Şimdi Ara

linksys WAG54G ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar o mu bu mu derken gittim bu gün linksys WAG54G modem aldım bi tane şu an netin keyfini çıkartıyom bu modemi kurarken bir iki problem yaşadım şimdi onları paylaşıyorum sizinle

1 Öncelikle modemi çalıştırın ve bigisayarınızla wirless bağlantıyı kurun (internete bağlanmadan önce) modemi çalıştırdığınızda ön panelde bulunan wireless G ışığı yanıyor olacak
    daha sonra laptop yada pc de bulunan wireless kart ile kablosuz ağı linksys olarak bağlantıyı görmeniz lazım ve bağlan deyin güvensiz falan derse yinede bağlanın ekranın sağ alt tarafında aynen çevirmeli bağlantıda olduğu gibi bağlanma işaretini göreceksiniz

2- Cihazla bilgisayar arasında bağlantı kurduktan sonra gelelim nete bağlanmaya öncelikle internet explorer yada ne kullanıyorsanız onu acarak http://192.168.1.1
    yazıp cıkan ekrana KULLANICI ADI admin PASS admin (standart budur daha sonra menuden değiştirebilirsiniz) yazarak modeme bağlanıp linksys menusunu görmeniz lazım menu açıldıktan sonra yapmanız gereken ayarlar şöyle

Setup menusunden

Encapsulation secenegide bulunan

*** Bağlı bulunduğunuz şebeke NEC ise PPPoE ALCATEL ise PPPoA seçeceksiniz (bEN ÜMRANİYEDEYİM PPPoA yapınca oldu)

VPI 8
    VCI 35

Service Name ttnet
    user name kullanıcıadınız@ttnet
    şifre telekomun verdiği şifre

olacak (bunu bilmiyorsanız ikisinide deneyerek bulacaksınız unutmayın hangisini secersenız secın hemen sonra SAVE SETİNGS yapacaksınız)

bunları yaptıktan sonra browseri kapatıp açın

cihazın menusunde bulunan wireless YEŞİL
    DSL YEŞİL
    İNTERNET YEŞİL olacak
    kolay gelsin

birde eğer menunun sağ üst tarafında firmware versiyonu yazar bende mesela 1.01.6 yazıyordu
    o zaman

bu adresten ftp://ftp.linksys.com/international/firmware/

WAG54G_AnnexA_ETSI_v1.02.5_07_code dosyasını alıp

yine 192.168.1.1 yazıp menuye girin Administration Beckup & Restore menusunden önce orjinal yazılımı beckup yapın sonra Firmware Upgrade menusunden yeni dosyayı gösterip alt taraftan UPGRADE yapın bitince cihazı kapatıp acın

KOLAY GELSİN DİLİM DÖNDÜĞÜNCE YAZDIM

• Arkadaşım sağolasın link ve açıklamalar için. Bende Linksys WAG54G var. Arayüzde "Firmware Version: 1.01.6" yazıyordu. WAG54G_AnnexA_ETSI_v1.02.5_07_code winzip dosyasını indirdim.
    Yanlız Administration-->Firmware Upgrade bölümünün sağında "Backup&Restore" diye bir bölüm yoktu. Neyse zip dosyasını açtım. File Path boşluğunda açtığım BIN dosyasını gösterip "Upgrade " tuşuna bastım, ilerleme düzeyi 3/1 seviyesinde arayüz dosyası error verdi. Ayvayı yedik ara verince terslik çıkar herhalde diye 3-4 dakika bekledik. BackSpace tuşuyla sayfa geri de gelmiyordu, orijinal arayüz sayfası da açılmıyordu. Ama ie de surfe devam edebiliyordum. Modemi kapatıp açtım. Allahtan çalıştı.http://192.168.1.1
    ten arayüzde geldi fakat hala "Firmware Version: 1.01.6" yazıyor. Bir daha deneyemiyorum açıkçası.
    Niye olmadı anlamadım. Bir de başta dediğim gibi niye "Backup&Restore" yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 10 Kasım 2004, 0:51:26 >

