Şimdi Ara

Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
3.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Linux un tek bir sıkıntısı var oda hem yazılımcı tarafından hemde Donanım firmaları tarafından tam olarak destek alamaması he bunca zaman destek vermeyen adamlar bundan sonrada pek bir destek sağlayacağını düşünmüyorum zaten Windows 10 neredeyse ücretsiz oldu (güncellemeler ISO dosyasını direk Windows'un orjinal sitesinden indirmek vs.) Linux sisteminin son kullanıcıya erişmesi çok zor Android in masaüstü tarafında bir atağa geçmesi işleri değiştirebilir ama zorrr
  • PC'm şu anda dualboot, ubuntu ve w10 yüklü. Ubuntunun kahrolası bir hantallığı var. Linux'te öğreneceğimi öğrendim sanırım. Bazı ideler aynen linux sürümünde de yayınlanıyor. Ama ne hikmetse 8gb ramli i5'li ve ssdli makina da kullanım tadı vermiyor. Mint 18'i deneyeceğim lakin ubuntu partisyonunu silmeye kıyamıyorum. Yapılandırılmış onca ayar buum. Sil baştan hepsini... Severek kodladığım Linux'ten soğumuşum sanırım. sudo sudo sudo.. zıkkımın kökü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkirazli

    PC'm şu anda dualboot, ubuntu ve w10 yüklü. Ubuntunun kahrolası bir hantallığı var. Linux'te öğreneceğimi öğrendim sanırım. Bazı ideler aynen linux sürümünde de yayınlanıyor. Ama ne hikmetse 8gb ramli i5'li ve ssdli makina da kullanım tadı vermiyor. Mint 18'i deneyeceğim lakin ubuntu partisyonunu silmeye kıyamıyorum. Yapılandırılmış onca ayar buum. Sil baştan hepsini... Severek kodladığım Linux'ten soğumuşum sanırım. sudo sudo sudo.. zıkkımın kökü...

    Linux Mint 18 gerçekten güzel görünüyor bende bugün deneme fırsatı buldum çok beğendim özellikle tasarım konusunu çözmüşler tamamen




  • Bazen oynadığım oyunları bir kenara bırakmam için bir bahane olabileceğini düşündüğümden antergos kurayım diyorum fakat bir sorum var. Gaming konusunu ele alırsak fps kayıpları mevcut ama örneğin işlemcinin kullanılacağı bir işlem olarak render olayını ele alalım. Windows 7 ye göre performans kaybı yaşar mıyım ? Demek istediğim şey bilgisayardaki parçalardan tam performans almak istiyorum sizce linux a geçmeliyim. İlk kez geçeceğim, linux bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the Pridestalker

    Bazen oynadığım oyunları bir kenara bırakmam için bir bahane olabileceğini düşündüğümden antergos kurayım diyorum fakat bir sorum var. Gaming konusunu ele alırsak fps kayıpları mevcut ama örneğin işlemcinin kullanılacağı bir işlem olarak render olayını ele alalım. Windows 7 ye göre performans kaybı yaşar mıyım ? Demek istediğim şey bilgisayardaki parçalardan tam performans almak istiyorum sizce linux a geçmeliyim. İlk kez geçeceğim, linux bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim.

    Antergos yükle farkı kendin gör, basit kullanıcı için alanında en iyisi. Benim laptop linux'da daha az ısınıyor.
  • Kuracak olamlar linux mint cinnamon 64 biti yuklesinler ubuntu vs kasiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LinuXMint 18 64B Mate yada xfce kur...
  • Dayanamadım bende yazayım :)

    Önce keçiyi kurdum 14.4 dü galiba Tv ekranına görüntüyü oturtamadım.

    Sonra bi zaman sincapı kurdum 16.04 dü galiba aynı sorun.

    Anladımki amd c.c. kurmam lazım oda olmayınca bıraktım.

    Kendimi resmen yeni bilgisayar kullanan acemi gibi hissettim. Atari 800 xl yi alıp bişeyler yazıp error ve bad command yazan günler geldi aklıma.

    Ama ya monitor alıcam yada amd driver ekran kartı driverini evirip çevirip kurucam :)
  • Donanım üreticilerinin desteği olmadığı sürece Linux'u ana işletim sistemi olarak kullanmam. En basitinden notebookta Hotkey tuşlarının bile Linux yazılımı yok. Ekran kartı driverını yükleyene kadar göbeğim çatlıyor. Driverları ubuntu ve debian için bir deb paketi hazırlayıp Windows gibi ileri ileri deyip kuramadıkça son kullanıcı için Linux çıkmaz sokak. Sadece sanal makinede kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techturch

    Donanım üreticilerinin desteği olmadığı sürece Linux'u ana işletim sistemi olarak kullanmam. En basitinden notebookta Hotkey tuşlarının bile Linux yazılımı yok. Ekran kartı driverını yükleyene kadar göbeğim çatlıyor. Driverları ubuntu ve debian için bir deb paketi hazırlayıp Windows gibi ileri ileri deyip kuramadıkça son kullanıcı için Linux çıkmaz sokak. Sadece sanal makinede kullanıyorum.

