Şimdi Ara

Logitech Z623'e Tweeter Montajı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.

    Malumunuz tüm Logitech Ses Sistemlerinde tweeter eksikliğinden kaynaklı TİZ sorunları tüm dünyaca onaylanmış garip bir durum.
    Bilhassa bu sistemlerde müzik dinleyenlerin bu konudan oldukça mağdur oldukları aşikar. Bunlardan biri de benim. Koca LOGİTECH 50 TL lık iki tane Tweeter koymayı ihmal edip kullanıcılarını mağdur etmesine bir anlam veremiyorum.
    Müzik dinlemek için bir de ayrı bir sistemmi almalıyız bu nasıl bir anlayıştır.

    Dün Logitech forumlarında gezerken farkettiğim bir şey oldu. Uyduları nasıl sökebileceğime dair kaynaklar buldum. Ve hemen birer tweeter alıp sisteme dahil etmek geldi aklıma. :D
    https://www.flickr.com/photos/cannikin/sets/72157633054583812/
    Z906 İNCELEMEhttp://vimeo.com/28813249 videosundada editörlerin bu konuya defalarca kez değinmiş olmaları iyice Logitech ürünlerinden soğumama neden oldu diyebilirim.

    Her ne kadar tizleri duyabilmek için özel equalizer Kaliteli ses kartı vs vs kullansanızda tek sürücüden hepsinin çıkması malesef imkansız.

    EDİFİER S730 2+1 SPEAKER sıfırını bugün bulsam sırf müzik dinlemek için alacağım...
    Çünkü deneyimlerimde gördüğüm şu ki bir Z623 kullanıcısı olarak Film ve Oyunlarda 10 üzerinden 10 puan verdiğim sistemime müziklerde mid ve tizlerde zayıf kaldığı için 10 üzerinden 7 puan verebiliyorum...

    Bu konuda sizlerinde fikirlerini almak istedim.


    EDIT : Konuyla ilgili en doğru bilgiyi almak için Logitech Yetkili Servisini aradım Z623 anfisinin destek verdiği ohm değerlerini sordum (4-6-8 kaç ohm) Logitech ses sistemleri ile ilgili şahıs tabiri caizse kem küm etmeye başladı anlaşıldı sizde ben gibi hiçbir şey bilmiyorsunuz dedim kapattım. Bozulmuştur herhalde :D Yıllardır neden arızalanan ürünü garantiye göndermeden çöpe attığımı bir kere daha anlamış oldum.

    Şimdilerde ise Z623 ü TV de film izlemek için eve götürdüm. Sırf müzik dinleyebileceğim alternetif bir sistem arayışına giriştim... Hadi bakalım hayırlısı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtayfur83 -- 16 Mart 2015; 21:33:44 >







  • Arkadaşlar fikir verebilecek kimse yok mu?
  • Bugün tweeter için Oto Aksesuarcıya gittim durumu anlattım arabalar için olan tweeter Z623 e olmaz dediler. Elektronikçi bir yere gitmem istendi. Bir kaç elektronikçiye gittim. 8 ohm luk tweeter senin sisteme uyar bizdekiler 4 ohm dediler. 4 ohm taksam bir zararı olurmu diye sordum, tweeter kaldırmaz patlar abi dediler.
    8 ohm luk tweeter nerden nasıl bulacağız acaba.
  • Anlaşılan bu konuda hiç kimsenin bir tecrübesi yok sırf denemek için 2 adet tweeter alıp bu işi yapacağım... Yoksa bu sistemde müzik dinlemek beni tatmin etmiyor...
  • 8OHM tweeter bulmak zordur. Fakat çözüm yolu olarak, 2 Ader 4OHM tweeter alıp seri bağlayarak 8OHM bağlayabilirsiniz
  • XRoDY X kullanıcısına yanıt
    Evet sizin dediğiniz gibi bende aynı şeyi düşünüyorum ilk fırsatta deneyip burada sonucu paylaşacağım...
    Oto ses sistemleri ile ilgili birden çok kişi abi oto ses sistemlerinde 4 ohm tweeter kullanıyoruz 8 ohm bulamazsın senin sistemdede 4 ohm yüksek ihtimalle çalışmayacaktır şeklinde ezbere cevaplar alıyorum.
    Sebebini sorduğumda mantıklı bir açıklama alamıyorum. Elektronikçi bir arkadaş 4 ohm tweeter senin sistemde dayanmaz patlar dedi. Ama dedim ya sonucu denedikten sonra göreceğiz... :D
  • 8 ohm dinamik ( arkası mıknatıslı) tweeter kullanmanı tavsiye ederim. Ben x540 a yapmıştım bir zamanlar çok güzel olmuyor. Bu arada sağ ve sol hoparlörlerin birisini ters bağlamışlar. Logitechin mantığını anlamıyorum. gene de benim yaptığım stereoların yanından geçemiyordu. 2.2uF kutupsuz elektrolitik kondansatör bağlamayı unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ankaradaysan sony kolondan sökülme tweteer var 8 ohm çift olarak made in japan. Sesi harika küçük kutuya takarsın yanına da koyarsın tmmdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Lakin ürün sıfır henüz garantili olması dolayısıyla garanti dışı kalma ihtimaline karşın tweeter montajı fikrimi iptal ettim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtayfur83 -- 12 Şubat 2015; 17:19:21 >
  • Madem eksikliklerini biliyodun niye aldin z623? Bile bile aliyosunuz sonra agliyosunuz logitech tweeter koymamista tizler iyi degilde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH | equ* -- 12 Şubat 2015; 17:43:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç o işlere kalkışma,z2300 için uygulamıştım fakat sorun şu ki paralel bağladığın için uydu ve tweetera eşit güç gidecek ve tiz sesler çok parlayıp mid ve bassı perdeleyip subilanse uğrayacak , bu da çorba demek oluyor,şahin tarzı arabalara yapılan kalitesiz ses tesisatlarına benzer bir ses alırsın.

