Şimdi Ara

Logan (2017) | Hugh Jackman | IMDb: 8.2 | Top 250 #155 (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.051
Cevap
14
Favori
51.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyupco

bu son film diye biliyorum

Az post kas

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt
    sebep?
  • eyupco kullanıcısına yanıt
    Mesaj sayınızı arttırmak için yazdığınız o kadar belli oluyor ki.

• Bu filmden önce hangileri izlenmeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Mesaj sayınızı arttırmak için yazdığınız o kadar belli oluyor ki.

yani?
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Aslında kendi ayakları üstünde duran bir film ama şunları izlesen yeter xmen orjins wolverine ve days of future past

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMAX De sen sahne yokmuş boşa bekledik .

• Cryomancer kullanıcısına yanıt

2- mısır tarlalarıyla ilgili konuştular ya, gdo lu besinler ile zehirlemişler. Ama bizim ekibin nasıl öldüğü anlatılmadı, yalnız charles birşeyler hatırlıyorum dedi birazını o öldürmüş olabilir.
    3- Aynen adamantiumdu.
    4- Hemşire kadının video kayıtlarını izlereken artık cocuklara gerek yok yeni bir yöntem bulduk diyorlardı, o şekilde x24 ü ürettiler

6 arkadaş bugün izleme fırsatımız oldu. Üzülerek söylüyorum genel olarak filmi beğenmedik. Aksiyon sahneler r-rated iyiydi, adam nasıl öldürülür neden öldürülür güzelce anlattılar bize. Ama konuyla ilgili kopukluk vardı buda sanırım ileride ara filmi çekmeyi düşünüyorsa onun için yapılmıştır.

Logan bunumu hakediyordu ? Adam doğduğundan beri gün yüzü görmedi... Ben x-men okulu açar diye düşünüyordum ama yıkıldım sonunda ne yazik ki.

Koskoca 17 sene geçmiş yaşlandık artık

• Bu aşk böyle bitemez...

• mükemmel bir filmdi x-men serisini bu hafta tekrar izleiyp bidaha gideceğim filme doyamadım wolwerineye
  • Film bana göre mükemmeldi. Hatta en iyi wolverine filmi diyebilirim. Bol adam öldürmeli bol aksiyonlu bir filmdi. Türkçe dublaj olarak izledim çok beğendim.
  • O değilde daha filmi izlemeden bütün spoilerları açmış oldum desem yeridir diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Logan benim bugüne kadar MCU/Fox fark etmeden izlediğim Marvel ilintili en iyi ve en farklı film. Son filmlerinde Hugh Jackman ve Patrick Stewart'a yapılabilecek en güzel veda kesinlikle. Wolverine'in son filminin Old Man Logan'dan esinleneceği söylendiğinden beri her ne olursa olsun, fragmanlar da gelse, yönetmen koltuğunda yine 2013'teki The Wolverine gibi çok iyi bir bütçeye çekilmiş çok kötü filmi çekmeyi başaran James Mangold'un olması sebebiyle filmi görene kadar temkinli yaklaşmayı tercih ediyordum. Tabii içimdeki Wolverine sevgisine ve Jackman'ın vedasına dair merakıma da dayanamadım ve ilk gün gittim, iki günden beri de inanın herhangi bir basmakalıp süper kahraman filminden çok daha fazla aklımda yer etti. Hakkını vermek lazım, harika bir iş koymuş ortaya. Mangold'un uzakdoğu temasından kopup en sevdiği ve en iyi yaptığı şey olan Western temasına dönüşü yaramış, X-Men+Wolverine filmlerinin belki de en kötüsünü 2013'te yapan adam şimdiyse en iyisini yapmış. Hugh Jackman, Patrick Stewart ve Dafne Keen; üçü de muazzam iş çıkarmışlar ki filmi bir kat daha inandırıcı kılan da bu. Aralarındaki uyumlar, uyumsuzluklar, dede-baba-torun dinamiği ve Logan ile yaşlı ve huysuz Xavier arasındaki birbirine zıt giden ama Logan'ın babası gibi gördüğü Xavier'ın iyiliğini istediği ilişki yerinde ve de gerçekçi.

