Şimdi Ara

Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
3.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle benim;

    1- LoL Linux sürümü yok. Bazı vasıtalarla oynanabiliyor ama performanstan ödün veriliyor.
    2- Ekran kartım olsun diğerleri olsun Linux kurduğumda deliye dönüyor fanlar uçak motoru gibi ses çıkarıyor.
    3- Son Linux Mint kuruşumun üzerinden max. 1 hafta geçtikten sonra kendiliğinden çökmesi.

    Ama kafaya koydum LoL Linux sürümü çıkarsın ilk iş Linux Mint kurmak olacak.

    Evet beyler siz neden kullanmıyorsunuz?



  • kullanmıyorum çünki.
    .net geliştiricisiyim .net core mature olursa kullanabilirim. ama o zaman da bash on ubuntu on windows mature hale gelir. hayırlısı diyelim.
    Yapılandırması daha zor.
    Örnek vereyim IIS kurup içerisine site koymak için 3-5 tıklama yaparken linuxta konsolda yardırıp vi ile editlemeler yapmamız gerekiyor. Bazen serverside da windows candır.


    laptobumda ilginçtir ki win 10 ile linux mint birlikte kurulu iken windows 10 acılmıyor siyah ekran alıyorum.

    linuxu chip knoppix live linux u dergi ile verdiği günlerden mandrake linux dan beridir ara ara kurarım. çok gelişti cok. Lakin hala meah dedirtiyor.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Linux Mint 18 için baya ümitliyim. Tavsiyem tam sürüm çıktıktan sonra denemeniz. Ne yalan söyleyeyim Linux donanım yönünden berbat ötesi. Ama içimden bir ses Linux'u istiyor.
  • Kullanmak zorunda olduğun programlar, uygulamalar veya istediğin oyunların Linux versiyonu olmayınca kullanıcı Linux kullanmıyor.
    Donanım üreticileri Linux'a tam destek vermiyor. Driverler adam gibi değil. Aynı şeyi Windows'a yapamazlar. Bir donanımın Windows driveri yoksa o ürünü satamaz. Ama konu Linux olunca boşveriyor.
    Microsoft, kullanıcıları Linux'dan uzak tutmak için Windows'un korsan kullanımına göz yumuyor. Microsoft istese kimseye korsan kullandırmaz ama kullanıcıları kaptırmamak için korsan bile olsa kullanmasına izin veriyor. Korsan Windowsların lisanslı Windows 10'a ücretsiz yükseltmesine (upgrade) izin veriyor.

    Eğer böyle yapmasa Linux kullanıcısı artacak program, uygulama, oyun geliştirenler ve donanım üreticileri Linux'u gözardı edemeyecekler. Böylece Microsoft, Linux'a pazar payı kaptıracak. Bunu istemediğinden korsan kullanıma göz yumuyor.
  • - Linux display server olarak çok sorunlu. x.org günümüzün modern masaüstüleri düşünülerek tasarlanmamış 30 yıllık demode bir yazılım.
    - Özellikle nvidia ekran kartları windows performansını yakaladı ama yüklemek halen windowsdaki kadar basit değil.
    - Yazılım sıkıntısı büyük.
    - Çoğu oyun üreticisi halen linux'a destek vermiyor.
    - Özellikle paket yöneticisi olayı developerlar için sıkıntılı. Aynı programı ubuntu 14.04 15.10 16.04 fedora bilmem ne için ayrı ayrı derlemek zorun olmak problem. bu konuda flatpack ve snap ümit verici.
    - Microsoft Office, Skype, Adobe ürünleri, Autocad, 3dMax gibi bir çok kişinin ekmeğini kazandığı programlar linux'da yok. Alternatif programlar yeterli yetkinlikte değil.
    - Bilmeyen adam halen çok rahat bir şekilde bozabiliyor, kurmaya çalışırken çöketerbiliyor. En basitinden nvidia ekran sürücüsünü kurmaya çalışırken çökerttiğimi çok net hatırlıyorum.
    - Çok grafik kartı olayı halen sıkıntı.
    - AMD ekran kartları çok kötü sürücü desteğine sahip.

