Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1059. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.211.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10571058105910601061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • optik bağlayıpta DTS yada Dolby Digital kodlanmış şarkı veya filmelerde o yazıyo göremiyosan , ya o filmler yada şarkılar DTS yada dolby digital değil yada sen çözme işlemini decodera bırakmıyosun demektir.gerçi optik bağlantı yaptıktan sonra decoder kendi halleder ama bilgisayarda kullanıyosan ayarlarını bi gözden geçir derim
  • DVD player a optik olarak bağlı...dolby digital bi çok film izledim ama effect lerde DTS Digital die bi seçenek çıkmıyo..bu arada çözme işlemini decoder e bırakmak nasıl oluyo?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliakalin

bu arada ben de daha göremedim şu yazıyı..yaklaşık 1 senedir kullanıyorum 5500 ü ama...optik bağlayıp bi ton dvd film izledim olmadı...Koaksiyel bağladım,yine olmadı..bilen varsa anlatsın beyler...

windows tan ses kartının özelliklerine gir.oradan DTS yi seç sına de 4-5 saniyelik DTS yazısını müzikle birlikte görürsün.herkesde olabilecek birşey bu.

• decoder DVD player da bağlı..bilgisayarda deil...
  • Ben DD ve DTS kodlu sesleri Dekoderime Çözdürüyorum ama şöyle bi sorunum var ...

DD ve DTs kodlu sesleri Dekoderime Çözdürdüğümde Gayet Sorunsuz Dinleyebiliyorum ama Kapadığım anda PC donup Kalıyo Neden Olabilir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse Çok sevinirim
  • decoder ine nasıl çözdürüyosun peki...
  • ya bu sistem yaramaz yaw gidin hem ucuz yollu hemde güçlü ses veren logitech x540 alın süper sesi.evi diskoyamı çevireceğiniz sanki
  • quote:

decoder ine nasıl çözdürüyosun peki...

aliakalin senin dvd player z-5500 e nasıl bağlı hangi kabloları kullanıyorsun, mümkünse bir foto koyabilirmisin.
  • makinem olmadığı için foto koyamıyorum..sadece optik kablo ile bağlı dvd player a...
  • Arkadaşlar bende kısmetse bir kaç içinde vatn pc den 520 ytl ye z5500 alacağım gitmişken kabloda alıyım diyorum ben cihazı sık olarak pc de intel dp965lt anakart 6.1 ses kartı onboard toshıba sd 270 dvd player ve 2 adet yumatı IQ Plus recevır ve Next 7500 ci Plusta kullanacağım.Elimde hama bir ucu stero 2 ucu kırmız ve beyaz sanırım tos denilen pc den hoporlere giriş için kullandığım kablo var.DvD içinde coax denilen kabloyu almam gerek sanırım benim sorum pc den kulaklık mikrofon ve diğer çıkışa 3 adet dediğim bir ucu stero diğer ucu beyaz ve kırmız olan kablodan 3 adet olunca 5.1 oluyor bir kere yapmıştım ucuz 5.1 ses sisteminde z 5500 içinde aynı şekildemi olacak yoksa başka bir kobo yada kendi içinden çıkan kalo varmı .Dvd içinde coax kablo yetiyormu Uydu cihazlları içinde nasıl kablo almam gerekiyor Cevaplarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zileli1 -- 5 Ağustos 2008; 22:22:26 >
  • sen z 5500 ü ses kartına bağlamak için renk uyumuna dikkat etsen tamamdır...ama harici ses kartın yoksa bence onuda al derim...creative SB X-FI platinum benim tercihim...ama tabi sen daha iyi veya daha uygun fiyatlı bişey alabilirsin..ama harici bi ses kartı mutlaka al...dvd player içinde koaksiyel kablo yeterli...receiver'a gelince,bence ona bağlama
  • quote:

Orjinalden alıntı: ateso8634

quote:

