Red Hat Enterprise Linux 5.5 şuan red hat ın en güncel versiyonu galiba linux redhatla ilgli herşeyi ögrenmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz.red hat ücretsiz sever pclerde kullanılan bi yazılım oldgunu biliryorum kurulumu mümkünse arayüz incelemesi kullanmış birinin reedhat ı tanımlayışı anlatışı resimlerle destekleyişi yani red hat hakkında bilgisi olan en ince ayrıntısına kadar bana anlatabilirmi Yardımcı olursanız sevinirim dönem ödevim bu fakat veritabanı bölümünü okuyuşum ve merakım yüzünden bunu ödevden ziyade merakımda ögrenmek istiyorum şimdiden yardımcı olanlara teşşekür ederim. Hertür bilgiye acıgım.
pico -w /etc/ssh/sshd_config Protocol 2, 1 bu bölümü Protocol 2olarak değiştiriniz. PermitRootLogin yes bu bölümüde PermitRootLogin no olarak değiştiriniz. Kayıt edin çıkın CTRL X ve alttaki komutla SSHD yi restart edin etc/rc.d/init.d/sshd restart
5. Telnet Kapatın
pico -w /etc/xinetd.d/telnet disable kısmını YES olarak işaretleyin
ayarların tam olarak kalması icin xine restart ederek tekrar başlatın /etc/init.d/xinetd restart
6. Root ve admin girişleri mail olarak gelsin =)
gerci putty de son baglanan ip ve protokol belli fakat bu da lazım
cd /root
root dizine gecerek
pico .bash_profile bunu editleyin
Dosyanın en altına şu komutu ekleyelim echo ’ALERT - Root Shell Access on:’ `date` `who` | mail -s "Alert: Root Access from `who | awk ’{print $6}’`" email adresi \\n email Sonra Admin klasörüne gelelim aynı işlemi admin için yapalım
pico .bash_profile Dosyanın en altına şu komutu ekleyelim echo ’ALERT - Root Shell Access on:’ `date` `who` | mail -s "Alert: Root Access from `who | awk ’{print $6}’`" e mail \\n mail adresi
Isterseniz daha sonra disk yönetimini de resimi anlatabilirim
öncelikle ilgin ve alakan için konuma cevap verdigin için teşekkürler. ben linux redhat la ilgili hiç bişi bilmiyorum kurmadım bile. bana resimli bi şekilde linux redhat ı tanıtırcasına bi sunu lazım yani arayüzünü anlatan çeşitli yetkilendirme örnekleri v.s şuan istanbulda hikametkah ediyorum eyer sizde istanbuldaysanız yanınıza ugramak isterim eger redhat hakkında bilgim oldukca iyi diyorsanız.vm worsationla kurucmam redhat ı biraz incelerim yardımcı olmak isterseniz memnun olurum.paylaştıgınız bilgiler için teşşekür ederim eminim ögrendigimde bu verdiginiz bilgiler işime cok yarıcaktır tekrar teşşekür ederim.