Şimdi Ara

Lineer Cebir dersi alanlar.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aranızda eminim ki bu dersi alanlar var.Şu an matrislerdeyiz ama ders çakışması yüzünden ders kaçırıyorum.Haliyle derste olamıyorum.Bir de ders ingilizce olunca terimler beni mahvediyor.Sizce bu derse nasıl çalışmalıyım ? Yazarak denedim ama dikkat eksikliğinden midir nedir pek bir şey anlamadım örneklere gelince ise biraz döküldüm.Aslında anlamadığım olay Gauss Jordan Elimination ve Row Reduced Echelon form denen olay.satırları 1 li 0 lı hale getirmeye çalışıyoruz ama birçok örnekte afallıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lineer Cebir: Bilmeniz Gerekenler

Lineer cebir, vektörel uzayları, matrisleri ve lineer dönüşümleri inceleyen bir matematik dalıdır. Matematik, mühendislik, fizik ve bilgisayar bilimleri gibi çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılır.

Lineer Cebir Nedir?

Lineer cebir, doğrusal denklemler sistemlerini çözmek, geometrik dönüşümleri anlamak ve veri analizi yapmak için gerekli olan temel kavramları sağlar. Vektörel uzaylar, doğrusal bağımlılık, matrisler ve determinantlar gibi kavramları içerir.

Lineer Cebir Hangi Bölümlerde Var?

Lineer cebir, üniversite seviyesinde matematik, mühendislik, fizik ve bilgisayar bilimleri bölümlerinin müfredatında temel bir derstir. Özellikle aşağıdaki alanlarda önemlidir:

• Analiz
    • Sayısal analiz
    • Cebir
    • Topoloji
    • Geometri

Lineer Cebir Zor mu?

Lineer cebir, matematiksel kavramları kavramayı gerektiren zorlu bir konu olabilir. Ancak, temel kavramlarını anlamak için zaman ve çaba harcanırsa, anlaşılabilir ve faydalı hale gelebilir.

Lineer Cebir Nasıl Çalışılır?

Lineer cebiri etkili bir şekilde çalışmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Derslere düzenli olarak katıl ve not tut.
    • Ders kitaplarını dikkatlice oku.
    • Örnek problemleri çöz ve alıştırmalar yap.
    • Soruların varsa profesörüne veya öğretim görevlisine danış.
    • Çalışma grupları oluştur ve arkadaşlarınla işbirliği yap.

Lineer cebir, çeşitli alanlarda önemli bir araçtır. Kavramlarını anlamak için çaba göstererek, gelecekteki kariyerinde sana fayda sağlayacak güçlü bir temel oluşturabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dersi dinlemek en sagliklisi ama bu sansin yoksa bol bol soru cozeceksin yapacak birsey yok. O dersi alan arkadaslarina da konulari kisa kisa anlattirabilirsin daha sonra sen ustune koyarsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spymole

Dersi dinlemek en sagliklisi ama bu sansin yoksa bol bol soru cozeceksin yapacak birsey yok. O dersi alan arkadaslarina da konulari kisa kisa anlattirabilirsin daha sonra sen ustune koyarsin.

Aslında var ama çok garip bir ders bölümü yapmışlar.2+1 şeklinde ders işleniyor.Bir grup pazartesi günü 1 saat derse giriyor.2. grup ondan sonra 2 saat giriyor.Ertesi gün ise 1. grup 2 saat diğer grup ise 1 saat giriyor.Haliyle bir ders başka grup, diğer 2 derste başka grupla giriyorum.Girdiğim zaman ya dersin başını ya da sonunu göremiyorum.Yani illa bir yeri eksik kalıyor
  • ben ilk sınav boş kagıt verdim finalde 70 çaktım 35 ile şartlı geçtim netten baya araştırmıştım ben konuları oradan takip ettim sen hocanın yazdıklarına bak örnekleri de netten deteaylı anlatan yerler bul daha iyi
  • Henry Dorsett Case kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam sana yardımcı olabilirim dediğin konularda bende dersi ingilizce aldım . İstanbuldaysan birgün oturur bakarız 1-2 saat hepsi hallolur kafana takma
  • Teşekkür ederim hocam ama maalesef İstanbul'da yaşamıyorum.
  • Gauss-Jordan da Reduced Row Echelon Form da kolay hocam. Kuralı bilin yeter, biraz ezber tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Meb tekrar testi fizik sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Birey b vs bilgi sarmal geometri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linear kolay derstir.2.sınıfın ilk dönemindeysen sakın afallama zira 2 ve 3. sınıf hakkaten çok önemli ve zordur.
    Gauss Jordan Elimination ve Row Reduced Echelon form bunların tanımına bak anla sonra hocanın örneklerini çöze genelde en fazla 4 lü verir matrisi kesin bir tane çöz.Burdan anlatılmaz hocanın notlarını alıp baktıgında anlarsın çalışırsan.En fazla 3 saatlik derstir linear.2. dönem dif aldıgında linear hiçmiş diyeceksin.ama 4. sınıfa geldiğinde bu derslere boşuna kafayı takmışım denir genelde çünkü çalışınca yapılmayacak ders yok.
  • Henry Dorsett Case kullanıcısına yanıt
    anladım hocam surdan faydalanabilirsin
    http://www.mat.itu.edu.tr/ergezen/lineer.aspx
  • Arkadaşlar yine çözebiliyorum ama verimli değil.Yani 10 soru varsa 4-5 tane.Anca öyle.Biraz Türkçe kaynaklara bakacağım.Özellikle kurallarını oradan bakacağım.Hocanın notları var.Orada örnekleri çözebiliyorum tabi bu biraz deneme yanılmaya bağlı.Uğraştırıyor bazen.