Orjinalden alıntı: mUzX

arkadaşlar bugün logitech z-5500 sipariş verdim evde şimdilik kullanabilceğim sony dvd playerim var onda optical ve coaxial çıkış var fakat optical kablo bulmakta zorlandım

http://www.mavibilgisayar.com/ud/5278

bu model sony dvd playerimla z-5500 uyar mı acaba bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Maalesef o şekilde z-5500 e bağlayamzsın gördüğüm kadarıyla o kablo iki ucu da optik mini çıkışa sahip. Z-5500 için toslink kablo gerekiyor. Bahsettiğin dvd player daki optik çıkışı nsıl bilmiyorum. Eğer ondaki optik çıkışda z-5500 gibiyse sana toslink - toslink kablo gerekiyor. Aslında kedninde mini-toslink adaptör içeren kablolardan alman her durumda kullanabimen için avantajlı. Eğer anlamdıysan alıcağın kablo şuna benziyor.

http://www.amazon.com/Recoton-DVD901-Audio-Digital-Optical/dp/B0000649EZ
    Kadıköy yazıcıoğluda rahatlıkla bulursun daha cne sölediğim gibi.

usta anladim dedini benim dvd player sony DVP-NS575P modeli baktim optij cıkisa verdigin fotodakiyle ayni gbı yuvası 5gen gbi kirmizi isik verdini yeni gordum demek lazer sinyalle calisiyor..kardes senden ricam bu modelle z5500 baglicagim kablo onerir msn? Olmadi alirim dvdyi z5500 aldigim gold bilgisayara gotururum bunla uyucak diye napalim genede saolasn tsk ederm bilgilern icn.

• quote:

makinem olmadığı için foto koyamıyorum..sadece optik kablo ile bağlı dvd player a...

Şimdi aklıma şöyle birşey geldi, senin dvd oynatıcın DTS sesi çözüyor ve öyle gönderiyor fakat Z-5500 gelen sinyali dekoderine almadığı için DTS Digital yazısı çıkmıyor ve çözücüsünü çalıştırmıyor. Denemek için tavsiyem DTS bir DVD filmi analog olarak kanal kanal bağlayıp hoparlörlerden gelen sesteki değişime bakman. DTS olarak çalışacak fakat yazı görünmeyecektir, dvd oynatıcının kitapçığında dahili çözücüyü kapatmak gibi bir seçeneği varsa onu kapatırsan Z-5500 optik kabloda devreye girecek ve kendisi çözecektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zileli1

Arkadaşlar bende kısmetse bir kaç içinde vatn pc den 520 ytl ye z5500 alacağım gitmişken kabloda alıyım diyorum ben cihazı sık olarak pc de intel dp965lt anakart 6.1 ses kartı onboard toshıba sd 270 dvd player ve 2 adet yumatı IQ Plus recevır ve Next 7500 ci Plusta kullanacağım.Elimde hama bir ucu stero 2 ucu kırmız ve beyaz sanırım tos denilen pc den hoporlere giriş için kullandığım kablo var.DvD içinde coax denilen kabloyu almam gerek sanırım benim sorum pc den kulaklık mikrofon ve diğer çıkışa 3 adet dediğim bir ucu stero diğer ucu beyaz ve kırmız olan kablodan 3 adet olunca 5.1 oluyor bir kere yapmıştım ucuz 5.1 ses sisteminde z 5500 içinde aynı şekildemi olacak yoksa başka bir kobo yada kendi içinden çıkan kalo varmı .Dvd içinde coax kablo yetiyormu Uydu cihazlları içinde nasıl kablo almam gerekiyor Cevaplarınız için teşekkürler

biraz karışık bir yazı olmuş anladığım kadar cevaplamaya çalışayım,

öncelikle onboard ses kartından z-5500 e bağlantı yapacaksın, bu bağlantı kutu içeriğinde olan iki ucuda stereo üçlü kablo ile uygun olarak ön-arka-merkez/sub olarak anakarta ve z-5500 e bağlayacaksın ve 5.1 sistemi bilgisayar ile elde edeceksin.

DVD oynatıcı için coax kablo kullanacaksın yada optik kablo.