    Bu saydıklarım sadece eksileri. Bana göre linux'un windows'a göre çok büyük artıları da var. Ama üstte saydığım maddelerden biri sizin için büyük sıkıntı ise zaten büyük ihtimalle linux sizin işinizi görmüyordur demektir. Ev kullanıcılarının sadece %1i linux kullanıyor. Linux halen bir süperbilgisayar ve server işletim sistemi. Çok büyük kaynakları ve dataları kesinlikle bugün için en iyi kullanan, alternatifi olmayan bir kernel linux, ama halen ev kullanıcısı için en iyisi olmaktan oldukça uzak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Hocam Skype mevcut ve Ubuntu, xUbuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubungu Gnome haricindeki birçok dağıtım sürümüyle gelen LibreOffice yazılımlarına Türkçe dil kontrolü eklenebiliyor. Adobe ürünlerinde CS4 serisi sorunsuz çalışıyor ama bir işe yaramaz. Bahsettiğiniz 3D çizim programları hakkında bilgim yok.

    Ve yazılım sıkıntısı büyük derken neyi kastediyordunuz tam olarak?
  • benim korkum yüklersem belki wireless adaptörümü tanımaz diye manjaro ve deepin yüklemeye korkuyorum.
  • Destek forumları var oraya bakabilirsin yüklemeden önce sorman iyi olur hocam
  • BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Yazılım sıkıntısı:

    - En basitinden native google drive client'ının olmaması.
    - Adobe CC olmaması. Audition, Acrobat, Dreamweaver vs.
    - Avid Ürünlerinin olmaması
    - Profesyonel hiç bir video editörüne sahip olmaması.
    - Autodesk ürünlerinden bir çoğuna sahip olmaması.
    - Yazılan iş yeri programlarının hiç birinin linux düşünülerek tasarlanmamış olmaması: havaalanı sefer bilgisayarları, bankamatikler, muhsabe programları, yazar kasalar. evet çok saçma ama hep windows.
    - Profesyonel ses ile uğraşan insanların mac tercih etmesi. Ses donanımlarının çoğunun linux driver'ı bile olmaması. Apogee vs.
    - Oyunların %90a yakını.

    yani tek kulandığın program firefox, libreoffice ise tamam linux kullan sorun yok. o dünyanın dışına azıcık çıkarsan linux'un ne kadar yetersiz kaldığını anlıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suçlu olan donanım üreticileri... Linux dağıtımları değil...
  • sistem kararlı değil,

    sözde windows virüslere karşı savunmasız ama, bu sistemler de güncellemelerle, bi kaç paket yükleyip silmeyle kendi kendilerini karasız hale getiriyor (ben de pro kullancı değilim muhakkak hakim olmadığım şeyler de var ama sistem güncellemesi gelip de reboottan sonra desktop enviroment başlatılamıyorsa çöptür bnm için). ortalamanın biraz üstünde pc kullanmasını bilen insan virüs bulaştırmaz windows bilgisayara. o yüzden linuxa çok nadir ihtiyacım oluyor onu da usb bellekten çalıştırıp işimi halledip çıkıyorum

    laptoplarda da en büyük sorun güç tüketimi, windowsdaki batarya performansını hiçbir linux sürümünde bulamadım. hep daha az gidiyor daha çok ısınıyor. (3 farklı marka, hp asus lenovo ve intel-amd mobil işlemcilerde test edildi)
  • Amd sürücülerini açık kaynak yaptı. Linux çekirdek düzeyinde sorunsuz destekler.

    NVidia sürücülerini mesa ile kurun. Bumblebee kurmayı unutmayın.

    Debian veya archlinux tabanlı 1. derece sürüm kurun. Antegos iyidir. Fazla özelleşmiş sürümlerden uzak durun.ubuntu gibi.

    Yazılımdan bir bok anlamayan hemen bok atmış. Nginix, lighttpd gibi web server var iken kafa rahattır. Kendine Yazılımcı diyen adam konsoldan kod gidemiyor.saka gibi.

    Oyun yoktur ve bende win7 ve antegos dual boot kullanıyorum.

    Gcc kadar yetenekli başka compiler bulamazsanız.gdb ise ayrı bir nimettir.ayiretten saf c koduyla yazılmış kütüphaneler optime calisir.

    Vs açıp bir kaç butonu seçip koyanlar Windows fanatikligi yapıyor.

    Gtk, atk gibi sağlam kütüphanelere sahiptir.c kodu bana zor geliyor diyene c#, Java söz dizinine benzer vala vardır. Kendisi c koduna transpile edilen bir dildir.

    Oyun oynayan için steam vardır.vulkan ile linuxtaki performans sorunu çözülür. Valve linux desteğini büyüterek devam edecektir.

