Şimdi Ara

LNB Sorusu-Bilmecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde mevcut lnb'lerimi 4'lü LNB ile değiştirip kabloları da çoklamayı düşünüyorum.

İnverto black LNB'lere baktım pahallı tutacak. Sorum ise şu 42 ve 7 derece uydularına 4'lü LNB alsam (aynı anda 2 konumdan izlenebilir hangi 2 konum olduğu değişebilir) orada sorun yok. Hotbird ve Astra ise aynı anda 2 ayrı konumdan izlenmeyecek (tabi yanlışlıkla bir receiverda hotbird kanalı açık kalmamışsa, açık kalmışsa kapatılır zaten). Aynı anda sadece 1 receiver hotbird veya astra izleyeceğine göre 4'lü İnverto black LNB'ye fazladan para vermek yerine normal tek çıkışlı LNB alıp 2 switch ile herbirini 4'ledikten sonra 4 diseqc'ye bağlasak ve herhangi bir an hangi konumda izleyeceksek oradaki sadece bir tek receiverda izlesek herhangi bir sorun olur mu? Yani A-B-C-D diye 4 ayrı receiver var LNB tekli olacak; A,B,C,D receiverlarından sadece 1 tanesi kendi bağlı olduğu diseqc'den izleyecek. Mantıken olması gerektiğini düşünüyorum. Hatta aynı anda açılsa bile örneğin hotbird vertical açıksa aynı anda diğer açılanında hotbird vertical sinyal alması gerektiğini düşünüyorum.

Bunu dediğim şekilde deneyen oldu mu?

Bir de bilmece gibi bir soru daha, bütün LNB'leri quad yerine ikili alsak her çıkışını switch ile 4'ledikten sonra (4x2 8 kablo olacak) bunu 4 tane 8'li diseqc aparatına bağlasak şöyle bir manzara çıkacak: Her bir diseqcnin 2 girişine aynı uydu bağlanmış olacak.

Numaralı örnek:

1- Diseqc 1 - Turksat (V)
    2- Diseqc 2 - Turksat
    3- Diseqc 3 - w3 (V)
    4- Diseqc 4 - w3
    5- Diseqc 5 - hotbird (V)
    6- Diseqc 6 - hotbird
    7- Diseqc 7 - Astra (V)
    7- Diseqc 8 - Astra

Yanında (V) olanları vertical frekansları taramak ve izlemek için kullanıp yanı boş olanları Horizontal frekansları taramak ve izlemek için kullansak aynı anda 4 receiverdan sinyal almak mümkün olur mu? Yalnız 4 cihazda LNB'ye voltaj gönderiyor olacak LNB'yi bu durum sakatlar mı? LNB'yi sakatlamayacağı varsayımı altında düşünürsek bu şekilde izlemek mümkün müdür?

Bir de son bir soru daha motorlu diseq hiç kullanmadım. 4 receiverlı sistemde nasıl kullanabilirim. İlk sorum ile karma soruyorum, 4 cihazında aynı anda değil ancak sadece birisi o uydudan yayın izlemek istediğinde motoru çevirmesini istiyorum. Bunun yolu var mıdır yoksa 4'lü LNB bağlayıp 3 çıkış direk diseqc aparatına bağlıyken 4. çıkış diseqc motora bağlanıp sadece 1 receiver mı motora hükmetmeli?

• Bu işlere çok harcama yapmış uydu hobicisi olarak tavsilerim;

Dört ayrı uyduya sahipseniz ve dört ayrı receiver'le izleme yapacaksanız,

Quad LNB (yani her bir çıkışı bağımsız LNB)'ler yada twin LNB'lerde receiver'lerin ikisinden
    yada ikiden daha çok receiver birinden bağımsız izleme yaparken, receiver'lerin kanal
    geçişlerinde seçtiği V, H polarizyonu yada alt band, üst band seçimlerinde, LNB'lerin her bir bağımsız çıkışı diğerini/diğerlerini etkileyebilmektedir.
    Yani nizami bir kurulumdan bahsediyorum.

