Şimdi Ara

C# Datagridview a fotoğraf eklemek ve çift tıklayınca gözükmeksi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar C# a yeni başladım sayılırım. Başlamışken işime yarayacak bir proje ile başlayayım dedim ve Büro Arşiv programı yapmaya kalkıştım. Access den veri tabanı oluşturup datagridview da görüntüleme ekleme falan hepsini yapabiliyorum fakat benim bu satırlara fotoğraf yada pdf eklemem gerek. İnternet de araştırdım fakat fazla bir şey bulamadım yada ben görmedim. Şimdiden teşekkür ederim...

• Veri tabanında eklediğin resimin yolunu ayrı bir alanda saklarsın. Örn resim (application.startuppath+\Resimler\a.jpeg yolunda olsun) Veritabanına bu resimin yolunu insert edersin.(vertabanında resmin_yolu şeklinde bir alanın olur) Göstereceğin zamanda, göstereceğin nesnenin(imagebox vs) resim yoluna verirsin. Bu şekilde hem programı her attığın bilgisayarda çalışır hemde veritabanında gereksiz yük oluşturmaz. Çift tıklayıp açmak istediğindede gridviewin gerekli olayına seçili kaydın resim yolunu getirirsin ve gösterirsin. Yapamazsan söyle detaylı olarak örnek kod oluşturup yardımcı olurum.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.