Şimdi Ara

Lise 1 de zorlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar özel bir liseye gidiyorum.Ve şuan derslerim hiç iyi gitmiyo özellikle sayısallar.Biyoloji 70,fizik 49,mat 33.Ve hafta içi geometri sınavım var ondanda büyük ihtimal 1 alıcam .Kimya ,almancada 1 olucaktır.Sözellerde sorun olmuyo ama diğerleri çok kötü yardım edin bari şu notlarımı bi 3 felan yapıyım(şu derse şöyle çalış felan)

• Bilgisayarı yaza kadar rafa kaldırmak ile başlayabilirsin.
  • 9. sınıfta böyle notlar alıyosan hiç kasma bırak okulu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Bilgisayarı yaza kadar rafa kaldırmak ile başlayabilirsin.

Bilgisayarla en fazla günde 1 saat harcıyorum.
  • lise1: 1 zayıf geldi ve ortalamayla geçtim
    lise2: 4 zayıf geldi 2sini yazın sınavlarda verdim ve sorumlu geçtim.
    lise3: 5 zayıf geldi 2sini yazın sınavlarda verdim 3 zayıfla sınıfta kaldım.
    tekrar lise3: bağalım ne olacak

9da böyleysen gerisini sen düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyTLeS

lise1: 1 zayıf geldi ve ortalamayla geçtim

Allah kolaylık versin kardeş
  • quote:

lise 2 kolay aslında. Şuan lise 2 ye gidiyorum geçen yıl arkadaş lise 2 ye gidiyordu. Her gördüğümde bilgisayar başındaydı ama her iki dönem de teşekkür alarak geçti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö-Z-G-Ü-R

quote:

Allah kolaylık versin kardeş

teşekkürler sanada.

bu arada ekolhoca.com'dan okulda işlediğin konuları bularak tekrar edebilirsin.
  • Benim geçen sene(9.sınıf),ilk dönem 3,2.dönem 4 zayıfım geldi.Ama hiç çalışmamıştım.Yazın sınavlara girdim 2 dersi verdim.2 ders daha var..Sana tavsiyem İngilizce'ye ağırlık ver.6 ders olması lazım.3 falan alsan,ortalamayla geçmek için çok iyi olur.Matematiği en kötü 2 yapmaya çalış..

Edit:İlk mat. sınavında 76 almıştım sonrakiler 0-1
    ilk dönem geo sınavlarından 10-11 almıştım.
    Biyoloji:19-38
    Kimya'dan almanca dan 1 aldığım oluyordu.
    İngilizce de 2 dönem 1 di..Yani bu kadar zayıf not aldım ama İngilizce'den ilk dönem 2,ikinci dönem 3 alsam bile ortalamayla geçecektim..Yani İngilizce'nin önemi çok büyük.

Edit2:Seneye bölüm seçeceğinden daha rahat geçer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSpiRiT -- 13 Kasım 2011; 16:06:24 >
  • Bana göre lise hayatının en zor sınıfı 9 du. Yarı bunalımlı geçti 3 zayıfla zor kurtarmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Sosis

9. sınıfta böyle notlar alıyosan hiç kasma bırak okulu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Bana göre lise hayatının en zor sınıfı 9 du. Yarı bunalımlı geçti 3 zayıfla zor kurtarmıştım

bana göre kolay geçtiben şimdi 10 da zorlanmaya başladım nası iş be
  • Benim de Geometri dersim hiç iyi değildi. Ama Matematik,kimya hep 90-100 arasıydı. Çok zorlanacağım dersler yok, sadece konuları okulda anlatıldıktan sonra, eve geldiğinde konu ile alakalı test çöz, aklında kalır. Sınav günü de tekrar edip, sınava gir, 70-80 rahat alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSpiRiT

Benim geçen sene(9.sınıf),ilk dönem 3,2.dönem 4 zayıfım geldi.Ama hiç çalışmamıştım.Yazın sınavlara girdim 2 dersi verdim.2 ders daha var..Sana tavsiyem İngilizce'ye ağırlık ver.6 ders olması lazım.3 falan alsan,ortalamayla geçmek için çok iyi olur.Matematiği en kötü 2 yapmaya çalış..

Edit:İlk mat. sınavında 76 almıştım sonrakiler 0-1
    ilk dönem geo sınavlarından 10-11 almıştım.
    Biyoloji:19-38
    Kimya'dan almanca dan 1 aldığım oluyordu.
    İngilizce de 2 dönem 1 di..Yani bu kadar zayıf not aldım ama İngilizce'den ilk dönem 2,ikinci dönem 3 alsam bile ortalamayla geçecektim..Yani İngilizce'nin önemi çok büyük.

Edit2:Seneye bölüm seçeceğinden daha rahat geçer..

