Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1060. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
37 Misafir (16 Mobil) - 21 Masaüstü16 Mobil
5 sn
38.823
Cevap
82
Favori
2.211.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dts ve dolby d olmayuan fıllerı nasıl 5.1 ızleyecez coax baglı hangı modu secelım
  • PL II movie veya PL II music modunda izleyebilirsin...ama arka hoparlörler, DTS ve Dolby Digital deki kadar etkili olmaz...
  • sarppy sen o sadece DİGİTAL yazan effect i nasıl gördün.yani ne izlerken yada ne dinlerken..biraz garip oldu ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: losthell

Şimdi her uydudan ses almamak için direct mode'dan effect olarak 6 Ch Direct effectini seçeceksin ve artık ses verdiğin kolonlardan ses gelecek. Elindeki kart sanırım benim çok uzun yıllar önce kullandığım bir kartı fakat şu an pek bişey hatırlayamıyorum hakkında ama dijital diyorsa büyük ihtimal dijital bağlantı çıkışı vardır buraya coax kablo girişi yoksa bir tane mono olan 3,5mm jackı coax'a dönüştüren çevirici alacaksın sonra ona coaxın bir ucunu takıp diğerinide z5500'e takacaksın sonra gereken ayarları yaparsın ac3 filter'dan ve DD yazısını göreceksin. Biliyorum anlamadın fakat bu soru çok soruldu biraz araştırırsan bulursun.

Ayrıca bu konuyada değinmek istiyorum nezmn bir göz atmak istesem bu topiğe her sayfada hep aynı sorularla bu kadar sayfaya ulaşmış birde hayırlı olsun yada aramıza hoşgeldin demekle. Neyse zamanında güzel şeyler paylaşıldı yeterli bilgi geçmiş sayfalarda fazlasıyla mevcut.

dogru soyluyorsun arkadasım dıger sayfalarda mutlaka vardır ama 350 sayfa olunca bıraz uzun suruyor ınternet explorer ve fırefox da denedım forumun arama ozellıgı calısmıyor, bırde ses kartının drıverından test et dıyorum sadece fl ve fr dan test sesı gelıyor dıgerlerınden cok az ve sankı center sl ve sr tan ortak gıbı gelıyor kumandadakı test ı caldıgımda sorun yok

• quote:

Orjinalden alıntı: aliakalin

sarppy sen o sadece DİGİTAL yazan effect i nasıl gördün.yani ne izlerken yada ne dinlerken..biraz garip oldu ama

DVD filmlerin büyük çoğunluğu Dolby Digital oluyor, oynadığım PS3 oyunlarında da Dolby Digital gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 6 Ağustos 2008; 14:11:39 >
  • Bugün Z-5500'de efektleri denerken enteresan bir durumla karşılaştım sizde de böyle mi bilmiyorum. Bildiğiniz gibi stereo olarak gelen bir ses için dört farklı efekt kullanabiliyoruz: Stereo, Stereo x2, PLII Music, PLII Movie. Efektler arasında kumandadan geçiş yaparken şöyle bir durum dikkatimi çekti. Kumandaya her basışımızda bildiğiniz gibi Z-5500'ün ana merkezi altındaki güç ışığı bir kez sönüp yanar. Efektler arasında geçiş yaparken Stereo ve Stereo x2'da aynen mavi ışık bir kez sönüp yanıyor ancak PLII Music ve PLII Movie efektlerini seçtiğimde mavi ışık sönüyor, kumandadan tekrar Stereo ve Stereo x2'ye geçtiğimde ışık yanmaya başlıyor. PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltmam gerekiyor ayrıca başka bir cihazın kumandasından herhangi bir tuşa bastığımda da ışık tekrar yanıyor. Bu bana çok enteresan geldi PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltacağım ya da çevremdeki herhangi bir kumandanın herhangi bir tuşuna basacağım. Fişe takılı olmayan bir cihazın kumandası için de geçerli bu durum. Yanlış anlaşılma olmasın ekranda yazılar yazan LED'den bahsetmiyorum alt taraftaki güç düğmesinin ışığından bahsediyorum. Z-5500 kullanan arkadaşlar deneyebilirler mi bu durumu acaba?

