Şimdi Ara

Logitech Z-2300 : Mega Review

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir PC ses sistemleri ve ev sinema sistemlerini araştırmaktayım. Mesleğim gereği elektronik devrelerle iç içeyim. Kendi anfi sistemimi yapmaya karar vermiştim. Fakat malzemelerin orjinallerini bulmak çok zor. Ayrıca maliyeti sıfır ürün almakla aynı miktarda tutuyor. Logitech Z-623 ile Z-2300 arasındaki farklılıkları araştırırken bir siteye rastladım. RishiGuru isimli kullanıcı mükemmel bir inceleme paylaşmış. Rahatlıkla söyleyebilirim ki, bugüne kadar gördüğüm en ayrıntılı, en teknik ve mühendislik değeri en yüksek incelemelerden biri. Söz konusu incelemeyi sizlerle paylaşmak istedim. Aynı sayfada tomsharware'in Z-623 ve Creative Gigaworks T3 incelemeleri de verilmiş. Umarım sizler de beğenirsiniz.

• Daha önce okumuştum.Keşke her sistemi şu şekilde inceleyebilen arkadaşlar çıksa.
  • Logitech introduced Z-623 in 2010 six years after Z-2300 reign. Actually I cannot recall of a 2.1 PC speaker that remained at the top of the performance charts for straight six years. They had to make the successor not because Z-2300 was getting old and becoming incompetent, believe me it is still is the king, but because the rival manufactures like Altec Lansing, Edifier, Creative, Sony etc are producing cheaper sets of same wattage and same configuration and labeling them as their premium product. Also 2.1 speakers sets are no more the cash cows of audio manufactures, rather these companies makes a lot of profit from selling the 5.1 & 7.1 speakers sets.

Bu ifadeler çok önemli her yeni çıkan model eskisinden iyi olacak diye bir kaide yok z2300 ve z623 örneği sonuç adamın yazdığı gibi z2300 still king

Ben de z2300 incelemesini yapmıştım şimdi şartları düşünürsek ben bu incelemeyi profosyonelce yapan adamdan daha çok özveri emek sarfettim çünkü o dönemde altın değerindeyken bu setler ben garanti dışı kalmasın göze alarak elime tornavide alıp açmıştım sistemi ama bu adamların altında onlarcası gelip geçiyor tabi onun ifadeleri daha profosyonelce benden çok üst düzeyde fakat ortada bir emek varsa fazlasıyla bunu üstlendim zamanında neyse dil bilen arkadaşlar için güzel inceleme

• İngilizcesi iyi olmayan arkadaşlar için kısaca en önemli yer olan sonuç bölümünü basit yetersiz ingilizcemle türkçeleştirmeye çalışayım

VERDICT (KARAR)

Z-2300 is hitting the end of the production cycle. It is the last of the titans which is finally going to take slumber. It has definitely the upper hand over its opponents namely Logitech Z-623, Altec Lansing MX-6021, Sony SRS DB-500, Edifier S530, Klipsch Promedia 2.1 & Creative Gigaworks T3 in terms of performance. Also Z-2300 is the clear winner in terms of performance/ price ratio.

Z-2300 ürün gamında son noktada.Titanların sonu,son dev ki sonuda uyumak üzere çekilen.Kesinlikle benzer Logitech rakiplerinden çok daha yukarıda bulunmakta ki bu rakipleri z-623,altec lansing mx-6021 vs..performans anlamında.Z-2300 çok net fiyat/performans anlamında lider.Genel olarak f/p konusunda rakiplerinden bariz üstünlüğünden dem vurmuş

When you put the Z-2300 in the above equation, everything falls loose. Z-2300 is like a lion among a herd of cattle’s named Z-623, DB-500, S530, Promedia & T3.

Z-2300 yukardaki denkleme oturttuğunuz vakit herşey zayıf kalıyor.Z-2300 bir aslan gibi Z-623 , DB-500,s530,promedia,t3 isimli kedilerin arasında

1) None of the above sets have the power output capability of Z-2300. Z-2300 is the loudest of the lot and makes the opposition eat the dust.

Yukarıda bahsedilen hiç bir set z-2300 kadar çıkış gücü kapasitesine sahip değil.Z-2300 en yüksek sese sahip bu su götürmez gerçek.

2) Z-2300 has wonderful power reserve in the amplifier & thus do not distort even at full volume. Z-623 & all the other sets distorts at full volume.

Z-2300 amfisinde çok muhteşem güç rezervleri barındırmakta ve son seste dahi distorsiyona girmiyor.Z-623 ve diğerleri son seste distorsiyona giriyor

If you really need a high end 2.1 THX certified multimedia speaker system don’t waste any more time and get a Z-2300 while it is still available. If it not available then only greet the new champ of the block, Logitech Z-623.

gerçekten thx sertifikalı multimedya sisteme ihtiyacınız varsa vakit kaybetmeden z2300 edinin.Bulamazsanız z623 edinin

Hepsini çeviremedim gerçekten sıkıcı tek tek çevirmek genel anlamda google translatordan daha anlamlı sanırım çok fazla özel terim vardı çeviride eksik yanlış olabilir neyse kalın selametle ..

• çok ilginçtirki bu set puanlamalarda hep zirvede
  • Bunun tek sebebi fiyat politikası ve sunduğu yüksek güç değeri yoksa müzikalite anlamında üstünlüğü yok
    , z2300 120 dolar fiyat etiketi varken klipsch +300 dolardan açıyor ağzını güç aralğında z2300 den düşük olmasına rağmen kalite olarak tabi önde muhakkak fakat gerçekten faiş fiyat politikaları var çoğu markanın logitech bu konuda çok başarılı

Edit:Kur sorunsalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 15 Ocak 2012; 22:04:58 >
  • Edifer turkiye piyasasina girdikden sonra bence logitech almak icin bir sebep yok.Adam gibi muzik dinlemek istiosaniz suan piyasadaki en iyi multimedia set creative t3.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden yok arkadaşım ? z2300 ortalama 300 tl fiyatla satılırken s730 700 tl lerden satılıyor zaten güce önem veren insanlar bu gibi sistemleri tercih ediyor bu Edifer in z2300 den 2.5 katı daha kuvvetli olduğu anlamına gelmeli diye düşünüyorum bu fiyata ama aralarında güç olarak pek bi fark yok ben niye gidip o sisteme 700 küsür lira vereyim ?
    Herkez bunu artık kabullenmeli bu fiyata başka bir f/p ürünü gelmemiş gelmesi de zor ihtimaldir. Bende anlaşılcağı üzere bir z2300 kullanıcısıyım alırken fanatiği değildim fakat kullandıkça fanatiği oldum 1 milyarlık müzik sistemlerinde bulunmayan bass gücüne sahip bir sistem z2300 ve öyle uyduruk sadece güç için üretilmiş bir bass da değill. alt kattaki sony nin en kaliteli müzik setlerinden biriyle bass konusunda kafa kafaya gelen bir sistemim var ve 300 tl gibi bir fiyatla aldım o müzik setini alan adam o setin 1 yıl taksitini ödedi. Sonuçta yüksek ses kalitesine sahip sistemler kullanan veya isteyen insanlar değiliz bu sistemleri seçtiğimize göre ki kulağımda iyi değildir ben z623 ün konusunda da söyledim z2300 ün gerisinde bir sistem diye bu konuda en iyisi z2300 dür benim fikrim

• quote:

Orijinalden alıntı: uyldz

Neden yok arkadaşım ? z2300 ortalama 300 tl fiyatla satılırken s730 700 tl lerden satılıyor zaten güce önem veren insanlar bu gibi sistemleri tercih ediyor bu Edifer in z2300 den 2.5 katı daha kuvvetli olduğu anlamına gelmeli diye düşünüyorum bu fiyata ama aralarında güç olarak pek bi fark yok ben niye gidip o sisteme 700 küsür lira vereyim ?
    Herkez bunu artık kabullenmeli bu fiyata başka bir f/p ürünü gelmemiş gelmesi de zor ihtimaldir. Bende anlaşılcağı üzere bir z2300 kullanıcısıyım alırken fanatiği değildim fakat kullandıkça fanatiği oldum 1 milyarlık müzik sistemlerinde bulunmayan bass gücüne sahip bir sistem z2300 ve öyle uyduruk sadece güç için üretilmiş bir bass da değill. alt kattaki sony nin en kaliteli müzik setlerinden biriyle bass konusunda kafa kafaya gelen bir sistemim var ve 300 tl gibi bir fiyatla aldım o müzik setini alan adam o setin 1 yıl taksitini ödedi. Sonuçta yüksek ses kalitesine sahip sistemler kullanan veya isteyen insanlar değiliz bu sistemleri seçtiğimize göre ki kulağımda iyi değildir ben z623 ün konusunda da söyledim z2300 ün gerisinde bir sistem diye bu konuda en iyisi z2300 dür benim fikrim

