Şimdi Ara

Lion Pil Sarj Devresi Akım arttırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben interntten lion pil sarj devresi almıştım 2 tane lion pili paralel bağladıgımda devre cok fena ısınıyor 18650 lion pil devreye sogutucu taktım ama devrenin bi resmini buldum akımı arttırmak için direnci deistirin gibi bir ibare buldum anlayan varsa bi bakabilirmi.

yoksa devrenin kapasitesi bellimi ?

• Lion piller yüksek teknoloji ile yapılmış ve tehlikeli patlama riski çok yüksek olan bir materyaldir aşırı ısınması da pillerin ömrünü kısaltır çok ısınırsa patlar patlaması da tehlike arz eder. Sarj süresi ve şarj akımı sabitdir pilin voltajı ve akımına göre sabittir siz buna kısa sürede çabuk şarj etsin derseniz yanlış olur ve pilin ömrü kısalır,

ege
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    anladım ama burada ısınan pil deil sarj devresi ısınıyor 2amper lik 5v giriyorum yine aynı ısınıyor yine uzun sürede sarj ediyor pil 3.7v 2500ma sanırm. laptop piliydi bu arada.
  • devreyi sogutmaktan başka yapılabilecek birşey yok. bu devrede kullanılan çip doğrusal olduğu için fazla voltajı ancak ısı ile dışarı atabilir.

linkteki gibi swich-mode bir devre daha soğuk ve verimli çalışacaktır.
    http://www.prodctodc.com/ltc4002-dc-4724v-to-4v-switching-battery-charging-module-for-lithium-battery-charging-p-114.html
  • nowanda kullanıcısına yanıt
    Anladm sagol kardesim bu devrenin gucu bu yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bi devreyle bir oynama yapılarak 2 tane 18650 pil şarj edilebilir mi?

• çaylakmühendis Ç kullanıcısına yanıt
    paralel baglarsan edııyor hatta 4 tanee pıl baaglı devreye soguutucu taktım devreye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    60000 mah Powerbank Devresi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Seri bağlıları etme imkanı yok mu?

• çaylakmühendis Ç kullanıcısına yanıt
    seri baglı etmıyor cünkü 4.2 voltda sınırlama yapıyor
  • Teşekkürler

• hocam sana bir soru sorucam 2 tane 3.7 v 4000 mah pili seri bağladım elimde 2 adet max. 9 v 450 mah enerji veren güneş panelleri var bu paneller ile pilleri şarj etmek istiyorum ne kadar zamanda şarj olduğunun önemi yok. istediğim sadece enerji geri dönmesin diye hangi diyotu yada hangi elemanları kullanmam gerekir. Bir de güneş enerjisiyle şarj etmek sıkıntı yaparmı? çünkü dengesiz voltaş gelcek malum gün ışığı azalınca doğan olarak voltajda düşücektir. beni aydınlatırsanız memnun kalırım :) kullanılan piller 18650 modeli
  • aCipH A kullanıcısına yanıt
    Sana en güzel tavsiyem birtane lion pil sarj devresi al gitti gidiyor da satılıyor birtane de yine oradan step down devresi al gelen voltaji 5v regule et onu da lion pil sarj devresine ver hatta bendekinin resmini çekim

Ama o pilleri seri değilde paralel bağla seri şekilde sarj işlemi sağlıklı olmuyor yada devreyi cogaltabilirsin ihtiyacına göre birbirinden bağımsız olacak şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs1991apo -- 24 Nisan 2014; 18:15:33 >
  • Step down devresi ve lion pil sarj devresi otomatik led gostergeli

• gs1991apo G kullanıcısına yanıt
    Peki hocam fiyati nedir bunun link varsa verirsen sevinirim yanlisina denkgelmiyim yoksa seni yormak istemem

Mobildeyim ama yine de bi bakım kardeşim

• http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/18650-lityum-pil-icin-1a-5v-usb-sarj-modulu-105638007
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lm-2596-dc-dc-voltaj-dusurucu-ayarlayici-102546411

bunlardı ama bitmiş gözüküyor. yinede satıcıya bi mesaj at yada aynı ürünü satan satıcılar var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs1991apo -- 24 Nisan 2014; 19:50:40 >

• aynen öyle fazla getirt bari ucuzsa :) . gerek olur...
  • O yüzden baktım zaten biraz geç geliyo ama ucuza geliyo en azından. Adresine göndertiyim istiyosan sanada 3-5 liralık şey sorun olmaz :)
    gec derken ne kadar kardesım :) valla gondertsen olur kardesım ucretını atarım sana dısarı pek gvnmıom o yuzden burdn aldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.