Şimdi Ara

linux da hangi programla pic programliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar aramızda linux kullanıpta pic programlayanlar var mı? var ise hangi programı kullanıyorsunuz adın yazarsanız sevinirim. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjv16 -- 25 Mayıs 2006; 14:08:26 >

• http://pikdev.free.fr/ en iyilerden biri.
  • hocam çok teşekkürler bir ricam daha olacak, bu programın pardusta nasıl kurulduğunu anlatabilir misiniz?
  • PArdus kullanmıyorum umarım onda da sorunsuz bir şekilde kurabilirsin. Öncelikle http://pikdev.free.fr/pikdev-0.9.1-4.tar.gz
    adresinden dosyayı indir tar -xzvf komutuyla dosyayı aç daha sonra ./configure komutuyla make dosyalarını oluştur. make de hatasız bir şekilde derlerse root haklarına geç ve make install ile programı kur.
  • hocam ark ile açtım içinde configure diye bir dosya olmadığı için böyle bir komut yok hatası veriyor neden olabilir içinde configure olması şart mıdır?
  • Piklab da güzel bir program. Ben Piklab tavsiye ederim. Neyse dosyaları açtığın dizin içine geçip
    ./configure

yaz enter'a bas. Daha sonra
    make
    root iken de
    make install

Büyük bir ihtimal parport modülünü kullanıyordur pikdev. Programı kurduktan sonra çalışmassa modülü yüklersin.
    modprobe parport
  • ben piklab ve small device c compiler kurdum ama piklab içerisindeki configure toolchain olayını nasıl yapacağımı anlamadım. SDCC için piklab'a executable directory, header directory ve linker script directory'yi göstermem gerekiyor galiba ama ben hangi klasörleri deçeceğimi bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarafsız Windows mu? Linux mu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzg

ben piklab ve small device c compiler kurdum ama piklab içerisindeki configure toolchain olayını nasıl yapacağımı anlamadım. SDCC için piklab'a executable directory, header directory ve linker script directory'yi göstermem gerekiyor galiba ama ben hangi klasörleri deçeceğimi bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim...

bu konuda yardım edebilecek yok mu acaba, acil.
  • ya bu linux şöyle iyidir böyle iyidir diyorlar da
    bi program kurmak bu kadar uğraştırıyorsa nasıl kullanacak insanlar bunu
    daha pratik yolunu neden yapmıyorlar
    windows a mahkum ediyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: morcin

ya bu linux şöyle iyidir böyle iyidir diyorlar da

sanırsam os'ların kullanımı kolay olunca, yan etkisi yavaşlık oluyo ister istemez. kullanıcı en ufak işi yaptırmak için fareyi tıladığında windows arka tarafta bin takla atıyor, ama linux atmıyor diye biliyorum kabaca. zaten hızla alıp veremediği bşi olmayan günlük kullanıcının illaki linux kullanmasına gerek yok. eminim linuxun daha pek çok avantajı vardır üst düzey kullanıcılar için. bana sorarsanız windows ve linux birbirine tam olarak alternatif değil tabi sağlam linux kullanıcıları daha iyi bilir.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: morcin

ya bu linux şöyle iyidir böyle iyidir diyorlar da

sanırsam os'ların kullanımı kolay olunca, yan etkisi yavaşlık oluyo ister istemez. kullanıcı en ufak işi yaptırmak için fareyi tıladığında windows arka tarafta bin takla atıyor, ama linux atmıyor diye biliyorum kabaca. zaten hızla alıp veremediği bşi olmayan günlük kullanıcının illaki linux kullanmasına gerek yok. eminim linuxun daha pek çok avantajı vardır üst düzey kullanıcılar için. bana sorarsanız windows ve linux birbirine tam olarak alternatif değil tabi sağlam linux kullanıcıları daha iyi bilir.

düz mantık olarak doğru olsada, sistematikte çok farklılıklar var. linux, unix dosya metaforunu kullanırken (ki bu kernelin server, kullanıcıların ve servislerin terminal şeklinde çalışması), windows objesel çalışır. linuxda 4 komut kullanmanın zor gelmesinin nedeni, microsoftun oyun sektörüyle işbirliği, donanım üreticilerinin desteği ve windowsun basit takozluğu... bu şekilde (linuxta) kaynaktan derlenen her program o bilgisayırın donanımı ile uyumlu olur. uzun lafın kısası elma ve armut (çürük armut)h

• quote:

ben piklab ve small device c compiler kurdum ama piklab içerisindeki configure toolchain olayını nasıl yapacağımı anlamadım. SDCC için piklab'a executable directory, header directory ve linker script directory'yi göstermem gerekiyor galiba ama ben hangi klasörleri deçeceğimi bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim...

bende windows vista kızıyordum daha beterleri varmış...
  • yav değerli forumdaşlar, PIKLAB ile beraber compiler olarak SMALL DEVICE C COMPILER kullanan yok mu hiç? çalıştırabilen var mı beraber??bunun için başka başlık açıcam valla (sorumlu forum kullanıcısı :)) r2d2 sen de mi bilmiyosun ya? ;) ;) :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 4 Mart 2008; 20:30:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.