Şimdi Ara

LinkedIn hesabı açtım, açmaz olaydım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Adını söylemek istemediğim 10 bin üstü çalışanı olan bi holdingden asgari ücret teklifi almıştım pozisyonda proje sorumlusuydu  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok takılmayın oralara. TR'de özelde çalışan herkes aynı para skalasında çalışıyor. %90'lık kısım böyle. %10'da çok uzun süredir çalışan (Müdür, direktör vs) gibi ayrıcalıklı kesimdir, onlar bir tık yüksek alır ama geri kalanı aynı. Ben sana skalayı söyleyim. 8500'den başlar 13 binlere gider bu yıl. Asgari ücretle çalışan sürüsüne bereket beyaz yakalı var.

1.5 yıl özel sektörde çalıştım (Ağustos 2020-Mart 2022 arası). Pozisyonlarım ve maaşları şunlar:

- E-Ticaret Sorumlusu: Asgari ücret + AGİ

- IT Uzmanı: Asgari ücret + 300 TL

Şimdi çalışsam Asgari ücret + 1500 verirler maksimum. Yani 10 bin TL. Beğenmiyor musun bir de derler. Bir de asgariye Temmuz zammı yapılmayacağını varsayarsak Aralık 2023 tarihine kadar (ölme eşeğim ölme daha 1 yıl var) bu maaşa çalışırdım. Düşün erimeyi.

Araştırma görevlisi olarak atandım. Senede 2 kez düzenli zam. Şubatta alacağım zamlı maaşım 18 bin tl olacak. Neredeyse iki katı. 2 bin tl'de yemek kartı veriliyor buna ekstra.

Velhasıl boşverin. Özel sektör saçmalığın daniskasıdır. Çok değil 2 yıla herkes asgari ücrete çalışır olacak.

NOT: Yazdıklarım genel gözlemlerdir, özellikle hizmet sektöründe bunlardan yüksek maaş ödemesi olmaz, TR'nin geneli böyle. Yazılımcıyım 50 bin alıyorum diyen bir tayfa var gelip şimdi yazdıklarımı linçleyecek o yüzden en baştan en alta yazayım dedim.

• hayatın en gerçeği  

avunma değil

• Aynen çok bozma moralini. Çoğunluğu şov. Head Hunter ıvır zıvır yazıyolar ik da evrak düzenleyen düz bi memur halbuki. Zaten bir sürü ünvan yazan varsa en boşu o dur. Khalesi gibi takılıyolar orada, ortada bişey yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Linkedin iş kesiminin facebook'u oldu bile. Berbat bir yazılım ve ortam oldu kendileri. Eskiden çok daha güzeldi, sadece iş bakardık. Şimdilerde dediğim gibi bir ortam.

hemen herkes hava atmak için post paylaşıyor.

"X firmasında Manager oldum" vs şeklinde tebrikleri kabul ediyorlar :)

Takmayın kafanızı. Hayatınızın tadını çıkarın.

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    Şubatta belli olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

CEO he  

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt

Polislik mi (maaş 18 bin) özel sektör mü hocam

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Makina müh, ee müh, bilg müh gibi bölüm mezunu olup savunma sanayi gibi spesifik alanlarda çalışmayacaksanız tartışmasız polislik.

bu değerlendirmeyi sadece özlük hakları ve ücret özelinde yaptım, polislerin çalışma koşullarıyla alakalı farklı problemleri var o kısmı bilemem

• Aynı mezara olur mu hocam, fakir mezarlığı ile zengin mezarlığını ayırt etmeniz için beş dakika bakmanız fazla bile geliyor.  

Zengin mezarlığında tasarımsal mezarlar olur mesela, fakir mezarlığında ise dümdüz taş olur sadece bazen o bile olmaz.

İstanbul daki mezarlık fiyatlarını araştırın, demek istediğim çok net anlaşılır olacaktır.

