Şimdi Ara

listboxta istenilen itemi seçip butona tıklandığında ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • visual studioda henüz yeniyim. listboxta ki bir itemi seçip butona tıklandığında system io sınıfındaki kopyalama işlemi olsun istiyorum. Kopyalamanın nasıl olacağını biliyorum.
    Birde listboxta her seçilen itemin bir resmi olmasını ve item seçildiğinde picture boxta istediğim resmin çıkmasını istiyorum. yardımcı olursanız çok mutlu olurum
    Yani:
     listboxta istenilen itemi seçip butona tıklandığında ...

Gibson Les Paul Studio Satin
  • Picturebox'ın resim yüklemek için hangi özelliği (belkide resmin url'sinin olduğu bi stringtir )olduğunu öğren. O özellik ile bir dizi yap. Dizinin uzunluğu listen kadar olsun. Listenin item seçince bi eventi vardır muhtemelen. O eventin içinde pictureBox'a dizinin listbox'nın seçilen item'e karşılık gelen elemanını uygula. Kod isteme ama.

Orijinalden alıntı: hasan1980125

Picturebox'ın resim yüklemek için hangi özelliği (belkide resmin url'sinin olduğu bi stringtir )olduğunu öğren. O özellik ile bir dizi yap. Dizinin uzunluğu listen kadar olsun. Listenin item seçince bi eventi vardır muhtemelen. O eventin içinde pictureBox'a dizinin listbox'nın seçilen item'e karşılık gelen elemanını uygula. Kod isteme ama.

evet hocam çok haklısınız. Dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum.
    Picturebox olayını çözdüm gibi ancak nasıl item dan itema farklılık gösterecek bilmiyorum. ilk itemada tıklasam aynı resim çıkıyor diğer itemada tıklasam aynı.
    Biraz araştırdım Case 0 yazıp altına kodu yazarsak oluyormuş ama bu seferde hatalar çıktı.
    Bu arada pictureBox1.Image = Image.FromFile komutunu kullandım

• ikinci itemi seçince başka bir resim çıkmasını istiyorum ama olmuyor

• Benim sana anlattığım yöntemde case ihtiyaç duymucaksın. Adım adım yap. Kolay bişey yapmaya çalıştığın. Şuan tam olarak neresinde takıldın.
    Mesela listbox'ın herhangibir item'ını seçtiğinde oluşan event'te message box'la seçilen itemin indexini falan yazdır bi kontrol et. Sonra o index'e karşılık gelen; dizideki resim path'ini picturebox'a ver.

Orijinalden alıntı: hasan1980125

Benim sana anlattığım yöntemde case ihtiyaç duymucaksın. Adım adım yap. Kolay bişey yapmaya çalıştığın. Şuan tam olarak neresinde takıldın.
    Mesela listbox'ın herhangibir item'ını seçtiğinde oluşan event'te message box'la seçilen itemin indexini falan yazdır bi kontrol et. Sonra o index'e karşılık gelen; dizideki resim path'ini picturebox'a ver.

alttaki gibi yaptım. pictureboxta 2. urldeki resim gözüküyor. dediğiniz "dizideki resim path'ini picturebox'a ver." kısmını anlayamadım

private void listBox1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
    {

pictureBox1.Image = Image.FromFile(@"C:\Program Files (x86)\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2011\Modlar\Desktop\fifa13_demo 2012-09-17 23-31-09-31.jpg");
    pictureBox1.Image = Image.FromFile(@"C:\Program Files (x86)\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2011\Modlar\Desktop\Adsız.png");

}

• aşağıda basit bir kod yazdım mantığını anlamanız için visual studio yoktu sharp developla yazdım windows 7 için geçerli çünkü resimlerin bulunduğu malum klasör windows xpde yoktur ilgili klasör yolları gerekirse değiştirilmelidir

/*
    * Created by SharpDevelop.
    * User: goksen
    * Date: 19.09.2012
    * Time: 18:54
    *
    * To change this template use Tools | Options | Coding | Edit Standard Headers.
    */
    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Drawing;
    using System.Windows.Forms;
    using System.IO;

namespace proje
    {

/// <summary>
    /// Description of MainForm.
    /// </summary>
    public partial class MainForm : Form
    {

public MainForm()
    {

//
    // The InitializeComponent() call is required for Windows Forms designer support.
    //
    InitializeComponent();

pictureBox1.SizeMode=PictureBoxSizeMode.StretchImage;

//
    // TODO: Add constructor code after the InitializeComponent() call.
    //
    }

void MainFormLoad(object sender, EventArgs e)
    {

DirectoryInfo dinfo = new DirectoryInfo(@"C:\Windows\Web\Wallpaper\Scenes");
    FileInfo[] Files = dinfo.GetFiles("*.jpg");
    foreach( FileInfo file in Files )
    {

listBox1.Items.Add(file);
    }

}

void ListBox1SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
    {

pictureBox1.Image=Image.FromFile(@"C:\Windows\Web\Wallpaper\Scenes\"+listBox1.Items[listBox1.SelectedIndex]);

}

}
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 19 Eylül 2012; 20:34:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • namespace WindowsFormsApplication1 
    {
    public partial class Form1 : Form
    {
    string[] ImageList = new string[] { "C:\\Users\\Murat\\Pictures\\20111228_002.jpg",
    "C:\\Users\\Murat\\Pictures\\20111228_003.jpg" };

public Form1()
    {
    InitializeComponent();
    }

private void listBox1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
    {
    pictureBox1.Image = Image.FromFile(ImageList[listBox1.SelectedIndex]);
    }

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
    {
    listBox1.Items.Add("adidas");
    listBox1.Items.Add("supertoto");

pictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage;
    }
    }
    }
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.