Edifiere haksızlık ediyorsun bence tamam logitechten güç anlamında çok üstün setler değil fakat müzikalite olarak önde bu fiyat farkına değermi dersen bence de değmez ilginç fiyat politikası yürütüyor edifier gerçekten çok cesur adamlar o parayı 2.1 sisteme veren insanlar @blind35 arkadaşım gibi

Bu arada testi ben yapmadım sadece Türkçeye çevirdim bazı arkadaşlar benim yorumum gibi mal etmişler açıklık getireyim bu arada testi yapan şahıs logitechin amfisindeki entegrenin markasından tutunda üretim bandındaki adamlara kadar bilgili ve tüm sistemleri elinden geçirmiş ona göre objektif yorum yapmış ve logitech adı altında üretilen bir çok faktör göz önüne alınınca en güçlü ve en üstteki 2.1 sistem için z2300 demiş daha ötesi var mıdır bence yoktur

z2300 güçlü mü evet kaliteli(müzikalite) mi hayır şimdi ne istediğinize karar verin her ikisini istiyorsanız bütçenizin 3-4 katı para bulup hi-fi sistem kurun

• Arkadaşım sana göre müzik sadece bastan ibaretmi? Ozaman git o paraya sadece aktif sub al onu bağlada bas gör. z2300 bende kullandım. Arkasından jamo i300 güç ve bas olarak daha güçsüz. Fakat, gelde bir dinle kalite neymiş, basın bile ne olduğunu anlarsın emin ol. Özellikle davul ve viyolonsel enstrumanlarını gereksiz yere uzatmak bas ise ben almayayım kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyldz

Neden yok arkadaşım ? z2300 ortalama 300 tl fiyatla satılırken s730 700 tl lerden satılıyor zaten güce önem veren insanlar bu gibi sistemleri tercih ediyor bu Edifer in z2300 den 2.5 katı daha kuvvetli olduğu anlamına gelmeli diye düşünüyorum bu fiyata ama aralarında güç olarak pek bi fark yok ben niye gidip o sisteme 700 küsür lira vereyim ?

z2300 nerede 300TL fiyatla satılıyor? ben aradım bulamadım. o fiyata sıfırını bulursam alıcam. internet üzerinden olmaması tercihimdir..

• Z-2300 kaldırıldı üretimden epey oldu o yüzden bulman imkansız gibi bulsanda tek tük onlarda faiş fiyat ister karaborsa oldu sistem onun yerine z-623 çıkardı logitech onu alabilirsin z-2300 ilk çıktığı yıllarda 250-300 tl fiyat etiketine sahipti arkadaş onu belirtmiş yukarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Z-2300 kaldırıldı üretimden epey oldu o yüzden bulman imkansız gibi bulsanda tek tük onlarda faiş fiyat ister karaborsa oldu sistem onun yerine z-623 çıkardı logitech onu alabilirsin z-2300 ilk çıktığı yıllarda 250-300 tl fiyat etiketine sahipti arkadaş onu belirtmiş yukarda

z-623'de sesi çok açınca boğulma yapıyor mu? bir de derin bassları nasıl veriyor? 50Hz altına inebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

Z-2300 kaldırıldı üretimden epey oldu o yüzden bulman imkansız gibi bulsanda tek tük onlarda faiş fiyat ister karaborsa oldu sistem onun yerine z-623 çıkardı logitech onu alabilirsin z-2300 ilk çıktığı yıllarda 250-300 tl fiyat etiketine sahipti arkadaş onu belirtmiş yukarda

z-623'de sesi çok açınca boğulma yapıyor mu? bir de derin bassları nasıl veriyor? 50Hz altına inebiliyor mu?

