Bildirim
Logitech Z120'de yaşadığım problem...
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam cep telefonu, mp3 çalar gibi başka bir cihaza bağlayıp denediniz mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: white_predator
Hocam cep telefonu, mp3 çalar gibi başka bir cihaza bağlayıp denediniz mi?
Dizüstü bilgisayarda denedim. Hiç sorunsuz çalışıyor. -
Peki saatin yanındaki ses ikonuna sağ buton yapıp playback device olarak seçmeyi denediniz mi? -
quote:
Peki saatin yanındaki ses ikonuna sağ buton yapıp playback device olarak seçmeyi denediniz mi?
Şimdi o kısma baktım da ses ikonunun üstünde çarpı işareti var. Hoparlör cihazı bağlı değil yazıyor ama hoparlörün ışığı yanıyor. Bu arada bu eski hoparlörü kullanırken realtek hd audio denen bir şeyi indirmiştim onla bi alakası var mıdır? -
Usb hoparlörler hakkında pek fazla bir bilgim yok ama sanırım sesi kendi içindeki ses kartının üzerinden veriyor. Acaba driver yüklemeniz gerekiyor olabilir mi? Ya da kontrol panelden ses özelliklerinden görüyorsanız usb hoparlörleri seçmeyi çalışın. Orayı biraz kurcalayın. -
quote:
Usb hoparlörler hakkında pek fazla bir bilgim yok ama sanırım sesi kendi içindeki ses kartının üzerinden veriyor. Acaba driver yüklemeniz gerekiyor olabilir mi? Ya da kontrol panelden ses özelliklerinden görüyorsanız usb hoparlörleri seçmeyi çalışın. Orayı biraz kurcalayın.
Hoparlörün kullanma kılavuzunda driver'a gerek olmadığını söylüyor. USB ile ilgili bir şey göremedim ayarlarda ayrıca -
Şimdi biraz netten bakındımda sanırım benim düşündüğüm gibi çalışmıyormuş. Ben ses olayıda usb üzerinden hallediliyor sanıyordum sanırım sadece usbden güç alıyor. Hoparlörün çalıştığını bildiğimize göre sizin sorununuz sanırım ses kartınızın (anladığım kadarıyla onboard) hoparlörü algılamaması. Muhtemeleln jack girişleri yönlendirilebilir bir ses kartınız var. Hoparlör 3.5 luk çıkışını yeşil ses kartı girişine taktıysanız ve hala ses gelmiyorsa ses kartınızın programından jacktaki aletin bir hoparlör olduğu ayarlamanız gerekecek. Uzun zamandır onboard ses kartı kullanmadığım için ayarları hatırlayamıyorum ama sanırım kurcalarsanız bulursunuz. -
quote:
Şimdi biraz netten bakındımda sanırım benim düşündüğüm gibi çalışmıyormuş. Ben ses olayıda usb üzerinden hallediliyor sanıyordum sanırım sadece usbden güç alıyor. Hoparlörün çalıştığını bildiğimize göre sizin sorununuz sanırım ses kartınızın (anladığım kadarıyla onboard) hoparlörü algılamaması. Muhtemeleln jack girişleri yönlendirilebilir bir ses kartınız var. Hoparlör 3.5 luk çıkışını yeşil ses kartı girişine taktıysanız ve hala ses gelmiyorsa ses kartınızın programından jacktaki aletin bir hoparlör olduğu ayarlamanız gerekecek. Uzun zamandır onboard ses kartı kullanmadığım için ayarları hatırlayamıyorum ama sanırım kurcalarsanız bulursunuz.
Dediğin gibi biraz kurcaladım. O ses simgesinin üzerindeki çarpı işareti kalktı. Ses geliyor gibi görünüyor. Video açtığımda, ayarlara baktım tıkır tıkır ses geliyormuş gibi çalışıyor ama ses gelmiyor yine.
-
Biraz gelişme olmuş. Jack girişleri ile ayarların olduğu bir kısım olmalı, oradan hoparlörün olduğu çıkışı ses çıkışı yapmaya çalışın. Ya da hoparlörü ses kartının girişlerine takarak tek tek deneyin. -
quote:
Biraz gelişme olmuş. Jack girişleri ile ayarların olduğu bir kısım olmalı, oradan hoparlörün olduğu çıkışı ses çıkışı yapmaya çalışın. Ya da hoparlörü ses kartının girişlerine takarak tek tek deneyin.
oradan hoparlörün olduğu çıkışı ses çıkışı yapmaya çalışın
Bu kısmı anlayamadım. -
Hocam yanlış hatırlamıyorsam eskiden onboard ses kartı kullanırken bazen ses kartı hoparlörü mikrofon ya da line in cihazı gibi görüyordu. Bende jack ayarlarından düzeltiyordum. Yani hoparlörü hoparlör olarak algılayamıyordu. Ama işte menüleri bilmeyince net birşeyde diyemiyorum. -
Bende aldım bende de aynı sorun var eğer çözümünü bulduysan yazar mısın?
Çok sevinirim. -
quote:
Orijinalden alıntı: dangeroushero
Bende aldım bende de aynı sorun var eğer çözümünü bulduysan yazar mısın?
Çok sevinirim.
hatırladığım kadarıyla pc'mdeki Realtek HD Audio denilen bir şey vardı. onu silip pc'yi resetlemiştim olmuştu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X