Şimdi Ara

Local server dan mail gönderemiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar php yi kullanarak localhost tan mail göndermek istiyorum fakat hata mesajı alıyorum... Bilgisayarımda Smtp server kurulu, outlok ile mail gönderebiliyorum. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa hoş olur...
    PHP Version 5.0.3 sürümü yüklü..
    Apache'nin sürümüde 2.0.55

Php dosyalarının bulunduğu konum: C:\Apache\Apache2\htdocs\
    Aldığım hata mesajıda şu: " PHP Warning: mail(): "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\Apache\Apache2\htdocs\mail.php on line "

Php.ini dosyasındaki mail bölümünün ayarlarıda şu şekilde:

[mail function]
    ; For Win32 only.
    SMTP = localhost
    smtp_port = 25

; For Win32 only.
    ;sendmail_from = me@localhost.com

; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
    ;sendmail_path =

; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
    ; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
    ; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
    ;mail.force_extra_parameters =

burda veya başka biyerde ne gibi değişiklikler yapmam gerekiyor. Teşekkürler... Selametle...
    Arkadaşlar bide aynı php dosyası ile ücretsiz bi hosttan mail gönderebiliyorum. yani onda bi sorun yok..

• hata mesaji diyorki:

mail_from u da set etmen lazim. onundeki noktali virgulu kaldir php.inideki. Birde php ile mail nasil gonderilir bir oku googledan falan bulabilirsin, dogru doldurmuyorsun bazi seyler eksik gibi(From: Header missing...)
  • Sanırım noktalı virgülü kaldır dediğin yer burası ;sendmail_from = ssenlik@hotmail.com kaldırıp denedim ama olmadı. Bi de konuyu araştırmadan direk yazmadım buraya. bir çok şey buldum ama hepsinde benim bulabildiklerimde php.ini deki ayarlardan pek fazla bahsedilmemiş. Onlarda yazılanları da denedim ama olmadı. O nedenle bu soruyu sorma ihtiyacı hissettim.
    Arkadaşlar bide php ayarlarını kaydettim sanırım sorunun aşılması şimdi daha kolay olur.
    http://senlik.se.funpic.de/phpinfo.htm

Bu yeni serverı yüklemeden önce mail göndermede hiçbir problem yaşamıyordum. Yeni sürümü yükleyince oldu böle. Bide anlamadığım Php ayarlarında sendmail_from ve sendmail_path isimlerinin karşısında no value yazıyor. Önceki server da buraları dolu diye hatırlıyorum... İyi çalışmalar...

• sistemde smtp server yuklu degilmi? sendmail_from un onundeki noktali virgulu kaldirdiktan sonra web serveri yeniden baslattin degilmi?

[mail function]
    SMTP = 192.168.1.2; For Win32 only
    smtp_port = 25

sendmail_from = senlik1@gmail.com; For Win32 only

; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
    ;sendmail_path =

; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
    ; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
    ; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
    ;mail.force_extra_parameters =

ayarları bu şekilde değiştirip server ı yeniden başlattım ve çalıştı. İlgilendiğin için teşekkür ederim.. Selametle...
  • aynı sorunu ben de yasıyorum.bi turlu basa cikamadim. inanin her yolu denedim. uzman arkadaslarla gorustum ama olmadi. tum yabanci forumlarda aradim cevap verdiler ama olmadi.zaten yabanci arkadaslar da bu sorunu cozemiyorlar forum sitelerinde. belki de apache server versiyonunda bozukluklar var bilemiyorum. php.ini dosyami windows ve /system32 klasorlerine kopyaladim o da olmadi. belki mysql serverla alakasi vardir. cunku socket error veren baska bir scriptim vardi net start mysql yazip serveri calistirinca sorun kalmamisti. ama bendeki sorunlu script cok baska ve bunu halletmem sart. ne yapacagimi bilemiyorum. hMail server da kurdum ama yine olmadi. yani localde mail serverim var. acaba RELAY SERVER AYARLARINI MI YAPMAM LAZIM? onu da denemistim ama olmadi belki de yanlis denemisimdir.
    php.ini deki ayarlarim normaldi. smtp port tanimalamaya gerek yok sadece
    sendmail_from = localhost
    ve altindaki de gecerli bir mail adresi olacak.
    ben bu ayarlar boyleyken baska bir mail script calistirdim ve blubottle.com daki mail adresimden yahoo.com daki adresime localhostumdan mail ve hatta attachment bile gondermeyi basardim. bu demek oluyor ki php.ini ayarlarimda sorun oldugunu zannetmiyorum. olsaydi gondermezdi zaten. daha sonra size calisan ve calismayan scriptlerimi yolliycam su an yanimda deil. bu sorunun ustesinden gelebilecek bir arkadas varsa lutfen cevap yazsin. sabirszlikla bekliyourm. uyari mesaji herkesin karsilastigindan: warning: sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header is missing
    E6300 Conroe || Asus P5B || 2x1 gb DDR2 750 Kingston HyperX kit || Seagate 7200.10 320 gb sata2 16mb || Ati Radeon Sapphire X 1900 GT 256mb || Antec NeoPower 480 watt || Samsung DwdRw || Lg 52X CdRw || Lg 52X CdR || 17`` Samsung 740BF 2ms Dvi Lcd || Feel Hurricane Siyah(yan kapakta dev Fan) || 1gb I-Stick Flash mem || Epoc 300mt Bluetooth || Epson Dx3850 All-In-One Printer || Logitech Media Play Cordless Mouse || Logitech Internet Pro Keyboard || A4 Tech Pk5 WebCam || Lectron Tek Port Adsl || Creative 4.1 // (Bilgisayar Mühendisi)

• merhabalar bende mail gönderimi yapamıyorum tüm ayarlamaları yatım ama sunucuda calısıo dediğiniz kodları benimle paylasabilirmisiniz rica etsem ssenlik arkadasım cok acil ihtiyacım var bugun halletmem gerekiyor eger ilgilenirsen
    iz size innettar kalırım
  • merhabalar yardımınıza ihtiyacım var localden tüm denemelerime ragmen mail gönderemedim elinizdeki servera atınca mail gönderimi yapan php kodunu benimle paylasabilirseniz cok sevinirim simdiden yardımlarınıza tesekkürler
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.