Bu itibarla;

Kurmayı düşündüğünüz sistem, hayli hayli sağlıksız olacaktır. Ayrıca LNB'ler/LNB'lerin her
    bir çıkışı; ya 13 volt yada 18 volt komuta göre hareket eder. Ki, receiver'lerden ikisinin hem
    13 hemde 18 volt gönderdiğini düşündüğümüzde, diseqc sviç 18 volt'u seçeceği için, 18
    volt'taki frekansta çalışan kanalı seçen receiver'in kanalı açılacaktır.

Kısaca; sorularınızın diğer varyasyonlarına değinmeden, hiç bulaşmayınız bile...
    Harcadığınız paralarınıza ve emeğinize yazık olur.

Buradan tekrar ilk paragraftaki soruna dönecek olursak;

Dört çanaklı ve dört izleme noktası olan ihtiyaç birimleri için en sağlıklı izleme şekli;

17x8 multisiviç ve 4 adet Quattro LNB(Otel tipi olarakta adlandırılır.) edinmektir.

Sisteme, diseqc motor'lu çanakta ilave etmek gerekirse;

Receiver'lerden üçünde, 4 sabit çanak anten uydu seçimleri tanımlanmalıdır.

Hareketli çanağa tanımlanan receiver'de ise; sabit çanaklı uydular, diseqc 1.2 protokolüne
    tanımlanmamalıdır. Birden fazla receiver'e hareketli çanak tanımlanacak ta ise, hareketli
    çanak tanımlanmış receiver'lerden biri ile izleme yapılmaya özen gösterilmelidir.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Mayıs 2011; 18:24:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Bu işlere çok harcama yapmış uydu hobicisi olarak tavsilerim;

Dört ayrı uyduya sahipseniz ve dört ayrı receiver'le izleme yapacaksanız,

Quad LNB (yani her bir çıkışı bağımsız LNB)'ler yada twin LNB'lerde receiver'lerin ikisinden
    yada ikiden daha çok receiver birinden bağımsız izleme yaparken, receiver'lerin kanal
    geçişlerinde seçtiği V, H polarizyonu yada alt band, üst band seçimlerinde, LNB'lerin her bir bağımsız çıkışı diğerini/diğerlerini etkileyebilmektedir.
    Yani nizami bir kurulumdan bahsediyorum.

Bu itibarla;

Kurmayı düşündüğünüz sistem, hayli hayli sağlıksız olacaktır. Ayrıca LNB'ler/LNB'lerin her
    bir çıkışı; ya 13 volt yada 18 volt komuta göre hareket eder. Ki, receiver'lerden ikisinin hem
    13 hemde 18 volt gönderdiğini düşündüğümüzde, diseqc sviç 18 volt'u seçeceği için, 18
    volt'taki frekansta çalışan kanalı seçen receiver'in kanalı açılacaktır.

Kısaca; sorularınızın diğer varyasyonlarına değinmeden, hiç bulaşmayınız bile...
    Harcadığınız paralarınıza ve emeğinize yazık olur.

Buradan tekrar ilk paragraftaki soruna dönecek olursak;

Dört çanaklı ve dört izleme noktası olan ihtiyaç birimleri için en sağlıklı izleme şekli;

17x8 multisiviç ve 4 adet Quattro LNB(Otel tipi olarakta adlandırılır.) edinmektir.

Sisteme, diseqc motor'lu çanakta ilave etmek gerekirse;

Receiver'lerden üçünde, 4 sabit çanak anten uydu seçimleri tanımlanmalıdır.

Hareketli çanağa tanımlanan receiver'de ise; sabit çanaklı uydular, diseqc 1.2 protokolüne
    tanımlanmamalıdır. Birden fazla receiver'e hareketli çanak tanımlanacak ta ise, hareketli
    çanak tanımlanmış receiver'lerden biri ile izleme yapılmaya özen gösterilmelidir.