    Xorg artık yerini 2013 den beri geliştirilen wayland geçiş yapılıyor.kendisi protokol dur ve xorg sahip olduğu tüm dezavantajları bilinerek geliştiriliyor.ayrica ubuntu miri geliştirmektedir.gnu waylanda doğal destek vermektedir.

    Ubuntudan performans sıkıntısı yaşayan varsa sorun linux dünyasının değil ipnelik yapan donanım üreticileri dır.

    Intel her zaman 30 tane tam zamanlı linux calisana sahiptir.bu yüzden ıntel taraflı sıkınt fazla yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alper# kullanıcısına yanıt
    Şu yazıda bilgi vermeyi değil saldırmayı amaç edinmişsin.
  • Sürücü kurmasını blmiyorsun yok fan uçak motoru gibi çalışıyor diyorsun. Sürücüler indirir, systemctl ile kontrol edersin.

    atıyorum bumblebee yüklemişsin. systemctl status bumblebee'dan kontrol edersin çalışıyor mu diye kontrol edersin. zaten hatası orada yazar çözersin.

    Sıkıntı bence tecrübe eksizliğinizi gelipte bana saldırıyormuşsun diye söyleme. c bilmeyen adam kendisi senior sanıyor. sıkıntı orada. eğer hiçbirşey linux yüklemezsin.

    linux'un bu kadar masaüstünde geri kalmasının sebebi msdur. adamların hegemonyası çok etkliyor.

    şimdilerde deepin popüler. çinliler windows'a karşı geliştirdikleri bir işletim sistemi.

    suncuda, mobile işletim sistemlerinde linux zaten tek geçiyor. dediğim gibi masaüstü tecrübe, bilgi ister. o yoksa çok zorlamayacaksın.

    ayrıca oyun işini oyun geleştiricileri kasten linux'a destek vermiyor. tek yapmaları gereken openGL için ilintileri yazmak. oyun motorunda zaten yazılı ama optimizasyon için uğraşmıyorlar.
    ayrıca vulkan ile büyük bir değişim gerçekleşecek. oyun motorları vulkanı desteklemesi yeterli. (Source 2 desstekliyor)




  • Alper# kullanıcısına yanıt
    Hala saldırıyorsun. Bir tane Windows forumunda saldıran kişi göremezsin ama bi negatif eleştiri yaptığımızda bakıyorum Linux kullanıcıları bizi parçalamaya çalışıyor. Gerçekten ayıp.
    Yok sürücü kurmayı bilmiyormuşum yok o yok bu yahu eleştiri yapmadan önce durumu öğren öyle eleştiri yap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper#

    Amd sürücülerini açık kaynak yaptı. Linux çekirdek düzeyinde sorunsuz destekler.

    NVidia sürücülerini mesa ile kurun. Bumblebee kurmayı unutmayın.

    Debian veya archlinux tabanlı 1. derece sürüm kurun. Antegos iyidir. Fazla özelleşmiş sürümlerden uzak durun.ubuntu gibi.

    Yazılımdan bir bok anlamayan hemen bok atmış. Nginix, lighttpd gibi web server var iken kafa rahattır. Kendine Yazılımcı diyen adam konsoldan kod gidemiyor.saka gibi.

    Oyun yoktur ve bende win7 ve antegos dual boot kullanıyorum.

    Gcc kadar yetenekli başka compiler bulamazsanız.gdb ise ayrı bir nimettir.ayiretten saf c koduyla yazılmış kütüphaneler optime calisir.

    Vs açıp bir kaç butonu seçip koyanlar Windows fanatikligi yapıyor.

    Gtk, atk gibi sağlam kütüphanelere sahiptir.c kodu bana zor geliyor diyene c#, Java söz dizinine benzer vala vardır. Kendisi c koduna transpile edilen bir dildir.

    Oyun oynayan için steam vardır.vulkan ile linuxtaki performans sorunu çözülür. Valve linux desteğini büyüterek devam edecektir.

    Xorg artık yerini 2013 den beri geliştirilen wayland geçiş yapılıyor.kendisi protokol dur ve xorg sahip olduğu tüm dezavantajları bilinerek geliştiriliyor.ayrica ubuntu miri geliştirmektedir.gnu waylanda doğal destek vermektedir.

    Ubuntudan performans sıkıntısı yaşayan varsa sorun linux dünyasının değil ipnelik yapan donanım üreticileri dır.

