----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Arkadaşlar Bu ses sistmini hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? Mesela sizden istediğim Sorduğum sorulara teker teker cvp vermek yardımcı olursanız sevinirim Mesela: -Direct Kullanırken yani(Anolog) Hangi ayarda Tutuyorsunuz Müzik için? Film için? Oyun için? -Coax Kullanırken (Ben yarı Digi diyorum.) Hangi ayarlar var_? Müzik,Film,oyun? -Optic Kullanırken Hangi ayarda Tutuyorsunuz? Müzik,Film,Oyun_?
Bunlarda Bazı Sorunlarım: -Coax ta PLII Movie de yada PLII'de film izlerken ses sanki yankılı geliyor. -Sterio da arka kolonlardan Rear lardan ses özellikle geliyor ama bağlantı ayarları hepsi doğru nedendir? -Audigy Kullanan Arkadaşlar 5500 Ayarlarını nasıl dizayn ettiniz acaba ss ile anlatabilirmisiniz_? -Audigy2 Kullanıyorum X-FI ye geçmelimiyim bide Onda Optic Çıkış yok bir dez avantajmıdır.? -Optic ile Coax arasındaki farkı kısa bir şekilde özetlermisiniz.?(Fark varsa % kaç oranındadır_? -Genelde hangi seçeneği kullanırsınız?A.)Anolog B.)Coaxial C.)Optical
Biraz sınav kağıdı gibi oldu ama gerçekten ihtiyacım var bu bilgilere şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla:
DeVil_BoZZo
oyun ve müzikte anolog, dvd filmlerde dijital bağlantı en iyisidir.
optik ile coaxiel arasında hiçbir fark yoktur. hatta profesyoneller coax ı tercih ederler.
DIRECT kullanırken 6ch direct efektini tercih ediyorum.
Hmmm Abi bizde dediğin gibi yapıyoruz ama Şimdi mesela Coax ta PLII Movie ye alıyorum sanki ses yankılı geliyormuş gibi oluyor Sterio ya alıyorum ses Rear ağırlıklı oluyor. Diyeceksin'ki_?:Bağlantılarında bir sorun vardır.
Cvp:Tamamen test ettim Chanel+Noise testlerinide yaptım ama sorun dediğim gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: aykutx
optik ile coaxiel arasında hiçbir fark yoktur. hatta profesyoneller coax ı tercih ederler.
aykutx ya bişey sorcam megaworkse decoder alsam. jazz veya ddts 100 filan . ( audigy 2 zs ses kartım da var ) ne gibi fark olur dvd film izlerken performans artışı filan?
quote:
Orjinalden alıntı: tibi
quote:
Orjinalden alıntı: aykutx
aykutx ya bişey sorcam megaworkse decoder alsam. jazz veya ddts 100 filan . ( audigy 2 zs ses kartım da var ) ne gibi fark olur dvd film izlerken performans artışı filan?
ddts 100 decoder sadece dijital bağlantıda işine yarayacaktır. anlog bağlantıda zaten decoder devre dışı olur. zs zaten yazılınsal olarak dijitali çözüyor. decoder ile donanımsal olarak çözersin. daha kaliteli ses alırsın. bi de tabiki decoder ile spekerlarına başka cihazlarda bağlaman mümkün.
quote:
Orjinalden alıntı: DeVil_BoZZo
Hmmm Abi bizde dediğin gibi yapıyoruz ama Şimdi mesela Coax ta PLII Movie ye alıyorum sanki ses yankılı geliyormuş gibi oluyor Sterio ya alıyorum ses Rear ağırlıklı oluyor. Diyeceksin'ki_?:Bağlantılarında bir sorun vardır.