Kolay gelsin.

Samimi olarak o kadar güzel açıkladınız ki hiçbir şey anlamadım. Uykusuzluktan herhalde yarın dinç kafayla okuyup tekrar soracağım. 17X8 multisviç mesela neden gerekiyor onu anlamadım. 4 çıkışlı 4 lnb'nin her bir çıkışını bir diseqc'ye bağladığımızda bir sorun mu oluşur? Motor işi karışık ve gereksiz olacak, astra hotbird turksat w3 ve 5 dereceden sinyal alırken hala motorlu peşinde koşmaya gerek yok sanırım.

Bir de V ve H'ler çakışır demişsiniz ama onu şu şekilde aşıyoruz; 4 tane 8li diseqc kullanıp Turksat Vertical ve horizontal 4 receiverda aynı diseqc anahtarından veriyoruz. Yani tam anlatamadım 2 uydulu olsun sistem örnek basitleşsin. Diseqc a ve b portlarına turksat bağlıyoruz. diseqc a üzerinden 4 receiverda sadece turksat horizontal alıyor b üzerinden ise vertical alıyor tabi öncesinde switch ile çoklanıyor ve 4 cihaz için 4 ayrı diseqc'ye aynı şekilde bağlanıyor...

Neyse sonuç olarak sonuna kadar katıldığım bir nokta var: Sağlıksız olacak olması. Yalnız multiswiçi samimi olarak neden gerekli anlamadım.

Bir de hazır sizi benim sorunumda yakalamışken sorayım 100 lük çanak yer İzmir, tek çanak ile astra ve hotbirdden sinyal alır mıyım? Alırım bunun cevabı onu biliyorum da astra odak olacak sanırım bu hotbirdde kırılmaya yol açar mı önemli paketlerde. Bir de yurtdışında monoblok lnb satıyorlar Türkiye için hazırlanmış 42-39 ikilisi ve 13-19 ikilisi veya 13-16 veya 16-19 ikilileri için uygun açılarda dizayn edilmiş LNB var mıdır? Yine quad tabi.

Teşekkürler cevap için...

• Selamlar;

@engunaydin, Anlattıklarınızı grafik yapayım dedim ama çok karışık bir şey çıktı.Ortalık dıaqec ve kablo tarlasına döndü.Malum teori ile patik her zaman uyumlu olmuyor,çok lnb çok dıasqec sonuç mutlaka bantlar çakışacaktır.Birde dısqec lerden birinin arızalndığını düşünürseniz,arıza tesbitinde hepten karmaşa olacaktır.Tabi bu teorik tahmin,ne olacağı kurulumdan sonra meydana çıkar.

Neden Multıswıch sorusuna, cevap şekildeki gibi kurulumunun basit olması ve sağlıklı çalışması diyebiliriz.Tabi receıverlarda hiçbir kısıtlamaya kalmadan aynı anda sağlıklı çaılışıyor. yani büyük rahatlık.Motor olayınıda yanlış anlamadıysam 5. uydu için söyledi usta,Yani Multıswıch 4 sabit çanağı desteklerken isterseniz bunlardan birini motorluya çevirip 5. uyduyuda sisteme katabilirsiniz.Ayrıca ileride DVB-T faaliyete geçerse sadece uygun bir çatı anteni alıp bu yayınlarıda ek masraf yapmadan sisteme dahil edebilirsiniz.

Çanak çapına gelince,bornova tepelerinde 90 lık çanakla kırılma olmuyor,yalnız 4 çıkışlı LNB işin içine girince çanak çapının minumum 120 lik olması gerekmektedir.

Benim anladığım bu yazılanlardan, @serkanguzel usta daha detaylı açıklar sanırım.Multıswıch örneğinide aşağıya ekliyorum.Şekildeki M.S 8 adet receıvara çıkış yapabiliyor.

