Şimdi Ara

Liseler ne zaman açılacak? Resmi bilgiye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • internette sağlam bir şey bulamadım.Bir yerde 28 Eylül,bir yerde 19 Eylül, bir yerde de 20 Eylül deniliyor.Ciddi olarak tam ne zaman açılacak?



    _____________________________
  • Yeri bura değil kusura bakmayın birşey soracağım. Şimdi yeğenim ortaokulu bitirdi sınavlara vs girdi ama puanı yetmedi. Şimdi bunu düz liseye vereceğiz. Seneye bu tekrar meslek lisesi için sınava giremez değil mi? Ya da bu seneki puanıyla seneye tercih yapma durumu var mi? Şimdiden teşekkürler.
    _____________________________
    TÜRK olmak zordur;dünya ile savaşırsın,
    TÜRK olmamak daha da zordur;çünkü TÜRK ile savaşırsın

    Fatih Sultan Mehmed Han.
  • 19 eylülüde okullar açılacak. daha ayrıntılı bilgi istiyorsan, 2011-2012 eğitim-öğretim takvimi başlığında bulabilirsin.

    ister meslek lisesi olsun, isterse düz lise fark etmez. 9. sınıf ortak dersler vardır. meslek-düz(artık meslek-anadolu ayrımı olacak) ayrımı 10 sınıfta yapılıyor. 9. sınıfta tanıtım ve yönlendirme dersi aracılığıyla seçim yapılmaktadır.(hangi okulda olduğunun bir önemi yok.) zaten 9. sınıfta, bu dersin öğretmeni daha fazla yardımcı olacaktır. ama merak etme, çünkü meslek lisesine 10. sınıfta girmek, 9. sınıfta girmekten daha kolaydır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 19 Ağustos 2011; 8:53:56 >
    _____________________________
    Eğer bir şey öğrenemediysen, sınavın bir anlamı yoktur.(Kral Bumi, Avatar The Last Airbender)

    [DH] Öğretmenler Odasi!
  • Yani anladığım kadarıyla yeni sistemde; ilk etapta yeğenim eski adıyla düz liseye kayıt oldu,9. sınıfı okuyacak ve 10. sınıfa geçerken meslek-anadolu ayrımı yapılacak. Orada istediğine mi gidecek yoksa bir sınav ile puanı hangisine yeterse ona mi gidecek?
    _____________________________
    TÜRK olmak zordur;dünya ile savaşırsın,
    TÜRK olmamak daha da zordur;çünkü TÜRK ile savaşırsın

    Fatih Sultan Mehmed Han.
  • ayrı bir sınav yok,. ders notları ve sınav puanının belli bir yüzdelik katılımıyla belirleniyor. tanıtım ve yönlendirme dersine girmediğim için tam olarak söyleyemem. bu dersi öğretmeniyle konuşursan, sana daha fazla yardımcı olurlar. mesleki eğitimle ilgili en iyi kaynak megep'in sitesinde var. buradan alanlarla ilgili bilgiler ve tanıtıcı video2lar indirebilirsin.

    http://megep.meb.gov.tr/
    _____________________________
    Eğer bir şey öğrenemediysen, sınavın bir anlamı yoktur.(Kral Bumi, Avatar The Last Airbender)

    [DH] Öğretmenler Odasi!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.