Cvp:Tamamen test ettim Chanel+Noise testlerinide yaptım ama sorun dediğim gibi.
rear lar ağırlıklı ise zs ayarlarından ve z5500 ayarlarından rearlara giden sesi biraz kısabilirsin. PLII hakkında deneyimim yok. çünkü filmleri dvd den dolby dijital yada dts olarak izlemeyi tercih ediyorum. oyun ve müzikte ise zaten anolog bağlantı. özellikle müzikte stereo yu tercih ediyorum
devil_bozzo,ee hani testler nerde kaldı?senden uzun uzun testler bekliyoruz unutma
@DeVil_BoZZo arkadaşım,senin de set hayırlı olsun inşallah Sorduğun sorulara sırasıyla yanıt vereyim : 1) DİRECT modundayken müzik dinlerken DİRECT 6 CH modunda dinliyorum ama o an dinlediğim müzik tarzına göre değişiyor,eğer biraz çıstak çıstak ve baslı bir müzik dinliyorsam 6 CH DİRECT kullanıyorum çünkü baslar daha dolgun çıkıyor o zaman,ama değil de yavaş,kafa dinlendirici bir müzik dinliyorsam DP2 MUSİC MOD'a alıyorum çünkü SURROUND DELAY ayarını da MUSİC MOD'un alt menüsünden seçince ve kafa dinlendirici müzik olunca ses derinleşiyor ve hafif te arkalara biraz zaman farkıyla geciktirerek gidince ses 3 boyut kazanıyor ve bu benim hoşuma gidiyor Eğer DİVX izliyorsan direk DP2 FİLM MOD kullanıyorum,oyun da ise hangisini o an beğenirsem ve o oyuna yakıştırırsam
2)COAX kullanırken neden "YARI" digital dediğini anlayamadım çünkü optic ile arasındaki ses farkını anlayamazsın extreme durumlar hariç,ama şöyle söyliyim,ben zaten COAX seçeneğini sadece DVD izlerken ve dijital sesler dinlerken(DTS-DVD AUDİO) kullanıyorum,COAX menüsünün altında da ayrıca birde NİGHT MODE var,buda gece sesi koımple kısıp iyice sessiz dinleyip keyfinin kaçmasından sa sadece rahatsız edici bazı sesleri kırpıp sesin sana fazlasıyla yetmesini ve odadan dışarı çıkmasını engelliyor
3)Dediğim gibi optic ile COAX arası ses farkı olmadığından COAX taki ayarların aynısını kullanabilirsin
DİĞER SORUNLARINDA İSE
1)DP2 MUSIC ve DP2 MOVİE seçeneğinde eğer SURROUND DELAY açıksa evet hafif bir yankıyla dinler yada izlersin o anki müzik yada filmi,ve birde PANORAMA OFF ve PANORAMA O seçeneği var,bazı yaynlarda fazlasıyla belli ediyor kendini ve ON yaptığında arka uydulardaki sesi daha da yoğunlaştırıyor
2)Stereo ayarda sesin arkadan gelmesi çok enteresan,yani rearlarla frontları yanlış bağlama olasılığın var,başka nasıl olur bilemiyorum Ama eğer kastettiğin STEREO 2X moduysa seslerin arkalardan daha yoğun gelmesinin sebebi decoderden SURROUND ların sesini frontlara göre daha fazla açmandan kaynaklanır,çünkü SURROUNDLAR tek başına bağımsız açılıp frontlar sadece sistemin MASTER sesinin açınca açıldığından,MASTER ses kısıken sen SURROUND ları sonuna kadar açarsan ses dengesiz olur,eşit ses gelmnesi için surroundları biraz kısmalısın,ama GENEL sesi çok açtığında bu sefer SURROUND ları da aç ki dengelensin 3)Audigy kullanıyorum ve ayarlarım şöyle : Bikere en başta Winamp kullanıyorum player olarak,aslınca Creative Media Sourca daha kaliteli ama ne biliyim Winamp daha bi kolayıma geliyor,asıl belirtmek istediğim,SESE EN AZ DİJİTAL MÜDAHELE de bulunmak istiyorum her zaman,yani mesela Winamp Ekolayzırını hiç açmıyorum,Creative EQUALIZER'den ACOUSTİC seçili,Mixer dan tizler 60-65 civarı,baslar da dinlediğim şarkıya göre 55-60 civarı hep,ama eğer daha çok tiz istersen CREATİVE EAX'tan EFFFECT lerden de ACOUSTIC seçersen son derece tatmin etmenin de ötesinde tiz hastası birini fazlasıyla doyuracak tiz elde edersin ama şu var,Audigy'lerin bazılarında EFFECT'i seçtiğinde ses kesilir(VERSİYONDAN DOLAYI),bunu önlemek için,CREATİVE EKOLAYZIRI'ı önce kapat ve EFFECT'i seç,zaten effecti seçince ses kesilecek ve gidip CREATIVE EKOLAYZIRI açınca sesin tekrar geldiğini görüceksin Z-5500 decoderinden ise,baslar dinlediğim şarkıya göre yine değişmekle beraber,4.kademeden 5. ve 6.kademeye kadar yükseliyor bazen,ama unutma ki bası çok açınca uyduları da açki ses boğulmasın Center da yine sesi dengeliyici nitelikte olmalı,yani centerdan diğerlerine göre daha yoğun bi ses yada daha az bir ses gelmemeli,bunu anlamak için odanın ortasına yada dinleme konumuna geçip bir müzik aç ve dinle bakalım sesler dengeli ve eşit mi?