SORUN ÇÖZÜLDÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 6 Ağustos 2008; 15:02:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

Bugün Z-5500'de efektleri denerken enteresan bir durumla karşılaştım sizde de böyle mi bilmiyorum. Bildiğiniz gibi stereo olarak gelen bir ses için dört farklı efekt kullanabiliyoruz: Stereo, Stereo x2, PLII Music, PLII Movie. Efektler arasında kumandadan geçiş yaparken şöyle bir durum dikkatimi çekti. Kumandaya her basışımızda bildiğiniz gibi Z-5500'ün ana merkezi altındaki güç ışığı bir kez sönüp yanar. Efektler arasında geçiş yaparken Stereo ve Stereo x2'da aynen mavi ışık bir kez sönüp yanıyor ancak PLII Music ve PLII Movie efektlerini seçtiğimde mavi ışık sönüyor, kumandadan tekrar Stereo ve Stereo x2'ye geçtiğimde ışık yanmaya başlıyor. PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltmam gerekiyor ayrıca başka bir cihazın kumandasından herhangi bir tuşa bastığımda da ışık tekrar yanıyor. Bu bana çok enteresan geldi PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltacağım ya da çevremdeki herhangi bir kumandanın herhangi bir tuşuna basacağım. Fişe takılı olmayan bir cihazın kumandası için de geçerli bu durum. Yanlış anlaşılma olmasın ekranda yazılar yazan LED'den bahsetmiyorum alt taraftaki güç düğmesinin ışığından bahsediyorum. Z-5500 kullanan arkadaşlar deneyebilirler mi bu durumu acaba?

kumandadan efektları secerken bende oyle bırsey olmuyor streo ve stereo x2 de sadece daha cabuk yanıp sonuyor PLII Music ve PLII Movie efektıne gectıgımde ısık sonuyor ve yaklasık 1 sanıye sonra gelıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: YmE17

quote:

Bugün Z-5500'de efektleri denerken enteresan bir durumla karşılaştım sizde de böyle mi bilmiyorum. Bildiğiniz gibi stereo olarak gelen bir ses için dört farklı efekt kullanabiliyoruz: Stereo, Stereo x2, PLII Music, PLII Movie. Efektler arasında kumandadan geçiş yaparken şöyle bir durum dikkatimi çekti. Kumandaya her basışımızda bildiğiniz gibi Z-5500'ün ana merkezi altındaki güç ışığı bir kez sönüp yanar. Efektler arasında geçiş yaparken Stereo ve Stereo x2'da aynen mavi ışık bir kez sönüp yanıyor ancak PLII Music ve PLII Movie efektlerini seçtiğimde mavi ışık sönüyor, kumandadan tekrar Stereo ve Stereo x2'ye geçtiğimde ışık yanmaya başlıyor. PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltmam gerekiyor ayrıca başka bir cihazın kumandasından herhangi bir tuşa bastığımda da ışık tekrar yanıyor. Bu bana çok enteresan geldi PLII Music ve PLII Movie efeklerinde ışığı geri getirmek için sesi arttırıp azaltacağım ya da çevremdeki herhangi bir kumandanın herhangi bir tuşuna basacağım. Fişe takılı olmayan bir cihazın kumandası için de geçerli bu durum. Yanlış anlaşılma olmasın ekranda yazılar yazan LED'den bahsetmiyorum alt taraftaki güç düğmesinin ışığından bahsediyorum. Z-5500 kullanan arkadaşlar deneyebilirler mi bu durumu acaba?

kumandadan efektları secerken bende oyle bırsey olmuyor streo ve stereo x2 de sadece daha cabuk yanıp sonuyor PLII Music ve PLII Movie efektıne gectıgımde ısık sonuyor ve yaklasık 1 sanıye sonra gelıyor

Tamam şimdi düzeldi 10-15dk fişten çektim tekrar açtım seninki gibi çalışıyor şu an; Stereo ve Stereo x2'ye direk geçiyor, PLII Music ve PLII Movie efektlerine de 1sn bekleyerek geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 6 Ağustos 2008; 14:43:11 >

• bende de öle bi şey olmuyo...
  • quote:

bende de öle bi şey olmuyo...

