Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1724. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir (18 Mobil) - 5 Masaüstü18 Mobil
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.221.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17221723172417251726
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşkar açık alanda kullanan varmı sistemi ? uzun süre yüksek seste çalıştırsak asker eğlencesinde felan kaldırır mı acaba ?

Orijinalden alıntı: fixxxxxer

quote:

Orijinalden alıntı: JohnAbruzzi

İlginiz için tekrar teşekkürler böyle oldğuna çoks evindm ekstra bir ses kartı masrafından kurtulmuş oldum böylece. Soracagım 3 sorum var :
    1-Örneğin k-lite de nerden bir ayar yapmam gerekiyor ve hoparlörlerin 5 inden de ses almak için dolby movie moduna mı getirmeliyim ?
    2-Media player dan veya k-lite dan muzik dinliyorum burdan stereo sesleri nasıl çok kanallı dinleyebilirim yine dolby modunda mı kullanmam gerekiyor ?
    3-İlk iki soruyla aynı olucak sanırım ama bu pro-logicII veya dts neo6:96/24 formatlarını aktif hale getirmeyi ve ne işe yaradıklarını pek bilmiyorum bu konuda yeterli bilgim yok bana özellikle k-lite ve media player da nereden bir ayar yapabilirim ? Ve sizin önericeğiniz bir program var mı filmleri izlerken ayar yapabilecegim ve daha kaliteli olan ?

Not: Çok soru sordum affınıza sığınarak bu konularda hiç bilgim yok ne yazıkki :/

Selamlar, malum sebeplerden sizin mesajınızı es geçmişim kusura bakmayın. K-Lite diye bahsettiğiniz media player classic sanırım. kullanmadığım için ayarını bilemeyeceğim ancak power dvd kullandım ve şöyle bir ayar gerekiyor, çoğu media player da benzer seçenekler vardır sanırım;

öncelikle bilgisayarın ses denetimlerine girip hoparlör seçeneği için "yapılandır" a tıklıyoruz, stereo, dört sesli ve 5.1 arasından 5.1'i seçiyoruz.

power dvd için de;
    configuration > audio > speaker environment : 6 speaker > use audio channel expander : işaretle > CLMEI : music mode ya da Dolby Pro LogicII : Music Listening

şeklinde ayar yaptığınızda filmlerde dd, dts gibi orijinal surround'lar devreye girecek, müzik ve diğer stereo kaynaklarsa (divx film gibi) stereo sesi çok kanallı olarak alabilirsiniz.

Dediğim gibi media player classic kullanmadığım için yorum yapamam ancak muhakkak benzer bir ayar paneli olmalı diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için dediğiniz acoustic research kablodan aldım power dvd 11 i de indirdim ve gercekten dts seslerde inanılmaz fark var filmler süper oluyor gerçekten :) iyikide ses kartı almamışım hiç gerek yok :) yalnız sizden bir ricam daha var power dvd 11 in elinizde serial i veya crcaki varsa cok sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: september99

arkadaşlar z5500 wooferi duvar köşesine dolabın üzerine koysam basslar daha güzel olurmu.henüz eve yerleşmedim.kutuda duruyor deneyemedim

o dolaptan hayır gelmez bir daha

şaka bi yana,yerde durması en mantıklısıdır dostum,ama tabi zevk senin,kulağına nerede hos geliyosa sesi oraya koy.zaten woofer ı, fark lı konumlandırmalarda ses değişikligi çok oluyo,ben sırf bu yüzden odamı değiştirdim,diğer oda da seviyesini yükseltmeme rağmen hic bass alamıyordum,odayı değiştirdikten sonra,yani şimdi ki oda da %40 seviyesinde insanın içini titretmeye yetiyo.. yani odanın kaç metrekare olduğu,şekli şemali (dikdörtgen, kare) ,içerisindeki esyalar, vs.. hepsinin etkisi oluyo..

• quote:

Orijinalden alıntı: Gangbangster

sony walkman ile test ettim cihazı sonuna kadar açtım ama çok yüksek değildi acaba wwalkman lerin sesinin fazla açılmamasından mı kaynaklanıyor ?

aynen öle dostum..
  • 1 tane kampanya olsun allah aşkına yahu

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Arkadaşlar sonunda dome tweeter ve @fixxxxxer arkadaşın önerdiği kondansatörden aldım , güzel bir şekilde kaliteli kablolar ile sisteme bağladım ... 2 adet aldım bost marka gerçekten çok güzel tiz ve mid seviyeleri var .. iyikide aldım diyorum.. sadece 20 tl ..Ama 2. el aldım, aldığım kişi 70 tl almış zamanında ..

