Yaklaşık sekiz ay kadar önce decoder ekranındaki mavi ışık titremeye başladı, günbegün azalarak beş ay kadar önce de tamamen söndü. Cihaz normal çalışmasına devam ediyor. Decoder ekranındaki bilgileri görüntülenebiliyor. Sadece mavi ışık yok. Cihazı forumdan ikinci el olarak aldım. Faturası yok ama garanti belgesi var ve zannedersem garanti süresi doldu veya dolmak üzere.
Bu dertten muzdarip arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Şöyle ki;
Eğer bu arıza sadece led'lerden ibaret ise kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum çünkü bana bir zararı yok.
Eğer arıza led'lerle başlayıp daha da ileri boyutlara gidecekse ne yapmamı tavsiye edersiniz. Küçük bir ilçede yaşıyorum ve teknik servis vb imkanlar maalesef burada yok.
Saygılar
Arkadaşlar ben onboard daki SP-DIF dijital çıkışı kullanıyorum. Şidi gidip creative x-fi ses kartı alsam kalite farkı oluyormu dijital çıkışta? Sonuçta z5500 ün decoderi sesleri çözen. Kimi arkadaşlar digital de hiç bi fark olmaz sadece analogta olur diyor. Ne yapayım şimdi alayım creative x-fi ses kartı?
quote:
Arkadaşlar ben onboard daki SP-DIF dijital çıkışı kullanıyorum. Şidi gidip creative x-fi ses kartı alsam kalite farkı oluyormu dijital çıkışta? Sonuçta z5500 ün decoderi sesleri çözen. Kimi arkadaşlar digital de hiç bi fark olmaz sadece analogta olur diyor. Ne yapayım şimdi alayım creative x-fi ses kartı?
digital çıkışta hiçbir fark olmaz ...x-fi de olsa,digital de ses kartı olduğu gibi dekodere aktarılırcoax yada optik ile. ve digital ses kodlarını dekoder çözer...dolby-dts-ac3 sesler haricindeki seslerin kullanımında ise x-fi çipi devreye girer ses kartından yaptığın ayarlar aktif olur bu durumda analog bağlantı önerilir..sonuç olarak sırf digital ses için gerek yok ama dersenki mp3,wma,oyun dada kullanıcam o zaman x-fi gamer alabilirisn ucuz yollu
quote:
z-5500 ü 2008 temmuz da aldım. aldığımdan bu yana sürekli sigorta patlattı. askerden izine geldim bu sene temmuzda. bu sefer de bilgisayarı kapattım. ama beklemedim çektim gittim. odaya geri bi geldim kırmızı ışık yanmıyor. goturdum güç katı yanmış dediler. parça değişimi yaptılar. harika hoparlör ama cok sorunlu cıktı. bi de ses kartı alıcam en kralından x-fi serisinden ne önerirsiniz. 400 ytl ye kadar yolu var. boşuna mı astek olup yardırıyoruz alalım en iisini.
2a lik sigorta almalısın elektronikçiden ayrıca sistemi sub arkasından kapamayınız yada fişten çekmeyiniz...kullanmadığınızda kumandadan yada dekoderden standby moduna alınız..aksi taktirde sigorta problemi yaşatır..z-5500 lerde kronik sorun yapcak bişi yok...2a lık sigorta takıp standby moduna alırsanız sigorta atması dekoder yanması vs. gibi problemlerle karşılaşma riskiniz büyük olçüde azalır
quote:
Orijinalden alıntı: alperemr
ben on board ses kartı ile optik kullanıyorum Işıklı bir şey değişmez bence çok iyi bir kart alsanda
quote:
Orijinalden alıntı: aliger
quote:
Orijinalden alıntı: alperemr
ben on board ses kartı ile optik kullanıyorum Işıklı bir şey değişmez bence çok iyi bir kart alsanda
Bende zannetmiyorum pek değişeceğini.. Bir de benim Vista da mp3 de dinlesem vcd film de izlesem dekoder de hep DTS yazısı çıkıyor. Oysaki mp3 ve vcd lerde dts codec yok.. Ben sadece optik çıkış kullandığım için mi windows bunu dijitale çeviiyor acaba? Dts destekli mkv filmler mükemmel ses veriyo ama. Optikte daha iyi sesi creativeden alacağımı sanmıyorum. Ama arkadaşların dediği gibi analog bağlantıda iyi bir ses kartı şart..