Bu arada mühendislik öğrencisi değilim.Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisiyim.Bu dersi neden verdiler hiçte bilmiyorum ama ders çakışması koca bir bölümün başına bela oldu.

Teşekkürler bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henry Dorsett Case

Arkadaşlar yine çözebiliyorum ama verimli değil.Yani 10 soru varsa 4-5 tane.Anca öyle.Biraz Türkçe kaynaklara bakacağım.Özellikle kurallarını oradan bakacağım.Hocanın notları var.Orada örnekleri çözebiliyorum tabi bu biraz deneme yanılmaya bağlı.Uğraştırıyor bazen.

Bu arada mühendislik öğrencisi değilim.Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisiyim.Bu dersi neden verdiler hiçte bilmiyorum ama ders çakışması koca bir bölümün başına bela oldu.

Teşekkürler bu arada.

Gaus her yerde karsina cikar.Ogretilmesi gerek.

• Birisi kolay demiş de, kime göre kolay neye göre kolay ? O kolay diyenler gelsin bizim okulda Uluğ hocadan Mat281e alsın da çarşamba günkü vizeye girsin bakalım ne kadar kolaymış

Ayrıca şu siteden istediğin bir matrisi reduced row echolon form'a getirebilirsin;

http://www.math.odu.edu/~bogacki/cgi-bin/lat.cgi?c=roc

işlem sonucu adım adım yapılan operasyonları görebilirsin. Bana faydalı olmuştu
  • naparsan yap çokça soru çözüp gir sınavlara. çözdüğün ilk sorular sınav soruları olmasın elin hızlanmazsa sınavda zaman yetişmez. el alışkanlığı önemli. ben de hiç derse girmeden geçtim ama ikinci alışımdı ayık ol yani.
  • Hocam bu gauss ve row echelon form oldukça mat 1 de gördüğümüz denklemlerdeki eşitsizliklere benziyor.örnek vermek gerekirse ilk satırı 2 ile çarp onu satır 3 e ekle bu şekilde götürüyoruz.Aslında bu tarafından bakarsam yapabilirim gibi.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 10 Kasım 2013; 1:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Birisi kolay demiş de, kime göre kolay neye göre kolay ? O kolay diyenler gelsin bizim okulda Uluğ hocadan Mat281e alsın da çarşamba günkü vizeye girsin bakalım ne kadar kolaymış

Ayrıca şu siteden istediğin bir matrisi reduced row echolon form'a getirebilirsin;

kardes itu gereksiz yere kasiyo bide mat281e elektirik fakultesi icin diger bolumler normal lineer aliyo mat261. sana ondan acaip gelmistir

arkadasin sorusuna gelcek olursak bol bol soru cozsun gecer rahatca.

• quote:

Birisi kolay demiş de, kime göre kolay neye göre kolay ? O kolay diyenler gelsin bizim okulda Uluğ hocadan Mat281e alsın da çarşamba günkü vizeye girsin bakalım ne kadar kolaymış

bu adam beni bölümden soğuttu valla. 2. vize yaklaşıyor ve ödevde yapamadığım bir sürü yer var hala. siz nasıl geçtiniz hocam bu dersi ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: mow_

quote:

bu adam beni bölümden soğuttu valla. 2. vize yaklaşıyor ve ödevde yapamadığım bir sürü yer var hala. siz nasıl geçtiniz hocam bu dersi ya?

Gecmedim ki, hala aliyorum; su an dersindeyim hatta

• quote:

quote:

quote:

Ben son ders dayanamadım çıktım hocam artık
    quizle ilgili bir şey söylerse pm atabilir misin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben son ders dayanamadım çıktım hocam artık
    quizle ilgili bir şey söylerse pm atabilir misin

Benim devamsizlik 4 oldu olur da 3.saat yoklama alir gene duruyorum yoksa hayatta durmam da

Tabi pm iletirim oyle bir durumda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.