arkdaşlar foruma baktım burda arkadaşlarımızdan bazıları en iyi soruyu sormuş soru şu messi'nin nesi ronaldodan artı cevaplarda bunlar daha hızlı daha iyi ivmeleniyo daha iyi çalım atıyo bende bu cevaplara karşı şunu söylüyorum messi bodur olmasından dolayı ronaldodan hızlı koşamaz ama daha kıvrak olur daha iyi ivmelenir daha iyi çalım atarki bunların hepsi messide ronaldodan artı olsa bile messide şu sayacağım özellikler hiç yok ama ronaldo bu konuda aşmış bakalım messiciler buna ne dicek ronaldo daha yüksek zıplıyo ve kafa toplarında yaklaşık %80 le oynuyo bir defans kadar güçlü ve messiden en az 3-4 kat daha iyi şut çekip serbest vuruş kullanıyor cevapları merak ediyorum......
quote:
Orjinalden alıntı: kobEren
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
quote:
Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç
quote:
Orjinalden alıntı: hasanmerto
bu arada Batuhan senini yorumları izlerken ambele oluyorum :d
messi mi ronaldo mu diceksin, bi ton destan yazıosun, seç birini kardeş o kadar kendini yormana gerek yok
yok işte christiano ronaldo küçükken hiç sevilmezmiş çevresinde, okul arkadaşları tarafından dışlanırmış, messi burnunu karıştırır sümüğünü sırasının altına sürermiş, yani futbolcuların çocukluklarına inmemize gerek yok
o zaman şöyle diyim
ronaldo diyince herkes takılıp düştüğü görüntüyü koysa da ki neredeyse her yıldız futbolcunun zidane ronaldo maradona ... ların bu tarz talihsizlikler yaşadığı düşünülürse, üstelik ronaldo nun takımına bir kanat oyuncusu olarak bu kadar gol ve asistle dünyadaki tüm ödülleri kaldıracak kadar müthiş bir performans gösterdiği düşünülürse, kaldırdığı kupalar da göz önüne alınırsa
tabiki ronaldo
bundan 10 sene sonra kimse messi nin çalımını hatırlamıycak, ronaldo nun takımına kazandırdığı kupaları ve tek başına o senedeki tüm ödülleri alması hatırlanıcak
ronaldo mu kupalar kazandırmış.ya yapma hoca.al adamı koy başka takıma sıfır.real alsaydı da görseydik keşke.messiyi al çemişkezekspora koy gene oynar... messi de onun aldığı kupaları aldı bu arada...(kasıt cl ve lig şampiyonlukları ise)
bi kaybol git yaa
ronaldo>ronaldinho>messi
Yazik sana kardes..
Hadi bakalım 2 Futbolcu Aynı Maçta biribirlerine karşı oynayacaklar. Bakalım ne olacak.
Ronaldo diyenler neden Ronaldo diyor acaba öğrenebilirmiyim?Ronaldo maçın içerisinde 1-2 hareket yapıp,25 m.den gol atıp çocukları sevindiriyor...Maça aşırı bir katkısı olduğunu düşünmüyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: Micro_Processor
Hadi bakalım 2 Futbolcu Aynı Maçta biribirlerine karşı oynayacaklar. Bakalım ne olacak.
Geçen yıl aynısı oldu. Tüm dünya iki maçtada özellikle Old Trafford'da Messi'yi izledi.
hala bu tartışma sürüyor mu yahu
chelsea defansının messiye neler yaptığını gördük. adamın çalımlarını geçtim doğru düzgün pas bile atamadı. neyse fazla söze gerek yok. ronaldo+manu defansı ağlatır messiyi finalde o zaman anlarsınız. hoş geçen sene anlamayan bu sene nasıl anlayacak orasıda ayrı bi mesele
quote:
Orjinalden alıntı: kobEren
hala bu tartışma sürüyor mu yahu
chelsea defansının messiye neler yaptığını gördük. adamın çalımlarını geçtim doğru düzgün pas bile atamadı. neyse fazla söze gerek yok. ronaldo+manu defansı ağlatır messiyi finalde o zaman anlarsınız. hoş geçen sene anlamayan bu sene nasıl anlayacak orasıda ayrı bi mesele
Pas attı Finali getirdi.
Messi
Messi Ronaldodan çok daha iyi.Bi maça bakılarak konuşulmaz ki bu maçtada iyi oynadı.
Bence de Barça haketsin etmesin Chelseanin elenmesi daha iyi oldu. Chelseanin sıkıcı futbolunu izlemekten kurtulduk. Futbol dolu bir final izleyebiliriz bu sayede.
quote:
Orjinalden alıntı: rulaZz
messi...nedeni futbol zekası.
3-4 ay önce Messi demişim ama, kararım tamamen değişti.Dün "futbol zekası" nın bazen hiçbir anlam ifade etmediğini gördük.Chelsea fiziğiyle ve sert basmasıyla Barcayı adeta ezdi bana göre.Maçın hakkı %100 Chelsea'nindi, fakat futbolun adaleti yok..Messi konusuna gelirsek dün iyi oynadı diyen arkadaşların neye göre bunu söylediğini anlamadım, dünkü Messi Dünyanın en iyi futbolcusu ise İniesta onun ilahıdır.Messi'nin futbolunda tek gözüme hoş gelen şey attığı ara pasları ve çabuk bilek hareketiyle olan çalımları.
Messi'de şut, kafa vuruşu, frikik denen şeylerden eser yok.