sürekli dts yazısı çıkmaz çıkıyorsa bir sorun var demektir. plII movie stereo x2 felan hangisini ayarladıysan o yazı çıkar dts veya dd olmayan seslerde...
quote:
Orijinalden alıntı: aliger
sürekli dts yazısı çıkmaz çıkıyorsa bir sorun var demektir. plII movie stereo x2 felan hangisini ayarladıysan o yazı çıkar dts veya dd olmayan seslerde...
Valla anakarttan ses sinyali gittiği anda DTS yazıyo alette. Sanırım windows ayarlarında bi sıkıntı var. Peki Stereo modu sadece analog bağlantıda olmuyomu? Mp3 leri 5+1 dinlerken ses kartı efekt katıyo sese sonucta bu durumda stereo olma şansıda yok.. Bu arada anakartım gigabyte ga-ma78gm-s2h realtek hd audio onboard ses
Bende bundan alıcam şuan x540 kullanıyorum hazır doğum günüm gelmişken aldırayım bi tane
Şu sistemin sub taki ızgarayı bir türlü açamadım ya.. Alete zarar vermek de istemiyorum, bu yüzden fazla da kastıramıyorum. Fön makinasıyla ızgarayı ısıtıp iki ucundan kastırmayı bile denedim, yok arkadaş çıkmıyo meret yerinden.
Şu işin basit bi taktiğini bilen yok mudur? İçerisi fena halde tozlandı, toza karşı alerjim var fakat o ızgarayı bir türlü açamıyorum..
mrb arkadaşlar ses kartım creative sb x-fi extreme gamer z5500 logitech sistem
daha önce yaşamadığım bir sorunla karşılaşıyorum hoparlör denemesi yaptığımda herşey yolunda ancak müzik dinlerken ve film izlerken arka hoparlörden ses çok kısık geliyor 6 ch direct vu srounla karşılaşıyorum windows ses ayarlarından baktığım da eskiden dört kanal gözüküyordu ancakl şimdi 2 kanal gözüküyor onlarda ön sağ ve sol sorunu PLII movie modunda çözüyorum ama eskiden bu yönteme gerek kalmıyordu
yardımcı olursanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: themehmetoner
Merhaba arkadaşlar;
Yaklaşık sekiz ay kadar önce decoder ekranındaki mavi ışık titremeye başladı, günbegün azalarak beş ay kadar önce de tamamen söndü. Cihaz normal çalışmasına devam ediyor. Decoder ekranındaki bilgileri görüntülenebiliyor. Sadece mavi ışık yok. Cihazı forumdan ikinci el olarak aldım. Faturası yok ama garanti belgesi var ve zannedersem garanti süresi doldu veya dolmak üzere.
Eğer bu arıza sadece led'lerden ibaret ise kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum çünkü bana bir zararı yok.
Eğer arıza led'lerle başlayıp daha da ileri boyutlara gidecekse ne yapmamı tavsiye edersiniz. Küçük bir ilçede yaşıyorum ve teknik servis vb imkanlar maalesef burada yok.
Saygılar
hocam sigortayı değiştirmeyi denedeiniz mi? bende bu sorun çoğunlukla sigorta patladığında ya da patlayacakken olmakta.
quote:
Orijinalden alıntı: Wrathchild
quote:
Merhaba arkadaşlar;
Saygılar
hocam sigortayı değiştirmeyi denedeiniz mi? bende bu sorun çoğunlukla sigorta patladığında ya da patlayacakken olmakta.