En azından Hugh Jackman'ın son filminde de olsa Rated R bir biçimde Wolverine'e yakışan vahşeti görebilmiş olduk ki anımıza yetmişti aslında bugüne dek dünyanın en keskin bıçaklarıyla kesip biçen ama kan dökmeyen Wolverine'den, Deadpool sağolsun bu filmin Rated R oluşu ilaç gibi geldi. Tüm bunlarla beraber de biri bir gün olacak bir süper kahraman filminde gözlerin dolma noktasına gelecek dese, bu filmi görene kadar bu düşünceye sadece gülerdim herhalde.

Filmi benim gözümde bu kadar iyi yapan en önemli şeyler odaklandığı ve özellikle önemini vurguladığı mevzular aslında.

Tüm hayatını dünyanın en güçlü beyni ve birkaç mutantından biri olarak geçiren profesörün düştüğü hal, üstün insan olsanız da herkesin elden ayaktan düşebildiğini ve zayıfladığını, bir şekilde ölümü beklediği fikrinin altını çiziyor. Diğer yandan hayatı boyunca Wolverine'i bu kadar üstün kılan şeyin, adamantiumun ise onun sonunu hazırlayıp zehirliyor olması fikri de dahiyane. Tüm bunlarla beraber yapılan gerçek dünya ve ölümün herkes için geleceği vurgusu, aile kavramı ve birlikte olmanın önemi, bunlar olmadan ne olursanız olun boşa harcanan bir hayat. Yardım ettikleri aile ile geçirdikleri gece sonrası bunun uzun zaman sonra geçirdiği en güzel gün olduğunu söylemesi ve o insanlara bu konuda gıpta ediyor oluşu, ardından geçen sene olan ile ilgili iç hesaplaşma yaptığı anda Xavier'ın öldürülüşü ki itiraf etmeliyim, o an bunu hiç beklemiyordum, filmin hiç acıma duygusu olmadığını gösteriyor ki belki bu ölümü yönetmenin istemeden de olsa Xavier'ın geçen sene yaptıkları karşısında bulduğu olarak da yorumlayabiliriz. Hayatını yeni mutantlar bulup eğitmeye harcayan ve her zaman en büyük yeteneği beyni olan bir adam, gün geliyor o yeteneği bir kitle imha silahına dönüşüyor, hayat amacı olan türden X-Men ölümlerine sebebiyet veriyor ve ölümü de malikanesinden çok uzaklarda, bir kamyonetin kasasında çaresiz bir biçimde ölmek oluyor. (Onun ölümü sonrasında Laura'nın tepkisi ve kızın filmin genelinde sergilediği oyun gücü de muazzam, resmen filmde en çok rol çalıp kaliteyi bir tık daha yukarı taşıyan isim kendisi. Bu yaşta, ilk büyük bütçeli tecrübesinde bu performans ki filmin çoğunda konuşmuyor bile, muazzam.) Xavier'ı gömerken Hugh Jackman'ın sergilediği oyunculuk ve artık arkadaşlarını gömmekten bezmiş oluşu, onun baba figürü olan adamın ölümü sonrasında söylediklerinin boğazında düğümlenmesi ve sinirini de aracından alması, şahane sahneler.)

Wolverine ise artık yaraları oldukça yavaş iyileşen, fiziken ve ruhen de yorulmuş, yalnız ve onu seven arkadaşlarının ölümü görmekten bunalmış, vicdan azabı çeken ve artık zorunda kalmadıkça öldürmek istemeyen, hayatı boyunca yaptıklarından pişmanlık ve sonunda elde ettiklerinin koca bir sıfır olmasından dolayı da kızgınlık duyuyor ki süper kahraman hikayeleri ve tüm X-Men geçmişini sadece bir saçmalık olarak tanımlayacak noktaya gelmiş. Eski Wolverine ile arasındaki en büyük farkı vurgulayan sahne Laura Pierce'ı bayılttıktan sonra onu öldürmemesi. Eski hali olsa onu defalarca deşmişken onun tek istediği Charles'ı da alıp uzaklaşmak sadece, kızın da mutant olup onun genetik ikizi olduğundan emin olana kadar ona ne olacağı umrunda bile değil. Adamantiumun onu zehirlediğinin ve ölümün kendisi için bile geldiğinin farkında ve tek istediği kimse onlara bulaşmadan, onlar da kimseye zarar vermeden Charles ile uzaklarda yaşayıp ölümün kendileri için gelmesini beklemek. (Sunseeker alıp insanlardan uzakta, denizin ortasında yaşayıp ölümü bekleme hayalleri bana Fareler ve İnsanlar'daki üçlünün yine çiftlik alıp yaşama hayallerini hatırlattı nedense. Niyetleri bu olsa da her ikisinin de bulabileceği tek huzur tekneden ziyade ölümdü aslında, nitekim öyle de oldu.)

