Şimdi Ara

Linux Neden Windows'tan Üstün? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gnomu geliştiren yada kde yi bunlar böyle mi geliştirildi. akşam gelince bi çıış düğmesi yapayım mantığında.

    bence mantık yanlış. bu sadece bir iki gönüllü meselesi değil google da bunun arkasında ibm de sanırım oracle de. android cihazımız var ve kişiselleştirme özellikle ana ekranda sınırsız bir senedir android cihaz kullanıyorum 1 ay aynı masaüstü düzeni durmadı sürekli bir şeyler değişiyor. evet kişiselleştirme güzel ama bazen şöyle bi etki yapıyor. yapabileceğin daha güzel şeyler olduğunu bilmek elindekinin kötü olduğunu hissettiriyor insana. belki tasarımcıların işi bu olabilir ama son kullanıcı böyle oldumu bi yerden sonra da artık işler karışıyor.

    bu arada iyi bi köşe taşı iphone ile mac yakalamıştı. yeni arabirimle de microsoft yakaladı gibime geliyor. hep nedense yakalayan mac ve mic. amatörler yada internette kampanya gibi insanlara sorsalar bir sürü tasarım şeklinden bir şeyler ortaya çıkarabilirlerdi özgür mantık ya. benim linuxda kızdığım bu o kadar güzel arabirimler varken hala kendi kafalarının doğrultusundalar. her zaman çok seçenek iyidir diye bi mantıkda yok. bakınız iphone tek modelle satış rekortmeni. tamam turbo fanları sağolsun ama şuda bi gerçekki son kullanıcı konusunda eksik diyebileceğiniz hiç bişi yok.




  • Wolf_263 ;

    Sevgili kardeşim, ben hiç bir şeyi bişeylen bir tutmuyorum. Özellikle işleyişte. Linux un elinde OpenGL gibi bir motor varken (MAC OS da bunu kullanıyor), daha güzel arayüzler ve daha kendine has bir çizgi yakalayabilirdi demek istedim bir evelki yazımda. Tabiki özelleştirdikten sonra çok hoş görüntüler elde edilebilir ama konu bu değil. Diyelimki ben bilmiyorum linux'u, alıyorum pardus'u yüklüyorum, sonra bakıyorum ki Windows'un yada OS X yanında dökülüyor resmen arayüz. E bilmiyorumda nasıl yapacağımı. Ne yapayım ben şimdi.

    Bunu küçümseme. Bir ürünü vitrini sattırır daima. Vitrine koyduğunda göze batmıyorsa, hoş gelmiyorsa istediğin kadar yağla balla müşteriyi tutamazsın. Bütün bunları yazarken pencerelerin sallanması, yaylanması falan gibi gereksiz efektlerden bahsetmiyorum onu da belirteyim.

    Bak mesela, dosya yöneticinde sol taraftaki kısyolları basitçe sürükleyerek istediğimiz sıraya sokamamamız bile çok büyük bir eksikliktir benim için. Halbuki ne kadar basit görünen birşey. Ben yinede sevip kullanıyorum ama. Benim için problem yok. Linux ile yaşarım yani. :))

    MINT'e Unity kurma denemelerimden sonra MINT göçtü :), demek ki adamlar bilerek çıkarmışlar içinden. Neden acaba. Ekledikleri ney buna sebep oldu da çıkarmak zorunda kaldılar. Ben evde sıradan işler için kullanıyorum LINUX u. O yüzden de süper prof. bir hakimiyetim yok üstünde. OS X i uzun zamandır kullandığımdan pek yabancılık çekmiyorum hepsi o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 19 Eylül 2011; 10:46:59 >




  • linuxun en büyük sorunu flash playerlarda yediği cpudur...%50 cpu yemek ne demek %80 %100 asan cpu kullanımları..zor...hakkten zor.sırf cpu hayvan gibi kullandıgından dolayı linuxle yollarımı ayırdım...macox daha ii:)cou kullanımı açısından...ve ayrıca ubuntu 11 sürümü ile gnomye vurulan darbe ile cok kullanıcı kaybedeğini düşünüyorum.ubuntunun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekremx -- 19 Eylül 2011; 11:42:47 >
  • 11.10 sürümü ile bakalım unity iyice oturması gerekir. gnome güzeldi ama artık yenilik zamanı. bence yenilik konusunda da mac os artık eskisi gibi değil.