Tamam halletim zaten, yukarıda da yazdım yine de ilgin için sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 6 Ağustos 2008; 15:04:59 >
  • Z-5500 ile aşağıdaki gibi DTS Digital 96-24 efektini kullanabilen var mı? Varsa hangi cihaz ile yaptığını ve hangi medyayı kullandığını yazabilir mi?

• quote:

Z-5500 ile aşağıdaki gibi DTS Digital 96-24 efektini kullanabilen var mı? Varsa hangi cihaz ile yaptığını ve hangi medyayı kullandığını yazabilir mi?

daha bugün gördüm bende...DTS bi konser indirdim...iso olarak geldi..dvd video olarak cd ye yazdım..sonra dvd playerda açtım..optik kablo ile bağlı 5500'e...konser başladığı anda effect'te DTS digital yazısı çıktı..yani otomatik kendisi çözüyor decoder...zaten başka effect'e geçiş yapamıyosun...

• quote:

daha bugün gördüm bende...DTS bi konser indirdim...iso olarak geldi..dvd video olarak cd ye yazdım..sonra dvd playerda açtım..optik kablo ile bağlı 5500'e...konser başladığı anda effect'te DTS digital yazısı çıktı..yani otomatik kendisi çözüyor decoder...zaten başka effect'e geçiş yapamıyosun...

1. resimdeki gibi gözükmediğinden eminsin değil mi yani 2. resimdeki gibi büyük harfle DTS yazdı ve 96-24 yazısı da çıktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 6 Ağustos 2008; 16:39:12 >

• 96-24 yazısı bende her zaman çıkıyor yani herhangi bişey çalmadığında sadece dekoder açıkken bile çıkıyor
  • yaa zaten 96-24 yazısı DTS digitalde çıkmaz...o fotoğraf reklam amaçlı yapılmış bi fotoğraf bence...eğer orginal bi resim varsa koysunlar...yok yani...sadece dts digital yazar..tabi bu benim görüşüm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: msa31tr

96-24 yazısı bende her zaman çıkıyor yani herhangi bişey çalmadığında sadece dekoder açıkken bile çıkıyor

Seninkinde Input: Direct mi?
  • benim odam küçük ve fazla güce ihtiyacım yok sizce bu kadar parayı bu sisteme kıymama gerek var mı yoksa x540 veya kaliteli bir 2.1 sistememi yöneleyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: @dministrator

benim odam küçük ve fazla güce ihtiyacım yok sizce bu kadar parayı bu sisteme kıymama gerek var mı yoksa x540 veya kaliteli bir 2.1 sistememi yöneleyim

Yerleşim olarak büyük problemleriniz yoksa bu sistemin heryede çok güzel ve parasının hakkını vererek memnuniyet sağlayacağına inanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xenkebikec

quote:

Orjinalden alıntı: @dministrator

benim odam küçük ve fazla güce ihtiyacım yok sizce bu kadar parayı bu sisteme kıymama gerek var mı yoksa x540 veya kaliteli bir 2.1 sistememi yöneleyim

Yerleşim olarak büyük problemleriniz yoksa bu sistemin heryede çok güzel ve parasının hakkını vererek memnuniyet sağlayacağına inanıyorum.

konu açtım , umarım orada daha çok göze batar ve daha objektif cevaplar gelir , bu arada cevabın için teşekürler birde o konuma bakarsan sevinirim orada durumumu ayrıntılı olarak anlattım
  • quote:

yaa zaten 96-24 yazısı DTS digitalde çıkmaz...o fotoğraf reklam amaçlı yapılmış bi fotoğraf bence...eğer orginal bi resim varsa koysunlar...yok yani...sadece dts digital yazar..tabi bu benim görüşüm...

Bu dediğiniz yanlış. Eğer elinizde 96 khz 24 bit kodlanmış bir dts ses kaynağı varsa bunu görmen çok normal. Ben gördüğümü hatırlıyorum ama ne zaman tam olarak nerde gördüğümü hatırlamyorum. Zaten decoderin alt köşesine dikkt ederseniz dts 96/24 logosu var. Bu 96 khz 24 bit e kadar dts sesi çözebileceği anlamına gelir. Eğer 24 bit ten daha yüksek çözünürlükte veya 96 khz den daha frekansa sahip bir ses kaynağından bağlantı yapılırsa seste kaymalar veya cızırtlıra duymanız veya es duymamanız olası.

• 
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.