Sesi çok açınca boğulmayan multimedya sistem yok piyasada sadece bunu asgariye indirebilen sistem var logitech ürünleride bu konuda başarılı anlayacağın sesi açınca bozulmaz belirttiğin frekansın altınada inebilir daha fazla bilgi için z623 adlı sistemi kullanan bir güruh var forumda birebir kullanıcıları daha iyi bilgi verebilir

• Evet arkadaşım benim için müzik basstan ibaret pop trance dinleyen adam için ses kalitesinin çokta önemi yoktur en azından benim için ayrıca okadar yüksek paralar verilerek alınan sistemler tabiki z2300 den iyidir üstündür ama benim kulağım iyi değildir arada ki 3-4 kat fiyat farkını hakedicek sistemler değildir gözümde. Sizin kulağınız çok iyidir her tınıyı iyi ayırt eder buyrun alın jamo i300 setinizi :)

Ben arkadaşlarımla home party kıvamında takılırken 1 milyara alınan ve z2300 kadar güç gösteremeyen bi set ile mi karşılıcam müzik ihtiyacımızı ? Bende farkındayım midlerin kalitesizliğinii hissetmiyo değilim fakat 300 lira verdik çok bişey vermedik diye düşünüyorum. bi süre sonra bende Hi-fi sisteme dönücem ve o sistemde z2300 sub u kullanmayı düşünüyorum. Edifier s730 u fena bulmuyorum z2300 den üstün bir sistem ama 2.5 katı fiyat farkını hakedicek kadar değil , mesela 500 lira olsa düşünebilirdim

• seste gerçek kaliteyi arıyorsanız edifier s730 gerçekten başarılı logitechle arasında dağlar kadar fark var size edifierde olan logitechte olmayan birçok fark sayabilirim örneğin trafo watt değerleri logitecte düşük,logitechin entegresi tda ve thd değeri çok yüksek, crossover yok, tweeter yok ,midlerin çok zayıf ,subwoofer ve diğer kolonların diyaframlarının ipek değil,kontrol paneli logitechin basit bişey edifierde ise gayet kaliteli ışıklı vs.vs.hepsini yazmayayım yoksa bitmeyecek
    yani demek istediğim siz parayı boşuna vermiyorsunuz,bence gayet fiyatını hak eden bir ürün,ha siz derseniz benim için kalite önemli değil ben müzik değil gürültü dinlemek istiyorum diyorsanız tabikide logitech alabilirsiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

seste gerçek kaliteyi arıyorsanız edifier s730 gerçekten başarılı logitechle arasında dağlar kadar fark var size edifierde olan logitechte olmayan birçok fark sayabilirim örneğin trafo watt değerleri logitecte düşük,logitechin entegresi tda ve thd değeri çok yüksek, crossover yok, tweeter yok ,midlerin çok zayıf ,subwoofer ve diğer kolonların diyaframlarının ipek değil,kontrol paneli logitechin basit bişey edifierde ise gayet kaliteli ışıklı vs.vs.hepsini yazmayayım yoksa bitmeyecek
    yani demek istediğim siz parayı boşuna vermiyorsunuz,bence gayet fiyatını hak eden bir ürün,ha siz derseniz benim için kalite önemli değil ben müzik değil gürültü dinlemek istiyorum diyorsanız tabikide logitech alabilirsiniz....

Kalite arıyorsan sende şu an zaman kaybediyorsun en kötü microlab solo 6 ki 150 lira fiyat etiketi vardı kullandığın kontrol paneli ışıklı s 730 dan ve z2300 den müzikalite olarak daha üstündür müzikalite arıyorsan öncelikle pc ipod için üretilen 2.1 multimedya setlerden sıyrılıp 2.0 stereo bir set ve buna uygun bir ses kartı ve kaliteli kaynak kullanmalısın ama hem güçlü olsun hemde işte ortalama sistemlere göre biraz daha kaliteli olsun dersenhaklısın s 730 bu sınıfta lider en azından Türkiyede bulabileceğiniz makul fiyatlı tek sistem.

• quote:

quote:

seste gerçek kaliteyi arıyorsanız edifier s730 gerçekten başarılı logitechle arasında dağlar kadar fark var size edifierde olan logitechte olmayan birçok fark sayabilirim örneğin trafo watt değerleri logitecte düşük,logitechin entegresi tda ve thd değeri çok yüksek, crossover yok, tweeter yok ,midlerin çok zayıf ,subwoofer ve diğer kolonların diyaframlarının ipek değil,kontrol paneli logitechin basit bişey edifierde ise gayet kaliteli ışıklı vs.vs.hepsini yazmayayım yoksa bitmeyecek

Kalite arıyorsan sende şu an zaman kaybediyorsun en kötü microlab solo 6 ki 150 lira fiyat etiketi vardı kullandığın kontrol paneli ışıklı s 730 dan ve z2300 den müzikalite olarak daha üstündür müzikalite arıyorsan öncelikle pc ipod için üretilen 2.1 multimedya setlerden sıyrılıp 2.0 stereo bir set ve buna uygun bir ses kartı ve kaliteli kaynak kullanmalısın ama hem güçlü olsun hemde işte ortalama sistemlere göre biraz daha kaliteli olsun dersenhaklısın s 730 bu sınıfta lider en azından Türkiyede bulabileceğiniz makul fiyatlı tek sistem.

