Şimdi Ara

Lisede dalga geçilen çocuk olmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikli olarak şunu size söyleyim .Ezik biri değilim ve olmakta istemem .Her yatağa girdiğimde beynimdeki düşüncelerden kurtulmak için uyuyorum .
    okulda bir çocuk var 12'lerden sürekli yanıma geliyor ..dalga geçiyor .ne bileyim ben yanımda olmasını istemiyorum ama o geliyor .bundan kurtulmam lazım .sınıftaki arkadaşlarım sürekli dalga geçiyor . hep saçma , sapan hareketler yapıyorlar . bıktım artık .ne yapabilirim ? daha detaylı bahsetmek isterdim ama bu bir kitap dolu sayfaya malolur .ve kimsenin okuyacağını sanmıyorum .bu yüzden kısa tuttum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisede Dalga Geçilmek: Bilmeniz Gerekenler

Okul yılları her öğrenci için zorlu olabilir, ancak lisede dalga geçilmek özellikle yıkıcı olabilir. Lisede dalga geçilmek, gençler için ciddi duygusal ve sosyal sonuçlara yol açabilecek yaygın ve zararlı bir sorundur.

Lisede Dalga Geçilmek: Nedir?

Lisede dalga geçilmek, başkalarının bir kişiye görünüşü, kişiliği, akademik performansı veya başka bir kişisel özelliği hakkında olumsuz veya aşağılayıcı yorumlar yapması durumudur. Dalga geçilmek, sözlü saldırılardan (hakaretler, alaycı yorumlar) fiziksel saldırılara (itme, vurma) kadar değişebilir.

Lisede Dalga Geçilmenin Etkileri

Dalga geçilmek, gençler üzerinde yıkıcı etkilere sahip olabilir. Olumsuz sonuçlar şunları içerebilir:

• Düşük benlik saygısı
    • Depresyon ve kaygı
    • Okuldan kaçma
    • Akademik performansta düşüş
    • Sosyal izolasyon
    • Kendine zarar verme düşünceleri

Lisede Dalga Geçilmenin Belirtileri

Çocuğunuzun lisede dalga geçildiğini düşünüyorsanız şunlara dikkat edin:

• Eve üzgün veya kızgın gelme
    • Okuldan veya sosyal etkinliklerden kaçınma
    • Akademik performansta düşüş
    • Sosyal geri çekilme
    • Fiziksel yaralanmalar veya yaralar

Lisede Dalga Geçilmeyle Başa Çıkma

Dalga geçilmeyle başa çıkmak zor olabilir, ancak çocuğunuza destek olmak ve bu sorunu çözmek için atabileceğiniz adımlar vardır. Ebeveynler şunları yapabilir:

• Çocuğunuzla konuşun ve ona destek olun.
    • Okul yetkilileriyle iletişime geçin ve durumu bildirin.
    • Bir terapist veya danışman arayın.
    • Çocuğunuza özgüven oluşturmasına yardımcı olacak etkinliklere katılmalarını teşvik edin.
    • Çocuğunuza pozitif rol modelleri sunun.

Sonuç

Lisede dalga geçilmek ciddi bir sorundur ve gençler üzerinde yıkıcı etkilere sahip olabilir. Ebeveynler, okullar ve toplumlar, dalga geçilmeyi önlemek ve bundan etkilenen gençlere destek olmak için birlikte çalışmalıdır. Çocuğunuzun lisede dalga geçildiğini düşünüyorsanız, desteğinizi sunun ve sorunu çözmek için harekete geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla bugün bedende top oynarken 11ler geldi topumuzu aldılar filan kendilerince top oynuyolar gittim vurdum birinin ayağına ayağı kırılıyodu azdaha o da vurdu bana bitane sonra k.b dedi gitti büyüklere sert çık tabi bu arkan varsa geçerli yoksa hocalara söyle sınıfındada dalga geçene 2 tane patlat bak bir daha geçiyomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: qS05

valla bugün bedende top oynarken 11ler geldi topumuzu aldılar filan kendilerince top oynuyolar gittim vurdum birinin ayağına ayağı kırılıyodu azdaha o da vurdu bana bitane sonra k.b dedi gitti büyüklere sert çık tabi bu arkan varsa geçerli yoksa hocalara söyle sınıfındada dalga geçene 2 tane patlat bak bir daha geçiyomu

hocam vurmak istemiyorum insanlara ama buna zorluyorlar beni. şaka yaptıklarını söylüyorlar .ama ben kırılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rusty Ryan

quote:

