Şimdi Ara

Lise 3 veya 4 Öğrencileri. Hepinizi İlgilendiriyor ileride çok pişman olabilirsiniz! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
9
Favori
2.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Harrow

zaten okumama gibi bir niyetim yok yapılması gereken birşey var yapılacak.idealistliğim yüzünden bu duruma düştüm sonuçlarına katlanmak gerekiyor insan biraz dert ediyor tabide önemli olan aklı başında olmak keşkede diyemem insanı kendi yapan yaşadıklarıdır.

birde sitem etmeden duramayacağım hocam sana,vurmayın adam öldü durumuna sokmuşsun beni

yapma hocam ne sitemi dağ gibi adamsın vursakta ölmezsin sen.
  • Hayat sadece basit bir kağıt parçasına bakıyor,onlarca yere iş başvurusu yapıyorsun,şansına sadece 1 yer ararsa,arıyor...neden ? Basit bir kağıt parçası yüzünden,insanın bakış açısı değişiyor ama herkesin ortak amacı belli toplumda saygı ve en büyük etken PARA...

Eskiden lisans mezunu olmak büyük bir farktı ama şimdi mezun olduğun okul ve bölüm büyük bir fark oldu.Onu geçtim,herkes paraya bakıyor.Cahil ilkokul mezunu adamın yanında ayak işlerine bakan üniversite mezunu bir genç ama saygı duyulan o kro kılıklı,cahil adam.Neden ? Çünkü parası var.
  • bende ayni durumdayim yas 19
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

Hayat sadece basit bir kağıt parçasına bakıyor,onlarca yere iş başvurusu yapıyorsun,şansına sadece 1 yer ararsa,arıyor...neden ? Basit bir kağıt parçası yüzünden,insanın bakış açısı değişiyor ama herkesin ortak amacı belli toplumda saygı ve en büyük etken PARA...

Eskiden lisans mezunu olmak büyük bir farktı ama şimdi mezun olduğun okul ve bölüm büyük bir fark oldu.Onu geçtim,herkes paraya bakıyor.Cahil ilkokul mezunu adamın yanında ayak işlerine bakan üniversite mezunu bir genç ama saygı duyulan o kro kılıklı,cahil adam.Neden ? Çünkü parası var.

http://www.memurlar.net/haber/237221

Lise 3 veya 4 Öğrencileri. Hepinizi İlgilendiriyor ileride çok pişman olabilirsiniz!

https://store.donanimhaber.com/33/3c/75/333c75cbf0e7649c3486a3ed9bc2a95f.jpg

• Ben 21 yasinda girdim üniye ki 30 yaşında giren arkadasimda vardi tekrar hazırlan içinde de kalmamış olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Arkadaşlar selam.

Bugun bir arkadaşımla görüştüm telefonda. Ve bu konuşmanın sonunda size yaşadığım pişmanlığı sizde yaşamayın diye yazıyorum. 3-5 yersiz alakasız yorum yapacak sinirlerimi bozacak muhtemelen ama olsun. 3-5 kişiyi kurtarabilirsem ne mutlu bana!