    Benim laptopta butun hotkey tuslari ekstra birsey kurmadan direkt kendisi calisiyor?Mint 18 kullaniyorum

    Driverlari zaten sistem icindeki surucu kismindan tek tikla kurabiliyorsunuz?

    Siz Linux kullandiginiza emin misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son Ubuntu 12.04 zamanında kurmuştum (ana sistem olarak). Hotkey kesinlikle çalışmıyor. Ekran kartını ise dediğiniz gibi basit şekilde yükleyemedim. Intel HD ekran kartım. Kurarken çok zorlandım. Daha basit olması gerekiyor diye düşünüyorum. Gerçi sonradan Intel driver paketi çıkardı. Tek bununla bitmiyor ki. Mesela Linux'te nasıl Windows'ta exe dosyasına tıklayıp bios güncelledi ğimiz gibi kolay güncelleyebiliriz ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techturch -- 8 Ağustos 2016; 16:07:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techturch

    En son Ubuntu 12.04 zamanında kurmuştum (ana sistem olarak). Hotkey kesinlikle çalışmıyor. Ekran kartını ise dediğiniz gibi basit şekilde yükleyemedim. Intel HD ekran kartım. Kurarken çok zorlandım. Daha basit olması gerekiyor diye düşünüyorum. Gerçi sonradan Intel driver paketi çıkardı. Tek bununla bitmiyor ki. Mesela Linux'te nasıl Windows'ta exe dosyasına tıklayıp bios güncelledi ğimiz gibi kolay güncelleyebiliriz ki?

    Oncelikle şu an Ubuntu 16.04 mevcut,benim kullandığım Mint 18 de Ubuntu 16.04 tabanlı

    İkincisi,Intel HD için driver kurmanıza gerek yok.Intel açık kaynağın en büyük destekçilerinden biri ve zaten direkt yüklü olarak geliyor.Benim dediğim tek tıkla yükleme ise AMD ve Nvidia kartlar için,Intel Hd ye zaten gerek yok.Bende Intel HD li laptopta kullanıyorum ve sürücü kurmadım,oyunda oynuyorum sorun olmadan.Bütün hotkeyler sorunsuz çalışıyor.Wi fi vs hiçbir driver kurmak gerekli değil,hepsini kendi tanıyor.Yazıcının usb kablosunu taktığımda yazılım bulunuyor dedi ve direkt tanıdı yazıcıyı.(Brother HL-1211 W yazıcı)

    Wine ile bios u güncelleyebilirsiniz exe dosyası ile.

    https://www.winehq.org




  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Intel için driver yüklemek gerekmediğini bilmiyordum. Bilgi için teşekkürler. Ubuntu ve Mint sürümlerini biliyorum. Sadece ana sistem olarak kullanmıyorum dedim. Sanal makinede her zaman yeni sürümleri denemeyi severim. Hatta asıl favorim Debian'dır. Bir dedicated sunucu ve bir vps'im var. İkisinde de Debian kurulu. Sunucu tarafında Linux gerçekten büyük bir nimet. Ama kişisel bilgisayarımda yine de ana işletim sistemi olarak kullanmayı düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux Mint'i hiç denememiştim. Bugün merak edip kurdum ve sonuç mükemmel. Bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum. Ubuntu ile boşa vakit geçirmişim. 17.3 sürümü MATE desktop kurdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle,nedense Ubuntu onu temel alan Mint ten daha agir calismakta.Belki de Unity yuzundendir

    17.3 kullaniyordum bende,1 ay once 18 e gectim.Ondan once acaba Ubuntu hantalligi atmismi diye 16.04 kurdum,hemen Mint 18 Cinnamon a kactim

    Linux dagitimlari baya gelistirdi kendilerini,eskiden kullanici dostu olmaktan cok uzaklardi.Su an terminale cok nadir is dusuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Ubuntuyu zaten Unity yüzünden bıraktım. Linux Mint'i duymuştum ancakUbuntu Mate'i denemiştim. Linux Mint kesinlikle daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle,son kullanici Mint ten sasmamali😃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Aynen oyle,son kullanici Mint ten sasmamali😃

    Manjaro Mate akar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gorunumu vs cok guzelde Arch tabanli olmasi yuzunden cekiniyorum

    Bayagi da alistim Mint e,useniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Mint ne durumda? Ben Mint 18 için baya ümitliydim nasıl bir şey ortaya çıktı hocam?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.