Wolverine'in drone'ların ormana doğru hareket ettiğini fark ettiği anda yeşil tantum verdevari () suyu fondip yaptığı anda ölümünü garantilemesi ama en azından işe yarar bir amaç uğruna ölecek olması, Xavier'ın sürekli dediği üzere hala zamanı varken bulunduğu koşullarda yapabileceği en iyi şeyi yapması ve X-23 ile beraber diğer deney çocuklarını kurtarma adına kendini feda etmesi, babacığım lafını duyuşu sonrasında da "Demek böyle hissettiriyormuş" deyişi ve ölüşü, hayatının büyük çoğunluğunu bir başına geçirmiş Logan'ın en azından yalnız ölmeyişi. Laura'nın haçı X'e çevirmesi...Tek kelimeyle muazzam bir sahne ve fikir, Jackman'ın vedasına en yakışacak türden. Belki bu noktada bir Hurt veya başka bir müzikle ölümün vuruculuğu artırılabilirmiş ama nedense tercih edilmemiş. Olan daha 11 yaşında ilk önce dedesi olarak gördüğü Charles'ın, sonra da babası Logan'ın ölümüne ard arda tanık olup onları çabuk kaybetmek zorunda kalan Laura'ya oldu.

Bu arada filmin en beğendiğim yanlarından biri de kurgu bir mutant hikayesi içerisinde gerçek dünya ve Amerika'nın yaptıklarına getirdiği özeleştiler.

X-Men serisi her zaman politikti evet ama bu sefer çocuklarının özellikle Kanada'ya yollanışı ve Amerika'nın güvenli olarak görülmeyişi tam anlamıyla şu sıralar olan politik gündeme bir gönderme ve gelecekte durumun daha kötü olacağına dair bir eleştiri. Ayrıca sonda doktorun mutantları nasıl yok ettiklerine dair anlattıkları, mısır şurubu ve genetiği değiştirilmiş besinlerle kimse fark etmeden yıllarca savaşarak yapamadıkları mutant soyunu kurutmuş olmaları ve bu genin bu şekilde bastırılışı da günümüzde GDO'lu besinler ve para kazanmak uğruna yapılanlar, insanların zehirlenişi, bu besinler sebebiyle hastalıkların ortaya çıkışı ve belki gelecekte nüfus kontrolünün de bu sayede yapılacak olmasına dair yapılmış yerinde bir vurgu, çok hoşuma gitti.

Filmin eksikleri diyecek olursanız illa söylemek gerekirse şunları söyleyebilirim ama önemli şeyler de değiller.

Caliban'ın sessiz sedasız o Hollywood klişesi bir cümlelik repliğini söylemeden o bombaları patlatıp belki Pierce'ı da bu şekilde öldürmek yerine o replikle onları uyarıp zaman kazandırması ve sadece kendini öldürmesi. Bir de tesiste görevli kadının telefonuna bildiğin belgesel çekebilmesi çok zorlama olmuş ama yönetmen muhtemelen Laura'nın ve diğer çocukların geçmişini, kötü abilerin neden bu çocukların peşinde olduklarını Wolverine'e ve izleyiciye anlatmanın en iyi yolunun bu olacağını düşünmüş olsa gerektiğinden çok da üstünde durulacak bir şey değil. Başta X-24 fikri de pek hoşuma gitmemişti ama o iyileşme özelliği oldukça yavaşlamış ve bitik bir Wolverine'in karşısına formda olduğu gençlik günlerinden gelme bir başka klon Wolvie koyma fikri ilginç olmuş, bu sayede Wolverine de yıllarca onunla savaşanların ne hissettiğini anlamış oldu. Ayrıca X-24 üzerinden yapılan bu işin çocuklarla olmadığı çünkü içlerinde öfke bulunmaması, en iyi çözümün yetişkinleri kullanmak olduğu fikri de filmin sonunda çocukların neden durup askerlere karşı güçlerini kullanmak yerine içgüdüsel olarak kaçıştıklarını X-24 üzerinden anlatıyor aslında.