    Intel her zaman 30 tane tam zamanlı linux calisana sahiptir.bu yüzden ıntel taraflı sıkınt fazla yoktur.

    Oyun yok mu?

    Steam kütüphanemde 48 adet Linux uyumlu oyun var

     Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir?

    Bende olmayan dolu oyun var daha

     Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir?

    158 sayfa oyun var Steam de Linux uyumlu,sayfa başı 20 oyun var

     Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir?

    Middle Earth Shadow of Mordor,Witcher 2 gibi AAA yapımlarda bu 158 sayfanın içinde

     Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir?

     Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir?

     Linux Kullanmayanların, Kullanmama Nedeni Nedir?

    Steam ile bağlı değilsin(en geniş Linux desteği orada,Steam Os un da etkisiyle),Gog.com un Drm-free yani paylaşıma açık setup ile gelen Linux uyumlu oyunlarını da kurabilirsin.(Kesinlikle illegal değildir,koruma sistemi içermeyen orjinal oyunlardır,internetten bulabilirsin)

    Ayrıca gereksiz saldırı moduna geçmişsin,hoş olmamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 22 Haziran 2016; 1:27:47 >




  • Dostum kimse doğuştan Windows veya Linux bilerek dünyaya gelmiyor.Sadece Windows u her yerde gördüğün ve kullandığın için çoğu bilgi sezgisel olarak oturuyor

    Bende Linux kullanıyorum,ilk başta garip geliyor terminal ve apt muhabbeti ama sonra çabuk alışılıyor.

    O arkadaşı kendi haline bırak bence,gereksiz yere atarlanmış
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    w8 çıktığından beri kullandım. w10 geçtim geçen yaz sıkıldım w7 düşürdüm. Tek oynadığın oyun LoL. LoL linuxa gelse komple w7 silerim. gerisi pek umrumda değil. Steam'de ne kadar oyun var bilmiyorum. En son assetler için kullanmıştım.

    Buraya gelip o yok bu yok diye zırvalıyorlar sonra linux kötü. şaşarım ona arkadaş. antergos daha çok kullanıyorum ve bu bahsettikleri sorunları başta çektim. bir kaç günde atlattım.

    adam IIS kıyaslıyor yav ona takıldım. Lighttpd, php-fpm ile uçuyor. çok mu perfomans istiyorsan c ile tcp/ip protokolleriyle yazarsın. posix thread modeli kadar kolay threadin yok. c istemiyorum diyorsan pacman -S gccgo yada apt install gccgo de insin golang envarterleri yaz oradan tcp/ip işlemlerini. adam bir c# biliyor kral oluyor ben ona takılıyorum. c# ile site yaz, onu yaz bunu yaz. sonra windows içinden çıkamayınca, yediremeyip windows çok iyi be desin.

    bence insanımız takım tutar gibi birşeyleri tutmasa sıkıntı yok. zaten kullanan yüzde bir bile değil, buraya cahil cahil saçmaları sıktı artık. Aynı kafa yapısı Pardusuda öldürdü. yok paket yok, o yok bu yok. debian olduda ne oldu. ben dahil takmıyorum artık Pardusu.

    linux bizim bildiğimiz masaüstü sistemlerinde yeteneklerinin anca onda biri kullanılıyor. 4.6 kernelda (http://kernelnewbies.org/Linux_4.6) gelen yeniliklerin alayı son kullanıcıyı bile ilgilendirmeyen tarzda. adamların derdi linux'u sadece masaüstü koymak değil. anlatamadığım nokta bu.

    driver sorunları tamamen üretici firmanın p*çliğidir.

    edit: lm'den memnumusun. 18. sürümden 1 ay sonra geçmeyi planlıyorum. gönlüm lm debian sürümünü kullanmakta onun çıkmasına daha çok vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper# -- 22 Haziran 2016; 2:03:26 >




  • Alper# kullanıcısına yanıt
    Gayet memnunum.

    Bir ara Ubuntu 16.04 e gectim,dayanamadim.Mint 17.3 e geri dondum

    De Lm nin cikmasi pek Ubuntu bagimli degil.Zaten su anki De Lts.Y ani beklemenin cok bir artisi olmaz ki dedigin gibi gec cikariyorlar de yi

    Tabi ben pek bulasmadim De ye,biraz daha tecrube lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windowsta kaldirmayan oyunlari linuxta kasmadan oynayabiliyorum(wine ile) Benim donanimda mi birsey var acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.