4)Bende Audigy 2 ZS kullanıyorum ve X-Fi'ye geçmek için henüz erken olduğunu düşünüyorum ama ses kalitesi arasında fark olduğu söyleniyor(BEN HER NE KADAR DAĞLAR KADAR Bİ FARK OLDUĞUNA İNANMASAM DA) ama ben yinede iyice kartın oturup ve gerçek ses kalitesinin iyice birçok incelemeden sonra onaylanmasını beklemeden önce ve software'inin de biraz daha yeni versiyonları çıkmadan almayı düşünmüyorum ama almayı düşünüyorum ilerde,nasılsa kart kaçmıyor,daha yeni girdi piyasaya
5) COAX ile OPTİC arasında fark yok ses kalitesinde genel olarak Ama bazı koşullarda,ki çoğu kullanıcısını pek ilgilendirmiyor bu,optic daha biraz daha iyi bazı kullanımlarda(MESAFE ÇOK UZADIĞINDA vs...)
6)Genelde 6 CHANNEL DİRECT modunu kullanıyorum
EVET HOCAM,SINAV BİTTİ,HİÇ BOŞUM YOK,SİZCE KAÇ ALIRIM Umuyorum yardımcı olabilmişimdir,sorulanlar hakkında ilk aklıma gelenler bunlar,eksik yerler varsa elbet arkadaşlarımın da ekleyecekleri vardır,hoşçakalın,saygılar...
affan herşeyi çok güzel özetlemişsin. z5500 sahipleri için güzel bir rehber bir soru da ben eklemek istiyorum. speaker kablolarını değiştirsek fark olurmu acaba? ve hangi kabloyu önerirsiniz?
Kablolar değişince bir değişme olacağını sanmıyorum ben,çünkü adamlar yaparken en iyi performansı elde etmek için türlü denemeler ve tespitler yapmışlardır setle bence,en iyi performans veren kabloları da kendi kablolarıdır bana kalırsa,ayrıca neden sordun ki?Memnun olmadığın noktalar mı var?
quote:
Orjinalden alıntı: Affan83
Kablolar değişince bir değişme olacağını sanmıyorum ben,çünkü adamlar yaparken en iyi performansı elde etmek için türlü denemeler ve tespitler yapmışlardır setle bence,en iyi performans veren kabloları da kendi kablolarıdır bana kalırsa,ayrıca neden sordun ki?Memnun olmadığın noktalar mı var?
çünkü hi-fi sitemlerde hep kaliteli kablolar kullanıyorlarç hatta bir kural var. kabloya harcanacak para sistem değerinin %10 u kadar olmalıdır diyeözellikle arka speakerlar uzak olduğu için daha kaliteli kablo kullanmak iyileşme sağlar diye düşünüyorum
Evet doğru söylüyorsun @aykutx arkadaşım,ancak söylediğin olay Hi-Fi de geçerli daha çok,mesela Hi-Fi de öyle kablolar var ki sisteme harcanan para kadar bile harcanabilir kablolara,ama demek istediğim,z-5500 'e verdiğimiz para içersinde kaliteli kablolar verildiği ve en iyi performansı kendi kablolarıyla verir kanaatindeyim,kalkıp Hi-Fi de kullanılan fiber kablolardan kullanmayacağımıza göre Z-5500'de,alacağınız 2 X 0.75 vs...tarzı kablolar,Z-5500 de şu an kullanılan orjinal kablolara göre daha iyi ses vermez diye düşünüyorum Ama mesela madem Hi-Fi tarzı şeyleri yakalamaya çalışıyorsun bazı konularda,mesela wooferın altına bir mermer kestirip wooferı direk onun üzerine koyabilirsin,böylece hem bass sesinin daha iyi dağılımını sağlar hem de alt katta komşuların daha az rahatsız olmasını sağlarsın
@Affancım öncelikle çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. sana 100 üzerinden 90 veriyorum.