Hocam kaç amperlik sigorta almalıyım ve en önemlisi cihazın neresinde bu sigorta?
quote:
Orijinalden alıntı: RA_uyk
mrb arkadaşlar ses kartım creative sb x-fi extreme gamer z5500 logitech sistem
daha önce yaşamadığım bir sorunla karşılaşıyorum hoparlör denemesi yaptığımda herşey yolunda ancak müzik dinlerken ve film izlerken arka hoparlörden ses çok kısık geliyor 6 ch direct vu srounla karşılaşıyorum windows ses ayarlarından baktığım da eskiden dört kanal gözüküyordu ancakl şimdi 2 kanal gözüküyor onlarda ön sağ ve sol sorunu PLII movie modunda çözüyorum ama eskiden bu yönteme gerek kalmıyordu
yardımcı olursanız sevinirim
Sorun 2 kanal göstermesinden kaynaklanıyor. 6 kanal yani 5.1 olarak düzenlemeniz ve ses kartından ayarları yapmanız gerekiyor. O zaman ses olması gerektiği gibi olacak.
"wolverine"
SBXF_PCDRV_LB_2_18_0013 sitesinden bu sürücüyü yükledim (ses kartını)
bu sefer de sağ-sol-orta-düşük frekans-geri sol-geri sağ-kanal 7- kanal 8 die 8 kanal çıktı :)
eskiden sadece 4 kanal vardı denemeye devam ediyorum
ARKADAŞLAR BENİM Z-5500'ün DECODER'in LED'i PATLADI NE YAPMAM LAZIM ?
quote:
Merhaba arkadaşlar;
Saygılar
Sistemi o şekilde kullanmanda bir sakınca yoksa kullan sorun sadece ledlerin yanmış olması ve bu sorunu yaşayan tonla insan var ne yazık ki :) garantisi bittiğinde dekoderi bir elektronikçiye açtırıp içindeki ledleri değiştirebilirsin tabi ledlere baglı olan direncide değiştirip yükseltmen ilerde böyle bir sorun yapmasını engelleyecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: ailkem
quote:
Merhaba arkadaşlar;
Saygılar
Sistemi o şekilde kullanmanda bir sakınca yoksa kullan sorun sadece ledlerin yanmış olması ve bu sorunu yaşayan tonla insan var ne yazık ki :) garantisi bittiğinde dekoderi bir elektronikçiye açtırıp içindeki ledleri değiştirebilirsin tabi ledlere baglı olan direncide değiştirip yükseltmen ilerde böyle bir sorun yapmasını engelleyecektir.
Çok teşekkür ederim.
herkese slm arkadaslar benim bi sorum olcak Ps3 de Z5500 kullaniyorum yaklasik 10 ay oldu alali 2. el 1 aylik almistim, neyse bunu 5-6 ay kullandim 1 kere sigorta yakti yenisni aldim taktim sorunsuz bir sekilde calisti fakat 2-3 hafta once suubfowerin yerini degistirdim zorunlu olarak eski yerine gore biraz daha dar bi yerde sayilir. neyse son 1 haftadir surekli sigorta yakiyo alet yeni sigorta takiyorum calisiyofakat yatarken kapatiyorum hepsini ama sabah actigimda yine sigorta yanmis oluyo bu 2-3 gundur bu sekilde devam ediyo hergun sigorta degistirmekten biktim garantisi var fakat sistemi aldigim arkadasim belgeyi bulamamis henuz. Bunu bir cozum yolu varmidir ? Varsa yardim ederseniz sevinirim.
ArkadaşLar merhaba z5500 kullanıcısıyım...Ses kartı ile ilgili bişi sormak istiorum Bu audigy2 ZS ye optik kablo ve 3.5mm dönüştürücü ile bağlantı oluormu ? şimdiden tşk ederim saygılar