Orijinalden alıntı: qS05

valla bugün bedende top oynarken 11ler geldi topumuzu aldılar filan kendilerince top oynuyolar gittim vurdum birinin ayağına ayağı kırılıyodu azdaha o da vurdu bana bitane sonra k.b dedi gitti büyüklere sert çık tabi bu arkan varsa geçerli yoksa hocalara söyle sınıfındada dalga geçene 2 tane patlat bak bir daha geçiyomu

hocam vurmak istemiyorum insanlara ama buna zorluyorlar beni. şaka yaptıklarını söylüyorlar .ama ben kırılıyorum.

Valla acımicaksın onlar nasıl sana acımıyolar sende yapıştır ama sakın okulda yapma işte bitanesine de gel gezelim filan indir sonra diğerleri korkar birşey diyemezler okul çevresindede yapma disiplin suçu okul içi ve çevresi

• Hiç aldırma kardeş.
    Rahatla,o boş insanları kafana takman gerçekten gereksiz olacaktır.
    Yalan dünya işte öbür taraf bile gözümüze güzel gözüküyor.
  • heyecanlanma, kendine güvenli dur. dik dur. yani ciddi fiziksel oalrak dik dur :D
  • Özgüven herzaman sende olsun.Bu onları hayli ezik bırakır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    annem benle dalga geçiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tavrını ortaya koymassan ömür boyu bu böyle gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt58

tavrını ortaya koymassan ömür boyu bu böyle gider

quote:

Orijinalden alıntı: alpersddk

Özgüven herzaman sende olsun.Bu onları hayli ezik bırakır.

quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

heyecanlanma, kendine güvenli dur. dik dur. yani ciddi fiziksel oalrak dik dur :D

quote:

Orijinalden alıntı: Geometric

büyük balık küçük balığı yer. dişini göster bi daha yapamasınlar.

beyler yarın kavga edeceğim sanırım . sonuçları yazarım buraya .umarım güzel bir dayak yerim . çünkü tek istediğim şey o eziklik duygusu vücudumdan atmak .

• dayak yemeden dayak atamassın zaten öleceğini bilsen de yanına bırakma onun. konuşarak halletmeni söylerdim ama onlar konuşmaktan anlamaz
  • Dik dur biri daha yazdicunku kambur duranlar hep ezik olur. Her zaman dik olcaksin. Biri sana istemedigin birsey yaptiginda sert bir dille onu uyarcaksin. Yoksa yakinda sirana uhu dokerler. O yuzden hemen kendini duzelt. Ezik degilim demissin ama maalesef oylesin. Bende bir zamanlar oyleydim. Ama allaha sukur kendimi duzelttim. Birde saf olma harcalar adami.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş kavga etmene gerek yok.

İşi diplomasiye dök. Şöyle ki; o 12. sınıf öğrencisine ciddî bir dille, sözkonusu tutumlarına daha fazla tahammül edemediğini, disiplin cezâsı almayı hak edecek kadar ileriye gittiğini, rahatsız edici tutumlarını sürdürmesi durumunda sınıfından sorumlu öğretmene gidip kendisine kendisine bildirdiklerinin aynısını sınıf öğretmenine bildireceğini belirt. Hâlini düzeltirse her ikiniz için de iyi olur, yok düzeltmezse, uyardığın gibi şikâyet et. Sınıf öğretmeni olur da dikkâte almazsa, kendi sınıf öğretmenine bildir. O da olur da ilgilenmezse, yine de kavgaya girişme. Son durumu bildir ki, yeni adımın ne olması gerektiğini düşünelim.

Sınıftaki arkadaşlarının ne diye dalga geçtiğini anlayamadım, belirtmemişsin..? Onlar da o 12. Sınıf öğrencisi gibi mi rahatsızlık veriyor? Yoksa o 12. Sınıf öğrencisinin yüzünden mi dalga geçiyorlar?

Açıkça diyorum ki; her kim ki sana rahatsızlık veriyorsa, bunu o kişi ya kişilere açık ve net bir şekilde bildir, bu doğru olandır. Hâllerini düzeltirlerse ne a’la. Yok düzeltmezlerse, kaba bir örnek vererek, mesela, “Ben şimdi siz fark etmeden ayağınızın üzerine vargücümle bassam, bundan nasıl ki çok ciddî bir rahatsızlık ve acı duyuyor olacaksanız aynı şekilde siz de benim damarıma basıp durmayın ki (rahatsız olduğumu resmen açıkladığım noktalarda rahatsızlık veren tutumlarınızı sürdürmeyinki)arkadaşlığımız zarar görmesin.

Bazen rahatsızlığı bildiren tutumların dili yetersiz kalır, açıklamak da lâzım gelir.

• Bana da öyle yapıyorlardı. Kavga ettim düzeldi. Öyle insanlar laftan falan anlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casper_C

Kardeş kavga etmene gerek yok.

İşi diplomasiye dök. Şöyle ki; o 12. sınıf öğrencisine ciddî bir dille, sözkonusu tutumlarına daha fazla tahammül edemediğini, disiplin cezâsı almayı hak edecek kadar ileriye gittiğini, rahatsız edici tutumlarını sürdürmesi durumunda sınıfından sorumlu öğretmene gidip kendisine kendisine bildirdiklerinin aynısını sınıf öğretmenine bildireceğini belirt. Hâlini düzeltirse her ikiniz için de iyi olur, yok düzeltmezse, uyardığın gibi şikâyet et. Sınıf öğretmeni olur da dikkâte almazsa, kendi sınıf öğretmenine bildir. O da olur da ilgilenmezse, yine de kavgaya girişme. Son durumu bildir ki, yeni adımın ne olması gerektiğini düşünelim.

Sınıftaki arkadaşlarının ne diye dalga geçtiğini anlayamadım, belirtmemişsin..? Onlar da o 12. Sınıf öğrencisi gibi mi rahatsızlık veriyor? Yoksa o 12. Sınıf öğrencisinin yüzünden mi dalga geçiyorlar?

Açıkça diyorum ki; her kim ki sana rahatsızlık veriyorsa, bunu o kişi ya kişilere açık ve net bir şekilde bildir, bu doğru olandır. Hâllerini düzeltirlerse ne a’la. Yok düzeltmezlerse, kaba bir örnek vererek, mesela, “Ben şimdi siz fark etmeden ayağınızın üzerine vargücümle bassam, bundan nasıl ki çok ciddî bir rahatsızlık ve acı duyuyor olacaksanız aynı şekilde siz de benim damarıma basıp durmayın ki (rahatsız olduğumu resmen açıkladığım noktalarda rahatsızlık veren tutumlarınızı sürdürmeyinki)arkadaşlığımız zarar görmesin.

Bazen rahatsızlığı bildiren tutumların dili yetersiz kalır, açıklamak da lâzım gelir.

senın gıbı adamlar hep gulmuşumdur arkadaş bu kadar ugraşcağına patlat 2 tane olur biter dayak yesen bıle daha karışamazlar

• Bizde liseledeyken bi çocukla baya dalga geçerdik yapmadığımız kalmadı çocuğa, ama çocuk hep sabretti sonra sınıflar ayrıldı, uzaklaştık çocuktan lise bitti hala görsem konuşuyorum ama harbiden ayıp etmişiz çocuğa biraz pişmanlık var, o zamana geri gitsem tekrar yapardık herhalde ama büyüyünce anlaşılıyor. Çocuk da bizim sayemizde cennete gidecek he, az hakkına girmedik
  • Lisede dalga geçilen ve içine hep dert atan çocuk bir gün gelir öyle bir patlar ki akıl sır ermez sakın ama sakın hiç bir zaman kimseyi ezmeyin .
  • karşılık vermessen herkes gelir seni tokatlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yengec1907

quote:

senın gıbı adamlar hep gulmuşumdur arkadaş bu kadar ugraşcağına patlat 2 tane olur biter dayak yesen bıle daha karışamazlar

İnsanın düşüncelerini karşısındaki insana bildirebilmesi iki tane patlatmaktan hem daha kolaydır hem de zararı yoktur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yengec1907

quote:

İnsanın düşüncelerini karşısındaki insana bildirebilmesi iki tane patlatmaktan hem daha kolaydır hem de zararı yoktur.

karşındaki insan olmayınca işler değişiyor hocam

• geçen arka bahçede 10.sınıflar maç yapıyodu. bizimkilerde sigara içiyodu köşede.arkadaşalrdan biri çocukların topunu aldı dikti bahçenin öbür köşesine.çocuklardan biride çıkıp birşey demedi çok gülmüştüm.

buda böyle bir anımdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.