    bu arada beyler usb stick ile ubuntu kuramıyorum bir türlü boot etmiyor nedendir. unetbootu kullandım. pendriver mi ne onu kullandım bir şey daha vadı onuda denedim ama o hiç boot usb si yapmadı. ultraiso ile eskiden yapabiliyordum diye hatırlıyorum. usb den kurmak için ne gerekli acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 19 Eylül 2011; 12:10:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz
    bakınız iphone tek modelle satış rekortmeni.


    Anlayamadığınız nokta bu işte.
    Mac OS X'i Apple geliştiriyor, Windows'u ise Microsoft.
    Ve bu sistemlerin görsel arabirimini güzelleştirsin, şekil olsun gibi amaçlarla adam çalıştırıyorlar.
    Bu grafik arabirimini güzelleştirmeye çalışan adamlar da sabahtan akşama kadar bu işle uğraşıyorlar.
    Sırf daha şekil olsun da SATALIM diye.

    GNU/Linux(özellikle GNU'yu belirtiyorum, çünkü Linux sadece bir çekirdektir)'ta ise son kullanıcıya satılma gibi bir amaç yok.
    Satılma amacı olan GNU/Linux'lar da sunucu işi yapmak için satılıyorlar ve sunucu için çalıştırılacak bilgisayarda bence senin dediğin gibi "çıkış düğmesi olsun yeter", hatta "fare ile tıklansın yeter" mantığı hakim olur.
    (En azından ben RedHat, OpenSUSE, IBM, Google'nin veya GNU/Linux'a destek veren büyük bir şirketin patronu olsam ve masaüstü ortamlarına destek versem aynen bu şekilde yaparım.
    Çünkü işletim sisteminde görselliğine ihtiyaç yok.
    İki-üç işi grafik arabirimi ile halledeceğim diye bir sürü kod yazıp jan-janlı efektlere, keskin çizgilere zaman harcamam.)

    Ama gel-gelelim bu RedHat, OpenSUSE, IBM, Google, Oracle(Eski SUN'ı da içine kattı) gibi şirketler Linux'ta(yani çekirdekte) Apple'nin, Windows'un yaptıklarının yanında 1000 kat daha çok iş yapıyorlar.
    Çekirdeği geliştirsin diye adam tutup-para veriyorlar aynı Apple ve Microsoft'un yaptığı gibi.
    Çünkü adamlara lazım olan bu.
    IBM veya Dell ya da ne bileyim HP, yeni bir bilgisayar yaptığında, en performanslı çalışacağı şekilde Linux'a kodları yazar.
    Özellikle süper bilgisayarlarda Linux kullanılır, nedeni de budur.

    Dediğim gibi; herhangi bir şirket açılıp, parasıyla adam tutup bu iş üzerine yoğunlaşırsa belki Windows'un ve MacOSX'in arayüzü bile yanında duman olur.
    Ama bu sistemin bedava satılacağı düşünülemez.

    Ha, bu arada; hanginiz şu ana kadar herhangi bir masaüstü için GNU/Linux dağıtımına para verdiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 19 Eylül 2011; 13:18:26 >




  • Wolf_263 ;

    Seni severim :), lakin şöyle bişey var sende. Ne olursa olsun Linux'a toz kondurmuyorsun. Gerçi tüm linux kullanıcılarında bu var. Bu kadar ilah yapmayın bunu be kardeşim. Kullanın geçin işte. Bunlar işinizi görmek için araçtır sadece. Amaç üzerindeki programlar ile iş yapmaktır, arka planda ne yaptığından kime ne. Bana ne süper bilgisayardan bilmemneden. Bizi evimizde kullandığımız PC ilgilendirir.

