Şimdi Ara

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisanssız elektrik üretimi konusunu araştırıyorum şu an arkadaşlar ama konuyu tam olarak anladığıma emin değilim. Şu an halihazırda Hatay da yaylamızda yaklaşık 4 dönümlük açık arazimiz var ve bu araziyi değerlendirmek istiyorum araştırırken elektrik üretimi konusunu buldum yaylamızın karşısında da rüzgar türbinleri var. Böyle bir işi bende yapabilir miyim veya güneş paneli sistemi ve en önemlisi bunu nasıl paraya çevirebilirim lütfen bana yardımcı olun.
    Not : sermaye 200.000 tl ye kadar çıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tıtanium -- 5 Mart 2015; 12:13:49 >

• Tıtanium T kullanıcısına yanıt
    bir sifir daha arttirman lazim aklindakileri yapmak icin..dandik gunes panelleri bile 1000 den asagi degil..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Tıtanium

Lisanssız elektrik üretimi konusunu araştırıyorum şu an arkadaşlar ama konuyu tam olarak anladığıma emin değilim. Şu an halihazırda Hatay da yaylamızda yaklaşık 4 dönümlük açık arazimiz var ve bu araziyi değerlendirmek istiyorum araştırırken elektrik üretimi konusunu buldum yaylamızın karşısında da rüzgar türbinleri var. Böyle bir işi bende yapabilir miyim veya güneş paneli sistemi ve en önemlisi bunu nasıl paraya çevirebilirim lütfen bana yardımcı olun.
    Not : sermaye 200.00 tl ye kadar çıkabilir.

Yapamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Öncelikle yapmak istediğiniz yerde 1 yıl test yapmak zorundasınız verim hesapları vs yapılması gerekir.

Daha sonra kurulacak güç hesaplanır.

Bu işi ise hemen dibinizde olan Gaziantep firmasıhttp://www.solarturk.com.tr/ ile halledebilirsiniz.

Paneller burada antepte üretilmekte ve alman patentine sahip

adamların iletişim bilgilerini alın arayın sizi buradaki kişilerden çok daha iyi yönlendireceklerdir.

• yanlış hatırlamıyorsam 500 kw nin altında kullanıcı lisanssız elektrik üretebilir fakat üstüne çıkarsa lisans çıkartması şart.

500 kw lık bir rüzgar türbini 500 bin tl. kendini amorti etme süresi 9 yıl civarında fakat 365 gün elektrik de üretmiyorlar. verimleri çok düşüktür. yakında ev varsa sesinden rahatsız olacaktır.

kısacası o kadar kolay olsaydı devlet elektrik direği ile elektrik taşımazdı köylere :) biz üretmediğimiz için türkiye için hala pahalı bir teknoloji.

MiRaYBaBY1606
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: II_MeHMeT

yanlış hatırlamıyorsam 500 kw nin altında kullanıcı lisanssız elektrik üretebilir fakat üstüne çıkarsa lisans çıkartması şart.

500 kw lık bir rüzgar türbini 500 bin tl. kendini amorti etme süresi 9 yıl civarında fakat 365 gün elektrik de üretmiyorlar. verimleri çok düşüktür. yakında ev varsa sesinden rahatsız olacaktır.

kısacası o kadar kolay olsaydı devlet elektrik direği ile elektrik taşımazdı köylere :) biz üretmediğimiz için türkiye için hala pahalı bir teknoloji.

dostum dediklerine katılıyorum ama vazgeçmemek lazım araştırmak lazım elin gavuru nasıl güneş paneli tarlaları rüzgar gülü çiftlikleri kuruyorsa Evelallah TÜRKİYE de kurar

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    elbette vazgeçmeyeceğiz hocam. fakat ülkemizde üretilirse en azından dış ticaret açığımızı da bu şekilde azaltacağımızı düşünüyorum.

benim kafamdaki ekonomi modeli. dışarda aldığımız her ürünü içerde kendimiz üretmemizden geçiyor. patent hakkı gavurda olabilir çok önemli değil. ilk olarak kendi ülkemizde uçak motoru yada helikopter yada rüzgar gülü pervanesi üretmeliyiz ki sonra dışarı satacaksak iş gücü potansiyelimizi kullanabilelim

MiRaYBaBY1606
  • Hocam diyelim ki güneş paneli kurdun. 4 dönümlük araziyi güneş panelleriyle doldurdun. Birde onları koruman lazım çünkü bi gece ansızın panellerin yok olabilir.
  • anlaşılan hiç kalkışılacak bir iş değil
  • Biyogaz uretimi yapin.Buyuk bas hayvanlardan alin.Diskisindan metan gazi elde edip o gazla elektrik uretip ayni zamanda sutte elde edersiniz.Yaslanan hayvanlari kesip etinden de faydalanabilirsiniz.

sütten tereyağı ve peynir de elde etsin :) hatayda otlak var mı bilmiyorum ama 200 bin tl ye 10-15 sene sonra bu sistemi yapabilirsin diye düşünüyorum. tabi o hayvanları besleyebileceğin yemi uygun hale getirebilirsen.

MiRaYBaBY1606
  • quote:

sütten tereyağı ve peynir de elde etsin :) hatayda otlak var mı bilmiyorum ama 200 bin tl ye 10-15 sene sonra bu sistemi yapabilirsin diye düşünüyorum. tabi o hayvanları besleyebileceğin yemi uygun hale getirebilirsen.

Büyük bir tarla ve sağlam bir bütçeyle iyi bir gaz tesisi oluşturulabilir.Hemde dediğiniz gibi 1 taşla 3 kuşta vurulabilir bu sayede.Bir yerden 4 farklı iş.