    Yine de denemek istersen karar senin bana göre zaman ve para kaybı.

    Sanırım müzik konusunda belirli bir noktaya gelmişsin o yüzden tavsiyem elindeki sistemi satıp daha üst düzey dengeli bir sistem alman.
  • mtayfur83 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam 2 yollu RAF tipi hoparlör bağlar isen daha temiz ve net ses elde edebilirsin veya sistemi komple SAT müzik için aktif monitör veya ampli+hoparlör kombinasyonu kur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Eksiklerini bilerek aldığımı kimden öğrendin br yerlerden vahiy mi geldi ? Kendi kendine buraya gelmiş yorum yapıyorsun.

    Lütfen böyle sapırsaçma yorumlarla göz zevkimize ve fikirlerimize saygısızlık etmeyin...Saygılar...
  • Değerli görüş ve fikirleriniz için canı gönülden teşekkür ederim. En kötü ihtimalle Z623 ü Film için kullanırım. Müzik içinde sizin de belirttiğiniz gibi daha dengeli bir sistem almak sanırım mantıklı olanı.

    Bu konu en azından bu sistemi sırf müzik için almak isteyenlere çok önemli fikirler verecektir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtayfur83

    Eksiklerini bilerek aldığımı kimden öğrendin br yerlerden vahiy mi geldi ? Kendi kendine buraya gelmiş yorum yapıyorsun.

    Lütfen böyle sapırsaçma yorumlarla göz zevkimize ve fikirlerimize saygısızlık etmeyin...Saygılar...

    Malumunuz tüm Logitech Ses Sistemlerinde tweeter eksikliğinden kaynaklı TİZ sorunları tüm dünyaca onaylanmış garip bir durum.
    Bilhassa bu sistemlerde müzik dinleyenlerin bu konudan oldukça mağdur oldukları aşikar.

  • logitech alın evi yıkın..
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Kardeş alıntıladığın sözlerim Z623 sistemi dinlerken fark edip ne yaptımsa müzik anlamında bir türlü istediğim verimi alamayarak, yapmış olduğum araştırmalar sonucunda söylediğim sözlerdir. Almadan evveli bu durumu bilen birisi olsam aklımdan zorum olması gerekirdi dimi ama.
    Lütfen yorum yaparken düşünerek akıllı ve mantıklı hareket etmeni öneririm, Maksadın vakit geçirmek se yanlış yerde olduğunu hatırlatırım...
  • danger06 D kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum Bass ağırlıklı harika bir sistem...
  • Hocam bass yetersiz diyeni çok duydumda tiz yetersiz diyen tek sizi gördüm. Ses kartı olmadan mı kullanıyosunuz ses sistemini?. Ben Creative X-fi pro ile kullanıyorum ve equ ayarı yaptığımda birçok dinlediğim ses sisteminden çok fazla tiz veriyor. Ben tam bir tiz ve bass manyağıyım . Midleri biraz kısar tiz ve bassları dinlerim. Ve z623 beni tiz yönünden hiç üzmedi
  • Kardes,uydulara gıden kablolarda araya gırerek bu arac tweeterlarını dısarıdan baglaya bılırsın. Sonucta amplifikator sub ın ıcınde. Arac tweterlarında filtre de olacagından sorun cıkmayacaktır gelelım 4 ohm olayına bu 4 ohm olayı bırazda dusuk frekanslar ıcın gecerlıdır yanı tız sesler yuksek frekans oldugundan senin hoperlörünün güç dengesini cok bozacagını sanmam. Yinede bu hoperlörleri alırken yarım wattlık 2 ohm veya 4 ohmluk direnc te al. Tizler cok baskın olursa kulak zevkıne gore bu dırenclerı tweetera seri baglaya bilirsin. Tweterlerı arka yapıskanlarıyla kolonun ustune yapıstırkı zaten baglantılarıda dısarıdan soket kısımlarından ek alıp yapacaksın. Hoperlorler garantı dısı kalmaz. Sesi begenirsen içini acıp monte edersin. Yanlız cogu arac tweeterları özellikle ucuza satılan cin malları kaliteleri yerlerde. Yinede bir dene derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.