    Biraz eleştiriye açık olun, bunu sende kullanıyorsun bende kullanıyorum. Ben şu eksik diyince hemen biri atlıyor hayır sana göre eksik bana göre tam diye. O yüzden de bi pk olmuyor linuxtan işte. 2 adım ileri 1 adım geri şeklinde yuvarlanıp gidiyor.

    20 sene olaya bak. Gidelim 20 sene evele, windows 1.0 varken ki zamana. Linux çıkmış. Windows şimdi neler yapıyor, Linux nerde. Biri faiş fiyatla satılmasına ramen pazarın %90 ına hakim, diğeri bedava olmasına ramen %1-2 lerde dolaşıyor. Bu size gerçekten normal mi geliyor. Herkes işi oyun üreticilerine vs. bağlıyor da, 20 sene evel oyun mu vardı be kardeşim. Bu iş gayet güzel organize edlip windows ile yarışa başlanabilirdi.

    Windows un bu kadar çok kullanılmasına sebep te aslında Linux tur. O zamanlarda biraz daha ellen tutulur bişeylen çıksaydı kullancıların karşısına durum şimdikinden çok daha farklı olurdu. Millet windows ile multimedya keyfi yaparken, linux milleti startX'lerlen boğuşturuyordu o zamanlarda. Disk bölümlemek tam bir işkenceydi, yoktu böyle grublar falan. Windows 95 Cd sini sürücüye takıp gidip kahve içiyodunuz. Hadi Linux kurarken yapın bakalım böyle bişey.

    Neyse kıssadan hisse, demek istediğim kullanın geçin. Kimse bu işi bedava yapan adamlara zorla bişey yaptırmıyor, onlar yapmazsa başkası yapar, onlarda yapmazsa yapmasın. Kimin umurunda. Zaten olayın koptuğu yer orası. Bekliyoruz ki adamların keyfi gelsin. mazarette hazır, bedava yapıyoruz hocam bekle işin ne. Yapıyosunda bişey benzetsen bari yaptığın şeyi. Al sana gıcık olup Windows'a para vermek için bir sebep daha.




  • Hala Windows'un size sunduğu tek masaüstü yapısını linux ile kıyaslıyorsunuz ya helal olsun. Kde-gnome-xfce-openbox-enlightment-unity daha bi ton var. Şimdi birini beğenmedin ötekini kullan kalkıp kişiselleştirme konusunda yine windowsla kıyaslanıyor ya kardeşim gnome'da, xfce'de kde'de icon kurmak thema kurmak çocuk oyuncağı. Ha bana şunu dersen anlarım yazılan programların arayüzleri çok iyi değil dersin ona eyvallah derim bak. Aşağdaki masaüstlerinin hepsi bana ait ve bunları yaparkende çok fazla uğraşmadım.

     Linux Neden Windows'tan Üstün?
     Linux Neden Windows'tan Üstün?
     Linux Neden Windows'tan Üstün?
     Linux Neden Windows'tan Üstün?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 19 Eylül 2011; 16:08:00 >




  • 3-4 yıldır linux kullanıyorum.ondan önce windows kullanırdım linux çok karışık gelirdi.şimdi oturup düşünüyorum.linux dahamı iyi.bence: linuxun windowsla kıyaslanması çok saçma ikisi tamamen farklı şeyler.1.linux işletim sistemi değil işletim sistemi çekirdeği.ben neden linuxu tercih ediyorum.
    1. özgür olması
    2. performans,uyumluluk,kolaylık açısından windowsdan daha iyi
    toplarsak.linuxda herşey kullanıcıya bağlı sen ne istersen o olur efektse efekt performans sa performans.
    kolaylıksa kolaylık.
  • linuxda her şey kullanıcı ya bağlıdır dediğin zaman aslında linx un ne olduğu ortaya çıkıyor. linux = hiç. evet koskoca bi hiç neden çünkü adam bilgisayar kullanmayı bilmiyor. mesela adam bi muhasebeci ve filim izlemeyi müzik dinlemeyi internete girmeyi ve kendi programlarını biliyor.( kendi programlarını kurmayı daha bilmiyor) ben bilgisayar işi yapmama rağmen evimde başkalarının bilgisayarı eksik olmaz genelde windows kurar geri veririm. şimdi sen diyorsunki bu adamlara linux kullan.

