Şimdi Ara

Lise Seçimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu yıl 8. Sınıf'ı yani ilköğretimi bitirmiş bulunmaktayım ve liseye geçdim ancak halen hangi liseye gideceğimi-seçeceğimi bilmiyorum OPY puanım 332 ailem büyük ihtimalle diğer illere göndermeyecektir(İstanbuldayım) anadolu lisesine burada puanım tutmuyor hangi bölümü ne olacağımı bile kararlaştırmadım ancak bilgisayar bölümü istiyorum ancak matematik bilgim çok az rasyonelleri bile doğru düzgün yapamıyorum bunun için ne yapmam gerek sizce (lütfen çalış dmeeyiniz:)) teşekkürler

• Çalış demeyiniz mi?
    Kuzenim şu aralar beyine sınırsız bilgi yükleme projesi üzerinde çalışıyor. Bir netice çıkarsa sana haber veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 22 Temmuz 2009; 2:33:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuksel824

Merhaba arkadaşlar bu yıl 8. Sınıf'ı yani ilköğretimi bitirmiş bulunmaktayım ve liseye geçdim ancak halen hangi liseye gideceğimi-seçeceğimi bilmiyorum OPY puanım 332 ailem büyük ihtimalle diğer illere göndermeyecektir(İstanbuldayım) anadolu lisesine burada puanım tutmuyor hangi bölümü ne olacağımı bile kararlaştırmadım ancak bilgisayar bölümü istiyorum ancak matematik bilgim çok az rasyonelleri bile doğru düzgün yapamıyorum bunun için ne yapmam gerek sizce (lütfen çalış dmeeyiniz:)) teşekkürler

Sağlık Meslek Lisesi - Anestezi

İş ve iyi bir maaş hazır .
  • arkadaşım konuyu çarpıtma yani çalışmakla olacak iş olduğunu bende biliyorum ancak unun yanında ne yapmayılıyım ek olarak soru çözme pc süresi vs teknik olarak
  • geçdim değil geçtim
  • oda içine dert oldu dimi adama bak ya koskoca internet aleminde yüzlerce emonun kahrını çekiyo bizim harfimie takıntı yapdı
    quote:

Orijinalden alıntı: ant_alican

geçdim değil geçtim

• 332 iL İstanbulda Bırak Anadolu Lisesini Kimi Düz Lise Bile 320 İstiyor . Ben Kocaeli deiym 390 yaptm ben bile zor giriyorum 1-2 Anadolu Lisesine . Eğer erkek isen Sağlık Meslek önermem . Tpkı kızların mühendis olurken erkeklere öncelik tanındığı gibi bu işlerde de öncelik bayanlarındır
  • destek olmuyorsanız köstekde olmayın.

arkadas bişey sormuş cevap verecek olan versin.

Meslek Lisesini düşüneceksin elbette.Katsayıda kaldırıldı bugun itibariyle

Çalısmassan sınıfta kalırsın onuda söyliyim
  • eyvallah usta şuana kadar cevaplar içinde en net olanı seninkisi ancak şu katsayı olayınıda biraz açarsan daha iyi olur dersimi aldım 5 vakit çalışırım allahın izniyle :)
    quote:

Orijinalden alıntı: Mago-Sa

destek olmuyorsanız köstekde olmayın.

arkadas bişey sormuş cevap verecek olan versin.

Meslek Lisesini düşüneceksin elbette.Katsayıda kaldırıldı bugun itibariyle

Çalısmassan sınıfta kalırsın onuda söyliyim
  • quote:

arkadaşım konuyu çarpıtma yani çalışmakla olacak iş olduğunu bende biliyorum ancak unun yanında ne yapmayılıyım ek olarak soru çözme pc süresi vs teknik olarak

Pcyi unut.Soru çözme bilen adama yarar.0 dan başlayacaksan eğer hayvanlar gibi çalışacaksın.günde şu kadar bilgisayar oynayayım yok şu kadar yapayım falan yok.
    Çalışacaksın işte.Çalışacaksın.Başka yolu yok.İnan daha kolay yolu olsaydı, zor yol diye bir şey olmazdı
    Tüm hatalarını düşünüp çalışacaksın.Eğer çalışacağına inanıyorsan ve ileride elin nefes kokusunu çekmek istemiyorsan düz liseye git.Tek ilgileneceğin şey ders olsun, ÖSS ye aban ve güzel bir bölüm kazan.

Kimse annesinin karnından matematikle doğmuyor.Zekayla cart curtla alakası yok.Sadece bilen insana zeki deniyor.Oysa bilen insan zeki değildir.Bilmesi gereken şeyi biliyor.Fazlasını değil.Sen bilgisayara bir komut verirsin bilgisayar o komutları gerçekleştirir.Bu bilgisayarın zeki olduğunu mu gösterir? Hayır
    Daha fazla şeyi bilen zeki olmalıdır ki, bu durumda bir kısım salak oluyor.Zekaya falan bağlamayın ucunu.Herkes bir şeyi bilerek salaklıktan kurtulabilir, tamam zeki olmak için zeka gerekir ama ona söyleneni yapması için zeka gerekmez.Ki zorluk falan da yok ucunda
    Var olan şeyi tekrar ettiriyorlar.Kalkıp yeni bir şey bulun demiyorlar.Çalışmak zor geliyorsa o onun bileceği iştir.Çıksın ve baksın zamanında çalışmayan ne halde
    Niye böyle yazıyorum? Çünkü ben de salaktım.Etrafımda olup biteni anlamayan, geleceğimle ilgili ufacık planı olmayan biriydim.Çok değer verdiğim bir kişi bana buna benzer bir konuşma yaptı ve hayatımı değiştirdi sağolsun.Şu anda 'inek' diye tabir edilen kişilerdenim.Umarım senin hayatın da değişir ve kendine çeki düzen verirsin..Seni kızdırmak için söylemiyorum bunları ama kızıyorsan ne mutlu.Kızdırıyorsam ciddiye de alıyorsun demektir.Almasan da kendin bilirsin.Ama şu bilgisayar denen illeti hayatından 4-5 yıl kadar savuştursan iyi edersin.
    İş sende bitiyor.Şu anda zeki diye tabir edilen kişiler senden zeki değil bunu unutma.

Evet çok klasik konuştum ama hayat böyle.Daha güzel anlatabileceğim bir yol yoktu.

• Sana şöyle diyim, meslek lisesi imam hatip falan bilmem de.. Düz lise veya herhangi bir anadolu lisesi veyahut fen lisesi.. Bunların farkı ilerde seçeceğin mesleği tahmin edeceğin gibi etkiler. Ancak öyle büyütüldüğü kadar değil bence.. Ben 2007 oks sinde 17 boşla bir anadolu lisesine girdim hayallerimde en ufak küçülme yaşamadım. Hiç umutsuzluğa düşmedim.

Lise seçimi bu kadar büyütülmemeli diye düşünüyorum. Her anadolu lisesine giden büyük adam olamadığı gibi her düz lise mezunu da gidip amele olmuyor. Sonuçta eğitimi sen istersen alırsın.. Bence okullar da dershaneler gibi.. Pek bir şey vermiyorlar. Herşey yine sende bitiyor. Bak sen de biliyorsun nerelerin zayıf noktan olduğunu. . Kendin hakkında kimsenin bilmediği kadar bilgiye sahipsin. Bunu iyi değerlendirmelisin..

Şehirdışında okuma olasılığın varmış. Sor kendine: Ailenden uzak bir yerde okuyabileceğini düşünüyor musun? Yoksa düz lisede bile elimden geleni yaparım mı diyorsun? Yoksa başka bir güvencen mi var? Babandan iş arsa ev falan mı kalıyor?.. Lise dönüm noktan değil.. Bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

arkadaşım konuyu çarpıtma yani çalışmakla olacak iş olduğunu bende biliyorum ancak unun yanında ne yapmayılıyım ek olarak soru çözme pc süresi vs teknik olarak

Pcyi unut.Soru çözme bilen adama yarar.0 dan başlayacaksan eğer hayvanlar gibi çalışacaksın.günde şu kadar bilgisayar oynayayım yok şu kadar yapayım falan yok.
    Çalışacaksın işte.Çalışacaksın.Başka yolu yok.İnan daha kolay yolu olsaydı, zor yol diye bir şey olmazdı
    Tüm hatalarını düşünüp çalışacaksın.Eğer çalışacağına inanıyorsan ve ileride elin nefes kokusunu çekmek istemiyorsan düz liseye git.Tek ilgileneceğin şey ders olsun, ÖSS ye aban ve güzel bir bölüm kazan.

Kimse annesinin karnından matematikle doğmuyor.Zekayla cart curtla alakası yok.Sadece bilen insana zeki deniyor.Oysa bilen insan zeki değildir.Bilmesi gereken şeyi biliyor.Fazlasını değil.Sen bilgisayara bir komut verirsin bilgisayar o komutları gerçekleştirir.Bu bilgisayarın zeki olduğunu mu gösterir? Hayır
    Daha fazla şeyi bilen zeki olmalıdır ki, bu durumda bir kısım salak oluyor.Zekaya falan bağlamayın ucunu.Herkes bir şeyi bilerek salaklıktan kurtulabilir, tamam zeki olmak için zeka gerekir ama ona söyleneni yapması için zeka gerekmez.Ki zorluk falan da yok ucunda
    Var olan şeyi tekrar ettiriyorlar.Kalkıp yeni bir şey bulun demiyorlar.Çalışmak zor geliyorsa o onun bileceği iştir.Çıksın ve baksın zamanında çalışmayan ne halde
    Niye böyle yazıyorum? Çünkü ben de salaktım.Etrafımda olup biteni anlamayan, geleceğimle ilgili ufacık planı olmayan biriydim.Çok değer verdiğim bir kişi bana buna benzer bir konuşma yaptı ve hayatımı değiştirdi sağolsun.Şu anda 'inek' diye tabir edilen kişilerdenim.Umarım senin hayatın da değişir ve kendine çeki düzen verirsin..Seni kızdırmak için söylemiyorum bunları ama kızıyorsan ne mutlu.Kızdırıyorsam ciddiye de alıyorsun demektir.Almasan da kendin bilirsin.Ama şu bilgisayar denen illeti hayatından 4-5 yıl kadar savuştursan iyi edersin.
    İş sende bitiyor.Şu anda zeki diye tabir edilen kişiler senden zeki değil bunu unutma.

Evet çok klasik konuştum ama hayat böyle.Daha güzel anlatabileceğim bir yol yoktu.

Bravo güzel konuştun ya bir ilham oldu bizim için (liseye geçecekler için)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

Biz anadolu lisesine gidiyoruzda ne oldu katsayıyı kaldırdılar sırf imam hatipler için mesleklerde arada yaşadı olan bize oldu hem mesleki eğitim görecekler hemde daha az puanla o okula girecekler...

Daha az puan diyorsun fakat biz normal dersleri görmüyoruz arkadaşım daha az puanı yapmamız bile zor eskisini sen düşün bizde insanız neticede
  • yorum yazanlara teşekkürler ancak halen açık bir cevap alamadm teşekkürler..
  • Birader nasıl bi açık cevap bekliyorsun bak bende liseye geçtim . Ama bana sorarsan mesleğe git Bende anadolu tekniğe gitmeyi düşünüyorm. Çünki tamamıyla bir Mühendis yetiştirme yuvası. Neden mi ? Anadolu Lisesine gidenlerden en büyük farkın senin ''Mesleki Eğitim'' Görmen oluyor . Eğer ki çalışırda Mühendislik bölümü kazanırsan , Anadolu Lisesinden mezun olan adamdan daha iyi yerlere gelebilirsin .
    Tabi benim dediğim sadece Mühendislik için geçerli diğerlerini bilemem
  • Sağlık Meslek Lisesi - Röntgen Teknisyenliği

Devlet hastanesinde 4 gün çalışıyorsun 20 yılda emekli oluyorsun ayrıca doktor ne kadar alıyorsa sende o kadar alıyorsun ;)
  • quote:

oda içine dert oldu dimi adama bak ya koskoca internet aleminde yüzlerce emonun kahrını çekiyo bizim harfimie takıntı yapdı
    quote:

Orijinalden alıntı: ant_alican

geçdim değil geçtim

Akıllı ol düzgün konuş.Sinir oluyorum kardeşim imla hatası yapana var mı itirazın?Ve sen söylediğimiz halde hala devam ediyorsun.yapdım yazmış şimdi de.Bi de gelmiş bacak kadar boyuyla bana laf koymaya çalışmaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: zahiTR

Sağlık Meslek Lisesi - Röntgen Teknisyenliği

Devlet hastanesinde 4 gün çalışıyorsun 20 yılda emekli oluyorsun ayrıca doktor ne kadar alıyorsa sende o kadar alıyorsun ;)

Hayatından da 20 yıl çalıyorsun yoğun radyasyon yediğinden dolayı
    Ben okuyacağım kardeşim kim ne derse desin ben kendime güveniyorum diyorsan planlı-programlı bir çalışmayla kazanırsın istediğin yeri..Böyle düşünüyorsan hiç düşünmeden iyi eğitim veren düz liselere bak..
    He yok ben okumam abi sınavdan bir önceki gün 2 saat oturup bakarım kopyayla geçerim bir üst sınıfa diyorsan yanından bile geçme..Mantıklı bir meslek lisesi tercih edersen mesleğin ve iyi bir ücretin olur..
    Meslek lisesi tercih ediceksen Aydın Doğan And. İletişim Meslek ve Mehmet İhsan Mermerci And. Turizm Otelcilik Meslek Lisesine gitmelisin bence.Sağlık meslek çekerim diyorsan arkadaşların önerilerinede uyabilirsin..Bize misafir okul olarak gelmişlerdi bir sınıfta 27 Kızın arasında 2-3 erkek olmayı dert etmezsen orasıda olabilir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.