4 sene önce zorla dershaneye gönderdi ailem beni lise sondayken. Hep kaçtım dersleri dinlemedim. Öyle şartlamıştımki kendimi okumayacağıma. Derslerden kaçıp okey oynamaya gidiyorduk. Dersleri sabote ediyordum , öğretmenlerle dalga geçiyordum sürekli ben niye burdayim diyip duruyordum. Çünkü ticari zekam olduğunu iş hayatına atilmam gerektiğini düşündüm. Mizacım gereği kimseye muhtaç olmayı sevmiyorum ailem bile olsa. Hep kendi başıma ayakta durmayı istedim. Bu yüzden ailem oku oku desede okumadım. Lise biter bitmez alakasız tercihler yapıp hiçbiyeri kazanamadım. Gittim çalıştım yaklaşık 5-6 sektörde çalıştım pazarlamacılık , yaptım çağrı merkezlerinde çalıştım , emlakçılık yaptım , barmenlik yaptım , sağlık sektöründe çalıştım , şu andada kurumsal bir bilişim firmasında çalışıyorum iyi kötü bir işim var. Ancak yetmiyor geçinemiyorum aldığım para 1200 lira civarı kariyeri belirsiz. Neden mi üniversite mezunu değilim. Hiç aklıma gelmezdi o dalga geçtiğim hiç işim olmaz dediğim üniversite yüzünden pişmanlık yaşayacağım. Hep bende ticari zeka var , iş hayatında yükseleceğim diyip durdum. Evet var güzel bir cv'm var 22 yaşımda ehliyetim yabancı dilim birçok kurumsal firmayı referans gösterebileceğim cv'm var belki iyi kötü iş yapıp iyi paralar kazanabileceğim gelecekte. Ama pek umudum yok açıkçası. Otomobil geneldekiler tanır beni. Otomobil hastasıyım. Sıradan bir otomobil bayisinin satış danışmanı olmak istiyorum. Olamıyorum piyasadaki bütün araçların sıfır - ikinci el değerlerini piyasalarını kullandıkları yapıyı motorları yakıt tüketimlerine kadar herşeyi ezbere bilecek kadar deliyim ama hiçbiri çağırmadı bile görüşmeye. Neden? Çünkü lanet olası üniversite mezunu istiyorlar. Hangi ilanı açsam hepsi üniversite üniversite üniversite. Araba satışı yapacak bir adam Radyo televizyon mezunu olsa ne olur Felsefe mezunu olsa ne olur , Lise mezunu olsa ne olur? Herneyse lafı fazla uzattım. Gelelim arkadaşımla konuşmama. Dershaneden bir kız arkadaşım 4 yıldır hukukum devam ediyor seyrek zamanlarda görüşürüz arada bir. Hani vardır ya yıllarca görüşmeseniz bile samimi olacağınız insanlardan. Hah işte oda onlardan oluyor. Bugun canı sıkkındı dertleşmek için aradı. İş güç konusuna geldi. Ne duysam şaşırırım. Kız radyo televizyon bölümünde okuyor 4 yıllık adını vermeyeceğim bir kanalın programında yönetmen asistanlığı yapıyor. Stajer olarak girdiği işyerinde 4-5 ay sonra kadrolu olarak işe tam tamına şaşırmayın "3000" lira maaşla çalışıyor ve bu insanevladı öğrenci. Benim maaşımın 2.5 katı!! Çalıştığı yerdeki herkes alakasız bölümlerde olsa üniversite mezunu. Ve bu kız arkadaşım bana dershane zamanı çalış çalış kazan biyeri dediğinde dinlememiştim. Eğer onu dinleseydim belkide aynı okulda beraber okuyorduk bende öyle bir işe girmiştim. Gece gündüz çalışıp almak istediğim otomobili almak için 2-3 yıl değil 7-8 ay çalışarak başarabilecektim. Şimdi gençliğimi yaktığımı zamanında keşke 5-6 ay dişimi sıkıp çalışıp kazandıkdan sonra güzel öğrencilik hayatina girip sonrada parami kazansaydim. Diyorum. Siz siz olun pişman olacağınız şeyler yapmayın.
    Siz siz olun pişman olacağınız şeyleri yapmayin. Biliyorum dersten kaçıp wow oynamaya gitmek. Kızlarla okey oynamaya gitmek vs daha cazip geliyor. Evet daha cazip. Ama ileride o takilacağınız ortama minibüsle değil arabanizla cebinizde parayla özgüvenle gidemedikden sonra hiçbir anlamı yok.