    forumda bir çok kişi bende dahil sanıyorki dünyada bi biz varız. ilk uygulama mağazasıapp store den bahsedildiğinde ne gerek var diyordum. bulurum forumlardan indiririm telefona atar kurarım diyordum. şimdi anladım ki app store ne kadar büyük bi adım. burda mesele biraz büyük düşünme ile alakalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeAr
    Hala Windows'un size sunduğu tek masaüstü yapısını linux ile kıyaslıyorsunuz ya helal olsun. Kde-gnome-xfce-openbox-enlightment-unity daha bi ton var. Şimdi birini beğenmedin ötekini kullan kalkıp kişiselleştirme konusunda yine windowsla kıyaslanıyor ya kardeşim gnome'da, xfce'de kde'de icon kurmak thema kurmak çocuk oyuncağı. Ha bana şunu dersen anlarım yazılan programların arayüzleri çok iyi değil dersin ona eyvallah derim bak. Aşağdaki masaüstlerinin hepsi bana ait ve bunları yaparkende çok fazla uğraşmadım.


    Usta sen yapma bari, bahettiğim şeyin bu olmadığını anlamalısın. Yazılan programların arayüzlerinden bahsediyorum tabi, neyden bahsedecem. Şimdi Windows içinde başlayalım mı litestep, objectdesktop, windowblinds vs.vs.. diye gidelim mi. Benim yaptığım şu şundan daha görsel bu bundan daha efektli muhabbeti değil ki. Adamların sadece kendilerinin bişey bulamaması. Daha düne kadar Windows'un küçült/büyüt/kapat tuşlarını kullanıyorlardı, bugünler de OS X in kileri kullanıyor misal. Veya pencere içleri windows XP nin button takımı gibi. Opengl kullanıyor, pencerelere gölge yapmayı biliyor ama yuvarlak köşelerdeki tırtıklar kabak gibi sırıtıyor. Ancak emerald veya başka bir pencere yöneticisi yükleyeceksinki daha düzgün görünsün. Üstüne 40 yama kurarsan biraz adama benziyor.

    Onun dışında masaüstü olayı zevk meselesi, herkesin bir tarzı var, sen öyle seversin ben başka türlü. Şu verdiğin resimler hiç benim tarzım değil mesela. Bu beğenmedim anlamında değil yanlış anlaşılmasın. Ne haddime, sadece ben böyle kullanmam demek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 19 Eylül 2011; 18:25:02 >




  • Para kazanmak için yapılmayan işler yapanın zevkine, para kazanmak için yapılan işlerse parayı verenin yada verecek olanın zevkine göre şekillenir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sse

    Para kazanmak için yapılmayan işler yapanın zevkine, para kazanmak için yapılan işlerse parayı verenin yada verecek olanın zevkine göre şekillenir.


    Doğru tespit. Keşke Linux ta ücretli olsaymış. Tamam windows gibi olmsaymışta OS X gibi 30 dolar olsaymış mesela.
  • @2smoke ben zaten bunu belirttim yani programların arayüzlerinde sorun olduğu konusunda ama işimizi gördüğü sürece pek sıkıntı olmuyor. Yeni yazılan ve gelen programlar artık daha özenerek yapılıyor. Örn: ElementaryOs var kendi programlarıyla geliyor ve gayet güzel arayüz tasarımları var yaptıkları programlarda, keza canonical ubuntu ile beraber gelen programların daha derli toplu olması konusunda çalışıyor. O kadar abartılıcak bi durum yok bence, ama son olarak tabiki zevk meselesi bu, çok fazla detaya takılmayan bir insan rahatlıkla kullanabilir. Demekki siz bu kategoriye girmiyorsunuz bu da gayet normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeAr

    @2smoke ben zaten bunu belirttim yani programların arayüzlerinde sorun olduğu konusunda ama işimizi gördüğü sürece pek sıkıntı olmuyor. Yeni yazılan ve gelen programlar artık daha özenerek yapılıyor. Örn: ElementaryOs var kendi programlarıyla geliyor ve gayet güzel arayüz tasarımları var yaptıkları programlarda, keza canonical ubuntu ile beraber gelen programların daha derli toplu olması konusunda çalışıyor. O kadar abartılıcak bi durum yok bence, ama son olarak tabiki zevk meselesi bu, çok fazla detaya takılmayan bir insan rahatlıkla kullanabilir. Demekki siz bu kategoriye girmiyorsunuz bu da gayet normal.


    Elementary yi sayma yaw, 3 tane prg çıkıyor içinden. Hastayım zaten tarayıcısına. Home butonu olmayan tek tarayıcıdır herhalde :)

    Valla ben en çok MINT i seviyorum. Görsellikten ziyade daha bir doyurucu gibi içeriği sanki. Zaten kullandığımda MINT. Şu an göçük durumda yanlız. Dediğim gibi UNITY kurdum bir daha ki açılışta siyah ekran ile açıldı. Login e kadar normal geliyor, login olunca siyah ekran kalıyor. Tahminim arkada çalışıyor ama görüntü yok.

    Varmı kolay yoldan kurtarma önerileriniz, yoksa yeniden kuracam. Önemli bişey barındırmıyorum zaten.




  • liuxda deneyecek o kadar şey var ki. seninde elinde kalmış linux. ben nedense yeni netbookuma kuramıyorum. çıldıracam. birde demiyorlarmı sorunsuz
  • İnsan yapısı olan birşey nasıl sorunsuz olabilir ki. Herşey için geçerli bu.
  • elbette sorunsuz olmaz Allah yapısı değil. fakat 4 ayrı bilgisayarda 3 ayrı usb disk ile 4 ayrı yükleme yöntemi çalışmazsa insan yapısı da değil diyebiliriz artık. yani en fazla amatör bi çalışma diyebilirim kimse kusura bakmasın.

    windows 8 in alfa sürümü olmayan sistemi bile sorunsuz kurulup çalışıyor. keşke linuxdan da para kazansalarda linux yazanlarda kendi bilgisayarlara göre değilde bizim kullandıklarımıza göre yazsalar

    bakın burda bi nokta daha dikkatimi çekti. mesela ubuntu yu kurulabilir usb yapan program pardus da sorun çıkarıyor. bu kadar çeşitlilik hiç bir manada kabul edilebilir değil. temel işlemler aynı olsa bari.
  • tamam dediğin gibi olsa benim bilgisayara kurulmasın ama evde bunun haricinde 3 bilgisayar daha var ve hiç birine kurulmuyor. unetbooting de denedim olmadı. hemde hiç bi usb sürücüsü ve hiç bir bilgisayara

    bakalım şimdi birde pardus deneyeceğim. gerçi kde yi beyeniyorum ama ne yapalım.
  • mint 11 pardus 2011.2 yi ve bunutu 11.10 kurabildim. mint güzel ama ubuntu 11.04 daha hoş du.

    linux altında başlatma usb si hangi prgramlarla oluyor. birde 11.04 deki türkçe yapınca çıkan sorunlar düzeldimi
  • @2smoke mükemmel tespitlerde bulunmuş.

    Bakın 400 öğrenci üzerinde test yaptım. Bunun 150si ilk kez bilgisayar kullanan ya da çok az bilgisayar kullanmış kesimden oluşuyordu. Bir tarafta Ubuntu diğer tarafta winXp vardı. Öğrencilerden ders boyu her ikisini de kullanmalarını istedim ve hangisini beğendiklerini nedenleriyle yazdırttım.

    Neredeyse tamamı xp dedi. Nedeni de kullanımı kolay, aradığım şeyi kolay buluyorum şeklindeydi.

    Linux daha fazla şeyler başarabilse de keşfetmek uzunca bir süre alabiliyor. XP - 7yse basitlik üzerine kurulu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.