Benim ingilizce ilk sınavım 74 ,diğer sözel derslerimde 4 olur.Fakat sorunum sayısalda .Bu konuda ilk sınavlardan umudumu kestim (sayısal derslerle ilgili).

• 9.sınıf alışıncaya kadar zordur ama alışırsın dert etme
  • 1. sınıfı daha kötü notlarla geçmiştim. Tabi bunda meslek lisesi okumamda etkiliydi.
  • Okulda veya dershanede verilen öğretim çabaları genel olarak çok verimsiz. Bu, en iyi okullarda bile böyle olabiliyor.
    Çevrende başarılı arkadaşların varsa hafta sonları veya okul çıkışları onlarla birlikte ders çalışmayı dene.
    Konu anlatımlı kitaplar var fakat çoğu kağıt ısrafı. Konu anlatımı olarak matematiğin karekök ygs kitabı ve fem yayınlarını tavsiye ederim. Gerçekten çok iyi anlatıyorlar. Mesela Karekök'ün konu anlatımlı soru bankasında, ygs üstlü sayılarında bir özelliğin mantığını anlatan 6 tane örnek veriyorlar ve çözüp pratik kazanıyorsun.

Bu şekilde çalışmanı öneririm. Özellik mesela x kare çarpı x küp olsun. Bunlar x üzeri 5 diye yazılırlar mesela bu kuralı kağıtta uygula 5-6 kere yaz. Sonra o 6 benzer örneği çöz ve gidip Birey B Mat. al soruların hepsini yap.
    Ders çalışırken konuyu çok iyi analiz etmen gerekiyor. Soru çözmek için konuyu en az 2 saat taramalısın.
    Yukarıda verdiğim örnekler bütün dersler için geçerli. Yani birinden duyduğunu değil, kendin hesaplayarak mantığına kanıtladığında o algoritmayı öğrenirsin. Eğitim sistemindeki en büyük hatada budur. Hoca tahtaya çıkar ve bildiğini söyler. Oysaki öğretmek bambaşkadır.
    Yaş ilerledikçe algılayış kapasitende artar bunu unutma ve asla yılma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CastingFailed. -- 13 Kasım 2011; 16:18:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CastingFailed.

Okulda veya dershanede verilen öğretim çabaları genel olarak çok verimsiz. Bu, en iyi okullarda bile böyle olabiliyor.
    Çevrende başarılı arkadaşların varsa hafta sonları veya okul çıkışları onlarla birlikte ders çalışmayı dene.
    Konu anlatımlı kitaplar var fakat çoğu kağıt ısrafı. Konu anlatımı olarak matematiğin karekök ygs kitabı ve fem yayınlarını tavsiye ederim. Gerçekten çok iyi anlatıyorlar. Mesela Karekök'ün konu anlatımlı soru bankasında, ygs üstlü sayılarında bir özelliğin mantığını anlatan 6 tane örnek veriyorlar ve çözüp pratik kazanıyorsun.

Bu şekilde çalışmanı öneririm. Özellik mesela x kare çarpı x küp olsun. Bunlar x üzeri 5 diye yazılırlar mesela bu kuralı kağıtta uygula 5-6 kere yaz. Sonra o 6 benzer örneği çöz ve gidip Birey B Mat. al soruların hepsini yap.
    Ders çalışırken konuyu çok iyi analiz etmen gerekiyor. Soru çözmek için konuyu en az 2 saat taramalısın.
    Yukarıda verdiğim örnekler bütün dersler için geçerli. Yani birinden duyduğunu değil, kendin hesaplayarak mantığına kanıtladığında o algoritmayı öğrenirsin. Eğitim sistemindeki en büyük hatada budur. Hoca tahtaya çıkar ve bildiğini söyler. Oysaki öğretmek bambaşkadır.
    Yaş ilerledikçe algılayış kapasitende artar bunu unutma ve asla yılma.

Dediklerinize aynen katılıyorum.Almanca dersi haftada 2 saat.Öğrenci haftada 2 saatte ne öğrenir ki sanki.Daha şu 9.sınıfa yeni yeni alıştım.İşin kötü yanı babama karnede 3 den aşağı not gösterirsem hem kendimden ,hem ondan utanırım.Adam okumam için özel okula gönderiyo .Bu yüzden karne notmun en az 3 olması gerekli

• Ben de 9. sınıfım. Çok zor ama içimden ders çalışmak gelmiyor, bütün bilgisayardayım. :C Ne olucak bu halim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bubuz11

Ben de 9. sınıfım. Çok zor ama içimden ders çalışmak gelmiyor, bütün bilgisayardayım. :C Ne olucak bu halim?

İnat ettim .Bu notlar yükselecek .Başka yolu yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.