Şimdi Ara

Lise mezunları KPSS ye girebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açık lisede okuyorum ve mezun olmak üzereyim.

Bilmediğim bazı sorular var cevaplarsanız iyi olur

KPSS sistemi hakkında zerre kadar bir bilgim yok.Yardımcı olursanız iyi olur

Bir internet sitesi düz lise mezunları için KPSS de en şanssız kesim olarak belirtmiş.
    Neden böyle dediğini bilmiyorum.
    Biraz araştırdım düz lise mezunları garson , hizmetli , şöför , gibi işler yapar deniliyor .

Mesela kaç puan almak gerekiyor bir yere girmek için?

Ayrıca sadece yukarıda verdiğim ayak altı meslekler mi var liseliler için?
    Herhangi bir kurum da masa başı gibi bir memurluk yapamaz mıyım.
    Bir ben mesela istediğim şehirde memurluk yapma imkanım var mı yoksa devlet rastgele mi atıyor?

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lise Mezunları KPSS'ye Girebilir mi?

Lise mezunları olarak, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girip, devlet kurumlarında çalışma fırsatı elde edebilirsiniz. KPSS, devlet kadrolarına memur alımı için yapılan bir sınavdır ve lise mezunları da dahil olmak üzere çeşitli eğitim seviyelerine sahip adaylara açıktır.

KPSS'ye girebilmek için herhangi bir yaş sınırı yoktur, ancak başvuracağınız pozisyonun özel şartlarını kontrol etmeniz önerilir. Lise mezunları, Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına girerek KPSS puanı alabilirler. Bu puanlar, devlet kurumlarının açtığı pozisyonlara başvuru yapmak için kullanılır.

KPSS'ye hazırlanırken, sınav içeriğine uygun kaynaklar kullanmanız ve düzenli olarak çalışmanız önemlidir. Ayrıca, KPSS sınavına girmeden önce, başvuracağınız pozisyonun gerektirdiği özel beceri ve nitelikleri de göz önünde bulundurmalısınız.

Lise mezunları olarak, KPSS'ye girerek devlet kurumlarında çalışma hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sınav hazırlık süreci boyunca disiplinli ve kararlı bir şekilde çalışarak, KPSS'de başarılı olabilir ve kariyer hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lise.mezunu KPSS ye girebilir ama sıkı çalışıp yüksek puan alman lazim ornegin meslek lisesi.mezunu 80 aldı diyelim sen 95 aldın öncelik meslek lisesii mezunu ise girer düz liselilerin şansı zayıftır neden dersen bi fikrim yok ancak açık pozisyon varsa girme ihtimaline yüksek yada az puan alırsın bi dayin olur direk ise başlarsınız bi kuruma başvuru yaptınız digelim ornek 80 puan aldınız ise alim başvuru sırasına gore en yuksek puandan başlayıp alt puana gore alim yapılır ise girdiniz digelim istediğiniz bölgeyi secemezsiniz devletin sizi atadığı bölgede belli bir süre çalışmanız lazim o sureyi doldurduktan sonra atama yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HP. -- 25 Eylül 2014; 14:53:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fines Sigorta

Lise.mezunu KPSS ye girebilir ama sıkı çalışıp yüksek puan alman lazim ornegin meslek lisesi.mezunu 80 aldı diyelim sen 95 aldın öncelik meslek lisesii mezunu ise girer düz liselilerin şansı zayıftır neden dersen bi fikrim yok ancak açık pozisyon varsa girme ihtimaline yüksek yada az puan alırsın bi dayin olur direk ise başlarsınız bi kuruma başvuru yaptınız digelim ornek 80 puan aldınız ise alim başvuru sırasına gore en yuksek puandan başlayıp alt puana gore alim yapılır ise girdiniz digelim istediğiniz bölgeyi secemezsiniz devletin sizi atadığı bölgede belli bir süre çalışmanız lazim o sureyi doldurduktan sonra atama yapabilirsiniz

Hocam benim esas merak ettiğim ne işler yapacağım?Yani liseliler için hangi meslekler var bilmiyorum.

Ben de bileyim ki ona göre bende belki KPSSye girerim.

• Kamuya giren herkes kpssden geçmek zorunda..Şoför ya da ahçı olabilirsin mesela ya da bir sekreter. Ya da masa başında memur. İşin mahiyetine göre değişir bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwert.

Kamuya giren herkes kpssden geçmek zorunda..Şoför ya da ahçı olabilirsin mesela ya da bir sekreter. Ya da masa başında memur. İşin mahiyetine göre değişir bunlar.

Peki hangi meslekler var liseliler için?Bana verebileceğin bir internet sitesi varmı bu konu ile ilgili.KPSSden geçmek zorunda derken kaç puan almak lazım mesela?
  • Kaç paun alman gerekiyor meselesi değişir. ilanları takip etmen lazım. mesela benim doğup büyüdüğüm ilçede kaymakam şoförü olman için 50 puan alsan da yeter. ama istanbulda masa başı bir iş arasında çok fark var. sen ne olmak istiyorsun o önemli olan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel lise mi, devlet lisesi mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.