Evet yalarıncı , csb ci , incici genç kardeşlerim. Belki gene csb okumayın tarzı şeyler yazan zıbıklar çıkacak aradan. Canları sağolsun. 3-5 yıl sonra görecem onlarıda :)) Umarim yazımın benim gibi okul hayatı boyunca haylazlık yapan öğretmenin "zeki ama tembel çocuk" dediği arkadaşlarım kardeşlerim. Aklınızın bi ucunda bulunsun bu yazı. Az çok girişimci olan ana dili gibi ingilizce bilen bir lise mezunu genç olarak umutsuzluğumu buraya döküyorsam. Okuma şansı olupda işi haylazlığa vuran arkadaşlar iyice düşünsün. İleride benim gibi gece yatağa yattığınızda uyku tutmayıp ben ne yapacağım diye kara kara düşünüp içinizi Konu Dışına dökmek zorunda kalmayın.

Hayırlı geceler hepinize
    Sevgiler.

Bunun bilincine yasin daha gençken batman çok guzel,eğer 2 yillik okuyabilersen çok ii olur ben meslek lisesi mezunuyum 2 yilligin çoka avantajı oldu yoksa su anki kurumun lise mezunu almıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Geç kalmamışın. Hala üniversite şansın var.

Yaş itibariyle evet daha erken. Ancak yillardir ailemden gram destek almayarak yasiyorum. Calisan bi birey oldugum icin belirli hayat standartlarim var. Evden hic disari cikmasam bile en az aylik 400 lira giderim var. Bunun ihtiyaclari kiyafeti harcligi kitap parasini eklersek. Aileme bu yuku yaslamak istemiyorum. Araba icin biriktirdigim 15.000 ile 2 yillik bi okula girebilirim belki en fazla. Bu saatten sonrada calisamam. Cok sogudum. Yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık modeli.

Bakın neden okumadığınız ortada. Yine aynı döneme dönsek yine okumazsınız. Bu saatten sonra ders çalışamam demek ne demek ? Yaşı mı var ? O zaman ah vah demenin anlamı yok haketmişsiniz.

• Ailenin çocuğu belli bir yaşa geldikden sonra ona karışmaması gerek .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

quote:

quote:

Yaş itibariyle evet daha erken. Ancak yillardir ailemden gram destek almayarak yasiyorum. Calisan bi birey oldugum icin belirli hayat standartlarim var. Evden hic disari cikmasam bile en az aylik 400 lira giderim var. Bunun ihtiyaclari kiyafeti harcligi kitap parasini eklersek. Aileme bu yuku yaslamak istemiyorum. Araba icin biriktirdigim 15.000 ile 2 yillik bi okula girebilirim belki en fazla. Bu saatten sonrada calisamam. Cok sogudum. Yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık modeli.

Bakın neden okumadığınız ortada. Yine aynı döneme dönsek yine okumazsınız. Bu saatten sonra ders çalışamam demek ne demek ? Yaşı mı var ? O zaman ah vah demenin anlamı yok haketmişsiniz.

Anlatamiyorum galiba ailemden destek alma luksum yok. Herneyse.

• bende lise 3teyim inş. bu yazılar benim üstümdede etki yaparda adam gibi bir yer kazanırım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

15 bin liram var diyorsunuz. Yazılın bir dershaneye 4 bin liraya. 8 ayda da 11 bin haracayacak değilsiniz heralde. Hadi harcayın neyse. Ama çalışıp kazanın. Üniversite kazanmak çok kolay. Okurken part-time işlerde de çalışabilirsiniz. Hem de şuan çalıştığınız koşullardan daha iyi bir şekilde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok güzel yazmışsın
    ama sen hala üni kazanmak istemiyosun
    istesen çalışmaya başlardın 40 yaşında üiversite kazanan var.

edit: aileden para almana da gerek yok zaten 15binlira öğrenci adama 4 yıl yeter
    ki part-time işlerde de çalışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 19 Eylül 2012; 8:57:34 >

• quote:

quote:

Dostum bütün konuyu okumadım ama geçerken söyleyim dedim. İngilizcem ana dilim gibi diyorsan yabancı dilden bir bölüme gir. Hiç zorlanmadan kasmadan girersin. Az buçuk ingilizceyle millet giriyor mezun oluyor.

Özele gitsem giderim falan diye de düşünme gözün kapalı girersin iyi bir devlet üniversitesine. Tabi ki bir müddet gayret etmen gerekebilir, tam olarak içinde bulunduğun pozisyonu bilmiyorum. Fakat bu şekilde gidersen önüne çıkacaklar seni daha çok yıpratacak, pişmanlıklar artacak bundan eminim.

Eğer üniversite düşünüyorsan şimdiden başla hazırlıklara daha erken. Zaten hayatı yaşamayı az çok öğrenmişsin. Üniversite moduna rahat girersin. Ordan da yolunu bulursun.

Bir hayat standardım var onun için çalışıyor olmam lazım para lazım demişsin. Bu konuda ihtiyaçlarını, durumunu vs. bilmiyorum. Ailemden bağımsız yaşıyorum onlardan destek almıyorum da demişsin. Alman gerekiyorsa alırsın bir kere bunu kafana yerleştir ha ama illa yok diyorsan ya da başka mevzular varsa da bilemem. Ufak bir hesap çıkartayım sana şimdi. Yalnız bu hesap "çalışıyorum" diyen insana uyar "yatıyorum" diyene uymaz. Bu arada aileden yardım almak yatmak değildir bunu da belirteyim, bir gün ihtiyacın olursa alırsın.

Evim düzenim var kafadan 400'de giderim var demişsin. Burdan başlayarak bir hesap kitap yapabilirim istersen ama şu an yazarken farkettim zaten düzenini oturtmuşsun yaz ikinci öğretim her şey tamam olsun yerine otursun. Para biriktirmek gibi hayallerin olmasın yalnız. Ama yine de biriktirebilirsin bir yandan her şey sana bağlı.

2. 3. Sınıfta ufak tefek işler de koşturmaya başlarsın (ticari zeka) ordan ekstralar da olur. Zaten 2' den sonrası akıp bitecek boşuna düşünmeye gerek yok. Hatta ilk dönemden sonra çogu şeyi halletmiş olursun. 2. dönem bahar dönemi havalar ısınır ünide hareketlilik olur keyfini yaşamaya başlarsın.

Bu senaryonun sonunda iki ihtimal var. Ya eski hayatına bıraktığın yerden devam edersin ya da bambaşka umut dolu bir hayata başlarsın. Her ne olursa olsun yaşadığın bu dört sene, beş sene (6 sene!) hayatında geriye dönüp baktığın, pişmanlık duyduğun yıllar olmayacak. Çünkü geriye dönüp bakmayacaksın bir daha. Bittiğinde "güzeldi" diyeceksin ve ileri bakacaksın. En azından bunu öğreneceksin.

Kafana takılan, sormak istediğin ne varsa sor. Sormaktan çekinme. Ben cevaplamasam da başkası cevaplar. Özelden de gelebilirsin.

Uzun uzun yazardım fakat mobildeyim, laptop da yok. 9 da ders var saat 9 buçuk falan bir takım olaylar..

• Ticari zekan, olsa o araba paralarıyla iş kurtardın.

• Kafası çalışan bir adam bunları okuyunca kendisine ders çıkartır gerçekten yararlı bir bilgi olmuş, sana gelecek olur ise hala geç kalmış sayılmazsın, açık öğretim okuya bilirsin. Dışardan üniversiteyi bitirir diplomanı alırsın.
  • Enter tuşu neden var? Parafraflar nasıl böyle kabarıyorlar? Paragrafları ayırırsak bu kek bu kadar tatlı olur mu?

özet: böyleyken okumadım, okumam da .
  • eski bir zaman gazetesi olarak şunu söylüyebilirim sözcüde yandaş evet ama hiç yoktansa doğruları söylüyor.

Diğer gazetelere bakın yahu bu ülkede hiç mi kötü birşey olmaz hiç mi iktidar azda olsa bile eleştirilmez. bakın ayni amerika gibi kutuplaşma var basınımızda.

farzedelim bu gazete sıkıyor yüzde 10 unu bile doğru olsa bile ülke felaket durumda.

sözcünün ekibi dine düşkün dindar olduğunu söylüyemem o kendilerini ilgilendirir ama adamlar at gözluğu göstermeyip cesurca iktidarı eleştiriyolar helal olsun

zaman gazetesinin sahibi gülen bunlardan çok mu farksız. Dinler arası diyalog diyor hadi eyvallah bunu sadece diyalog olarak kalsın diyelim ama adam yahudide cennete gidicektir diyor yahu karar sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-14B537748

Arkadaşlar selam.

Bugun bir arkadaşımla görüştüm telefonda. Ve bu konuşmanın sonunda size yaşadığım pişmanlığı sizde yaşamayın diye yazıyorum. 3-5 yersiz alakasız yorum yapacak sinirlerimi bozacak muhtemelen ama olsun. 3-5 kişiyi kurtarabilirsem ne mutlu bana!

4 sene önce zorla dershaneye gönderdi ailem beni lise sondayken. Hep kaçtım dersleri dinlemedim. Öyle şartlamıştımki kendimi okumayacağıma. Derslerden kaçıp okey oynamaya gidiyorduk. Dersleri sabote ediyordum , öğretmenlerle dalga geçiyordum sürekli ben niye burdayim diyip duruyordum. Çünkü ticari zekam olduğunu iş hayatına atilmam gerektiğini düşündüm. Mizacım gereği kimseye muhtaç olmayı sevmiyorum ailem bile olsa. Hep kendi başıma ayakta durmayı istedim. Bu yüzden ailem oku oku desede okumadım. Lise biter bitmez alakasız tercihler yapıp hiçbiyeri kazanamadım. Gittim çalıştım yaklaşık 5-6 sektörde çalıştım pazarlamacılık , yaptım çağrı merkezlerinde çalıştım , emlakçılık yaptım , barmenlik yaptım , sağlık sektöründe çalıştım , şu andada kurumsal bir bilişim firmasında çalışıyorum iyi kötü bir işim var. Ancak yetmiyor geçinemiyorum aldığım para 1200 lira civarı kariyeri belirsiz. Neden mi üniversite mezunu değilim. Hiç aklıma gelmezdi o dalga geçtiğim hiç işim olmaz dediğim üniversite yüzünden pişmanlık yaşayacağım. Hep bende ticari zeka var , iş hayatında yükseleceğim diyip durdum. Evet var güzel bir cv'm var 22 yaşımda ehliyetim yabancı dilim birçok kurumsal firmayı referans gösterebileceğim cv'm var belki iyi kötü iş yapıp iyi paralar kazanabileceğim gelecekte. Ama pek umudum yok açıkçası. Otomobil geneldekiler tanır beni. Otomobil hastasıyım. Sıradan bir otomobil bayisinin satış danışmanı olmak istiyorum. Olamıyorum piyasadaki bütün araçların sıfır - ikinci el değerlerini piyasalarını kullandıkları yapıyı motorları yakıt tüketimlerine kadar herşeyi ezbere bilecek kadar deliyim ama hiçbiri çağırmadı bile görüşmeye. Neden? Çünkü lanet olası üniversite mezunu istiyorlar. Hangi ilanı açsam hepsi üniversite üniversite üniversite. Araba satışı yapacak bir adam Radyo televizyon mezunu olsa ne olur Felsefe mezunu olsa ne olur , Lise mezunu olsa ne olur? Herneyse lafı fazla uzattım. Gelelim arkadaşımla konuşmama. Dershaneden bir kız arkadaşım 4 yıldır hukukum devam ediyor seyrek zamanlarda görüşürüz arada bir. Hani vardır ya yıllarca görüşmeseniz bile samimi olacağınız insanlardan. Hah işte oda onlardan oluyor. Bugun canı sıkkındı dertleşmek için aradı. İş güç konusuna geldi. Ne duysam şaşırırım. Kız radyo televizyon bölümünde okuyor 4 yıllık adını vermeyeceğim bir kanalın programında yönetmen asistanlığı yapıyor. Stajer olarak girdiği işyerinde 4-5 ay sonra kadrolu olarak işe tam tamına şaşırmayın "3000" lira maaşla çalışıyor ve bu insanevladı öğrenci. Benim maaşımın 2.5 katı!! Çalıştığı yerdeki herkes alakasız bölümlerde olsa üniversite mezunu. Ve bu kız arkadaşım bana dershane zamanı çalış çalış kazan biyeri dediğinde dinlememiştim. Eğer onu dinleseydim belkide aynı okulda beraber okuyorduk bende öyle bir işe girmiştim. Gece gündüz çalışıp almak istediğim otomobili almak için 2-3 yıl değil 7-8 ay çalışarak başarabilecektim. Şimdi gençliğimi yaktığımı zamanında keşke 5-6 ay dişimi sıkıp çalışıp kazandıkdan sonra güzel öğrencilik hayatina girip sonrada parami kazansaydim. Diyorum. Siz siz olun pişman olacağınız şeyler yapmayın.
    Siz siz olun pişman olacağınız şeyleri yapmayin. Biliyorum dersten kaçıp wow oynamaya gitmek. Kızlarla okey oynamaya gitmek vs daha cazip geliyor. Evet daha cazip. Ama ileride o takilacağınız ortama minibüsle değil arabanizla cebinizde parayla özgüvenle gidemedikden sonra hiçbir anlamı yok.