Tweeter kaliteli nerdeyse uydular kadar ağırlar .. verdiği tızler çırtlak veya sadece tız değil, mid seviyesinde ,(anlatmak istediğimi cretive megaworks uydularını dinleyenler daha iyi anlar )..Çok yüksek seslerde bozulma olmuyor mid tız dengesi gayet güzel oldu takmiş olduğum kondansatör etkisiyle..

Xbox 360 ile oynadığım Dolby Digital oyunlardaki Gitar hero oyunda bariz bir ses değişimi oldu resmen ses kulaklarımı okşadı :D

Sadece sağ ve sol uydulara bağladım stereo mp3 lerde bariz bir değişme oldu resmen sesler ortaya çıktı ...

Sisteme uyduların arkasından bağladım , kablo uçlarını ve bağlantılarını lehim yaptım..

Dikkat ederseniz uydularım koli bandı ile sarılmıştır komik ama en etkili yöntem bu .Mdf den kabinde yaptırdım istediğim gibi olmadı.... sebebi ise yüksek seslerdeki kabin titremesini ortadan kaldırmak ... Çook yüksek seslerde uydular kendini kaybetmiyorlar .... Titreme nasıl olduğunu bir kaç sayfa geride anlattım hatta DTS ses verdim 12mb lık sizde test edin göreceksiniz , z5500 ün en büyük sorunu bence ... Ama bende yok

Rıdvan arkadaş sağolsun uygulama detayında benim nick'ten de bahsetti madem, ben de birkaç faydalı olabilecek detay vereyim;

-Z5500'ün inkar edilemeyecek bir tiz eksiği var, fullrange hoparlör kullanılması hi-fi namına çok iyi birşey bence, lakin güç olarak subwoofer'ın çok gerisinde. (uydular 12w rms gücündedir, 5 adedi 60w yapar) Yaklaşık 80-100w rms ile sadece sub'a yüklendiğinizde de uydular yetersiz kalıyor. Bunu epey önceden bu konuya sebepleri ve teknik açıklamaları ile kişisel bir eleştiri olarak yazmıştım lâkin bazı arkadaşlar hayatlarında z5500'den başka bir sisteme sahip olmadığı, ya da dinlemediğinden ve bu sebeplerden z5500'ün üstüne sistem olmayacağını iddia ederek bana saldırmaya kalktılar...

-Rıdvan1903, bu tiz eksiğini görmüş olacak ki tweeter bağlama fikriyle bir mesaj atmıştı, bazı arkadaşlar da olmaz, bozulur vs. gibi yersiz itirazlarda bulundu... Gördüğünüz üzere basit bir-iki prosedür uygulandığında bu işin olabilmesi mümkün, dolayısıyla bilmeden olmaz dememek lazım.

-Bu yapılan işlem basitçe, fullrange sürücüyü iki yollu hale getirmektir. Bir hoparlörde tiz sürücüsünü cross-over (x-over) olarak tabir edilen filtre devresi ile bağlamak gerekir. Bu yerine göre oldukça karmaşık, bobinler, dirençler, kondansatörler, nüvelerden oluşabilecek çok yollu bir x-over'da olabilir, her frekans bandının sürücüsü için sinyali önceden filtre edip ayrı amplifikatörlerle yükselten bir aktif x-over da olabilir, bu uygulamadaki gibi basit bir kondansatör de. Ancak hangisinin kullanılması gerektiğini belirlemek oldukça karmaşık bir iştir. Kullanılan hoparlörlerin lineer frekans cevabı, kesim frekansı, gücü, hassasiyeti, faz kayması vb. gibi birsürü kriter gözönüne alınarak çok ciddi matematiksel hesaplarla %99 doğru sonuca ulaşılır.