Uydu cihazı içinde dijital girişleri kullanabilirsin dvd yi coax olarak bağlayacaksan uydu alıcında optik çıkış mevcutsa oradan bağlantı yapabilirsin.

fakat birden çok uydu alıcısını sisteme bağlamak istersen bu sefer bilgisayar için dijital bağlantı sağlayan bir ses kartı alman gerekecek optik yada coax olarak bilgisayarı bağladığında çıkardığın 3 stereo jack yerine uydu alıcıları bahsettiğin kablo ile her girişe bir uydu şeklinde 3 stereo cihaz bağlayabilirsin.

Z-5500 ün panelinin arkasında ikili kullanım için stereo 6x ve 3x için anahtar vardır onu 3x e getirmen gerekecek.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• quote:

Orjinalden alıntı: YoungBloodZ®

Ben DD ve DTS kodlu sesleri Dekoderime Çözdürüyorum ama şöyle bi sorunum var ...

DD ve DTs kodlu sesleri Dekoderime Çözdürdüğümde Gayet Sorunsuz Dinleyebiliyorum ama Kapadığım anda PC donup Kalıyo Neden Olabilir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse Çok sevinirim

Bilgisayarın yazılımlarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum, Aygıt sürücüleri ses kodekleri ve işletim sistemiyle ilgili olabilir. Sırayla gidip olmazsa sistemi yeniden kurmanda fayda var bence.
  • arkadaslar bende bugun aranıza katıldım sıstemı kurdum hersey tamam ancak bı sorun var ben pc den 2.1/2 de yapsam 4+1 de yapsam 5+1 de yapsam hep 5.1 ses cıkarıyor bu alet anlamadım eskı 5.1 sıstemınde kapattınmı hang kolonlar kapalıysa onlarda susuyordu yanlıs bısemı yapıyorum acaba bırde karttakı dıjıtal ne demek oluyor arkadaslar ben bunu coax kobloyla baglıyabılırmıyım pc ye

ses kartım sound blaster live 5.1 digital model no sb0220

edıt ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YmE17 -- 6 Ağustos 2008; 4:07:11 >
  • Şimdi her uydudan ses almamak için direct mode'dan effect olarak 6 Ch Direct effectini seçeceksin ve artık ses verdiğin kolonlardan ses gelecek. Elindeki kart sanırım benim çok uzun yıllar önce kullandığım bir kartı fakat şu an pek bişey hatırlayamıyorum hakkında ama dijital diyorsa büyük ihtimal dijital bağlantı çıkışı vardır buraya coax kablo girişi yoksa bir tane mono olan 3,5mm jackı coax'a dönüştüren çevirici alacaksın sonra ona coaxın bir ucunu takıp diğerinide z5500'e takacaksın sonra gereken ayarları yaparsın ac3 filter'dan ve DD yazısını göreceksin. Biliyorum anlamadın fakat bu soru çok soruldu biraz araştırırsan bulursun.

Ayrıca bu konuyada değinmek istiyorum nezmn bir göz atmak istesem bu topiğe her sayfada hep aynı sorularla bu kadar sayfaya ulaşmış birde hayırlı olsun yada aramıza hoşgeldin demekle. Neyse zamanında güzel şeyler paylaşıldı yeterli bilgi geçmiş sayfalarda fazlasıyla mevcut.

• Bende almayı düşünüyorum z5500 kontrol paneli çok hoşuma gitti.Ses kalitesi zaten süper.Benim ses sistemim aşağıda yazıyor nasıl bir fark var
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeWBeWC!BeWBeW

Bende almayı düşünüyorum z5500 kontrol paneli çok hoşuma gitti.Ses kalitesi zaten süper.Benim ses sistemim aşağıda yazıyor nasıl bir fark var

gözle görülür fark var
  • Z-5500 ile şimdiye kadar görebildiğim efektler:

DTS Digital 96-24 için bildiğiniz CD ya da DVD var mı?

• 
Sayfa: önceki 10571058105910601061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.