• Multiswıch

LNB Sorusu-Bilmecesi

Orijinalden alıntı: janjarre

Selamlar;

@engunaydin, Anlattıklarınızı grafik yapayım dedim ama çok karışık bir şey çıktı.Ortalık dıaqec ve kablo tarlasına döndü.Malum teori ile patik her zaman uyumlu olmuyor,çok lnb çok dıasqec sonuç mutlaka bantlar çakışacaktır.Birde dısqec lerden birinin arızalndığını düşünürseniz,arıza tesbitinde hepten karmaşa olacaktır.Tabi bu teorik tahmin,ne olacağı kurulumdan sonra meydana çıkar.

Neden Multıswıch sorusuna, cevap şekildeki gibi kurulumunun basit olması ve sağlıklı çalışması diyebiliriz.Tabi receıverlarda hiçbir kısıtlamaya kalmadan aynı anda sağlıklı çaılışıyor. yani büyük rahatlık.Motor olayınıda yanlış anlamadıysam 5. uydu için söyledi usta,Yani Multıswıch 4 sabit çanağı desteklerken isterseniz bunlardan birini motorluya çevirip 5. uyduyuda sisteme katabilirsiniz.Ayrıca ileride DVB-T faaliyete geçerse sadece uygun bir çatı anteni alıp bu yayınlarıda ek masraf yapmadan sisteme dahil edebilirsiniz.

Çanak çapına gelince,bornova tepelerinde 90 lık çanakla kırılma olmuyor,yalnız 4 çıkışlı LNB işin içine girince çanak çapının minumum 120 lik olması gerekmektedir.

Benim anladığım bu yazılanlardan, @serkanguzel usta daha detaylı açıklar sanırım.Multıswıch örneğinide aşağıya ekliyorum.Şekildeki M.S 8 adet receıvara çıkış yapabiliyor.

Cevap için teşekkürler. Cevaplar yeni sorular da doğuruyor hali ile :)

Multi switch o zaman hem LNB derdini ortadan kaldıracak hem de evin her odasına hatta mutfağa bile çekmeme izin verecek hatta dilersem apartmandan katılmak isteyen olursa masraf da düşecek. Yalnız çanak konusunda sıkıntı oldu çatıda zaten 3 tane 100'lük çanağım var 4. çanak takamam. Çatıya çanak çıkarıp indirmesi de çok zahmetli iple aşağıdan çekiliyor.

Merkezi digitürk sistemi de var motorlu veya karasal için dediğiniz 5. çıkışa mdu4 lnb bağlayarak da w3 uydusundan sinyal almak mümkün olabilir o zaman boşa çıkan çanak da astraya dönebilir, aparata gerek kalmaz. Tabii onunda eksisi var, o durumda da power pass'li olan göze üst komşunun abonelikli cihazı bağlı onda elektrik gitti mi ya da receiverı fişten çekti mi w3 uydusuz kalırım.

4'lü lnb ile kırılma olur derken hangi uyduyu kastediyorsunuz? Astra odaklı astra ve hotbird sinyallerinden birisi sanırım. Hotbird mü yoksa daha büyük çanak gerektiren astra mı? Şu an astra kullanmadığımdan kırılmasız gelen her kanal kazancım olacak, eğer astrada kırılma olacaksa bunu problem olarak görmem. Ama hotbirddeki JSC, Sky Italia, Biss Paketi ve adını şimdi burada vermememin daha uygun olacağı bazı yeni HD'ler kırılacaksa o sıkıntı olur. Bu durumu yine 4'lü LNB kullanarak 19 dereceye tek çanak, hotbird odaklı 1 lnb hotbirde bir lnbde 5 ve 7'nin ortasına koyup aşmak mümkün olur diye düşünüyorum. 7 derecede 100 lük çanak ile odak 13 dereceyken problem çıkmayacağını düşünüyorum çünkü malum w3 uydusu için 60'lık çanak bile yetiyor. Ama 4'lü lnb olunca hem sirius hem de w3'ten almaya çalışırken kırılmalar yaşatır mı diye düşünüyorum. Aslında şu çatı olayı rahat olsa ya da apartmanda oturmasam rahat rahat denerdim ama malum işte. Bir çıkışta herşeyi halletmek istiyorum.

2 senedir erteliyorum bu işi ama şu an Turksat 2'li LNB'si aynı anda 2 receivera çıkış veremiyor. Hatta bazen salondakine hiç veremiyor, oturma odasında sorunsuz. Hotbird 3 senedir salonda yok şimdi oturma odasında da sinyal düşmeleri başladı. W3 ise Horizontal kanallar oturma odasında izlerken sinyali gidip geliyor (bazen de gidiyor gelmiyor) salonda ise canavar gibi çalışıyor. Yani 2'li lnblerimin 2 yakası bir araya gelmiyor. Elim değmişken de yatak odalarına çocuk odalarına falan da hat çekeyim hazır olsun diyorum.

Bir de şöyle bir soru sorayım. Multiswitch ile bu sistemi kurmak mı daha sağlam bir tercih olur yoksa mevcut sistemi Lnb ve diseqleri değiştirip kullanmak mı? 2005 yılında kurdum önceki çift çıkışlı lnb'li sistemi. 4 sene tık demedi. Şimdi yine kurunca en az 4 sene bir daha çatıyı unutmak isterim. Aldığım ürünlerin sorunsuz iş gördüğü varsayımı altında hangisinde çatıyı yine uzunca bir süre unuturum? 1 sene nadir problem yaptı son 1 aydır ise tamamen karıştı. Yani 6 sene dayandı. Şimdi 4 ayrı konumdan (aslında 3 ama 3'lü LNB yok 4. lnb gözü boş kalacak) izlemek elzem değilse (istendik durum ama olmazsa olmaz bir durum değil) sistemin uzun süre dayanması açısından bakarsak 2'li LNB kullanmaya devam etmek mi daha doğru olur yoksa önerdiğiniz sistem mi?

Bu arada mesajı atar atmaz da multiswitchleri izlemeye başlıyacağım. Unutmadan 4'lü LNB ile kırılma yapar dediğiniz konumdaki LNB'yi 0.1 db bir LNB ya da Black Inverto alsak yine de kırılma yapacağını düşünür müsünüz?

•  LNB Sorusu-Bilmecesi

Sanırım böyle bir şey iş görecek.Terrestrial'a da kılçık antenle yunan DVB-T'lerini almayı denemek mümkün olabilir. Gerçi o eskidenmiş herhalde 20 sene önce olsa bu kadar frekans kirliliği yoktu sinyal alırdık yunan adalarından ama şimdi çok da umutlu olmamak lazım. Yani oraya MDU4 Lnb ile yedek lastik yapılır.

Multiswitch 340, ortalama bir LNB 4 tane 4'lü toplam 220, 120 lira kurulum artı kablo ve ıvır zıvır totalde Vu+ Solo parasıyla denk geliyor ve de bu tip şeyler nakit çalışan yerlerden alınır.

Şimdi sağlam bir sistem için bu multiswitch şartsa toplam masraf 700'ü bulucak ki benim planım 4 tane 4 çıkışlı next LNB ile 120-140 lira LNB, ıvır zıvır kablo ve işçilik 120 toplam 250'ye işi bitirmekti. 3 kata yakın bir masraf çıkıyor ki bu durumda Astra sevdasından vazgeçip evin diğer odaları için de balkona bir çanak koyup yayın vermek en uygun çözüm olacak. (balkonda yerim aşırı fazla dairenin 3 yanını dolaşan upuzun kullanmayacağım kadar büyük bir balkon var). Bir tarafta 750 öbür tarafta ise ne kablo ne işçilik 3 tane 2'li LNB, 3 tane diseqc black invertosunu alsam uzun uzun kullanırım da toplam anca 120 lira belki 150 balkona çanak ile taş çatlasa 200'e iş bitiyor. Kurulumlarını da kendim yaparım. Ayar falan yapılmayacak zaten.