-Rıdvan arkadaş, tiz eksikliği sıkıntısı ile nasıl herkesin uygulayabileceği kolaylıkta bir modifikasyon yapıp da randımanı artırabilirim diye düşünmüş, tweeter bağlaması gerektiğine karar vermişti. İlk etapta da piezzo tweeter bağlamış ancak dome tweeter kullanmaya karar vermişti. (piezzo'lar için x-over gerekmez, zaten yapıları itibarıyla kondansatör vazifesi görürler ancak ev içi ve hi-fi uygulamaları için çok makbul değildirler)
    Fullrange frekans cevabına sahip ampli çıkışına sadece yüksek frekansta çalışabilecek bir tweeter bağlamak için düşük ve orta frekansları kesecek bir kondansatör şarttır ve az evvel dediğim gibi en basit filtredir.

-Halihazırda hangi değeri kullanacağımızı hesaplayacak bilgi ve ekipmana ikimiz de sahip olmadığımız için en basit olan, yaklaşık değerleri seçip tek tek deneyerek karar verme yolunu seçtik. Rıdvan arkadaş kullandığı tweeter ile 3,3uF kondansatörün uyumlu çaldığını görerek bu değerde karar kıldı. Ancak uygulayacak diğer arkadaşların da aynı dinleme testini yapmalarını tavsiye ederim, çünkü bu kondansatörün değeri, her tweeter'a göre farklılık gösterebilir. uF = mikrofarad olmak üzere 0,68uF - 1uF - 2,2uF - 3,3uF - 4,7uF - 10uF gibi değerler çoğu tweeter'ın (kesinlikle "midrange" değil) frekans cevabına uyum sağlayabilecek, ve herhangi bir elektronikçide bulunan değerlerdir. Çok ekstrem koşullarda saydıklarımdan daha düşük ya da yüksek değerler gerekebilir...

-İyi randıman almak için kondansatörün sadece değerini değil çeşidini de iyi seçmek gerekir. en ucuz kutuplu elektrolitik kondansatör bağlanabileceği gibi kola kutusu ebatlarındaki yağ-içinde-kağıt tipi çok pahalı kondansatörler de kullanılabilir. Abartıya kaçmaz ve ortalama üstü bir performans istersek, öncelikle kutupsuz kondansatör kullanmamız gerekir, daha sonra bulabiliyorsak kutupsuz elektrolitik değil de polyester kondansatör kullanmak daha iyi olacaktır, bunlar birçok elektronikçide bulunur ve kutupsuz olarak üretilirler. Polyester tabanlı kondansatörlerin mks, mkt, mkc, fkp, vs. gibi çeşitli versiyonları vardır, "mkp" (metalize polipropilen) olanların üretim toleransları düşüktür, ki bu da daha kaliteli ve hassas üretim demektir ve metalize polipropilen ses sinyali için diğerlerine kıyasla çok daha uygundur. Bulabiliyorsanız mkp yazanından almak iyidir, ancak diğer saydıklarım ve tüm polyester tabanlı kondansatörler, çoğu çok kaliteli hoparlörde bile kullanılan kutupsuz elektrolitiklerden kat kat daha iyidir.

-Kondansatörün voltaj değerine dikkat etmek gerekir, z5500'ün çıkış katlarının +-35VDC yani 70VDC ile çalıştığını ve osilasyon ya da aşırı yüklenme durumunda bu voltajın tamamını çıkışa gönderebileceğini gözönünde bulundurursak en az 80-100V'luk kondansatör kullanmak gerekir (zaten 63 ve 100 v luk değerler vardır, 100V alınız) Daha yüksek kullanmanın bir sakıncası yoktur, hatta ben dahil çoğumuzun muhtemelen kulağımızla algılayamayacağımız ancak teorik koşullar ile tesbit edilmiş faydaları da vardır. (benim bile çeşitli uygulamalarımda yerine göre 800 ya da 1000V'luk yağ-içinde-kağıt kondansatörler kullandığım olmuştur)

-Rıdvan arkadaşın benim önemsiz sayılabilecek basit tavsiyemle yaptığı bu modifikasyon, tamamıyla amatör, teknik veriye dayanmayan, deneme yanılma ile elde edilmiş sonuçlardan ibarettir, herkes Rıdvan arkadaşın elde ettiği ve beğendiği sonucu alacak ya da beğenecek diye bir garanti yoktur, her farklı dinleyici için kendi kulağı en önemli kriterdir sonuçta. Kimi kullanıcı kendine göre ayar yapıp olan hali ile kullanarak beğeniyor ve keyif alıyor olabilir...