Ronaldo'yu ise en son maçta bile görebilirsiniz naptıklarını ki bunu hep yapıyor, baya frikik golü var, kafa toplarında bir çok savunma oyuncusunu madara eder, ve uzun şutlarıyla da çılgın atıyor adam resmen.Çalım derseniz Messi kadar da yapıyor, ancak ara toplarda yani paslarda biraz yetersizliği var Messi'den tek eksiği bu.
Şuan için Ronaldo en iyisidir bana göre..
quote:
quote:
3-4 ay önce Messi demişim ama, kararım tamamen değişti.Dün "futbol zekası" nın bazen hiçbir anlam ifade etmediğini gördük.Chelsea fiziğiyle ve sert basmasıyla Barcayı adeta ezdi bana göre.Maçın hakkı %100 Chelsea'nindi, fakat futbolun adaleti yok..Messi konusuna gelirsek dün iyi oynadı diyen arkadaşların neye göre bunu söylediğini anlamadım, dünkü Messi Dünyanın en iyi futbolcusu ise İniesta onun ilahıdır.Messi'nin futbolunda tek gözüme hoş gelen şey attığı ara pasları ve çabuk bilek hareketiyle olan çalımları.
Ronaldo'yu ise en son maçta bile görebilirsiniz naptıklarını ki bunu hep yapıyor, baya frikik golü var, kafa toplarında bir çok savunma oyuncusunu madara eder, ve uzun şutlarıyla da çılgın atıyor adam resmen.Çalım derseniz Messi kadar da yapıyor, ancak ara toplarda yani paslarda biraz yetersizliği var Messi'den tek eksiği bu.
bence messiye haksızlık ediyorsun.dün maçta top ne zaman messinin ayağına gelse etrafını 3-4 adam birden çevirmiş oluyor ayrıca bu adamlar da rastgele adamlar değil dünyanın en iyi savunma yapan oyuncularından bahsediyoruz.ronaldoya da aynısını yapsalar ronaldo tümden pes ederdi.kendini yere atardı hakeme isyan edip dururdu sonunda bi kırmızıyla dışarda kalırdı hadi geçmiş olsun ona
Bana Göre Ronaldo Şimdilik Daha İyi Messi Yeni Parladı 1,2 sene önce varmıydı ?
Ronaldo Kendini Kanıtlamış Futbolcu ve Çalımları Harika.Takıma ve Lige Bakarsak Premier Dünyanın En zorlu Ligi ve Manchester U Dünyanın En iyi Kulüplerinden Biri Belkide 1. si
Messi Kendini Geliştiriyor, Kendine Geldimi tek başınada oynar..
C.Ronaldo.!
quote:
Orjinalden alıntı: .:: Death ::.
Bana Göre Ronaldo Şimdilik Daha İyi Messi Yeni Parladı 1,2 sene önce varmıydı ?
Ronaldo Kendini Kanıtlamış Futbolcu ve Çalımları Harika.Takıma ve Lige Bakarsak Premier Dünyanın En zorlu Ligi ve Manchester U Dünyanın En iyi Kulüplerinden Biri Belkide 1. si
Messi Kendini Geliştiriyor, Kendine Geldimi tek başınada oynar..
C.Ronaldo.!
Ronaldo kaç yıllık oyuncu ? Geçen yıl parladı o da.
quote:
Orjinalden alıntı: kkratoss
quote:
quote:
bence messiye haksızlık ediyorsun.dün maçta top ne zaman messinin ayağına gelse etrafını 3-4 adam birden çevirmiş oluyor ayrıca bu adamlar da rastgele adamlar değil dünyanın en iyi savunma yapan oyuncularından bahsediyoruz.ronaldoya da aynısını yapsalar ronaldo tümden pes ederdi.kendini yere atardı hakeme isyan edip dururdu sonunda bi kırmızıyla dışarda kalırdı hadi geçmiş olsun ona
Ronaldo'nun etrafını kapatsanız yine onun alternatifleri olur, 30 m den faul yapılır frikikten çakar, kornerde kafa atar çakar, top ayağındayken sağa çekip 30-40 metreden şut atar çakar..Yapar yani öyle etrafını çevirerek tamamen bitiremezsiniz Ronaldo'yu, zira çok özellikli bir futbolcu.Ama dünde gördüğümüz gibi Messi'nin etrafını çevirince hiçbir alternatifi kalmadı.
Hatta Hiddink o kadar zeki biri ki, Barca maç sonunda 500 tane pas yapmıştı ama pozisyonu yoktu.Çünkü alan geri verdi, alan geri verdi, kolay değil tabii Terry-Alex, önlerinde Essien-Ballack-Lampard üçlüsünden araya top geçirmek.Ki Cole ve Bosingwa da iyi oynuyorsa.Ballack'ın ismini hiç duydunuz mu acaba Chelsea hücum yaparken, duyamazsınız çünkü alan daraltıyordur o ara bile.
Sonuç olarak benim görüşümdür yani, Ronaldo'yu daha iyi görüyorum.Bir de "takım oyuncusu olma" işi var,Messi güya takım oyuncusuymuş da Ronaldo bireyselmiş..Bunu sadece şurdan çürütebiliriz ki Ronaldo'lu ManUnun almadığı kupa kalmadı, üst üste lig şampiyonlukları geçen sene CL yi alması, hatta bu senede finale kalması..Madem ManU nun en iyisi Ronaldo bireysel oynuyor, ManU nasıl bu kadar başarılı..
quote:
quote:
Aynen..
@rulaZz
Ronaldo bu sezon sakattı,o zamanlar hiç mi Manu2yu izlemedin ?
Lionel meSSi tabiki...
LEOPAR=MESSİ
Hız onda çeviklik onda güç onda............................