Multi switch şartsa bu iş yatar. Bir de en geç 4 sene sonra sayfiye bir yerlere taşınmayı planlıyorum. Bu kadar masrafa gerek yok. Uygun eve gittim mi motorlu çanak bile lüks olur çıkarım elimle bile şip şak çeviririm muhtemelen de 150'lik bir çanak olur o çevrilen.

Ben en iyisi malzemeyi alayım, yağmur yeni yağdı biraz kurusun Haziran ortası çatıda kedileri kovalayım, olsun bitsin. Zaten uydu çekmek istediğim odaya esas derdim w3 vermekti olmuşken diğerleri de olsun demiştim. Kablo tV var, digitürk mdu4'den çekili çalışan bir hattım var. Onu MDU olduğu için rahatça çoklayıp dağıtırım bu iş hallolur 4 sene sonra kısmetse 150'lik çanak konuşana kadar da çanak derdim olmaz.

Cevaplar için teşekkür ederim. Forumun bu konularda en bilgili gördüğüm ağızlarından bu işin olurunu-olmazını öğrenmek güzel oldu. Bir dertten daha kurtuldum. Vu+ alırım artan para ile güzel bir cihazım olur.

Yalnız sizleri yakalamışken sormak isterim nedir bu dreambox800 HD'nin muhabbeti? Isınma problemleri, her forumda bir sürü sabitlenmiş sorun ve giderme yolları anlatımları. 500s'den çok daha fazla mı sorun yapıyor bu cihaz. O kadar sabitlenmiş konular var ki sorunlarla ilgili 350 liralara düştü fiyatı ama sorunlu diye almıyorum. Rastladıysanız bana öneri sorana da tavsiye etmiyorum. 800 HD klon kullanıyor musunuz ve de kullanıyorsanız gerçekten sıkıntı yaşatıyor mu yoksa dream500s kadar mı yaşatır anca. Dream500s'e PLI attım Gemini clone attacktan sonra bir daha da ellemedim, onda da çok sorun ve çözümü konusu var ama cihaz bana normal geliyor, bir anormalliği yok. Dm800 konusundaki kötü düşüncelerim kullanmamamdan mı kaynaklanıyor? Isınma sonucu takılmalar falan deniyor gerçekten var mı? Olması mantıklı da değil ccam'in takılma yapması ile ısınmanın ilgisi olamaz, olmamalı. Takılma ısınmaya bağlı olacaksa FTA kanalda da olur. Bilmeyenlerin yorumlarını, çarpıtmalı sıkıntılarını mı okuyorum diye düşünüyorum. Bu konuda değerlendirme alırsam çok sevinirim. Bir de kısaca HDMI olmaması görüntüde bir sıkıntı yaratıyor mu?

Cevaplar için tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 22 Mayıs 2011; 4:05:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar selamlar,

Önce burada ilk mesajdaki sorunu iyice okuyunuz !...
    h ttp://www.b...k.com/satforum/showthread.php?t=414252&highlight=schwaiger+lnb

Link'i hem cansız yaptım, hemde adı lazım değil forum'un adını b...k olarak değiştirdim.

Kısaca bağımsız çalışan çok çıkışlı LNB'lerin (twin, quad) tamamında; receiver'lerin birden
    fazlası kullanımdayken, LNB yapısı nedeniyle, sorun yaşanması kaçınılmaz olmaktadır.

O link'te çok çıkışlı olupta, bağımsız çalışan, sviç quattro(aslında quad ama içine sviçte ilave
    edilmiş) olarak isimlendirilmiş bir LNB daha var. O marka LNB @swiftt tecrübesine göre
    sorunsuz çalışıyormuş !... Ama ben test etmedim.