Umarım bu tarz bir değişikliğe girişecek arkadaşlara bir faydası olur bu yazının, herkese kolaylıklar diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixxxxxer -- 12 Eylül 2011; 15:29:00 >
    toshiba 37a3000pg hd ready televizyon, marantz sr7400 a/v alıcı, samsung bd-c5500 bluray oynatıcı, pioneer dv-393s dvd oynatıcı, pioneer dvl-700 laserdisc/dvd oynatıcı, sony ps-lx55ii tam otomatik pikap, wharfedale force 2180 ön, jamo e3 surround, pioneer s-dv313 arka surround, yamaha sw-p130 subwoofer, el yapımı 2x40w gainclone amplifikatör, el yapımı "pacific" bataryalı RIAA pikap preamplifikatörü, el yapımı tda1541 s1 NOS dac (coax. s/pdif giriş).

• quote:

Orijinalden alıntı: JohnAbruzzi

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için dediğiniz acoustic research kablodan aldım power dvd 11 i de indirdim ve gercekten dts seslerde inanılmaz fark var filmler süper oluyor gerçekten :) iyikide ses kartı almamışım hiç gerek yok :) yalnız sizden bir ricam daha var power dvd 11 in elinizde serial i veya crcaki varsa cok sevinirim :)

Rica ederim, anakarttaki çıkışın tahmin ettiğim şekilde işe yaradığına sevindim. Yalnız bu serial crack hususunda yardımcı olamayacağım malesef. Öncelikle telifsiz ürün kullanımını pek tasvip etmemekle beraber, forumda da bu tür paylaşımların hoş karşılanacağını düşünmüyorum. Sonuçta birçok kişi (yalan yok, ben de dahil) pc, sinema, müzik, yazılı eser gibi alanlarda telifsiz ürün kullanıyoruzdur/kullanmışızdır... Ancak ben elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum. Ülkemizdeki maddi şartlar ve yazılımlara istenen fahiş meblağlar ortadayken size ya da kimseye "kullanma" diyemem tabi ki ancak uzak durmak gerektiği kanısındayım, dolayısıyla imkanlarım dahilinde satın alıyor, ya da deneme sürümü, kısıtlı sürüm, bedava eski sürümleri bulup kullanmayı tercih ediyorum... Yardımcı olamadığım için tekrar kusura bakmayın...
    toshiba 37a3000pg hd ready televizyon, marantz sr7400 a/v alıcı, samsung bd-c5500 bluray oynatıcı, pioneer dv-393s dvd oynatıcı, pioneer dvl-700 laserdisc/dvd oynatıcı, sony ps-lx55ii tam otomatik pikap, wharfedale force 2180 ön, jamo e3 surround, pioneer s-dv313 arka surround, yamaha sw-p130 subwoofer, el yapımı 2x40w gainclone amplifikatör, el yapımı "pacific" bataryalı RIAA pikap preamplifikatörü, el yapımı tda1541 s1 NOS dac (coax. s/pdif giriş).

• @fixxxxxer arkadaşıma tekrar yardımlarından dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum ...

Öncelikle tweeter bağlamadan önceki ses derinliği ile şimdiki ses arasında bariz bir fark var , ben 3 yıl z5500 kullanan ve ses kulağına çok güvenen biriyim ( digital seste sesin kaç kbps olduğunu dinleyerek anlıyorum desem yalan olmaz ), bunu neden yazdım tweeter takılmış bir z5500 gerçekten başarılı sonuçlar veriyor bendeki tweeter lar da sonuç bu.
    Filmlerde cam kırılma sahneleri artık çok ama çok bariz ve filmdeki geçişler bariz belli artık..
    Mp3 seslerde zaten tweeter kendini belli ediyor , ne çok fazla tiz nede çok mid , 3,3uf ile ortayı buldum 4,4uf inceye daha yakın yukarıya doğru değerlerde tız daha ince olacağından kulak tırmalaması yaşamamak için orta ve kararlı seviyede bıraktım kondansatörü..

Son olarak sistemine benim gibi tweeter eklemeyi düşünenlere sesleniyorum ,1 dk bile beklemeyin , ama düzgün tweeterlar alın , araba ses sistemleri için olanlardan değil ev tipi olan dome tweeterlar tercih edin ... ben 20 liraya bu değişikliği yaptım ...

