Arkadaşlar ben 2 saat önce nerden estiyse linux yükleyeyim dedim. usbden linuxu kurdum. Sonra bi baktım dosyalarımın hepsini silmiş ya da ben bulamıyorum. Bana yüklerken sürücü seçimi gelmemişti ben de heralde c: sürüsüne yükler dedim tüm dosyalarımı d: ye atmıştım. Sonra sinirler bozuldu tabi. Şimdi linuxun yerine Windows 7 kurmak istiyorum. Benim normalde windows cdsi yoktu. Direk başlatırken F8e basıp ordan üklüyodum şimdi başlangıçta F8e basınca hiçbişey olmuyor ubuntu başlıyor. Ne yapabilirim arkadaşlar lütfen yardım edin yarın ödev var ve içerisinde. Tüm ders notlarım da içinde =/
başlangıçtahttp://www.oneopensource.it/files/2012/09/grub.jpg bu veya benzeri bir ekran geliyorsa işletim sistemi adını veya boot from hardisk seçeneğini tıklamalısın. Ama büyük ihtimalle sen ubuntu kurarken hdd yi biçimlendirmişsin. Ubuntuya girip kullandığı harddiskin boyutlarına bak hardiskinin toplam boyutuyla aynıysa dosyaların gitmiştir.Toplam boyuttan azsa belki linuxta görünmüyordur partition managerler ile bakabilirsin.
Wubi aracı ile kursan daha kolay olurdu ve hardiskin ne kadarını kullanacağınıda seçerdin.Ama neyse geçti artık bende geçen gün içinde 500 gb'lık film arşivim olan harici harddiskimi boot edilebilir yapmaya çalışırken biçimlendirmiştim.Filmlerimden bir tanesini bile kurtaramadım.Ama yapacak bir şey yok.
peki şimdi windowsu nasıl kurabilirim? yine cd olmadan başlattan kurma imkanım yok mu acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: SeninSorununNe
peki şimdi windowsu nasıl kurabilirim? yine cd olmadan başlattan kurma imkanım yok mu acaba?
win7 iso dosyasını flash disk ile kurabilirsin ama onun için linux programı varmı bilemiyorum biraz bakmalıyım. Windowsta wintoflash ile yapılıyor ama linux desteği yok
Unetbootin i dene bi onu genelde linux kurmak için kullanırız ama win7 kurarkende çalışabilir. Önce internetten win7 iso dosyası bul bir tane sonra unettbootinde onu gösterip flash diske kur
konsolda sudo apt-get install unetbootin yazarak indiribilirsin programı