He konunun madden tarafını bir kenara bırakırsak elbette haklısınız dediğinizde, ben sizi anladım.

• Hocam ölen için nereye gömüldüğünün pek bir anlamı olacağını sanmıyorum  

Üstüne beton atsan da farketmiyor

• Orası başka konu.  

Ben de devlette çalışıyorum ama özel sektörün tamamen kötü, devletin tamamen iyi şekilde anlatılmasını doğru bulmuyorum. Maalesef bu konuda kimse objektif davranmıyor. Devletin de özel sektörün de kendine göre iyilikleri ve kötülükleri, avantajları ve dezavantajları var. Ben bunu bilir bunu söylerim ama nedense bir taraf sürekli gömülürken bir taraf sürekli yüceltiliyor. Hayatın her alanında objektifliğe ihtiyacımız var. Eğer objektif olmayı beceremiyorsak kendimizi sorgulamamız gerekir.

Ben kamu tecrübesi ve özel sektör tecrübesi olan birisi olarak söylüyorum ki, her ikisinin de avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Yani neresinden baktığımıza bağlı olarak değişir.

Ayrıca bir işyerini maaş odaklı değerlendirmenin doğru olmadığı kanısındayım. Bir işyerinde maaş düşüktür mesela ama ortam o kadar iyidir ki işe güle oynaya gidersiniz. Bir işyerinde ise maaş yüksektir ama iş arkadaşlarınız iyi değildir. İşyerinin konumu, evinizin konumu, iş arkadaşlarınız, işin olanakları, iş ortamı, mobbing, yan haklar bizim aslında her şeyi madde madde konuşup fikirleri beyan etmemiz lazım.

Ancak toplum nezdinde sadece özel mi kamu mu diye düşünülüyor. Oysa ki konuşulması ve objektif olunması gereken çok detay var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 17 Ocak 2023; 16:50:24 >

• Çok doğru, lakin ben zaten tüm bunları göz önünde bulundurarak kamu çok daha iyidir diyorum.

Haftada 4 gün okula gidiyorum. Cumartesi-Pazar-Pazartesi tatilim. sabah 9 akşam 5 çalışıyorum ki bugün 10.30’da gittim üniversiteye. Saat 4’te de çıktım, bu mesajı da evime giden otobüste otururken atıyorum :)

Tabi bizim rahatlık çok ekstra bir rahatlık, bununla kıyaslamamak lazım, hiçbir mesaiye tabi değil akademisyenler, hiç gitmesekte olur okula. Ama normal kamu memurunu ele alalım o da 8-5 çalışır haftasonuda takır takır tatildir, fazla mesai denen bir kelime grubu yoktur orada.

Özel sektör denen cehennemde bu konuyu anlatmaya tenezzül bile etmeyeceğim :)

Çalıştığınız insanlarda elbette iyidir ancak kamuda çok daha rahat bir durum söz konusudur. Herkes atamayla gelen kadrolu çalışan olduğundan kimsenin kimseyi ayağını kaydırma isteği yoktur. Özel sektörde entrikanın bini bin paradır. Sırf gıcıklık olsun diye bile işler sarpa sardırılabilir. Kamuda bu durum çok daha nadirdir.

Maaş ve özlük haklarını zaten anlattım. Ocak-Temmuz senede 2 zam garanti. Özelde işverenin keyfini bekle ki yılda bir kere zam yapsın, enflasyonda erisin gitsin. Buradan kamu maaşlarının çok aşırı iyi olduğu anlamı çıkmasın, bizim maaşlarımızda eridi gitti, Türkiye’de son 2-3 yıldır orta gelir diye bir şey kalmadı ama bu kamu-özel her yerde aynı. Kamu maaşları gene de bir tık daha iyi hala. Kaldı ki bunun bir de kredi durumu var, bugün hangi kamu görevlisi/memur bir bankaya gitse sorgusuz sualsiz alır kredisini vs. Geleceği nispeten bir güvencededir yani. Ama özelde o da yok. Yarın patron gözünün üstünde kaş var seni kovuyorum dese kapı dışarıdasın ve bir anda işsizsin.

