Şimdi Ara

Logitech x540 mı z506 mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
2
Favori
36.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 5.1 ses sistemi almaya karar verdim ancak bu iki modelden hangisini alsam bilemedim-yaşadığım yerde büyük elektronik mağazası da yok-yardımlarınızı bekliyorum..

• Kumanda Özelliği İçin X-540 Tercih Ederdim. Ben Bunu Almadan X530 Vardı Oda Hoparlör Üzerinden Kumanda Ediliyordu. X-540 ı Tercih Ettim. Ses Olarak da Yeterli ve İyi Ayrıca Gözümde Sınıfında Muadil Modeli Yok Bana Göre...
  • Bence de kumanda olması çok güzel bi özellik..Ancak diğeri yeni çıktığı için TV,konsollar ıvır zıvıra direk bağlanılabiliyormuş..Birinde 2.1i 5.1 çeviren matrix özelliği var, diğerinde 3d sound özelliği..X540 daha da güzel gözüküyor..Ancak bugün bi yeri aradım sordum X506 çok daha ii dedi..Emin olamıyor insan-bi görebilseydik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_Scofield -- 11 Aralık 2010; 19:14:05 >
  • Aynı seçimi bende düşünüyorum. Z506 daha ufak subı falan ama 5watt fazla rms var. Ben gittim gördüm görünüş olarak Z506 daha minimla x540 matriksi denedim hoşumada gitti ama buradan biriyle görüştüm x540 zzzz sesi yapıyormuş onda. Aynı olay benim hayatımın hatası olan phılıps mms460da var ve bunu çöpe atıcam onun yerine alıcam. bu durum midemi bulandırdı. Z506da stereo ses çıkışı var ama bilemiyor gerçek değilde sesi anca sanala olarak 5+1 yaptığı kanısındayım. Kaldı ki matriks özelliğide sanal olarak bunu 5+1 çeviriyor sesi sanırım ikiside aynı şeyler... Vatanda x540ı denedim sesi gayat guzeldi z506 deneyemedim ordaki z506 bozuktu sesi çok çok az geliyordu çünkü. Kararısızım çünkü ikiside aynı fiyat
  • Forumda x540 kullananlar çokfazla.Çoguda memnun sistemlerinden.
  • z2300
  • Ben 2-3 yeri aradım (vatan,bimeks vs) z506 daha ii dediler-sonuçta x-540 4senelik bi ürün, z506 ise çok yeni..internetten baka baka tipi de daha ii gelmeye başladı z506nın..tweeter ı da varmış..ondan sipariş verdim..henüz gelmedi gelince yazıcam buraya nasıl olduğunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logitech x540 mı yoksa x530 mu ?
    16 yıl önce açıldı
    logitech z5500 için ses kartı
    4 yıl önce açıldı
    Logitech Z906 ve Z5500
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ürünü hızlı al.com dan sipariş etmiştim ürün dün elime geçti.Size şöyle söyleyebilirim ki kesinlikle x506 alın çünkü çok iyi ses veriyor.
  • konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. bende bu iki cihazı takip etmeye başladım..
    özellikle bu iki cihazı dinlemiş arkadaşlardan yorumları bekliyorum...(benim için öneli olan tizler ve ses netliği hangisi bir adım önde. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 15 Ocak 2011; 20:33:59 >
  • Logitech Z506 ses sistemini kullanan biri olarak kesinlikle önerim Z506 almanızdır.Aynı gibi gözüken fakat farklı özelliklere sahip ses sistemleridir.Logitech Z506da bulunan tweeterlar X540'a göre sistemi bir adım öne geçirmektedir.İkinci olarak 360 derece surruond ses etkisidir.Buda odanın neresinde olursanız olun aynı etkiyi almanız demektir.Logitech z506 bu özellikle 2 adım öne geçmiş bulunmaktadır.Bunuda hem ileri hem geri tepkimeli sürücüler sayesinde yapmaktadır.RMS olarakta üstün olan Z506 sadece kumanda özelliği ile eksik kalmaktadır.Fakat benim için eksiklik değil bu,sizler içinde değilse bu yeni teknoloji ses sistemini öneririm.Birtek bass kontrolü subwooferin arkasında.

