Şimdi Ara

Linux kullanmaya başlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar linuxu merak ettim kullanmaya başlamak istiyorum ama windowsta yaptığım çoğu şeyi yapabilir miyim office programları internette rahatça gezinme küçük çapta oyun (büyük oyun oynamıyorum artık) gibi. Bu arada linuxun windows a göre artıları neler bilgilendirirseniz sevinirim

• iyi oyunlar oynuyamassın onun haricinde her şeyi yaparsın. ki steam'ın çoğu oyununun linux versiyonu var.

linux için yazılmış virüs sayısı az olması ve dosya dizin yapısı virüslerin yayılmasını zorlaştırması birer +

bende şuan windows kullanıom :D ama linux sürümlerini çok kullandım. inş üniversitede linuxe kalıcı olarak geçeriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centrifugal

Merhaba arkadaşlar linuxu merak ettim kullanmaya başlamak istiyorum ama windowsta yaptığım çoğu şeyi yapabilir miyim office programları internette rahatça gezinme küçük çapta oyun (büyük oyun oynamıyorum artık) gibi. Bu arada linuxun windows a göre artıları neler bilgilendirirseniz sevinirim

eğer sadece merak ediyorsan neymiş bu ne değilmiş diyorsan ilkönce bir virtual box'a kur, kurcala, oyna,

direk hard diske kurup daha sonra -oha bu ne len- deme...

windowsta yaptığın çoğu şey derken bu windowsta neler yaptığına bağlı....ben şahsen windowsta iken sadece internette gezinir müzik dinlerdim ki bu ikisini linuxta da -linux mint'te- gayet rahat yapabiliyorum.... office programları dersen en son libreoffice 4.3 çıktı ve office programlarını hiç kullanayan birisi olarak -windowsta iken wordpad bile fazlaydı bana- bana yetiyor da artıyor bile...

oyun dersen steam yükleyeceksin - sanırım şu ana 600den fazla linux oyunu var steam'de... seç beğen al....

linux'un windowsa göre en büyük artısı -korsan windows kullanmadığını varsayarsak- bedava olması

• arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ama biraz daha ayrıntılı bilgi arıyorum virtual kurdum ama kastı biraz 2gb ram verdim usb ye kurup öyle çalıştırabilme şansımız var mı? bu arada hangi linux u öneriyorsunuz?
  • ayrıntılı bilgi için... şimdi ne desem yalan olur.. bu tıpkı hiç şeftali yememiş birisine şeftalinin tadını anlatmaya benzer biraz.... en iyisi hard dsikin bir güzel kopyasını alacaksın harici bir hard diske.. ne var ne yok.. ardından dual boot yapacaksın.. yani hard diske windowsun yanına linux kuracaksın... açılışta istediğini seçersin... şahsen ben linux isosunu direk dvdye yaktım sonra windows yüklü porsiyonu kurulum esnasında tamamen silip hard diske direk linux mint 17 cinnamon kurdum.... ntfs olarak formatlanmış olan porsiyonları da direk gördü - şimdi o kısma da okuyor yazıyr sorunsuz....

usb'ye kurup usb'den çalıştırma şansın var ancak tam anlayamadım, sen usb belleği bootable mı yapmak istiyorsun yoksa kurulum esnasında linux'un yükleneceği hard disk kısmı oalrak direk usb belleği gösterip linux'u usb'ye mi kurmak istiyorsun..... ilkini yapmak unetbootin falan gibi araçlarla çok basit.... ikincisi için birazcık youtube videosu izlemen gerek :)

standart son kullanıcı -ecnebilerin newbie tabir ettiği- kişiler için en iyi dağıtım linux mint veya ubuntu - kurlumu yapılandırması falan çok kolay en önemlisi internette çok fazla yeterli destek forumları var...

istersen o forumlarda birazcık vakit geçirebilir hatta linux dağıtımlarının incelendiği youtube videoları var fazlasıyla, onları izleyebilir, linux dağıtımlarının incelendiği web sitelerini takip edebilirsin....

kolay gelsin

• ilgilendiğin için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.