• Aynı sorunu ben de yaşadım. Allahtan bir problem olmadı.
  • bende dün yaptım ama hiç problem çıkmadı backup en sağda bu arada

kolay gelsin
  • yaw arkadaşlar bende bir türlü upgrage edemiorum benimde Firmware Version: 1.01.6
    ve ben hiç bi deişiklik yapamıorum
    ne wep i seçebiliorum security için ne ilk girişteki admin olan user name we password ü deiştirebiliorum
    ne de mac adreslerimi girebiliorum

bunlardan herhangi birini yaptığım anda direk internetim gidiooo

tekrar arkadan resete basıp modeme herşeyi baştan girip unsecure bi networküm oluyooo

yardımlarınızı bekliorum...
  • Aynı cihazlar niye farklı davranıyorki? Biz mi yanlış bir şey yapıyoruz.
    Mesela gti206 upgrade yaparken telefon fişini çıkarmışmıydın? Çünki ben, Kaytek ve emporium upgrade edemediğine göre sebep ne olabilirki?
  • evet cektim ve problem olmadı belirttiğim gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bende şimdi denedim tel kablosunu modem den çekerek
    baktım ilerliyo
    1 tur bitti 2 tur bitti 3. turun ortalarında çat die yine gitti sayfa görüntülenemiyo çıktı yine
    gittim modemi kapatıp açtım
    version yine aynııı
    deli olucam wallaaaa
    upgrade olmuo buuu :(((
    bu arada bende de backup restore diye bişey yok!!!
  • Upgrade etmeden bir soru daha. Notebookun wireless bağlantısı için ne kullanıyorsunuz? Linksys in PCMCIA kartını mı yoksa notebookun kendi wireless entegresini mi?
    Modem upgrade edilmeden önce entegre wirelessi olan notebooklarla iletişim sağlayamadığı söyleniyor. Bu upgrade bu sorunu çözüyor mu? Upgrade ettikten sonra sağladığın ek faydalar nedir?
  • yok olmuo olmuo olmuoooooooooo
    entegre wireless li laptoplada denedim linksys kartıyladaaa
    2side aynı hiç bi farkı yok
    başka bişey war yaaa bundaaa
    upgrade de bi püf nokta war ama bulamadım
  • restore yi falamda bende bulamadim ama update de sorun cıkmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emporium

yok olmuo olmuo olmuoooooooooo
    entegre wireless li laptoplada denedim linksys kartıyladaaa
    2side aynı hiç bi farkı yok
    başka bişey war yaaa bundaaa
    upgrade de bi püf nokta war ama bulamadım

Yani senin makina hiç wireless bağlantı kuramadı mı? Benimki kendi PCMCIA kartıyla notebooku hem inrenete hem de ağa sokuyor. Aslında bir sorunum yok ama entegre wirelessli notebooklarla iletişim kurabilmesi için firmware upgradi gerekiyormuş. o bakımdan araştırıyorum.
  • yok bende şu an 2 makinada da internet war... 2sininde security ayarlarını falan yaptım
    mac adreslerini tanıttım
    ama problem upgrade de upgrade edemiorum.
    bide başta girilen admin user we passwordunu deiştirince gidio yine internetttt
  • quote:

bide başta girilen admin user we passwordunu deiştirince gidio yine internetttt

Değiştirmeyeceksin tabi onlar standart.
  • yok tamamdır şimdi update hariç herşey tmm
    wep ayarları tamam mac adresleri tamam
    ana giriş username password tamam

bi upgrade kaldııı...oda olmuo napiim :((

bu arada standart olursa ilk giriş user name passwordun
    apartmanda senden başka wireless ı olan girer bütün ayarlarınla oynar çok rahat
    eğer giriş şifreni falan aynı bırakırsan
    onu bence deiştir
    risk almaaa
  • Eveeet firmware upgradi yaptım. Artık sağ üstte "Firmware Version: 1.02.5" yazıyor. 1.01.6 ile farkı nedir bilmiyorum ama umarım olumludur.
  • yaw erd_eru şu update işlemini nasıl yaptın tane tane neler yaptığını bi anlat
    bilgilendir bizi yaw :)
    tel kablosu falan takılımıydı?
    wireless mı yaptın yoksa network kablosu takılımı
  • Telefon soketini çıkar.Yani internetle bağlantısını kes. İndirdiğin update zipini bir klasöre aç. gt206 nın yazısındaki 3.resim de gösterdiği arayüze gel. Gözatı tıkla kalsördeki bin dosyasını göster, sağ alttaki upgrade i tıkla. İşlem yapılırken hiçbir şey yapma bekle, belli bir aşamada completed veya bunun gibi bir ifade gelecek ok de. Modemi kapat aç arayüze gir ve sağ üstteki firmwareyi kontrol et.
  • Arkadaşlar acaba dedim,
    firmware upgrade ederken ethernetten bağlanın, wireless üzerinden upgrade etmeye çalışmayın.
  • hayır aksine ben wireless uzerinden yaptım sorun yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.