Şimdi Ara

Lisanssız Ürün Kullanımı Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mimarlık bölümünü bitirdim, henüz mezun olmadım. daha öğrenci sayılırım yani. çalıştığım işyerindeki pc ye nadiren kullanmama rağmen autocad 2009 indirip yükledim. 30 gün deneme süresi bitince kapandı. aradan 5 ay geçti autocad 2008 yükledim. şu an çok nadir de olsa kullanıyorum. elime bir ihtarname geldi. kilit kelimeler avukat, para cezası, hapis cezası, adli işlem, suç duyurusu vb. bunları görünce zaten ufak çaplı bir şok geçirdim. lisanssız kullanım dolayısıyla autodesk firması vekalet verdiği i avukatlar aracılığıyla ihtarname çektirmiş. ihtarname ile ilgili bir kadın aradı. avukatın yanında çalışıyormuş, olanı biteni anlattım "ya lisans alın diyor, ya da mahkemeye veririz hukuki süreç başlar." işkilleniyorum. acaba korku psikolojisiyle para mı kazanmak istiyorlar. sonuçta ticari bir kullanım yok, eseri download ettikten sonra umuma açık yerde yaymadım, çoğaltmadım, dağıtmadım ?

yoksa gerçekten türkiye'de telif haklarına bu kadar dikkat mi ediliyor ? ne yapmam lazım ? bu tür durumlarla karşı karşıya kalan kimse varsa yardımcı olsun lütfen?

• yardım edin lütfen arkadaşlar.
  • o bayanın işini bende yapıyordum ama telekom ve cep telefon firmaları adına acıkcası lisanssız bir program adına hic dosya acmadım kadın belli bir sure vermistir size bu konun ciddiyetini ogrenebilmeniz icin o avukatın ofisine gidin yuzyuze gorusun eger işlem yapılırsa isin icine avukat ve dosya masraflarıda girer canınız sıkılır
    son cümlenize ilave edeyim son kullanıcıya yaptırım cok olmuyorda şirketlere hic acımazlar telif hakları onemlidir o yuzden şirketler lisanslı urun kullanmayı tercih eder(zorundadır). bu arada bayan odeme kanalı olarak ne dedi belli bir hesap mı verdi yoksa programı lisansa mı cevirin dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 11 Haziran 2013; 15:22:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.