Şimdi Ara

Lise 2 de okul değiştirmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşayan varmıdır arkadaşlar ? Sanırım böyle olacak bende de... Adapte olma sorunu oluyor mu? Asosyal biri için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lise 2'de Okul Değiştirmek: Ayrıntılı Bir Rehber

Lise 2'de okul değiştirmek, hem heyecan verici hem de zorlu bir deneyim olabilir. Yeni bir ortama uyum sağlamak, yeni insanlarla tanışmak ve akademik olarak ayak uydurmak zaman alabilir.

Lisede Okul Değiştirme Psikolojisi

Okul değiştirmek, öğrenciler için önemli bir psikolojik etki yaratır. Yeni bir ortama uyum sağlamak stresli olabilir ve kaygı, yalnızlık ve güvensizlik duygularına yol açabilir. Bununla birlikte, okul değiştirmek kişisel gelişim ve bağımsızlık için de bir fırsat olabilir.

Lise 2'de Okul Değiştirme Nedenleri

Öğrenciler lise 2'de çeşitli nedenlerle okul değiştirebilirler:

• Akademik başarılarını artırmak
    • Daha iyi olanaklara sahip bir okula gitmek
    • Şehir değiştirmek
    • Kişisel nedenler

Sürekli Okul Değiştirmek

Sürekli okul değiştirmek, öğrenciler için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Akademik performanslarını olumsuz etkileyebilir, sosyal bağlar kurmalarını zorlaştırabilir ve genel refah duygularını düşürebilir.

Lisede Okul Değiştirme Süreci

Lise 2'de okul değiştirmeyi düşünüyorsanız, atmanız gereken bazı adımlar şunlardır:

• Araştırma yapın ve farklı okulları karşılaştırın.
    • Potansiyel okulları ziyaret edin ve öğretmenler, öğrenciler ve yönetimle konuşun.
    • Başvuru formlarını doldurun ve gerekli belgeleri toplayın.
    • Başvuru tarihlerini ve seçim süreçlerini öğrenin.
    • Okul değişikliğini aile üyeleriniz ve danışmanınızla görüşün.

Sonuç

Lise 2'de okul değiştirmek, hem fırsatlar hem de zorluklarla dolu önemli bir karardır. Psikolojik etkileri ve nedenlerini dikkatlice değerlendirerek, sürekli okul değiştirmekten kaçınarak ve araştırma yaparak, öğrenciler okul değiştirme deneyiminden en iyi şekilde yararlanabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • asosyal biriysen zaten okuduğun okuldan gitsen arkandan konuşan, üzülen olmayacaktır. adapte sorunu yaşayacağını sanmıyorum çünkü psikolojik olarak tanımadığın insanlara karşı daha kapalı olacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

asosyal biriysen zaten okuduğun okuldan gitsen arkandan konuşan, üzülen olmayacaktır. adapte sorunu yaşayacağını sanmıyorum çünkü psikolojik olarak tanımadığın insanlara karşı daha kapalı olacaksın.

Hocam aslında tam asosyal sayılmaz özgüven problemim fazla yok sadece çok bilgisayar kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Synster

quote:

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

asosyal biriysen zaten okuduğun okuldan gitsen arkandan konuşan, üzülen olmayacaktır. adapte sorunu yaşayacağını sanmıyorum çünkü psikolojik olarak tanımadığın insanlara karşı daha kapalı olacaksın.

Hocam aslında tam asosyal sayılmaz özgüven problemim fazla yok sadece çok bilgisayar kullanıyorum.

ha benim gibisin..o zaman şöyle diyeyim eğer arkadaş-okul ortamında sevilen bir asosyalsen yeni okula geçtiğinde onların yokluğunu büyük ölçüde hissedeceksin bence.

ama özgüven sorunum yok demişsin yeni okulunda yeni arkadaşlıklar kurabilirsin hemen.

hayırlısı

• Anladım hocam. Dediğiniz gibi hayırlısı bakalım ne olacak orada

Esasında her sınıfta olur ya 3-4 kişi takılan diğerleriyle o kadar çok samimi olmayan insan topluluğu. Aynen öyle anlatayım kendimi

• Bende lise 2'yim ve sınıftakilerle kafam uyuşmadı. Herkesin geçen seneden arkadaşı var. Benım yok 9'dan hiçbir arkadaşım Dil bölümünü seçmedi. Bölümdende memnun değilim iyi ingilizce eğitimi veren bir okul değil diye düşünüyorum. Bende başka okula gtmek istiyorum. (Asosyal sayılırım, çok bilgisayar oynarım ama insanlarla muhabbet edebilirim)
  • ben lise 1de Turizm Otecilik okuyordum sonra hiç güzel ve keyifli değildi sonra Düz liseye geçtim 2.haftadan sınıfla kaynasmaya baslarsın zaten hazırlık oldugu için sınıflar değir problem olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten 9. sınıfta alan yok 10. sınıfta alanlar degişiyor sınıflar degişiyor bende okudugum liseye 10. sınıfta geçmiştim ilk 1-2 hafta zorlandım sonra kaynaşmıştık bişey olmaz
  • lise 3 te yani bu sene hic tanimadigim bir ulkeye , kulture , okula geldim.Benim bile alismam 1-2 haftayi aldi hic zorluk yasamadim.Tabi bu biraz kisiye de bagli birsey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Synster

Yaşayan varmıdır arkadaşlar ? Sanırım böyle olacak bende de... Adapte olma sorunu oluyor mu? Asosyal biri için?

Eğer aynı tür okuldan geçeksen meslekten meslek lisesine geçebilirsiniz. sorun olmaz eğer meslekten veya düzden meslek lisesine geçmek istiyorsan lise 2 başladıktan sonra geçiş yoktur. sistem kabul etmez yani ancak o okulda okuyamaz raporu alman lazım hastaneden psikiyatri bölümünden ama asosyal ve dikkat eksikliği gibi sorunlarda bu rapor verilmez ve alınması çok zordur.okulu bırakıp lise 1 den başlayim dersen lise 2ye geçtiysen bu mümkün değildir. çünkü meb mevzuatına göre lisede bir sınıfı iki kere okunmaz kalınmadığı durumlar hariç bu durum da tek çare açık lise
  • Hocam ben küçük bi ilçede sağlık meslekte okuyorum, ildeki sağlık mesleğe geçiş olacak gibi gözüküyor

• Daha fazla insan tanımak niye sorun olsun ki artık ilkokul çocuğu değilsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.