-Süt Üretimi->Süt ürünleri üretimi
    -Gaz Üretimi
    -Et Satışı
    ama o hayvanları besleyebilmek için iyi otlak yada şeker pancarı üretimi olması gerekir hocam. bursadayım özdileğin çiftlik kurdu tezekleri gübre olarak satıyor oysaki gaz üretimi ile elektrik üretip kendi tesisisini en azından besleyebilecek şekilde. et süt peynir tereyağı üretimi var kendi marketinde satıyor bence lezzetli de ama bu yatırımlar için uygun yer doğu anadolu bölgesi. ve konya cevresi. gaz üretimini biraz daha otomatik hale getirebilirsin hayvanların altına bir kuyu aç bu kuyu gaz üretiminin deposuna gitsin. uzun vadede kar getirisi yüksek olur diye düşünüyorum.

aslında bu gaz üretimi evlerde nasıl onu merak ediyorum? :) Evlerde mahallelere kurulsa en azından bir iki evin elektrik ihtiyacı karşılanır diye düşünüyorum. yada sokak lambalarını aydınlatırsın herhalde :)

konuyu baya başka yerlere götürdüm sanki :)

MiRaYBaBY1606
  • Hocam bence önce ufak bitlr sistem kurup kendi evinizin elektriğini karsilayin sonra ufak ufak 1 panel 2panel buyutuelrsunuz sistemi tarla boş duracagina üretim olur

Arduino Kullanıcıları Kulübü

Yeni Blogum :http://gencelektronikci.blogspot.com.tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Büyük bir tarla ve sağlam bir bütçeyle iyi bir gaz tesisi oluşturulabilir.Hemde dediğiniz gibi 1 taşla 3 kuşta vurulabilir bu sayede.Bir yerden 4 farklı iş.

-Süt Üretimi->Süt ürünleri üretimi
    -Gaz Üretimi
    -Et Satışı

teoride her şey güzel görünür zaten ama pratikte olmuyor işte tahmin etmediğin yüzlerce masraf çıkıyor. örneğin teoride kuantum bilgisayarlar mükemmel çaışıyor ama kaç yıldır kararlı hale getirmek için uğraşıyorlar. dolanıklık, tünelleme vb. bir çok şey sorun çıkarıyor ki bunlar sadece benim bildiklerim.

• Gunes panellerinden 7 metrekare icin 1 Kw enerji uretilebilir. Kabataslak hesaplarsak 1 donum icin saatte 150 kw enerji uretilebilir. kw basi 1000 dolardan 1000 x 150 = 150.000 dolar sermayeye ihtiyaciniz var demektir. 4 donum icin gunde 8 saat isik alsa paneller, 600x8 4800 kw enerji uretilir ve 600.000 dolar yani yaklasik 1.650.000 lik sermaye gerektirir.
    4 donumden kazanacaginiz toplam miktar ise gunde 638 dolar yani 1787 liradir. Ayda 53.625 lira, yilda ise 643.500 tl dir.

Sozun ozu sermaye varsa cok guzel yapilabilecek bir istir ve bazilarinin dedigi gibi 10 yilda falan kendini amorti etmez, 3 yil icerisinde kar ettirmeye baslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sHiM -- 20 Kasım 2015; 16:57:26 >
  • Şu anda yanlış bilmiyorsam 1MW altındaki bütün üretimlerde lisansa ihtiyacınız yok. Yenilelenebilir enerji kaynaklarında yatırım geri dönüş süresi 6-7 yıl olduğu zaman yatırıma değer. Sistemlerin ömrünün 20-25 yıl olacağı düşünülmüştür. Ancak gerçek hayatta hav ve rüzgar duruma göre yatırımlar 3-5 yıl arasında çıkmaktadır. Profesyonel sistemler yani lisans gerektiren sistemlerden bahsediyorum. Çünkü bu yatırımlar öncesinde en az 1 yıl güneş için güneş ölçümlemeleri , rüzgar içinde rüzgar ölçümlemeleri yapılarak fizibilitesi yapılır. Dolayısı ile yatırımın geri dönüş süresi her zaman kabul edilebilir zamanda olur.

Kendi başınıza yapacağınız durumda sorun şu ki bu ölçümlemeler yapılmamışsa süreyi konuşmak pek doğru olmaz. Yani bizim buralarda güneş çok veya rüzgar çok demek ile fizibilte süresi belirlemek pek doğru olmayabilir.

Özellikle rüzgarda hüsrana uğrayabilirsiniz. Ama güzel haber dünya da global ısınma var buda güneş ve rüzgar miktarını artırmaktadır.

Sound olarak bence bu sermaye büyüklüğünde pek karlı olabileceğini sanmıyorum. En az bir kaç milyon USD civarında yatırım ile güzel bir yatırıma başlanabilir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sHiM

Gunes panellerinden 7 metrekare icin 1 Kw enerji uretilebilir. Kabataslak hesaplarsak 1 donum icin saatte 150 kw enerji uretilebilir. kw basi 1000 dolardan 1000 x 150 = 150.000 dolar sermayeye ihtiyaciniz var demektir. 4 donum icin gunde 8 saat isik alsa paneller, 600x8 4800 kw enerji uretilir ve 600.000 dolar yani yaklasik 1.650.000 lik sermaye gerektirir.
    4 donumden kazanacaginiz toplam miktar ise gunde 638 dolar yani 1787 liradir. Ayda 53.625 lira, yilda ise 643.500 tl dir.

Sozun ozu sermaye varsa cok guzel yapilabilecek bir istir ve bazilarinin dedigi gibi 10 yilda falan kendini amorti etmez, 3 yil icerisinde kar ettirmeye baslar

keşke o kadar ucuz olsa. daha bunun depolaması, hatta kanca atanı vs vs
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.