1.3 dizel bir linea sahibiyim. Arabam sanki bana fazla yakıyor gibi geliyor. Ben mi yanılıyorum yoksa benim gibi düşünen varmı bu araçlarda ?
Ortalama ne kadar gösteriyor yol bilgisayarı?
quote:
Orjinalden alıntı: Serdarceylan
1.3 dizel bir linea sahibiyim. Arabam sanki bana fazla yakıyor gibi geliyor. Ben mi yanılıyorum yoksa benim gibi düşünen varmı bu araçlarda ?
selamlar...
aracınızı güle güle kullanın .
ilk 2500 km de yapılan ölçümler çok çıkacak....10.000 km ye kadar giderek düşecek,aracın performansı artarken de yakıt tüketimi katalog değerlerine ulaşacaktır.
bu arada dh linea takımıma bekleriz..
saygılarımla...
Selamlar . Aracım su an 10.300 de ve anlamadım ortalama 7.4 falan yazıyor. bu 8.4 lerede cıkabılıyor. Ben daha önce megane kullanmıstım onda 5.5 yazıyordu. Sanırım tahmınımden cok yakıyor bu araba.
O arabaya 1.3 motor yetmiyor çünki 1235kg ve ağır
quote:
dizeli bilemem ama ben benzinli ile şu an 5.9 yakıyorum. Yani araba ekonomi arabası o konuda hakkını yiyemeyiz ama diğer sıkıntılar için Linea Takıma bakmanız yeterli
quote:
Selamlar . Aracım su an 10.300 de ve anlamadım ortalama 7.4 falan yazıyor. bu 8.4 lerede cıkabılıyor. Ben daha önce megane kullanmıstım onda 5.5 yazıyordu. Sanırım tahmınımden cok yakıyor bu araba.
Ben şu an 6500 km'deyim. Yol bilgisayarına göre ortalama 6,2 yakıyorum.Kullanım şartları ortalama olarak %70 şehiriçi kısa mesafe, %30 Şehirdışı 90-120 km aralığında kullanıyorum.Trip A verisini sıfırlayıp uzun yola çıktığımda ortalama 4.1-4.4 arası oluyor.Eğer çok sert kullanmıyorsan senin aracında bir problem var.
Bende geçen hafta arabayı aldım. Şuan km 200 yaptım deponun 1/3 ü bitti. 1 depoyla 600-700 km falan gidecek gibi görünüyor. 1.3 dizel ama biraz fazla yakıyor herhalde kasa ağır geliyor.
sıfır dizel motorlarda 10.000 km ye kadar sağlıklı ve oturmuş bir yakıt tüketimi kurumlanma olayından dolayı olmuyor km epey yükseldiyse ve emsallerine göre halen fazla yakıyorsa servise gitmekde fayda var.
kasa biraz motora ağır geldiğinden olabilir.Bir de araç rodajı tamamlamamış olabilir.ilk başta akla gelenler bunlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme