Şimdi Ara

Lise Mezunu Engelli Hizmetliler (Bilgilendirici Yazı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

    Ülkemizde hiç azımsanmayacak kadar engelli insan var. Ne yazık ki onlara uzaylı gibi davranılıyor. Onların da sağlıklı insanlar kadar bu dünyadan alacakları olduğu unutuluyor. Engellerinden dolayı iş hayatında da bir sürü zorlukla karşılaşıyorlar. En büyük zorluk; onları kendi içinde istemeyen şirketlerin ve devletin izlediği sindirici, aşağılayıcı, yıldırıcı politikalardır.

    Hükümet, iki yılda bir EKPSS adı altında, engelli kişileri devlet bünyesine yerleştirmek için sınav düzenliyor. Son sınava 66 bin engelli kişi katılmıştır. Bunların 55 bini yani büyük bir çoğunluğu lise mezunudur.

    10 Nisan'da açıklanan kadrolar engellileri hiç memnun etmemiştir. Kadro sayısının az olduğu kadar niteliği de engelliye uygun değildir. 2600 kadronun 2227'si hizmetli kadrosudur. Hizmetli kadrosunun engelli lise mezunlarının üstüne yıkılması, engellileri çok mağdur etmektedir. Sağlıklı insanların bile yapmakta zorlanacağı bu işleri onlara yaptırmak çok adaletsiz, çok zalimce bir uygulamadır. Aldıkları yüksek puanlarla hizmetli/hademe olmaları onların haklarının yendiği anlamına gelir. Üstelik bazıları, belli bir branş mezunudurlar. Bu tutum engellilerin onurunu ayaklar altına alıyor.

    Sadece lise mezunlarının değil, önlisans ve lisans mezunlarının da buna benzer sorunları vardır.

    Lise mezunu engelliler hizmetli olmak istemiyor.

    Donanım Haber üyelerinin bilgisine sunarım. Saygılarımla...







  • Kesinlikle haklısınız. Bu ülkede engelli insanlarımıza hiç değer verilmiyor iğreniyorum şu başımızdakilerden. Sanırım açılan kadroya da tam doldurmuyorlardır.

    Kim ne derse desin bu devlette maşa başı işler için(diğer işlere nazaran zorlanmazlar) onceliğin o kişilere ait olması gerekiyor. Biz zaten her işte çalılırız , onlar çalışamaz. E o zaman onların çalışabileceği işlere ilk olarak onların atanması lazım daha sonra biz geliriz .

    Zaten ulaşım da felan da hiç kolaylık yok.

    3. Dünya ülkesi olmak böyle bir şey işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajınız için teşekkür ederim.

    Duyarlılığı ne kadar artırırsak o kadar daha iyi olur.

    Ülkede işler çığırından çıkmış, bu sebepten dolayı eylem bile düzenlendi ama ne yazık ki devlet/hükümet tarafından yeterli geri dönüş olmadı. Bu ülkede engelliler bile sokağa dökülüyorsa artık ben bir şey demiyorum. Gidiş hiç iyi değil.

    Saygılar...
  • amacım muhalefet olmak değil de normal kpss'ye girip normal memur olamıyorlar mı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engelli insanların bu haklı davasını desteklememek vicdansızlıktır. Ayrıca onları "eksik" gören patronlar ve devlet unutmamalıdır ki bir insanın engelli statüsünde olması edindiği mesleği yapmasına engel değildir.

    İnsanların sadece ayrımcılığa uğramadığı değil, pozitif ayrımcılığa dahi ihtiyaçlarının kalmayacağı günleri görmek dileğiyle...
  • Tam olarak bilmiyorum ama devlet/hükümet, normal KPSS ile girdiğin zaman sınavı kazansan bile yerleştirirken sorun çıkartıyormuş, kazanılmış hakkını yok sayıyormuş. Ama fiziksel bir engelin yoksa, belli olmuyorsa şansın yüksek.

    EKPSS'ye giren kişiler, engelliye daha uygun şartlar ve kadrolar sağlanacağı düşüncesiyle giriyor. Hem de bu sınav KPSS kadar zor. N e yazık ki, öyle olmadığı anlaşıldı, aklımızla dalga geçtiler, yurttaşı oyuna getirdiler.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 12 Nisan 2015; 14:46:09 >
  • Engelliler özel sektörde çalışabilecekleri işlerde çalışsın, kendilerinin bileceği iş. Engelli işçi ile işveren arasındaki ilişki o, ben karışmam. Fakat devlette çalışmalarına karşıyım. Engellilere özgü bir durum değil bu, herkes için geçerli. O kadar tartışıyoruz iki gündür devlet kurumları özelleştirilsin, KPSS kaldırılsın, diye. Yoksa engellilere engel koyduğum falan yok. Özel sektörde çalışırlarsa çalışsınlar, kendi bilecekleri iş.
  • ne yazık ki doğru. bi de önüne gelen engelli raporu aldı. siz herkesi koltuk değnekli tekerlekli sandalyeli sanmayın. adam obeziteden, depresyondan, rapor alıyor %40 ı geçince sınava giriyor. bu şekilde olduğu bilindiği için ve nitelik arayarak işi zorlaştırmamak için hepsine hizmetli kadrosu açtılar. işsizlikten iyidir hesabıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.