Evet yalarıncı , csb ci , incici genç kardeşlerim. Belki gene csb okumayın tarzı şeyler yazan zıbıklar çıkacak aradan. Canları sağolsun. 3-5 yıl sonra görecem onlarıda :)) Umarim yazımın benim gibi okul hayatı boyunca haylazlık yapan öğretmenin "zeki ama tembel çocuk" dediği arkadaşlarım kardeşlerim. Aklınızın bi ucunda bulunsun bu yazı. Az çok girişimci olan ana dili gibi ingilizce bilen bir lise mezunu genç olarak umutsuzluğumu buraya döküyorsam. Okuma şansı olupda işi haylazlığa vuran arkadaşlar iyice düşünsün. İleride benim gibi gece yatağa yattığınızda uyku tutmayıp ben ne yapacağım diye kara kara düşünüp içinizi Konu Dışına dökmek zorunda kalmayın.

Hayırlı geceler hepinize
    Sevgiler.
    hocam ben de çalışmadım ama 2 yıllık bilgisayar proğramcılığına girdim.
    artık dgs ye hazırlanmaya başlıyacağım 2 yıllığa girmekle iyimi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama hayırlısı diyelim..

• quote:

Orijinalden alıntı: changemart

eski bir zaman gazetesi olarak şunu söylüyebilirim sözcüde yandaş evet ama hiç yoktansa doğruları söylüyor.

Diğer gazetelere bakın yahu bu ülkede hiç mi kötü birşey olmaz hiç mi iktidar azda olsa bile eleştirilmez. bakın ayni amerika gibi kutuplaşma var basınımızda.

farzedelim bu gazete sıkıyor yüzde 10 unu bile doğru olsa bile ülke felaket durumda.

sözcünün ekibi dine düşkün dindar olduğunu söylüyemem o kendilerini ilgilendirir ama adamlar at gözluğu göstermeyip cesurca iktidarı eleştiriyolar helal olsun

zaman gazetesinin sahibi gülen bunlardan çok mu farksız. Dinler arası diyalog diyor hadi eyvallah bunu sadece diyalog olarak kalsın diyelim ama adam yahudide cennete gidicektir diyor yahu karar sizin.

SEN NE DİYON LA DEĞİŞİK. konuları karıştırmış :D

• keşke daha önceden açsaydın böyle bi konu bende çalışmadım sınavlara 5-6 gün sonra kpss sınavına girecem keşke çalışsaydım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasim Ozaman Kütahyalı -- 19 Eylül 2012; 12:32:08 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.