Şimdi Ara

Cevap: KALORİFER VE DOĞ�ALGAZ TESİSATI SORU CEVAP SAYFASI (GÜNCEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: kombici06

quote:

Orijinalden alıntı: TaRanTuLa_MY

Merhaba, oturduğumuz evin dışında btb olduğu ve kendi evimiz olmadığı için içeriden mantolama yaptıracağız. Yaklaşık 40 m2 bir alan mantolanacak (1 oturma odası ve 1 oda) yaklaşık 5-6 yerle görüşerek 3 cm XPS malzeme olarak en ucuz 380 lira toplam malzeme fiyatı aldım. En yükseği 500' e yakındı. (3 cm Bonuspan XPS, 5 torba sıva, 6 torba yapıştırıcı, 200 Dübel, 1 top-50 m File, 12 adet Köşe Bent) Ustaya da tüm işlem için 250 TL işçilik anlaştım. 2-3 gün sürecek.

- Ancak DH deki benzer içten yalıtım konularını; XPS, EPS ile ilgili internetteki yazıları okuyunca dairenin nefes alması gerektiği için;
    - XPS hiç nefes almadığı; EPS malzemesinin nefes alma özelliği olduğu ve daha iyi nefes alacağı için,
    - Aşağıdaki örnek linklerde de duvar yalıtımı için EPS kullanılması gerektiği kanısına vardım. EPS' nin karbon ile takviyeli olanları ise daha etkili oluyormuş.

http://forum.donanimhab...35923260/mpage_2/tm.htm
    http://www.netbilgiver....yaparken-xps-mi-eps-mi/
    http://www.mantolama.net.tr/eps-mi-xps-mi/

XPS' i EPS ile değiştirip fiyat alacağım. Alacağım yerdeki EPS' nin karbonlu olup olmadığını bilmiyorum. Bir önceki gittiğim yer 16 yoğunluklu ve karbonlu olduğunu, duvara bu gri EPS leri kullanmak gerektiğini söylemişti. Anlaştığım yerle tekrar EPS nin özelliklerini görüşeceğim.

Dairede şuan soba var, ama mantolama sonrası doğalgaz sobası bağlatacağız (2 adet soba bu odalara koyulacak) evdekiler hemen her yer dağınıkken yaptıralım istiyorlar. Onun da fiyatı (1200 TL doğalgaz açtırma ücreti hariç) 3000 lira civarı tutuyor. Kombi olmayacağı için doğalgaz+elektrikle termosifonu taktırmak gerekecek sanırım? bu termosifonun çok elektrik yakacağını düşünüyorum, bunun elektrik tüketimi ne kadar olacak. Doğalgaza geçip faturaları düşürmek istiiyoruz. Bu değişim bizi daha da zarara sokmasın?

Acil ve değerli önerilerinizi bekliyorum.

Selam ben açıkçası okadar maliyetin ardından kombi yerine soba taktırmak istediğinize bir anlam veremedim saygılar.

Cevap:  KALORİFER VE DOĞ�ALGAZ TESİSATI SORU CEVAP SAYFASI (GÜNCEL)

Hocam evin şeması yukarıdaki şekilde; m2 leri yaklaşık olarak yazdım. Toplam 90 m2 civarı olması lazım. Çatı katıyla birlikte 4 kat müstakil ev. Biz zemin kattayız evin dışında BTB var. Oturma odası, mutfak ve odadaki büyük camlar 190 cm. Yalnızca yatak odası camı pimapen. Mutfak camları ve oturma odası camları ahşap eski camlardan. Ev sahibi seneye camları pimapene çevirecek bakalım, şuan birşey yapamıyoruz, masrafı çok olur. Evin sırtı güney olduğu için oturma odası güneş ışığının az da olsa direk girdiği saatler akşama doğru 1-2 saat kadar. Evde şuan ısı yalıtımı yok. (Petek yada Oturma odası ve yatak odasını 3 cm EPS ile içten ısı yalıtımı yaptıracağız bu konuda fikriniz nedir yanlış olmaz herhalde ?) Evin giriş kapısı apartman girişlerindeki demir kapılarından diyebiliriz. Üst tarafında buzlu camlar var. Aynı şekilde girişin yanındaki banyonun yeşille işaretlediğim tarafında dış duvarında yerden 70 cm sonra demir çerçeveli buzlu camlar var. Öğlene kadar direkt olarak güneş/aydınlık yalnızca buradan vuruyor. Öğlen civarlarında banyo girişindeki küçük ahşap camdan aydınlık geliyor yine. Giriş kapısı ve bu camda herhangi bir yalıtım yok. Buralardan aralardan az da olsa soğuk hava giriyor. Ayrıyeten merdiven boşluğunun olduğu kapı da yalıtımsız ve altından, kenarlarından soğuk hava giriyor eve. Bu yüzden buralarda evin ısı kaybı çok fazla olduğundan mutfak ve ara bölüme petek koymanın boşuna doğalgaz yakmak olacağını düşünüyorum, bilmiyorum.