İnternetin geneline bakarsanız insanların çoğu X-Men ve Wolverine'in de MCU'ya dönmesini istiyor ama bu film bir Marvel Studios yapımı olsaydı kesinlikle bu denli ciddi ve ayakları yere basan, klişe kalıpların dışına çıkmış bir filmi göremezdik. Jackman da gittiğine göre FOX'un elinde şu an en güçlü sadece Deadpool kaldı ve X-Men'in geleceği ne olacak bilinmez, First Class ve Days of Future Past gibi iki çok iyi film sonrası Apocalypse hiç ama hiç yakışmayacak kadar kötü bir filmdi. Jean Grey ile Supernova meselerine de bence çok erken giriyorlar ve o da gereksiz, The New Mutants ise kimsenin sallayacağı şeyler değiller bile. Bana kalırsa da bu evrene dair Rated R FOX filmleri gelmesi en iyi çözüm olabilir, ya da kafadan Rated R olacak bir biçimde X-Men evrenine bir reboot çakabilirler ki o da güzel olur, Supernova da gişede ve eleştilerde isteneni veremezse reboot fikri çok daha yüksek sesle söylenir bence zaten.

--------

Filmin adı Shane, 1953 model. İzlemediyseniz izleyin derim, bir ara Western filmlerine sarışım sırasında izlemiştim, genellikle en iyi Western'ler arasında gösterilir ve neden yönetmenin Shane filmini seçtiğini izledikten sonra anlayacaksınız. Tek söyleyeceğim şu olsun, konu ve amaç itibariyle Shane de Logan ile benzeşiyor, hikayenin belli noktalarında ayrışsalar da. Dediğim gibi yönetmen Western'i seviyor ve 3:10 to Yuma'yı da yeniden çevirmişti, hatta otel sahnesi dışında Logan'ın bir yerinde daha direkt bir başka gönderme mevcut Shane karakteri ve onun hikayesine.

Hocam yorumunuz çok güzeldi. Böyle güzel yorum için teşekkür ediyorum :)

Kendi yorumuma geçeyim artık :) şahsen ben deadpool filmini sevmemiştim. Fazla cıvık geldi bana. Ama bu film resmen efsane oldu. Logan

öldü resmen ya. Hiç beklemiyordum. Neredeyse ağlayacaktım ha.

ben en çok Laura sahnelerine şaşırdım. Kız daha önce 7 bölüm dizide oynamış bu da ilk filmi. Helal be, kızın geleceği parlak bence. Komedi yok demiş birileri ama

Laura'nın ilk başta hiç konuşmayıp sonra konuşması komik olmuş bence. Hele Logan demiyor mu 3000 km boyunca bu trip ne diye. Konuşması iyi oldu yoksa pek çocuk gibi durmuyordu. Aksiyon sahneleri gerçekten çok iyiydi. Resmen çıldırmış gibi saldırdı. Hele sonradan gördüğümüz ayağından çıkan pençe bi ayrı güzel oldu.

Güzel bir son filmi oldu. Gönül isterdi devam etsin aksiyon bitmesin ama bu da buraya kadar vay be...

• Film bu hafta vizyodan mı kalkıyor ?

• Hayır Imax'den kalkacak, onun yerine Kong'u koyacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

Hayır Imax'den kalkacak, onun yerine Kong'u koyacaklar.

Ben Bursada yaşıyorum, seanslara baktım perşembeden sonrası yok zaten 10 salonun 7si recep ivedik 5 umarım kaçırmam.

• Yorumuna harfi harfine katılıyorum, eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

Şimdiye kadar çıkmış en iyi Marvel filmiydi. Fox'a böyle bir Wolverine filmi çektikleri için teşekkür etmek lazım, karakterin hakkını böyle kanlı ve vahşi bir filmle vermişler.