benim kaybettiğim bişey yok,ekran işine fazla takılma o,onlarca örnekten biriydi,z2300 ile ve o söylediğin o oyuncakla edifier arasında dağlar kadar fark var,Allah aşkına söyle microlap ile bunu nasıl karşılaştırıyorsun,konudanda anlaşılacağı üzere bu bir 2.1 karşılaştırması tabiki yüksek ses beklentisi var. konudaki herkeste olduğu gibi 2.1 ler arasında konuşuyorum 2.0 stereo sistemler arasında değil.
    ayrıca kaliteli aktif subwoofer fiyatlarına bakarsan edifierin sadece subwooferının bile bu fiyatı hak ettiğini görebilirsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 18 Ocak 2012; 11:31:35 >

• quote:

quote:

quote:

benim kaybettiğim bişey yok,ekran işine fazla takılma o,onlarca örnekten biriydi,z2300 ile ve o söylediğin o oyuncakla edifier arasında dağlar kadar fark var,Allah aşkına söyle microlap ile bunu nasıl karşılaştırıyorsun,konudanda anlaşılacağı üzere bu bir 2.1 karşılaştırması tabiki yüksek ses beklentisi var. konudaki herkeste olduğu gibi 2.1 ler arasında konuşuyorum 2.0 stereo sistemler arasında değil.
    ayrıca kaliteli aktif subwoofer fiyatlarına bakarsan edifierin sadece subwooferının bile bu fiyatı hak ettiğini görebilirsin....

Edifierin mühendislerinin de logitech bünyesinden çıkma olduğunu ve kullandığı sisteminde logitechin geliştirdiği teknoloji olduğunu sadece bunu geliştirip ( ahşap uydu , tweeter , ışıklı kontrol ünitesi , pasif tahliye portu ) ürünlerde kullanması gerçekten başarılı logitechin eksik kaldığı yada satış maaliyetini düşük tutmak için uygulamadığı yenilikler,özellikle subwoofer tasarımı kullandıkları subwoofer driverinin yapısı (tankpad tarzı masivve bas) logitechten alışkın olduğumuz örnekler

Zaten mesajda kullandığın sistemin 2.1 sınıfında lider olduğunu belirtmişim neyin tartışmasını yapıyorsun benim tezim çok kötü dandik markalalı ama 2.0 stereo sistemler müzik konusunda çok yukarıda 2.1 sistemlerdenn müzikalite olarak daha ayrıntılı kaliteli müzik performansı sergilemesi buna karşıysan bi yerde solo 6 yada edifierin rt1900 serisini dinle her ikiside ortalama 200 tl fiyat etiketi var o yüzden bulunması zor ürünler değiil

• quote:

quote:

quote:

quote:

Edifierin mühendislerinin de logitech bünyesinden çıkma olduğunu ve kullandığı sisteminde logitechin geliştirdiği teknoloji olduğunu sadece bunu geliştirip ( ahşap uydu , tweeter , ışıklı kontrol ünitesi , pasif tahliye portu ) ürünlerde kullanması gerçekten başarılı logitechin eksik kaldığı yada satış maaliyetini düşük tutmak için uygulamadığı yenilikler,özellikle subwoofer tasarımı kullandıkları subwoofer driverinin yapısı (tankpad tarzı masivve bas) logitechten alışkın olduğumuz örnekler

Zaten mesajda kullandığın sistemin 2.1 sınıfında lider olduğunu belirtmişim neyin tartışmasını yapıyorsun benim tezim çok kötü dandik markalalı ama 2.0 stereo sistemler müzik konusunda çok yukarıda 2.1 sistemlerdenn müzikalite olarak daha ayrıntılı kaliteli müzik performansı sergilemesi buna karşıysan bi yerde solo 6 yada edifierin rt1900 serisini dinle her ikiside ortalama 200 tl fiyat etiketi var o yüzden bulunması zor ürünler değiil

edfierin tartışmasız sınıfında lider olduğunu biliyorum, benim bişey tartıştığım yok sadece senin edifieri klasmanında olmayan ürünlerle kıyaslamanı yanlış buluyorum,neyse uzatmanın gereği yok isteyen istediğini alır kullanır....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.