Şu anda evde soba var, aylık yaklaşık 100 liralık kömür yakıyoruzdur. 1 tüp 70 lira ve yaklaşık 40 gün gidiyor + banyoda elektrikli şofben kullanıyoruz sıcak suyu da kullandığımız için sürekli 30 derecede açık duruyor. Aylık 120 lira elektirk parası ödüyoruz. Tüp + elektriğe gerçekten çok fazla ödüyoruz. Sobayla da yalnızca oturma odasını ısıtabiliyoruz, yatak odası ısınmıyor. Bunları en düşük masrafa indirmek için doğalgaza geçelim dedik.

Kombili sistem olursa peteklerin koyulacağı yerleri kırmızı ile işaretledim (3 adet 140 + 3 adet 80 cm petek + Eca Proteus kombi + tesisat + ana kolon 4600 lira peşin fiyat çıkardılar en ucuz. Kredi kartı olursa 5000 lira oluyor. Bu fiyatta termostatlı vana, ot yok, vana markaları vs. yazmamışlar teklife. Ev küçük olduğu için Peteklerin önlerinin boşaltılması çekyat, koltuk vs. olduğu için o açıdan biraz kötü oluyor, ama daha iyi olacaksa 1 çekyatı çıkartmak zorunda kalacağız. Ayrıca doğru tesisat sistemi nasıl olacak? Kombinin banyoya koyulması çok büyük sorun olur mu? Doğalgaz için teklife gelen bir arkadaş konulabileceğini söylemiş

2 Doğalgaz Sobası+Ocak için doğalgaz takılacak şekilde en düşük 2600 lira fiyat vermişler. Soba markalarını vs. yazmamışlar bilmiyorum ne kadar önemli?
    Doğalgaz sobası olursa sobaların nereye konacağını yine işaretledim. Bu şekilde eşyaların yerini değiştirmemek adına bizim için daha iyi oluyor. Ayrıca bu hesaba şimdi elektirikli+doğalgazlı termosifon eklenecek değil mi? Bu cihazın elektrik tüketimi kombi gibi çok az mı olacak? Doğalgazı kombideki aynı sistemdeki gibi kullanacak? Yoksa bizim elektrik canavarı şofben gibi mi olacak? Bu çok önemli.

Doğalgaz sobası kullanan yakınlarımız surekli, ornegin bu aylar çok fazla yakmalarına rağmen faturanın çok az geldiğini aylık 60 lira civari geldiğini söylüyorlar. (Petekler kapalı oluyor tek bir odayı kullanıyolar genelde) Peteklerle iyi ısınamadıklarını sobanın daha iyi ısıttığını söylüyorlar. Açıkçası bu kadar masraf yaptıktan sonra 200-250 liralık bir doğalgaz faturası ödemek istemiyorum. Acilen kendini amorti edecek bir işlem yapmamız lazım.

Isı yalıtımını 2 gün içinde yalnızca yaşam odası + yatak odası olacak şekilde yaptıracağız. (bu odalarda kolonlara ve pencere üstlerine de yaptırmamız gerekiyor değil mi, teyit eder misiniz? Ayrıca oda içine 90 derece giren kirişlere birşey yapamıyoruz değil mi ?)

Yardımlarınız olacağını düşünerek durumu bu kadar detaylıca anlattım. Bizim için en önemli konu yaşam odası ve yatak odasının ısınması, banyo ve mutfak musluğu için sıcak su. Bu amaçla bize en uygun, faturada en ucuz olacak sistem ne olacaktır? Acil bu konuda yardıma ihtiyacım var. Fiyat performans olarak en iyi ve ucuz şekilde ısınmamız için ne yapmamız daha doğru olur? Tecrübeli kişilerin yorumlarını bekliyorum. kombici06' ya yazdım diye başkaları tavsiye vermekten çekinmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaRan7uLaTV -- 18 Aralık 2013; 18:29:47 >

Twitch: https://www.twitch.tv/LIVEOyun | Kick Yayınları: kick.com/LIVEOyun // İşlemci [Intel Core i5 11600] Ekran Kartı Asus RTX 4060 Dual OC Anakart [MAG Z590 TORPEDO] Soğutucu [Xigmatek: Gaia II] RAM [G.Skill RipjawsV 32 GB (4x8 GB DDR4 3200MHz CL16)] m2 SSD [WD SN580 500GB NVMe Gen4 M2] m2 SSD [XPG SPECTRIX S40G RGB]

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.