Şimdi Ara

Lityum polimer piller ve şarj-deşarj süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar philips mp3 çalar almayı düşünüyorum . Tasarımı ve özellikleri tam benim istediğim gibi . Ama lityum polimer pil kullanılıyor . Benimde mp3 çalar alma nedenim telefonun pili çok bitmesinden dolayı .Aldığım mp3 ü bir müddet kullandıktan sonra pil süresinin azalmasını istemiyorum .Bile arkadaşlar beni bu konularda aydınlatabilirmi ?

-Uzun ömürlü olması için pili nasıl kullanmalıyız?
    -Şuan 10 saate kadar olan pil ömrü yaklaşık 1 yıl sonra ne kadar düşer ?
    -Ne kadar şarjda bırakmalıyım veya şarjı sonuna kadar bitirmelimiyim ?

Şimdiden Teşekkürler ...

• Bildiğim kadarıyla lityum iyon ve lityum polimer pilleri tamamen şarj edip yine tamamen deşarj etmek pilin kapasitesini düşürüyor,bu tür pilleri deşarj olmadan sık sık şarj etmek pilin ömrünü uzatıyor(mp3 çalarımda da li-polimer pil var ve sık sık şarj edilmesi,pilin tamamen bitirilmemesi gerektiği kullanım kılavuzunda belirtiliyor).

Bu tür piller tam dolduğunda enerji alımında bulunmuyor,yani eski cep telefonlarındaki nimh piller gibi "12-16 saat şarj et" klişesi bu pillerde yok.tam dolum sonrasında, yüksek voltaj, pili sıkıntıya soktuğu için tamamen şarj etmemek daha iyi olur.pili sürekli %50 seviyesinde tutmaya çalışın.bir de cihaz kapalıyken şarj etmek tavsiye edilir ;)bu arada
    bu konuya
    bunları yazarken lityum iyon pilli telefonum pil bitiyor diye uyarı verdi..ironik :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internette bu yazınız kadar yararlı bir paylaşım görmedim başka insanlarında çok iişine yarıyacaktır bilgiler için teşekkürler
  • peki arkadaşım li-polimer pillerde wh olayı nedir yani 15wh ne anlama geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihzcn

internette bu yazınız kadar yararlı bir paylaşım görmedim başka insanlarında çok iişine yarıyacaktır bilgiler için teşekkürler

Aynen :D
    forumun üyesiyim google'da genel bi arama yaptım "Liyum-Polimer pili " diye cidden sizinkinden faydalı bir bilgi yoktu... Teşekkürler :D telefonlarda %50 lerde kullanım ne kadar mümkün olacak bilmiyorum ama :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan yıldız

peki arkadaşım li-polimer pillerde wh olayı nedir yani 15wh ne anlama geliyor

Wh = watt hour = vat saat. yani 1 saatte 15 vat ürettiğini belirtiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpagos

quote:

Orijinalden alıntı: okan yıldız

peki arkadaşım li-polimer pillerde wh olayı nedir yani 15wh ne anlama geliyor

Wh = watt hour = vat saat. yani 1 saatte 15 vat ürettiğini belirtiyor.

sağol arkadaşım ama ben bu yazıyı yazalı baya oldu ama yinede düşüncen için sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lityum Ion pil ve BMS
    4 yıl önce açıldı
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam pillerle ilgili genis bilgi pilbilgi.blogspot.com adresinde mevcut. Pillerle ilgili pek cok genel kavram da aciklanmistir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.