Onu ben yarıdanda aza getirdim ve o şekilde dinliyorum.Bu kadar açıldığında dahi benim 17 metrekarelik odamı ve evi bassla dolduruyor.Gerçekten görünüşüne göre büyük performansı var.

Logitech X540taki matrix mod benim bildiğim kadarıyla sesi tüm hoparlörlere yaymaya çalışıyor fakat Logitech Z506daki 3d surround etkiyi yukarıda açıkladım.Çevresel ses gerçekten başarılı.

Ben her iki sistemide deneyerek aldım,sizinde denemenizde fayda var.Ben kullanan biri olarak izlenimlerimi anlattım,kulaklarım sese çok duyarlıdır,hep en iyisini arayan biri olarak bugüne kadar 3 ses sistemi değiştirdim.Aradığımı şimdilik buldum.Gelecek ne gösterir bilinmez

• LOGITECH Z-506 5+1 75W RMS SURROUND 3D SPEAKER
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Logitech Z506 ses sistemini kullanan biri olarak kesinlikle önerim Z506 almanızdır.Aynı gibi gözüken fakat farklı özelliklere sahip ses sistemleridir.Logitech Z506da bulunan tweeterlar X540'a göre sistemi bir adım öne geçirmektedir.İkinci olarak 360 derece surruond ses etkisidir.Buda odanın neresinde olursanız olun aynı etkiyi almanız demektir.Logitech z506 bu özellikle 2 adım öne geçmiş bulunmaktadır.Bunuda hem ileri hem geri tepkimeli sürücüler sayesinde yapmaktadır.RMS olarakta üstün olan Z506 sadece kumanda özelliği ile eksik kalmaktadır.Fakat benim için eksiklik değil bu,sizler içinde değilse bu yeni teknoloji ses sistemini öneririm.Birtek bass kontrolü subwooferin arkasında.

Onu ben yarıdanda aza getirdim ve o şekilde dinliyorum.Bu kadar açıldığında dahi benim 17 metrekarelik odamı ve evi bassla dolduruyor.Gerçekten görünüşüne göre büyük performansı var.

Logitech X540taki matrix mod benim bildiğim kadarıyla sesi tüm hoparlörlere yaymaya çalışıyor fakat Logitech Z506daki 3d surround etkiyi yukarıda açıkladım.Çevresel ses gerçekten başarılı.

Ben her iki sistemide deneyerek aldım,sizinde denemenizde fayda var.Ben kullanan biri olarak izlenimlerimi anlattım,kulaklarım sese çok duyarlıdır,hep en iyisini arayan biri olarak bugüne kadar 3 ses sistemi değiştirdim.Aradığımı şimdilik buldum.Gelecek ne gösterir bilinmez

Logitech in sayfasında Z506 nın özelliklerinde 2.1 kanal stereo surround olduğu yazıyor, hoparlörler 5tane ama 2.1 kanal mı ses verebiliyor yani, ben 5.1 kanal surround ses alamayacak mıyım bundan?

• Nerede yazıyor gösterir misin linkle?
    Sen büyük ihtimalle yanlış anladın,2 kanal ses kaynağından bile zengin 5.1 surround ses yazıyor.
  •  Logitech x540 mı z506 mı??

sanırsam arkadaş resimdeki stero girişlerini soruyor. tv-dvd vb cihazları bağlama girişleri. ama bu stero girişten 5 hoparlöre ses aktarıyormu bilmiyorum..(matrix özelliği gibi...)
  • Denedim şimdi o stereo girişi,televizyonda denedim,televizyon biraz eski sayılır 12 yıllık.Böyle şeyleri ne kadar destekler bilemem,birde scart girişini çıkışa çeviren aparatla yaptım.Sonuç olarak arka iki hoparlörden ses gelmedi.Ama tekrar dememde fayda var,denediğim donanım eskiydi ondanda olabilir veya stereo giriş belki 5.1e çevirmiyordur oda olabilir.Amacım size yardımcı olmaktı.Başka sorunuz varsada cevaplayabilirim.

