ses alırım. Tavsiye edeceğiniz player var mı Başka bir sorumda level tuşuna basarak sub, arka iki uydu ve merkez uydu ses seviyelerini ayarlayabiliyorum ama ön 2 uydu ayarlayamıyorum. Siz ayarlayabiliyo musunuz. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lepistes2255

    Ben de z 906 kullanıcısıyım. Ses konusunda fazla teknik bilgim olmadığından yardımınıza ihtiyacım var. Bazı arkadaşlar 2. seviyede dahi yüksek ses aldıklarını söylüyor. Ama ben 5- 6 kademe açsam da o kadar aşırı bir yüksek ses alamıyorum. Z 906 PC ye bağlı ve bende creative ses kartı yok. Arkadaşımla PC yi toplamıştık Üzerinde Ati hdefinition ses kartı var. PC nin Optik veya coaksiyel ses çıkışlarını denedim. VLC ile dts ses kaynaklı film izlerken normalde sesi çok da yüksek olmasa da daha yüksek alıyorum. Decode ışığı yanmıyor ve sesi vlc den kısıp açabiliyorum. Ama normal 5.1 ses alıyorum yani. Vlc'nin Ses ayarlarından Spid out seçince decode ışığı yanıyo ama vlc den ses kısıp açılmıyor Ses daha kaliteli ama ses seviyesi daha düşük seviyede çıkıyor. 7-8 ışık ses seviyeye de çıksam gümbür gümbür film izleyemiyorum yani. z 906 yı tam performansı ile kullanamıyorum kısacası ne yapmalıyım. Media Player almayı düşünüyorum. Onda da bu kadar az mı ses alırım. Tavsiye edeceğiniz player var mı Başka bir sorumda level tuşuna basarak sub, arka iki uydu ve merkez uydu ses seviyelerini ayarlayabiliyorum ama ön 2 uydu ayarlayamıyorum. Siz ayarlayabiliyo musunuz. Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler

    Bu sistemi alıp da ses kartı olmadan kullanmak olmaz diyorum ben. 150 200 TL civarında bir ses kartı ile sistem coşacaktır...




  • z 906 yı salonda kullanmak için aldım şimdilik pc ile kullanıyorum bu yüzden ses kartı almadım. İlerde Media player ile kullanacağım. Media Player ile de ses yine yetersiz mi çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lepistes2255

    z 906 yı salonda kullanmak için aldım şimdilik pc ile kullanıyorum bu yüzden ses kartı almadım. İlerde Media player ile kullanacağım. Media Player ile de ses yine yetersiz mi çıkar.

    Mesajlarınıza şöyle bir baktım. Yalnız "Media Player" alacağım derken neyi kastettiniz, tam anlayamadım. VLC de bir media playerdır, Winamp da öyle. Kaastettiğiniz bir donanım ise, onu da bilmiyorum.
    Ben de geçenlerde bir Z906 almıştım. Daha önce almış olduğum Crerative X-Fi titanium ses kartı ise bir kenarda duruyordu, onunla birlikte kurdum. Önceleri ben de sesi zayıf bulmuştum ama biraz uğraşınca şimdi fena olmadı.
    Öncelikle, kayıttan yürütme aygıtlarından hoparlöre gidip, gelişmiş sekmesinden ses kalitesinin en son hangi düzeye çıkabileceğine bir bakın. Bende şu an stüdyo kalitesi 24 bit 96000 Hz olarak ayarlayabiliyorum. Bu elbette ses kartına bağlı ve bu ayarlar çok şeyi değiştiriyor.
    Önce bir buradan kontrol edin bence.




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.