Şimdi Ara

Zeekr gümrük vergilerinden kurtulmak için Avrupa'da elektrikli araç üretmeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zeekr gümrük vergilerinden kurtulmak için Avrupa'da elektrikli araç üretmeyi planlıyor
    Avrupa Komisyonu'nun Çin'den gelen elektrikli otomobillere uyguladığı gümrük vergileri, Çinli otomobil üreticilerini Avrupa pazarındaki stratejilerini gözden geçirmeye itti. Durumdan etkilenen birçok marka yeni gümrük tarifelerinden kaçınmak için Avrupa'da üretim tesisi kurma planlarına hız verdi. Görünüşe bakılırsa Zeekr markası da bu yönde bir çözüm arayışında.



    Ayrıca Bkz.Avrupa'da en çok satan otomobil Dacia Sandero: Elektrikte Model Y



    Bloomberg'in raporuna göre Zeekr, ana şirketi Geely'nin Avrupa'daki bir fabrikasında üretim yaparak gümrük vergisi sorununu aşmayı planlıyor. Bildiğiniz üzere şu anda tüm Zeekr modelleri Çin'de üretiliyor ve bu araçlar Avrupa Komisyonu'nun %19.9'luk ek geçici gümrük tarifesine tabi. Tarifenin kalıcı olup olmayacağına Kasım ayında karar verilmesi bekleniyor.



    Zeekr gümrük vergilerinden kurtulmak için Avrupa'da elektrikli araç üretmeyi planlıyor



    Belçika'daki tesis çok uygun



    Zeekr CEO'su Andy An, Bloomberg News'e verdiği röportajda, şirketin tesis arayışında olduğunu ve doğru zamanda bir duyuru yapacaklarını söyledi. Her halükarda daha önce de belirtildği gibi yeni bir fabrika inşa edilmeyecek. Geely Group veya Avrupalı ortaklardan birine ait mevcut bir tesis kullanılacak. Örneğin, Geely Group'un Volvo kanalı sayesinde İsveç ve Belçika'da fabrikaları bulunuyor.



    Belçika'daki tesis Zeekr için oldukça cazip olabilir. Çünkü Volvo burada, Çinli markanın modelleri ile aynı SEA platformunu temel alan EX30'u üretecek. Avrupa'da üretim yapmak, Zeekr'in Avrupa pazarında daha rekabetçi olmasını ve gümrük vergilerinin yarattığı mali yükü hafifletmesini sağlayacak. Bu sayede marka daha fazla ülkeye açılma imkanı yakalayabilir.




    Kaynak:https://europe.autonews.com/automakers/zeekr-may-use-geely-help-bypass-tariffs-europe-built-cars







  • Bu işi en kolay kıvıracak şirket zaten Zeeker ve araçları çok kaliteli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Keşke Türkiye'de bir üretim planları olsa. araçlarını beğenmemek zor.

  • Zeekr da Türkiye'de üretim yaparsa çok güzel olur. Chery de ülkemizde üretim yapmayı planlıyor Chery'den sonra diğer Çinli markaları da ülkemize yatırım için bekliyoruz

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.