Şimdi hedefimde çok daha kaliteli tweeter almak var center için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 12 Eylül 2011; 17:47:15 >

• Arkadaşlar z5500 sub arkasındaki mandalların hepsi yerinden çıkmış plastik çerçevede kırık var daha önceden çatlamıştı şimdi kırılmış. kırılınca plastik mandalların hiçbiri durmuyor düşüyor
    n yapmamı önerirsiniz. bantla kabloları tutturmaya çalıştım ama ses kalitesi bariz düştü

• quote:

Orijinalden alıntı: sputnikk

Arkadaşlar z5500 sub arkasındaki mandalların hepsi yerinden çıkmış plastik çerçevede kırık var daha önceden çatlamıştı şimdi kırılmış. kırılınca plastik mandalların hiçbiri durmuyor düşüyor
    n yapmamı önerirsiniz. bantla kabloları tutturmaya çalıştım ama ses kalitesi bariz düştü

elimden gelir dersen yenisi ile değiştirebilirsin. karaköyde yenileri var...

• quote:

Orijinalden alıntı: barhonda1

quote:

Orijinalden alıntı: sputnikk

Arkadaşlar z5500 sub arkasındaki mandalların hepsi yerinden çıkmış plastik çerçevede kırık var daha önceden çatlamıştı şimdi kırılmış. kırılınca plastik mandalların hiçbiri durmuyor düşüyor

elimden gelir dersen yenisi ile değiştirebilirsin. karaköyde yenileri var...

Adi ne peki parcanin? tarif etsem anlarlar heralde

• anlarlar tabiki ... vitrinlerdede aynısını görebilirsin ..

Orijinalden alıntı: ridvan1903

@fixxxxxer arkadaşıma tekrar yardımlarından dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum ...

Öncelikle tweeter bağlamadan önceki ses derinliği ile şimdiki ses arasında bariz bir fark var , ben 3 yıl z5500 kullanan ve ses kulağına çok güvenen biriyim ( digital seste sesin kaç kbps olduğunu dinleyerek anlıyorum desem yalan olmaz ), bunu neden yazdım tweeter takılmış bir z5500 gerçekten başarılı sonuçlar veriyor bendeki tweeter lar da sonuç bu.
    Filmlerde cam kırılma sahneleri artık çok ama çok bariz ve filmdeki geçişler bariz belli artık..
    Mp3 seslerde zaten tweeter kendini belli ediyor , ne çok fazla tiz nede çok mid , 3,3uf ile ortayı buldum 4,4uf inceye daha yakın yukarıya doğru değerlerde tız daha ince olacağından kulak tırmalaması yaşamamak için orta ve kararlı seviyede bıraktım kondansatörü..

Son olarak sistemine benim gibi tweeter eklemeyi düşünenlere sesleniyorum ,1 dk bile beklemeyin , ama düzgün tweeterlar alın , araba ses sistemleri için olanlardan değil ev tipi olan dome tweeterlar tercih edin ... ben 20 liraya bu değişikliği yaptım ...

Şimdi hedefimde çok daha kaliteli tweeter almak var center için

rıdvan sağol açıklamaların içinde;)
    şu işi tam olarak nasıl yaparım tweeterleri kimden alırım.neyi nereye bağlarım.bize bir güzellik yapıp paylaşırsan sevinirim.ses kulağına güveniyorum emek vermişsin.paylaşırsan sayende bizde şu tiz sorununu çözmüş oluruz.saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: barhonda1

anlarlar tabiki ... vitrinlerdede aynısını görebilirsin ..

ok çok sağol

Orijinalden alıntı: bekoksk

BENİM Z5500 DE YOLDA NASİPSE YARIN ELİMDE

hayırlı olsun hocam aramıza hoş geldin...

son sayfayı gören varmı aranızda bende hata veriyor.
  • arkadaşlar biraz alakasız olucak ama aklınızda bulunsun z-5500 boş kutusunu atmak isteyen varsa kardeşinize satabilir yada hediye edebilirsiniz:) ses sistemini bazı zamanlarda iş yerine getirip seminer salonunda iş arkadaşlarımla sinema yapmak istiyoruz.bu nedenle kutu cok lazım olucak.sadece hani evde yer yok atıyım ben bunu diyen kardeşlerim atmasın :)kimseye zahmet vermeden alabilirim:)
Sayfa: önceki 17221723172417251726
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.