Her neyse...

Buradan asıl konumuza dönecek olursak;

Amacımız kurulacak sistemin sağlıklı çalışması idi... Ki, piyasada en pahalı çok çıkışlı LNB'de
    bile, bahse konu sorunu tespit ettim.

Ne demiştik !? Madem bir harcama yapacaksınız. Emek, zaman ve paranızın zayi olmaması
    açısından multisiviç'li sistemi uygulayınız.

Unutmadan, TSEK kalite belgeli RG 6/u6 kablo kullanınız. Sviç olarak tekniksat markasına
    güvenebilirsiniz.

Önce sistemi bu şekilde kurunuz, olursa ilerideki sorularınızı da yanıtlarım.

Kolay gelsin.

800HD ile ilgili çok özet bir iki cümle etmek gerekirse;

Cihazı son derece kaliteli ekipman ile kullanmak gerekiyor. (sviç, kablo ve iyi odaklı çanak
    çok önemli) Tuner'inin siviçe gönderdiği volt komut marjı çok hassas... Gerçi bu durumu
    801A serisi tuner ile giderdiler. 500s'ten biraz daha yavaş...

800HD "SE" sürümünün klonu eli kulağında çıkmak üzere... İşlemcisi 400 Mhz. olduğu için
    kullanımı biraz daha hızlı.

Dreambox HD serilerinin tamamı, piyasada satılan diğer HD cihaz'ların görüntü kalitesinden
    daha iyi görüntü vermektedir. Hem linux'lulara göre , hemde özgün yazılımlılara göre !!!
    Dreambox HD serisine oldukça sık yazılım verildiğinden, cihaz görüntü kalitesi yönünden
    linux altında verebileceği optimum görüntü kalitesine ulaştı diyebilirim. (HD serisinde STi
    işlemcili ve özgün yazılımı ile çalışanlar hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 22 Mayıs 2011; 15:24:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

h ttp://www.b...k.com/satforum/showthread.php?t=414252&highlight=schwaiger+lnb

Link'i hem cansız yaptım, hemde adı lazım değil forum'un adını b...k olarak değiştirdim.

İsabet olmuş. B.T.'nin banmanyak forumu. Uyducular tavsiyeleri ile marka yaptılar o yaramaz forumu. Eren-ahmet, haramiler gibi kaliteli ve özgür forumlar bırakırken b...k forum büyüdü.

3 senelik bir kullanım için multisviç masraflı gelecek diye düşündüm. Şimdilik dual lnb ile geçiştireceğim yine. 3-4 sene dayanıyor dual lnb'ler. Astra falan da hiç uğraşmayacağım. Bir yandan da panel bakıyorum, led almıştım geri iade ettim plazmaya karar kıldım. Serverdaki donmalar ve tv karşısında uyuyakalmalar burn problemine yol açabilir bu yüzden abonelikli bir platform ve server aboneliği yerine yabancı kanallar için takas yapabileceğim bir JSC veya adult karta karar verdim. Önceki LNB sharptı baya dayandı, inverto ya da sharp ile değiştirip şimdilik geçiştireceğim...

Açıklamalar için de çok teşekkürler. İleride değerlendireceğim muhakkak multisviçi. (Tabi bunu ileride değerlendirmek gerekmeyebilir de optik lnb'ler şu an aşırı pahallı da olsa çıktılar. Aynı anda 32 cihaza yayın verebildiklerini okudum tek çıkış ile. Eve kadar tek kablo çekmek gerekirse evde dağıtmak için optik kablo gerekiyor çatıda bölünüp ihtiyaç kadar kablo çekilirse kablonun optik olması gerekmiyor deniyor, optik lnb ve kablolar ucuzlamazsa multi switch muhakkak değerlendireceğim. Tekrar teşekkürler...)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.