Şimdi Ara

Linux Mint vs. Windows 8.1 Minecraft :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun süreli windows ve linux kullanan biri olarak.Bu iki sistem arasında oyun testi yapmak istedim ve minecraftı seçtim.Ben aslında linuxu oyun için değilde güvenlik için kullanır başka ayarlarını kurcalamazdım.Fakat merak ettim bakalım bir deniyim dedim.Ve sonucu görünce o kadar şaşırdım ki. 2'şer tane test yaptım grafik kalitesi en düşük ve en yüksek testleri.Sonuçları çok şaşırttı beni.

Windows Üzerindeki Minecraft; (Windows 8.1 Pro x64)

GPU:Intel HD 4000
    Çözünürlük: 1920x1080
    Java version: 8
    Minecraft sürümü: 1.7.9
    Ortalama FPS: 100+ (En Düşük Ayar)
    Ortalama FPS: 40-50 (En Yükek Ayar)
    İnce Ayar: Windows üzerinden yapılabilen bütün ince ayarlar yapılı, ve bütün donanım tam güçte çalışıyordu.
    YORUM: Oyun içindeki bütün video ayarlarını düşürdüm, tamamen kapatılabilenleride kapattım.Ve sonuç olarak 100+ fps almama rağmen oynarken bazı yerlerde ani takılmalar oluştuğunu fark ettim.Sonrasında ise oyun içindeki bütün video ayarlarını en üt düzeye getirdim ve oyuna tekrar döndüm.O da ne FPS 40-50 civarlarında sürünüyor ve oyunda adım atmak resmen işkence haline döndü.Her saniye takılma mı olur ya şimdi diyeceksiniz 40-50 fps akıcı oynatır diye.Hayır efendim hiçte öyle olmadı.Zar zor bir yerlere gitmeye çalışıyorum FPS dınk 10'a düşüp anlık donmalar ve anlık ciddi fps düşüşleri gözlemledim.

Linux Üzerindeki Minecraft; (Linux Mint 17 Qiana x64)

GPU:Intel HD 4000
    Çözünürlük: 1920x1080
    Java version: 8
    Minecraft sürümü: 1.7.9
    Ortalama FPS: 60 Sabit (En Düşük Ayar)
    Ortalama FPS: 60 Sabit (En Yükek Ayar)
    İnce Ayar: İnce ayar yok. Ben linuxu sadece güvenlik için kullandığım için performansa yönelik ince ayarlarını hiç bilmiyordum.Yine bilmiyorum.
    YORUM: Oyun içindeki bütün video ayarlarını en üst düzeye getirdim ve sonuç olarak 60 fps(sabit) almama rağmen en ufak donma/kasma olmadı, üstelik fps değerlerim 60'dan aşağıya düşmedi.Ben oyuna, oyun bana bakıyor yüz ifadem iseOynayış olarakta o kadar akıcı oynadım ki minecraft oynarken bu kadar zevk alacağımı düşünemezdim.Hadi herşeyi geçtim oyun içindeki renkler o kadar canlıydı ki.Windowsta oynarken renkler soluktu biraz.Yüksek ayarda böyle oynatan düşük ayarda ne yapmaz.Düşük ayar testi yapmama gerek yok sanırım.

3D GÖRÜNTÜ TESTİ ((3D dışında bütün ayarlar düşük ve kapalı))
    Windows:70-80 fps (Kasma/donma/takılma VAR)
    Linux:60 fps sabit ((Kasma/donma/takılma YOK)

SONUÇ:Windows üzerindeki intel hd 4000 driveri kurulduğunda ayar eklentisinide beraberinde getirir.Ekran kartı driveri kurunca masaüstünde boş bir alana sağ tık yaptığınızda orada ki gpu ayar dosyası bilmeyen yoktur ince ayar çekmek için kullanılır.Windows üzerindeki bu ayar eklentisindeki bütün ayarları performansa yönelik yapmıştım.Vsync'de kapanıyor sanırım çünkü 100+ fps vermişti düşük ayarda.Fakat linux üzerinde hiçbir şekilde intel kartın ayar dosyasına ulaşamadım.E haliyle default olarak gelen ayar dosyasında performans dengeli olarak geliyor ne çok düşük nede çok yüksek.Vsync özelliğide default olarak etkin geliyor tabi erişim yapamayınca bunuda kapatamıyorum.Linux üzerinden oyun içinden kapatsam bile fps 60'ı geçmedi.Kartı geçtim işlemci ayarı bile yapamıyorum.Kimbilir kaç ghzde kullanıyor.Bütün bunlara rağmen linuxtan aldığım sonuç muhteşemdi.Şunuda anladım ki fps ne kadar düşük olursa olsun yazılım işini iyi yapıyorsa bunun pekte bir önemi kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 21 Haziran 2014; 5:25:44 >

• hocam linuxun hangi dagitimini kullaniyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßenle100les

hocam linuxun hangi dagitimini kullaniyorsunuz

Linux Mint 17 Qiana x64 (Mate)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

quote:

bir türlü usb den kurulum yapamadım. mate i denemek istiyorum fakat unetbooting Linux live ne yaptıysam usb den kurulum başlatamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

quote:

bir türlü usb den kurulum yapamadım. mate i denemek istiyorum fakat unetbooting Linux live ne yaptıysam usb den kurulum başlatamadım

Ben yumi ile windows üzerinden yazdırmıştım iso kalıbını.

• neyle denediysem olmadı. nerede yanlış yapıyorum bilemedim. yumi pendrive ile de denedim ama olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

neyle denediysem olmadı. nerede yanlış yapıyorum bilemedim. yumi pendrive ile de denedim ama olmuyor

Flash belleğinizi fat32 olarak biçimlendirip öyle yazdırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorunu buldum sanırım. eski bilgisayara 64 bit sürümü yüklemeye çalışıyordum ondan olabilir. şimdi 32 bit olanı indiriyorum bakalım olacakmı.

fat32 de yaptım değişmedi
  • evet sorun buymuş

lenovo s10-3 netbook a 64 bit sürüm yemiyor
  • Ha bende kasmıyor diye sizdede kasmayacak diye bir kaide yok.Linux çekirdeği yazılımı daha iyi kullanıyor bu yüzden akıcı fakat yinede bu onu kusursuz yapmaz.

NOT:Java 7 ile çalıştıramadım minecraft launcherini javanın 8. versionu kurmak zorunda kaldım, onunla çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 9 Temmuz 2014; 0:26:59 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.