Merkez hoparlör monitör üstüne tutturulabiliyor buda ek bilgi olsun.
  • quote:

Denedim şimdi o stereo girişi,televizyonda denedim,televizyon biraz eski sayılır 12 yıllık.Böyle şeyleri ne kadar destekler bilemem,birde scart girişini çıkışa çeviren aparatla yaptım.Sonuç olarak arka iki hoparlörden ses gelmedi.Ama tekrar dememde fayda var,denediğim donanım eskiydi ondanda olabilir veya stereo giriş belki 5.1e çevirmiyordur oda olabilir.Amacım size yardımcı olmaktı.Başka sorunuz varsada cevaplayabilirim.

bi z506 incelemesi yapsan diyorum şöyle bol fotograflı falan ?
  • z506 denedim x530 a göre ses kalitesi çok çok daha iyi.Gerçekten muazzam çalıyor,tweeter sürücüleride kullanılmış.Gerçekten f/p oranı çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

Denedim şimdi o stereo girişi,televizyonda denedim,televizyon biraz eski sayılır 12 yıllık.Böyle şeyleri ne kadar destekler bilemem,birde scart girişini çıkışa çeviren aparatla yaptım.Sonuç olarak arka iki hoparlörden ses gelmedi.Ama tekrar dememde fayda var,denediğim donanım eskiydi ondanda olabilir veya stereo giriş belki 5.1e çevirmiyordur oda olabilir.Amacım size yardımcı olmaktı.Başka sorunuz varsada cevaplayabilirim.

Valla yapmayı düşünüyorum,uygun zamanda yapacağım.Bende çünkü detaylı yorumlara ulaşmadan almıştım.Eminimki birçok arkadaş düşünüyor almayı fakat kullanıcı yorumlarına ulaşamıyor.Ben gördüğüm sorulara forumda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

quote:

Valla yapmayı düşünüyorum,uygun zamanda yapacağım.Bende çünkü detaylı yorumlara ulaşmadan almıştım.Eminimki birçok arkadaş düşünüyor almayı fakat kullanıcı yorumlarına ulaşamıyor.Ben gördüğüm sorulara forumda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.

hocam valla yaparsan makbule geçecek hiç kullanıcı incelemesi yok , ben de almayı düşünüyorum x540ı abime vereceğim . sıktı artık x540 tiz kalitesi de düşük zaten . bi güzelliği kumandası olması .

• quote:

Nerede yazıyor gösterir misin linkle?
    Sen büyük ihtimalle yanlış anladın,2 kanal ses kaynağından bile zengin 5.1 surround ses yazıyor.

Bu sayfada "İki kanal kaynaklardan bile her yerde hissedeceksiniz. Hoparlörleriniz iki kanal stereo sesi etkileyici bir surround ses deneyimine dönüştürüyor." ibaresi kullanılmış. Bu da demek oluyor ki ürün gerçekte 5 kanal surround ses vermiyor ama vermiş gibi yapıyor. Mesela bende Microlab A6664 5.1 hoparlör var. Amfi arkasında ses kartının her renk girişine gelecek şekilde çıkışlar mevcut yani ses kartına tek giriş bağlamıyorsun, 6 çıkışla toplamda 3 giriş ses kartına giriyor böylece 5 kanal surround ses elde edebiliyorsun, tabi filmin veya oyunun da 5.1 özelliği olması gerekiyor. Demek istediğim buydu.

quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

sanırsam arkadaş resimdeki stero girişlerini soruyor. tv-dvd vb cihazları bağlama girişleri. ama bu stero girişten 5 hoparlöre ses aktarıyormu bilmiyorum..(matrix özelliği gibi...)

Zannedersem matrix özelliği x540ta var z506da yok. Yok onu göstermiyorum onları zaten biliyorum iki çıkış vardır ama tek giriş ile ses kartına girer ama bu şekilde sadece stereo ses elde edilebilir surround ses elde edilemez ama bu cihaz bi şekilde 2 kanal surround özelliği yapıyor. Veya yapmış gibi davranıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.