Sonuyla ilgili spoiler içerir:

Origins filminde Wolverine adamentium mermisiyle headshot yiyip ölmemişti, sadece hafızasını kaybetmişti. Bu filmde X-24'ün beyni dağıldı, aradaki farkı anlamadım açıkçası.

Teşekkürler. Mesajı yolladıktan sonra tekrar bir okumamıştım, az evvel bunu yaparken mesaj fazla uzun olunca gözden kaçırıp yaptığım bazı kelime hatalarımı fark ettim, editleyip düzelttim.

----

Bu arada @PlayerX, konudaki önceki mesajlara bir göz gezdirirken senin sorunu fark ettim, benim filmde gösterilenler sonucu o mevzudan anladığım şu.

Normalde adamantiumun adamantiuma zarar vermesi için çok yüksek sıcaklıkta kızdırılması lazım, öldürme işi adamantium kurşun ile pek olabilecek bir şey değil ama yaşlı ve iyileşme yeteneği hayli yavaşlamış Wolverine'e kafadan girdiği zaman onu yavaş da olsa iyileşmesine izin vermeyecek şekilde öldürüyor ve bununla problemimiz yok diyelim; X-24'ü öldürüyor olma sebebi ise bu klonun kendini iyileştirme yeteneğinin formda bir Logan ya da Laura kadar üst seviye ve hızlı olmaması.

Yardım ettikleri ailenin babası X-24'ü kamyonetiyle çarparak kazığa geçirdiğinde ve pompalıyla da kafasına ateş ettikten sonra doktor ve ekibi gelene kadar kazıkta takılı kaldı ve yüzü de en ufak bir biçime iyileşmedi hatırlarsan. Ne zaman doktor gelip serumu dayayarak onun iyileştirme yeteneğini üst seviyeye çıkardı ve hızlandırdı, ancak o zaman bildiğimiz Wolverine gibi yüzünü iyileştirip gözünü de geri kazandı, yani ağır yaralar sonrası iyileşmesi için X-24'ün muhakkak dışardan takviye görmesi gerekiyor. (Belki takviye olmadan da iyileşirdi ama bu takviyeli halinden çok daha yavaş olurdu)

Bir ihtimal filmin sonunda Laura onu vurup öldürdükten sonra doktor hala yaşıyor ve serumu verebilecek olsaydı o yarayı da iyileştirip ayağa kalkabilirdi ama böyle bir imkan olmayınca ölü kaldı. Aslında doktor yaşasaydı bile ayağa kalkamazdı düşüncesi daha ağır basıyor bende çünkü zaten zayıf olan iyileşme yeteneğinin beyninin yarısının uçması gibi bir hasarı ölüm gerçekleşip hayati fonksiyonları sona ermeden evvel tamir etmek için en ufak bir vakti olamazdı, bu yarayı hiçbir şekilde iyileştiremez ve filmdeki gibi anında ölmüş olurdu da diyebiliriz. Sonuçta serum hali hazırda çalışan iyileşme yeteneğine doping etkisi yapıp maksimum seviyeye çıkarmaya yarıyor sadece, ölümü iyileştirme yeteneği hıza yetişip devreye bile giremeden gerçekleşince onun da yapabileceği bir şey yok.

Tabii bu kadar uzatmadan bir başka açıklaması daha var aslında bu durumun, o da Origins filminin ve onun evreninin artık canon sayılmıyor oluşu. Days of Future Past'te olanlar sonrası Origins asla gerçekleşmedi; DoFP, Origins evrenini yok etti. (Logan Weapon X programı için gönüllü olmadı, yakalandı ve ona bu yapıldı. Origins evrenindeki gibi tesisten kaçmadı, Apocalypse'te gösterildiği gibi çocuklar tarafından serbest bırakıldı.) Logan evreninin yeni geçmişini ağırlıklı olarak The Wolverine, Days of Future Past ve Apocalypse oluşturuyor. Filmde doktorun babasına dair replikle de Apocalypse'teki Wolverine sahneleriyle ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 5 Mart 2017; 23:53:53 >

• James howlett sevdiğimiz bir abimizdi. janti adamdı, adabı giyinmeyi çok iyi bilirdi. mesela ben bilmem.

çok gülerdi, ben gülmem.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.