|
Lisanssız elektrik üretimine büyük teşvik geliyor
-
-
Beşli çete bunu beğendi :D
-
Halka yine yararı olmayacak bir karar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Es mejor caminar solo que con una multitud en la dirección equivocada. -
Enerji krizi kapıda diye kendi çatımıza bir şeyler koyalım diye araştırdık.
Bu yatırımlar maalesef maliyeti karşılamıyor. Çok uzun vadede bile maliyeti karşılamaktan uzak gibi geliyor çünkü akü masrafı vs… oluyor düzenli.
Hadi desek elektrik zamlarından korunacağız ama elektrik zamlandıkça akü de zamlanacak. Yine bir faydası yok.
Bu işi anca firmalar yapıp satarsa avantajı olur. E onlar da cebini oldurur, yine bize bir faydası dokunmaz.
Bir umut işte accık ucuzlar belki aldığımız elektrik.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Eski nick : diabolical -
Birileri daha önceden akü ,panel almış sanırım. PR müthiş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bir faydası zaten olmaz da arkadaşların dedikeleri gibi, hala vergi diyorlar. İnsan çıldırıyor gerçekten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
vatandaşa faydası ne oranda olacak?
-
aküyle filan olmaz bu işler. on grid yapılmayacaksa diğer türlüsü yaş. ben de 100 kw düşünüyorum öz tüketim için fakat kredisiz imkansız bakalım hayırlısı.
-
Şimdi bunun için Kullanılacak araç gerece hemen zam gelir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kime kim için verilecek vatandaşa dönüşümü ne olucak sürekli fatura fiyatları yükseliyor inecek mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ... -
Ha karadenizde 10 defa doğalgaz bulmuşuz ha bu destekler verilmiş. Vatandaşa faydası ne. Kimse katı katı kazandığı karından vaz geçip vatandaşın yararına bir adım atmıyor.
Kaynağa aa.com.tr yazıp bırakmışsınız. E dolayısıyla kaynağa bakmak için aramak gerekiyor. Tam link paylaşılmıyor mu artık?
Kaynak:quote:
https://www.aa.com.tr/tr/cevre/tesvikler-gunes-ve-ruzgar-enerjisi-yatirimlarinin-artmasini-saglayacak/2505000
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Şubat 2022; 16:12:00 >
-
%100ünü almayınca beton
%30unu almayınca elektrik
Diğer oranları merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ 
it's better to burn out than to fade away -
Hükümetin son çırpınışları bunlar gidiciler artık. KDV indirimleri yapsa ne olacak son 5 yılda herşeyin fiyatı 10 kat artmış. %18 kdv leri silsen her sektörde gene enflasyonu %1 düşüremeyeceksin. Kur fiyatları ortada yazın dolar bi 20 olsun da göreyim.
_____________________________ Samsung 55mu9000 - HW-Q70R Soundbar - HW-MS650+ Soundbar
ZYXEL AC1600 Modem - Asus ROG Strix G15 G513IE-HN065 Notebook - Samsung Galaxy S10 Plus 128 Gb Prizma Beyazı -
haklısın bu yüzden KDV %25 yapılmalı
-
ev çatısına 110 bin tl istiyorlar 7.5kw için. ucuzlarsa yaptırırım
Almanya'dan akrabanın arkadaşları birleşmiş, milyon euroluk bir GES yatırımı için Türkiye'ye gelmiş. O oraya bu buraya yollamış vs. derken sonuç kota vermemişler adamlara velhasıl kelam Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim fazlası bile verebilir ama yapmıyorlar, peki neden?
Çünkü beşli çetenin termik santralleri var, yenilebilir enerjiden alınan elektrik bunlardan ucuz. Uzun lafın kısası Türkiye'deki enerji krizinin de nedeni akp-mhp ittifakıdır.
_____________________________ -
Çed raporu yüzünden evimin çatısına 20 kw sistem kuramamıştım toplam 300 bin liralık bir sistem katı piller dahil di şimdi allah bilir ne kadar olmuştur panellerin güneşe otomatik yönlendiren dirsek motor ve sistemlerde dahil :D
_____________________________ Herşey enerjidir hepsi bu kadar. -
Yenilenebilir enerji fonlarina faydasi olur bu haberin ytd
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
ülkede nükleer elektrik santralı istememeye devam edin bu kafayla sizi türkiyeden başka hiç bir ülke kabul etmez... tr.wikipedia.org
Ülkelere göre nükleer enerji üretimi - Vikipedihttps://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Clkelere_g%C3%B6re_n%C3%BCkleer_enerji_%C3%BCretimi
|
Beşli çete bunu beğendi :D
|
|
Almanya'dan akrabanın arkadaşları birleşmiş, milyon euroluk bir GES yatırımı için Türkiye'ye gelmiş. O oraya bu buraya yollamış vs. derken sonuç kota vermemişler adamlara velhasıl kelam Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim fazlası bile verebilir ama yapmıyorlar, peki neden? Çünkü beşli çetenin termik santralleri var, yenilebilir enerjiden alınan elektrik bunlardan ucuz. Uzun lafın kısası Türkiye'deki enerji krizinin de nedeni akp-mhp ittifakıdır. |
|
Enerji krizi kapıda diye kendi çatımıza bir şeyler koyalım diye araştırdık.
Bu yatırımlar maalesef maliyeti karşılamıyor. Çok uzun vadede bile maliyeti karşılamaktan uzak gibi geliyor çünkü akü masrafı vs… oluyor düzenli. Hadi desek elektrik zamlarından korunacağız ama elektrik zamlandıkça akü de zamlanacak. Yine bir faydası yok. Bu işi anca firmalar yapıp satarsa avantajı olur. E onlar da cebini oldurur, yine bize bir faydası dokunmaz. Bir umut işte accık ucuzlar belki aldığımız elektrik. |
|
Hükümetin son çırpınışları bunlar gidiciler artık. KDV indirimleri yapsa ne olacak son 5 yılda herşeyin fiyatı 10 kat artmış. %18 kdv leri silsen her sektörde gene enflasyonu %1 düşüremeyeceksin. Kur fiyatları ortada yazın dolar bi 20 olsun da göreyim. |
|
Halka yine yararı olmayacak bir karar.
|
|
Birileri daha önceden akü ,panel almış sanırım. PR müthiş
|
|
Bu işi yapan birisi olarak söylüyorum yukarıdaki yorumların neredeyse tamamı hatalı. En büyük bilgi eksikliği akü konusunda. Eğer evinizde elektrik kesintileri durumunda size belirli bir süre enerji sağlayacak back-up sistem istemiyorsanız akü kullanmanıza gerek YOK. Şebekeye bağlı şekilde çalışıyor güneş enerjisi sisteminiz. İki yönde (üretim-tüketim) çalışan bir sistem kuruyorsunuz. Doğru bilgi almak isteyen varsa PM'den ulaşsın. Yakında bununla ilgili konu açacağım. |
|
ev çatısına 110 bin tl istiyorlar 7.5kw için. ucuzlarsa yaptırırım
|
|
Akülü sistem sadece şebekenin ulaşamadığı yerde kullanılması mantıklıdır, haberde fazla enerjiyi depolamadan direkt şebekeye verilen sistemlerden bahsediliyor.
|
Benzer içerikler
- tiktok hesap bakma
- en iyi navigasyon uygulaması
- spotify lossless türkiye
- whatsapp web nasıl kullanılır
- arkadaşlık siteleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler