Şimdi Ara

LNB ile wifi anten

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar LNB ile güçlü bir " wifi " vaya kablosuz anten yapılır mı ? Anten yapma için LNB kullanabilirmiyiz .

• anten yapımından anlayan arkadaş yok mu ?
  • biri yaklaşık 1GHz için tasarlanmış diğeri ise yaklaşık 10GHz için tasarlanmış, uygun mu sence???
  • ve ayrıca wireless antenna diye aratsanız eminim ki bolca ev yapımı anten bulabilirsiniz 2.4GHz de çalışan. Ayrıca da ek not : LNB bir alıcıdır , sizin yapmak istediğiniz şey bir verici anteni. frekans bandı tutsa idi anten kısmı kullanılabilirdi ama maalesef arada bir uçurum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 13 Mart 2007; 18:50:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

biri yaklaşık 1GHz için tasarlanmış diğeri ise yaklaşık 10GHz için tasarlanmış, uygun mu sence???

wi-fi 2.4 ghz iken uydu 50 ghz dir. parabol anten ile ub stick kullanabilirsiniz. google da poor man wifi's olarak aratırsanız size tetmin edici denemeler çıkacaktır
  • Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR

quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

biri yaklaşık 1GHz için tasarlanmış diğeri ise yaklaşık 10GHz için tasarlanmış, uygun mu sence???

wi-fi 2.4 ghz iken uydu 50 ghz dir. parabol anten ile ub stick kullanabilirsiniz. google da poor man wifi's olarak aratırsanız size tetmin edici denemeler çıkacaktır

aralarında dağlar fark olduğunu anlatmak için 1e 10 demiştim ama sen daha güzel izah etmişsin. peki öyle olsun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uydu Kablosu ile Cat6 kablosu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki öyle olsun...

tamam öle oldu.
  • nette vardı birileri lnb nin içini sökmüş ve yerine wi-fi anteni yerleştirmişti...linktekini lnb nin içine yerleştirmişti..o adresi bulamadım..
    http://www.trevormarshall.com/biquad.htm
  • evet lnb içine biquad anten yerleştiriyorlardı. ama bişey sağlama z sadece anteni çanağa daha kolay sabitlersiniz.
  • ilgi gösteren arakadaşlara ReBeR , dhan000 , untayk tekrar teşekkür ederim , ben basit bir anten yaptım şimdi kullanıyorum , daha geliştirme imkanı var mı diye araştırıyorum . Aklıma uydu antenlerde kullanılan LNB geldi açıklamalarınızdan anladığım kadarıyla farklı işlevleri var .
    Resimde benim yapıp kullandığım anten .

LNB  ile  wifi anten
  • Arkadaşlar, kusura bakmayın, sizin kadar bilgili değilim ama, affınıza sığınarak biraz fikir yürütsem, soru sorsam?

Uydu antenlerde frekans karakteristiğini belirleyen çanak çapı, lnb yayının odaklandığı yer değil mi?

Lnb'de frekansa ilişkin yapı nedir? (İç yapısındaki iç-içe daireler?)

Alıcı anten, kullanıma göre, fiziksel olarak bir verici anten olarak da çalışmaz mı?

Son olarak, lnb tek başına değil de, bir çanak antenle (Çap kaç cm?) sözedilen amaç için kullanılabilir mi? (Bir arkadaşımın yaptığı örnek temel olarak çanak anten fikrine uygun.)

Sağolun..
  • - uyduda frekansı belirlen tasarımdır. çanağın çapı sadece kazanımı etkiler. büyük ayna küçük aynadan daha fazla alan gösterir, basit mantık bu çap sadece sinyal kazanımı arttırır. wireless fidelity (wi-fi) sistemlerinde belirlenen frekans 2.4 ghz ism bandıdır. bu bant istenildiği gibi kullanılır (çıkış gücü sınırlandırılarak 100 mw ttır türkiyede) fakat bunun dışındaki frekanslar kısıtlı kullanıma sahiptir. çıkış gücünü bilmemekle birlikte uydu ~50ghz dir.

- anten desem çok mu basit kaçar

- uyduda çalışmaz (çift yönü sistemller hariç). uydudaki antenden yayımlanır bunu alıcı özelliği yoktur (vardır da biz kullanamayız) biz kullanamayız çükü cihazlarımız sadece alıcıdır (verici değildir). ama bizim kullandığımız wi-fi cihazlara alıcı-verici olarak çalışırlar.

- kullanılır. bunun karmaşık hesaplamaları olsada ben yaptım kullanıyorum ama lnbyi kullanamazsınız bunun yerine yapacağınız yada alacağınız wi-fi antenleri kullanarak yapabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ReBeR
    - uyduda çalışmaz (çift yönü sistemller hariç). uydudaki antenden yayımlanır bunu alıcı özelliği yoktur (vardır da biz kullanamayız) biz kullanamayız çükü cihazlarımız sadece alıcıdır (verici değildir). ama bizim kullandığımız wi-fi cihazlara alıcı-verici olarak çalışırlar.

Ben de fiziksel olarak dedim dostum, cihazımız çift yönlü ise?

Ben lnb'nin yapısında verici olarak çalışamaması için ne engel var, onu öğrenmeye çalışıyorum.

Çanak çapı konusu pek tatmin edici değil bence. Bildiğim kadarıyla çanak çapı frekansla da ilişkili verim kadar!
  • arkadaslar merhab...aranıza yenı katıldım.....fm vercicilerle ugrasıyorum ayrıca cok sayıda verıcı yaptımm...bılgılerımı paylasabılırım.....benımle ırtıbat kurmak ısteyenler mail atsınlar msn adresıme...kolay gele
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.