İşte bu sebeplerden dolayı maalesef KPSS’den atanmaya çalışan milyonlarca işsiz var. Çünkü çocukcağız biliyor bir iş başvurusunda bulunsa, “Sen daha tecrübesizsin, seni asgariyle başlatalım sonrasına bakarız” cümlesini duyacağını.

O cümlede iş bulabilirse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 17 Ocak 2023; 17:0:28 >

• Hocam mesajınız için teşekkür ediyorum. Bir noktada size katılmıyorum o da şu, kamuda her çalışan atama ile gelen,ekmeğinin peşinde,çalışan,vefakar vb. kadrolu çalışan değil. Her siyasi ve dini oluşumun kamuda belirli bir gücü vardır. Bunu kamu içerisinde çalıştıkça ve çalışma arkadaşlarınızı tanıdıkça görebilirsiniz. Kamuda her siyasi ve dini oluşumların gücü yoktur diyen yalan söylemektedir. Bunun en bariz örneği belediyelerdir. Özelde de çeşitli gruplanlamaları görmek mümkündür.

İyiyi ve doğruyu tenzih ederek, bu durumu da aktarmak mecburiyetindeydim vicdani olarak.

Not: Ben demiyorum ki her siyasi ve dini oluşum kuralsız,sınavsız vb. şekilde kamuya giriyor. Kastettiğim şey bu değil. Gruplaşmalar özel sektörde de kamuda da mevcut özetle.

Forum kurallarımız gereği mesajımı çok ince eleyip sık dokudum. Umarım net anlaşılmışımdır.

• Doğru hocam ama bu konumuzun çok dışında. Sırf tanıdık, referans vs. yoluyla kamunun kaymağını yiyen büyük bir kesimde var ben bunu inkar etmiyorum ki. Ben kamu-özel karşılaştırması yapmıştım. Her alanda daha önde olan taraf devlette çalışmak. Bunun emeklilik hakları vs. kısımları da var orayı yazmayı unutmuşum postu atarken, şimdi okuyunca aklıma geldi.

Bu konuda haklısınız ama ona bir şey diyemem. Yine de bir yolunu bulan, girsin devlet kadrosuna. Maaşı tıkır tıkır yatarken, dışarıdan yatırım, borsa falan yapar, eş üzerinden ufak ticaret yapar, büyütür kendini. Özelde çok kısıtlı, ayrıcalıklı bir azınlıkta değilseniz bunların hiçbirisi mümkün değil. Kaldı ki o seviyelere çıkmak için özel sektörde de bir takım referans, torpil bir şey gerekiyor, kendine has.

EDIT: Yazınızı tekrar okuyunca anladım :) Ama bu durum kurumdan kuruma da değişkenlik gösterir. Ayrıca özel sektörde de mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 17 Ocak 2023; 17:23:17 >

Üç günlük dünyada para hırsıyla yaşamıyorum hocam vallahi. Ne demişler, "biz de geldik siz gibi, siz de geleceksiniz biz gibi" işte aynen öyle. Bu yüzden azıcık aşım kaygısız başım diyorum ve hayatı yaşamaya çalışıyorum. Herkese de tavsiye ederim. Keyifli sohbet ettik hocam, elinize sağlık diyorum.  

Hocam polisliğin devlet memurluğu olması maaşının çoğu yerden yüksek olması ve mesleğin saygınlığı beni cezbediyor sözlü mülakata girdim kpss puanım 78 spor 80 bakalım sonuç bekleyecem

• Excelde toplama işlemi yaptıran Data Analyst yazabiliyor :D

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    Ben de kpss'den 77 almıştım. Takla atamadım diye spor mülakatında diskalifiye olmuştum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.