Eksiklerin çok az ama olsun sınavlar böle gerçekleşiyor ya.
1-SS koymanı istemiştim. 2-% lik oranı belirmemişssin
Ama genede sağolasın.Teşekkür ederim. Bu arada yaw woofer altı mermer iyi oluyorsa bende yaptırim. Benim odamda Parke var onun üzerine koyuyorum zaten yeni topic imde göreceksin Hepinize selamlar saygılar.
quote:
mesela wooferın altına bir mermer kestirip wooferı direk onun üzerine koyabilirsin,böylece hem bass sesinin daha iyi dağılımını sağlar hem de alt katta komşuların daha az rahatsız olmasını sağlarsın
ben komidinin üstüne koydum. benim odada ahşap parke çok abartı geliyordu bass. böyle daha temiz geliyor ve komşulara bass sesinin daha az gittiğini düşünüyorum. mermer nasıl bunu yapabiliyorki? memerin özelliği ne sonucta taş.
quote:
Orjinalden alıntı: tibi
ben komidinin üstüne koydum. benim odada ahşap parke çok abartı geliyordu bass. böyle daha temiz geliyor ve komşulara bass sesinin daha az gittiğini düşünüyorum. mermer nasıl bunu yapabiliyorki? memerin özelliği ne sonucta taş.
Tibi cim mermerin özelliği sadece taş değildir içerisinde bazı mineraller vardır. Sen diyeceksinki bunu sumu sandın hayır ama yapılırken sudan yapılır bazı mermerler dolayısı ile içerisinde bazı ham maddeler bulundurur.
Ama mermer olayını bi deneyeceğim gerçektende bakalım işe yarayacakmı bide bu arada ahşap parke derken nasıl yani çok abartı geliyordu biraz açıklarmısın?
valla bilmemki sub ın altına koyulan bass sesini ne kadar değiştirir. ama değiştiriomuşki söylüyolar denemeden etmeden olumsuz yorum yapmıyim. ahşap parkenin bass seslerini artırıcı etkisi olduğunu bunun sebebininde tireşime karşı hassas oluduğunu yani titreşimden çok etkilendiğini okumuştum. ve gerçekten öylemiş.
Şimdi şöyle birşey var benim şu an subwoofer parkenin üzerinde yalnız bir bass vuruyor inanamassın inanılmaz bir şekilde yer titriyor. Bazen bu yüzden tabana zarar verecek diye korkuyorum çünkü gerçektende sallıyor.
allah komşularına sabır versin bence zarar vermez ama tabi belli olmaz z5500 ü ev ortamında dinlemedim yani ne kadar sallıyabilir fikrim yok
Öle deme bazen güzel oluyor 5. katta bi çocuk var biliyo bende ses sistem oldugunu benım ıznım pazar gunu oldugu ıcın pazar gunu goya ssesını acıp benımkını bastıracak bakıyom bızımkılerde yok evde bir fulluyorum sesini diğer sesten haber yok B Bi de karşı komşum var kadın dul bakıyorum böle gece falan odası tam benım odamın karsı tarafında sesını acıyo goya yuksek seste dınlemeyı sevıyormus hanım efendı sonra dıyorum senmı bunun sesını acarsın bi acıyoruym sesını baktım 2 dk sonra geldi yok sen ne yapıyon ne ediyon falan filan dedim siz açarken ses çıkmıyor bizde biz açarkenmi aklınız başınıza geliyor diye vır vır vır çenesinden durulmuyordu zaten 2 3 kere daha kapıştım bunla sonra çıt yok eve geldiğim gibi full ses ilk R-kelly fiesta dnlerim sesini bile çıkaramıyor artık Tüm apartman gazabımdan çatlıyor.
ya bende komşularla papazım.. umarım kapıma polisle gelmezler valla karakolluk olursam peder beni keser